Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون قضائی قوه قضائیه در مراسم معارفه خود گفت: سه چیز برای رسیدگی به پرونده‌های معاونت قضائی سرلوحه خواهد بود؛ اول دقت، دوم سرعت و سوم، سلامت. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار قضائی خبرگزاری تسنیم، رحیمی معاون قضائی قوه قضائیه با تبریک عید غدیر خم و با تشکر از از اعتماد رییس قوه قضائیه، اظهار کرد: از سال 1373 که وارد تشکیلات قضائی شدم، بیشتر عمر من در معاونت قضائی سپری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سال 83 وارد معاونت قضائی شدم و تا 1399 در این معاونت در سمت‌های مختلف به عنوان بازرس قضائی، مستشار قضائی، مدیرکل پرونده‌های‌ خاص و با ابلاغ داخلی آقای حصاری و مرحوم خلفی، معاونان وقت قضائی به عنوان قائم‌مقام خدمت کردم. به همین دلیل به معاونت قضائی، کار آن و نقاط قوت و ضعف و نیروهای آن آشنا هستم و اشرافیت دارم.

وی افزود: این معاونت و این ماده 477 مسیر طولانی را طی کرده است. زمانی بحث بود که آیا ریاست قوه قضائیه جایگاه و سمت اداری است یا سمت قضائی هم محسوب می‌شود. رئیس قوه قاضی نصب می‌کند اما آیا خودش هم می‌تواند به عنوان قاضی تصمیم قضائی بگیرد. عده‌ای بر این عقیده بودند که فقط سمت اداری دارد. مرحوم یزدی نظرش این بود که این سمت اداری است و نمی‌تواند به قاضی دستور دهد و حق ورود در پرونده‌ها را ندارد. اما مرحوم هاشمی‌شاهرودی فرمود که رئیس قوه قضائیه که او را مقام معظم رهبری نصب می‌کند و او قضات را منصوب می‌کند اختیار و سمت قضائی دارد.

وی افزود: در 8 آبان سال 87 قانونی تصویب شد تحت عنوان اختیارات قضائی رئیس قوه قضائیه. طبق ماده 2 آن قانون ریاست قوه سمت قضائی است و اگر حین بازرسی متوجه شود که رأی خلاف بین شرع است، می‌تواند دستور بررسی مجدد آن را به مراجع صالحه صادر کند. این نطفه ماده 477 بود.

رحیمی ادامه داد: بیشتر حجم پرونده‌های معاونت قضائی پرونده‌های ماده 477 است اما کار معاونت قضائی فقط رسیدگی به این پرونده‌ها نیست و مباحثی مانند عفوهای موضوع ماده 114 و عفوهای ورشکستگی هم می‌شود.

معاون قضائی قوه قضائیه افزود: سه چیز برای من اصل است و سرلوحه کار من خواهد بود؛ اول دقت؛ چون خروجی کار ما با امضای رئیس قوه قضائیه است و باید از اتقان و استحکام برخوردار باشد. دوم؛ زمان، اینکه باید فرایند رسیدگی در پرونده‌ها را به جایی برسانیم که از زمان ورود تا اظهار نظر یک ماه بیشتر نباشد و آخرین هم بحث سلامت است.

وی در پایان تأکید کرد: قول می‌دهم که در احقاق حق و خروجی کار و گزارش به رئیس قوه قضائیه نهایت دقت را داشته باشیم؛ اما در نتیجه با هیچ کس معامله نخواهیم کرد.

معاون اول قوه قضائیه: دستگاه قضا با آنچه مورد مطالبه مقام معظم رهبری است فاصله داردبه گزارش خبرگزاری تسنیم، آیین تکریم و معارفه رؤسای قدیم و جدید معاونت قضائی قوه قضائیه برگزار شد. در این مراسم حجت‌الاسلام رحیمی به عنوان معاون جدید قضائی قوه قضائیه حکم خود را از حجت‌الاسلام مصدق، معاون اول قوه قضائیه دریافت کرد. حجت‌الاسلام مظفری، معاون سابق قضائی قوه قضائیه امروز به ریاست دیوان عدالت اداری منصوب شد که این سمت پیش از این در اختیار حجت‌الاسلام مصدق بود.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: رهبر رئیس قوه قضائیه قوه قضائیه رهبر رئیس قوه قضائیه قوه قضائیه قضائی قوه قضائیه رئیس قوه قضائیه معاونت قضائی حجت الاسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۵۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اطاله دادرسی در بسیاری از شعب دادگاه‌های نظامی به صفر رسیده است

به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین احمدرضا پورخاقان رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور از شعب دادسرا و دادگاه‌های نظامی استان تهران بازدید و با حضور در مزار شهید گمنام واقع در محوطه سازمان قضائی استان تهران با قرائت فاتحه به مقام شامخ شهدا ادای احترام کرد.

در این بازدید که شورای معاونین سازمان حجت‌الاسلام والمسلمین پورخاقان را همراهی می‌کردند، وی ضمن تشکر و تقدیر از زحمات مسئولان سازمان قضائی استان تهران در سال ۱۴۰۲ و کسب رتبه برتر در کارایی عملکرد، بر جدّیت در امور اداری و قضائی در سال ۱۴۰۳ تاکید کرد.

در ادامه پورخاقان از ساختمان اداری سازمان قضائی استان تهران بازدید کرد و در جریان کاستی‌های ساختمان اداری، کمبود تجهیزات و مشکلات کارکنان این سازمان قرار گرفت و در مورد خوشایند سازی محیط اداری و حفظ کرامت ارباب رجوع نکاتی را تاکید کرد.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور در بازدید از محاکم نظامی استان تهران با تأکید بر اینکه مجازات‌ها باید اثر گذار و بازدارنده باشد، گفت: کسی که جرمش در جرایم مهم و اثرگذار احراز شده، قاضی باید جنبه بازدارندگی مجازات را در نظر بگیرد و مجازات‌ها باید بگونه‌ای باشد که دیگر کسی به فکر انجام بزه نیفتد.

وی در ادامه با بررسی عملکرد شعب دادگاه نظامی، گفت: اطاله دادرسی در بسیاری از شعب دادگاه‌های نظامی به صفر رسیده و دیگر چیزی به نام اطاله دادرسی در بسیاری از شعب دادگاه نظامی استان تهران نداریم و می‌توانیم با افتخار این مورد را به مقام معظم رهبری گزارش دهیم که با تلاش همکاران قضائی، مشکلی به نام اطاله دادرسی در شعب دادگاه نظامی استان تهران و سایر استان‌ها نداریم. چرا که رهبر انقلاب معتقد هستند اطاله دادرسی نه تنها ظلم به شاکی است، بلکه ظلم به متهم است.

پورخاقان در ادامه با بیان اینکه مدیران دفاتر شعب قضائی نقش مهمی در پیشبرد امور دارند، گفت: ۵۰ درصد پیشرفت کار در شعب قضائی مربوط به نظم دفتر است که موجب پیشرفت امور می‌شود و از آن طرف نظارت دادیار و بازپرس موجب نظم در دفتر می‌شود و کار شعبه به خوبی پیش می‌برد.

وی افزود: قضات، مدیران و کارکنان دفاتر در واقع لازم و ملزوم یکدیگر هستند. اگر کارکنان دفتر قدرتمند عمل کنند، اما قاضی اهتمام لازم را نداشته باشد و یا بالعکس آن باشد، این شعبه در رسیدگی‌ها نمی‌تواند موفق باشد.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح، همچنین ضمن بازدید از دفاتر و شعب اجرای احکام سازمان قضائی تهران با قضات این شعب دیدار و گفت‌وگو کرد.

وی با اشاره به اهمیت و حساسیت کار اجرای احکام، گفت: حساسیت و نظارت دقیق بر اجرای احکام موجب می‌شود تا نتیجه رسیدگی‌ها در دادگاه، در اجرای احکام نمایان شود.

پورخاقان در بازدید از شعب دادسرای نظامی تهران با تاکید بر تسریع در رسیدگی‌ها، گفت: تسریع در رسیدگی باعث می‌شود، حکم صادره اثرگذار باشد.

وی گفت: اگر در پرونده‌ای بعد از مدت طولانی حکمی صادر شود ولو اینکه این حکم بسیار قوی هم باشد دیگر این حکم اثرگذار نیست، اما اگر این حکم به موقع صادر شود قطعاً اثرگذاری لازم در بازدارندگی و کاهش جرم خواهد داشت.

رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح کشور در ادامه گفت: در کنار تسریع در رسیدگی، باید مولّفه دقت در رسیدگی را به عنوان عامل دومِ اثرگذاری در احکام صادره مدّنظر قرار داد.

در جریان این بازدید میدانی برخی مراجعین به این سازمان با رئیس سازمان قضائی نیروهای مسلح دیدار و به بیان مشکلات قضائی خود پرداختند.

پورخاقان پس از استماع درخواست‌های مراجعین، دستورات لازم را جهت رفع مشکلات آنان و مساعدت قانونی به رئیس سازمان قضائی و دادستان نظامی استان تهران ابلاغ کرد.

کد خبر 6094457

دیگر خبرها

  • برنامه های عملیاتی عدلیه  کرمان در سال۱۴۰۳ تشریح شد
  • سفر بدون تشریفات رئیس قوه قضائیه به بندرعباس
  • رئیس قوه قضائیه وارد بندرعباس شد
  • اطاله دادرسی در بسیاری از شعب دادگاه‌های نظامی به صفر رسیده است
  • مشکلات و مسائل زندان و زندانیان قابل انفکاک از دستگاه قضائی نیست
  • رسیدگی به ۵۳ پرونده شکایات مردمی مازندران در هفته جاری
  • سرعت رسیدگی به شکایات کارگری در کرمان بیش از ۲ برابر شده است
  • مقدمات برگزاری دادگاه‌های صلح در لرستان فراهم شود
  • قاضی باید اهل مشورت باشد/ دستور ویژه به مراجع قضایی
  • مقدمات برگزاری «دادگاه‌های صلح» در لرستان فراهم شود