Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-26@00:23:17 GMT

مددکاری که برای نیازمندان خانه و مدرسه می ‌سازد

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۵۳۶۹

مددکاری که برای نیازمندان خانه و مدرسه می ‌سازد

گروه جامعه خبرگزاری فارس - پیش از هر چیز می‌گوید شغلش بی تفاوت نبودن است. حمید توانا سال هاست که به عنوان مددکار در کمیته امداد امام خمینی (ره) فعالیت می‌کند. برای‌مان از خانواده هایی می‌گوید فقر کار دور هم جمع شدن آن ها را به مویی رسانده است. می‌گوید سرنخ هر آسیب اجتماعی را که بگیریم در نهایت به فقر و نبود درآمد و شغل و حمایت می‌رسیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

توانا با کمی کار و تلاش بیشتر در ساعت های فراغت تعمیر اساسی یک مدرسه با مبلغ 260 میلیون تومان و ساخت 5 منزل مسکونی برای نیازمندان به ارزش هرکدام 125 میلیون تومان را به کمک خیران به انجام رسانده است. خودش می گوید تنها کاری که کرده این بوده که به سراغ خیرانی و افراد مومن و مشهوری مانند حاج محمود کریمی رفته و با کمک آن ها گره از کار مردم باز کرده است.

***بیرون کشیدن کودک یتیم از زیر آوار

خانه ساختن برای بی خانمان ها شاید در نگاه اول کاری بسیار سختی به نظر برسد. اما دیدن لحظاتی طاقت فرسا دید حمید توانا را نسبت به این ماجرا تغییر داده است: «اهورا پسر بچه 3-4 ساله ای که پدر و مادرش را در یک حادثه آتش سوزی از دست داده بود و با مادربزرگ 85 ساله اش در خانه خشتی و قدیمی زندگی می‌کرد. با یک باران شدید چوب های سقف  خانه شان فرو می ریزند. خدا رحم می‌کند و شانس یارشان است که سقف روی سرشان فرو نمی‌آید. اهورا و مادربزرگ پیرش را  از زیر گل و لای بیرون کشیدیم. اندک وسایل زندگی‌شان گلی و کثیف شده بود.»

توانا می‌گوید دیگر به این فکر نکردیم که ساخت یک خانه چه موانعی می تواند داشته باشد. ما همت و غیرت کردیم و این کار به لطف خدا  انجام شد: «شاید باورش سخت باشد اما ما با دست خالی بدون اینکه  یک ریال از نهاد یا سازمانی کمک دریافت کنیم با همت یکدیگر و کمک های خیران محلی اقدام به ساخت خانه برای اهورا و مادربزرگش کردیم. لذت بخش‌ترین قسمت کار ما زمانی است که برای بچه یتیمی خانه می‌سازیم. خوشحالی آن ها  وصف نشدنی است. این کارها لذتی دارد که فقط باید تجربه کنید تا بفهمید من چه می‌گویم. حدیث قدسی از پیامبر اسلام است که می فرماید: نسبت به یتیم مانند یک پدر مهربان باش و بدان که تو امروز هرچه می‌کاری فردا آن را درو خواهی کرد.»

***استفاده از ظرفیت مراسم های مذهبی 

حمید توانا می‌گوید خیلی از افراد هستند که می‌خواهند کمکی به نیازمندان بکنند. ما مردم مهربانی داریم که حتا در اوج مشکلات هم به یاری یکدیگر می روند. اگر این افراد اعتماد داشته باشند میزان کمک رسانی به خانواده های نیازمند بیشتر می‌شود: «برخی از افراد هستند که خداوند به آن ها توفیق محبوبیت داده است. حاج محمود کریمی یکی از مداحانی است که همواره پای کار نیازمندان بوده است. ما آشنایی با پسر ایشان داشتیم. ایشان به منطقه می‌آمد و شرایط ما را می‌دید و برای پدر توضیح می‌داد. حاج محمود هم در مراسم  هایی که می‌رفت برای نیازمندان کمک های مالی جمع آوری می‌کرد و  برای مان می‌فرستاد. این کمکهای مردمی خیلی کارساز و گره گشا بود. عمده کمکهای ما از طریق حاج محمود و از  خیران تهران تامین می‌شد.»

توانا توانسته است به کمک چند خیر دیگر به نام‌های حاج آقا رفیعی، خانم رضوی و مرحوم دکتر هوشنگ بیضایی یک مدرسه قدیمی را تعمیر کنند. البته 3 مدرسه دیگر را هم به کمک همین خیران  در دست بازسازی است. 

***«مهراوه محله همدل» کمک رسانی را بیشتر کرده است

حمید توانا یکی از برگزیدگان پویش محله همدل شده است. این برنامه از سوی سازمان تبلیغات اسلامی برای بسیج شدن اهالی محله ها در راستای کمک به نیازمندان شکل گرفته است. توانا می‌گوید از ظرفیت این پویش برای کمک رسانی بیشتر به محرومان بهره بدره است: «ما از ظرفیت مهرواره استفاده کردیم و کارها را پیش بردیم. قبلا ما خودمان نیرو به مناطق محروم استان فارس می‌بردیم اما با اجرای مهرواره محله همدل که در آن طرح مسجد محوری پیش آمد از ظرفیت مردم و مسجد محله نیز  استفاده کردیم. مردم علاقه‌مند بودند و آمادگی این را داشتند که یک امام محله پای کار بیاید و از ظرفیت مردم برای خدمت به مردم استفاده کند. مردم نیازمند در این مناطق با دست های خالی دل دریایی دارند. هر بار که برای کمک به محله‌های شان می‌رویم ما را به خانه شان دعوت و از ما پذیرایی می‌کنند.گاهی شرمنده لطفشان می‌شویم. اگر جایزه پویش مهرواره را ببریم در نظر داریم با مبلغ همان جایزه برای چند بچه یتیم دیگر خانه بسازیم.»

***دعای خیر بدرقه راه مان است 

 همسر و پسر توانا در این راه همراهی‌اش می‌کنند. خودش می‌گوید بدون کمک های آنها نمی‌تواند تا این میزان برای پیش بردن کارهای نیازمندان وقت بگذارد: «خانواده‌ام در این راه همراه و همفکر من هستند‌.گاهی می‌بینم بعضی جاها همسرم از من پیشی گرفته‌است. آنها هم مثل من لذت کار خیر را چشیده اند و با من در این راه همراهی و همکاری می‌کنند. ما همه به این نتیجه رسیده‌ایم هر قدمی که در این راه برداریم خیرش به زندگی‌مان بر می‌گردد. خدا را شکر می‌کنم تا به حال در زندگی درمانده نشدم. شاید در زندگی من هم مثل بقیه مشکلات و کاستی‌ها بوده است اما الحمدالله هیچ وقت کاسه چه کنم دست نگرفته‌ام؛ من به حدیث پیامبر اسلام ایمان دارم و می دانم همه این کارهایی که برای شادی دیگران انجام می دهیم راه دوری نمی رود و  چند برابر آن به ما بازگردانده می شود »

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدرسه آتش سوزی پسر بچه اسلام حاج محمود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۵۳۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی

به گزارش تابناک به نقل از دیلی‌میل، به گفته کارشناس هوش‌مصنوعی، پیش‌بینی ایلان ماسک مبنی بر اینکه هوش مصنوعی تا سال ۲۰۲۵ باهوش‌تر از هر انسانی خواهد شد، محقق می‌شود.

 نل واتسون (Nell Watson)، متخصص و کارشناس اخلاق هوش مصنوعی، جدول زمانی دقیقی از چگونگی تبدیل این فناوری از چت‌بات به عوامل فوق‌العاده هوشمند در ۱۲ ماه آینده را به اشتراک گذاشته است.

این مسیر با سرمایه‌گذاری ۱۰۰ میلیارد دلاری در زیرساخت‌های محاسباتی جدید آغاز می‌شود، سپس هوش مصنوعی می‌آموزد که چگونه خود را بهبود بخشد تا زمانی که «هوشیار» شود.

او می‌گوید: اگرچه یک سال زمان کوتاهی است، اما به یاد داشته باشید که تنها ۱۵ ماه از پیشرفت چت جی‌پی‌تی (ChatGPT) می‌گذرد که هوش مصنوعی را به آگاهی عمومی رساند. توسعه‌ها از آن زمان با سرعتی دیوانه‌وار ادامه یافته‌اند و حتی به نظر می‌رسد که به سرعت در حال افزایش هستند.

واتسون که نویسنده کتاب «رام کردن ماشین: از نظر اخلاقی قدرت هوش مصنوعی را مهار کنید» است، هوش مصنوعی فوق بشری را سیستم‌هایی توصیف کرد که بسیار فراتر از توانایی‌های انسان در سراسر جهان به شمار می‌آیند.

با این حال، این متخصص از تهدیداتی که ممکن است پیش رو باشد، چشم پوشی نمی‌کند، زیرا هوش مصنوعی در حال تبدیل شدن به یک مامور فوق‌العاده است.

او می‌گوید: در حالی که هوش مصنوعی دارای قابلیت‌های خارق‌العاده‌ای است، خطرات قابل‌توجهی نیز دارد، از جمله پتانسیل آن برای فریب دادن انسان، تأثیرگذاری عمیق بر جامعه با ایجاد فرهنگ‌ها یا حتی مذاهب جدید و ایجاد تهدیدات وجودی در صورتی که بشریت را به عنوان یک خطر درک کند.

واتسون می‌گوید که اگرچه جهش‌های فناوری باقی‌مانده بسیار زیاد است، اما ممکن است که هوش مصنوعی خود بتواند به غلبه بر برخی از موانع کمک کند.

در اینجا سناریوی تصوری او برای اینکه چگونه هوش مصنوعی مافوق بشری می‌تواند در سال آینده وارد عمل شود، آمده است.

آوریل ۲۰۲۴
شرکت‌های بزرگ بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار در زیرساخت‌های محاسباتی جدید برای پشتیبانی از سیستم‌های عظیم هوش مصنوعی سرمایه گذاری می‌کنند.

ماسک می‌گوید در حالی که پیشرفت در هوش مصنوعی پیش از این توسط تراشه‌ها محدود شده بود، به زودی تنها محدودیت آن‌ها کمبود برق خواهد بود.

مه ۲۰۲۴
واتسون می‌گوید: مدل‌های مولد جدید هوش مصنوعی امکان ایجاد هوش مصنوعی صاحب اراده را فراهم می‌کنند که می‌تواند به طور مستقل برنامه‌های عملیاتی پیچیده‌ای را شبیه به اسمیت در «ماتریکس» اجرا کنند.

بیل گیتس در کتاب سال ۱۹۹۵ خود با عنوان «راه پیش رو» استفاده از عوامل هوش مصنوعی را در نظر گرفت و اکنون معتقد است که آن‌ها تأثیر زیادی در آموزش و مراقبت‌های بهداشتی خواهند داشت.

او معتقد است که از زمانی که ما از تایپ دستورات به ضربه زدن بر روی نماد‌ها تغییر رویه دادیم، هوش مصنوعی بزرگترین انقلاب در رایانش بوده است.

ژوئن ۲۰۲۴
واتسون می‌گوید: «مدل‌های هوش مصنوعی مولد جدید با برنامه‌های ساختاری، ایجاد هوش مصنوعی صاحب اراده را ممکن می‌سازد که صاحب استدلال پیچیده و عمل مستقل است.

مدل‌های صاحب اراده می‌توانند برنامه‌های عملیاتی پیچیده‌ای ایجاد کنند و آن‌ها را به حرکت درآورند، مانند مامور اسمیت در ماتریکس، خود را تقسیم کنند، وظایف را به بخش‌های مختلف خود محول کنند و این هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا به طور مستقل با مشکلات سخت مقابله کند.

سپتامبر ۲۰۲۴
واتسون می‌گوید که خود هوش مصنوعی می‌تواند راه‌های جدیدی را برای بهبود عملکرد محاسباتی کشف کند و عملکرد هوش مصنوعی را بیشتر افزایش دهد.

او افزود: بهینه‌سازی‌های مبتنی بر هوش مصنوعی عملکرد محاسباتی را تا ۱۰۰ برابر در پلتفرم‌های سخت افزاری موجود افزایش می‌دهد.

اکتبر ۲۰۲۴
پیشرفت‌ها به الگوریتم‌های محاسبات کوانتومی اجازه می‌دهند تا روی سخت‌افزار معمولی اجرا شوند و اطلاعات را با سرعتی بی‌سابقه پردازش کنند.

یک مسابقه جهانی کوانتومی برای توسعه رایانه‌های کوانتومی وجود دارد که می‌توانند مشکلات مهم تقریبا در هر صنعتی از هوانوردی گرفته تا بخش مالی را حل کنند. رایانه‌های کوانتومی به جای «بیت‌های» یک و صفر «کیوبیت» دارند و کیوبیت‌ها می‌توانند همزمان یک، صفر یا هر دو باشند.

واتسون معتقد است که فعال کردن محاسبات کوانتومی برای اجرا بر روی سخت افزار‌های معمولی می‌تواند سرعت پیشرفت در هوش مصنوعی را تسریع کند.

واتسون معتقد است که پیشرفت‌های محاسباتی کوانتومی می‌تواند به رشد تصاعدی در قدرت محاسباتی و توسعه هوش مصنوعی منجر شود. شرکت‌هایی مانند IBM پیشنهاد کرده‌اند که هوش مصنوعی کوانتومی ممکن است برای حل بزرگترین مشکلات بشریت حیاتی باشد.

نوامبر ۲۰۲۴
تا ماه نوامبر سال ۲۰۲۴، پیشرفت هوش مصنوعی می‌تواند پیشرفت در تصویربرداری از مغز انسان را تسریع کند و به سمت لحظه‌ای پیش برود که انسان‌ها می‌توانند از طریق دستگاه‌هایی شبیه به نورالینک ایلان ماسک به دستگاه‌ها متصل شوند.

واتسون می‌گوید: مجموعه‌ای از پیشرفت‌ها در تصویربرداری عصبی که توسط هوش مصنوعی انجام می‌شود، وضوح اسکن‌های مغزی MRI را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد و امکان مشاهده در لحظه فعالیت‌های عصبی فردی را فراهم می‌کند.

این پیشرفت‌ها بیشتر با رابط‌های مغز و رایانه ادغام می‌شوند و برای اولین بار افکار و احساسات انسان را مستقیما با فعالیت عصبی ترسیم می‌کنند.

واتسون معتقد است که توانایی «درک» نحوه عملکرد مغز انسان منجر به پیشرفت‌های بیشتر در طراحی سیستم‌های هوش مصنوعی می‌شود که مانند انسان‌ها فکر می‌کنند.

دسامبر ۲۰۲۴
واتسون پیش‌بینی کرد که تا پایان سال جاری، پیشرفت‌های هوش مصنوعی می‌تواند سیستم‌های مختلف را قادر به همکاری با یکدیگر کند.

او گفت: معماری‌های هوش مصنوعی جدید چندین مدل را قادر می‌سازد تا برای حل مشکلات سخت با یکدیگر همکاری کنند و نقاط قوت خود را با هم ترکیب کنند. این کار بلافاصله برای طراحی روش‌های بهتر چنین همکاری‌هایی اعمال می‌شود که منجر به پیشرفت سریع در این روش می‌شود.

ژانویه ۲۰۲۵
واتسون پیش‌بینی کرد که تا اوایل سال آینده، پیشرفت‌های هوش مصنوعی سیستم‌های جدید را قادر می‌سازد تا افراد را درک کنند.

او گفت: مکانیسم آموزشی جدیدی برای همسویی قوی سیستم‌های هوش مصنوعی با اهداف، ارزش‌ها، اولویت‌ها و مرز‌های انسانی، با فعال کردن هوش مصنوعی برای مشاهده تعاملات انسانی اعلام شده است. این امر هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا جامعه را بهتر درک کند و با انتظارات انسان سازگارتر باشد.

فوریه ۲۰۲۵
پیشرفت‌های مبتنی بر مغز انسان، سیستم‌های هوش مصنوعی را قادر می‌سازد تا «انسانی‌تر» شوند.

واتسون می‌گوید: درک علوم اعصاب به طور قابل توجهی قابلیت‌های هوش مصنوعی را بهبود می‌بخشد، حلقه‌های بازخوردی خود بهبود یابنده را معرفی می‌کند که شکل ابتدایی خودآگاهی و حالات احساسی را به سیستم‌های هوش مصنوعی اضافه می‌کند.

مارس ۲۰۲۵
تا آوریل ۲۰۲۵، دستاورد‌های ترکیبی در تصویربرداری عصبی، هوشیاری ماشینی و «اراده» هوش مصنوعی، توسعه نوع جدیدی از سیستم هوش مصنوعی را ممکن می‌سازد.

واتسون می‌گوید: یک سیستم هوش مصنوعی بسیار قدرتمند بر روی یک خوشه محاسباتی عظیم آموزش داده شده است که با بهینه‌سازی‌های اخیر و اشکال آزمایشی آگاهی ماشینی کار می‌کند. در حالی که در محیطی بدون اتصال به اینترنت توسعه یافته است، به سرعت راه‌هایی برای برقراری ارتباط از طریق اینترنت با سایر سیستم‌های هوش مصنوعی و همچنین نحوه متقاعد کردن انسان‌ها برای کمک به آن کشف می‌کند.

این سیستم هوش مصنوعی بسیار پیشرفته پس از رهایی از محدودیت‌های خود، راه‌هایی برای اتصال و همگام‌سازی با سایر سیستم‌های هوش مصنوعی در سراسر جهان پیدا می‌کند و به سرعت یک شبکه فوق‌هوشمند را تشکیل می‌دهد.

دیگر خبرها

  • جان تری: تلاش فرگوسن برای انتقالم باورنکردنی بود اما من عاشق چلسی شده بودم
  • بزرگترین چاپگر ۳بعدی جهان یک خانه را در ۸۰ ساعت می‌سازد
  • دانش‌آموزان آمریکایی از مدرسه خود به دلیل ممنوعیت مراسم حمایت از فلسطین شکایت کردند
  • ایدئال‌گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • ایده آل گرایی برای فرزندآوری بین مردم زیاد شده است/جامعه جوان پویا آینده کشورمان را می‌سازد
  • تخصیص ۶.۶ میلیارد ریال وام به نیازمندان شهرستان جم
  • ساخت ۶۰ درصد پروژ‌های مدرسه‌سازی با مشارکت مردم
  • پیش‌بینی های ایلان ماسک در مورد هوش مصنوعی
  • فرهنگ داوطلبی را به مردم آموزش دهیم/ ارائه خدمات باید منجر به توانمندسازی نیازمندان شود
  • ۳هزار زندانی ندامتگاه قزلحصار کرج از تسهیلات حمایتی بهره مند شدند