Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-29@22:56:03 GMT

سد مشترک میان ایران و عراق احداث شود!

تاریخ انتشار: ۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۵۵۷۹۷

به گزارش صدای ایران، عون ذیاب، سرپرست وزارت منابع آبی عراق در گفت‌وگو با خبرگزاری رسمی این کشور (واع) گفت: مساله ایجاد سد مشترک میان ایران و عراق یک مساله حیاتی است و این موضوع بارها مطرح شده است اما اکنون اختلافاتی در خصوص مکان و موقعیت احداث سد وجود دارد.
وی تاکید کرد که برخی شخصیت های ایرانی به پیشنهاد عراق برای ساخت سد مشترک پاسخ داده و گفته اند که ممانعتی با این امر ندارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


ذیاب گفت که از ناحیه عملی و در تمام دنیا رودخانه ها در دریاها و اقیانوس ها می ریزند و اغلب آن ها سد دارند تا مانع ورود جریان نمک به رودخانه ها شوند .
این مسئول عراقی گفت: از نظر فنی و علمی سد باید در دهانه و مدخل رودخانه احداث شود. اکنون تغییراتی در شط العرب(اروند رود)به دلیل اینکه ایران رود کارون را به طور کامل بسته است به وجود آمده است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: در صورت رسیدن به توافق نهایی در خصوص احداث سد مشترک، ایران حجم زیادی از آب را رهاسازی خواهد و دیگر به طور مستمر رود کارون را نخواهد بست. اگر سد احداث شود ایران بخشی از آب کارون را به سوی شط العرب رهاسازی می کند تا کشتیرانی در این رود تداوم یابد زیرا بندر خرمشهر و آبادان برای ایران مهم هستند و این کشور بیشتر از عراق از فعالیت کشتیرانی در شط العرب بهره می برد.
ذیاب در خصوص برگزاری نشست میان ایران و عراق برای بررسی این موضوع گفت: قرار بود در ماه ژوئن نشستی برگزار شود اما به دلیل تشکیل دولت در ایران این مساله به تعویق افتاد و انتظار می رود که بعد از تشکیل دولت جدید در ایران این پیشنهاد به طور گسترده تری مطرح شود.

منبع: صدای ایران

کلیدواژه: احداث سد ایران عراق سد مشترک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۵۵۷۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند

معاون اول رییس جمهور گفت: ایران و زیمباوه باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری شود.

به گزارش ایسنا، محمد مخبر عصر امروز (شنبه) در حاشیه دومین اجلاس بین المللی ایران و آفریقا در دیدار «کنستانتینیو چیونگا» معاون رییس جمهور زیمباوه با اشاره به ظرفیت های بسیار زیاد دو کشور برای تأمین و گسترش همکاری های فی مابین افزود: تعاملات اقتصادی و سیاسی جمهوری اسلامی ایران با کشورهای دوست و جهان براساس راهبرد برد-برد است.

معاون اول رئیس جمهور تبادلات علمی و دانشجویی، توسعه حمل و نقل و حل مسائل مالی و بانکی برای تسهیل روابط بخش خصوصی دو کشور را از دیگر زمینه های همکاری های ایران و زیمباوه برشمرد و تأکید کرد: دو کشور باید با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند و نیاز به ارز کشور سوم که دشمن مشترک دو ملت نیز می باشد، وجود ندارد و در این راستا باید برنامه مشترک و جامع ده ساله همکاری های دو کشور تهیه و پیگیری و همچنین تفاهم نامه ها و قراردادهای امضاء شده هر چه سریع تر اجرایی و عملیاتی شود.

کنستانتینو چیونگا معاون رییس جمهور زیمباوه نیز با اشاره به توسعه روابط دیپلماتیک دو کشور از زمان پیروزی انقلاب اسلامی تأکید کرد: ایران و زیمباوه در یک مسیر حرکت می کنند و با وجود جدایی و مسیر طولانی جغرافیایی، اهداف مشترک بسیار زیادی در برابر نظام سلطه دارند.

وی همچنین با محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در دمشق و تسلیت شهادت سرداران سپاه در این حمله تأکید کرد: تحریم های گسترده کشورهای غربی برای از بین بردن استقلال ایران و زیمباوه بوده است اما دو کشور می توانند با تعمیق روابط خود تحریم های دشمنان دو ملت را خنثی کنند.

وی همچنین با تأکید بر اجرای ۱۲ تفاهم نامه امضاء شده بین ایران و زیمباوه در دولت سیزدهم تصریح کرد: پیشرفت های شرکت های دانش بنیان و بخش خصوصی جمهوری اسلامی بسیار چشمگیر بوده است و به دنبال تقویت زیرساخت های همکاری دو جانبه براساس راهبرد برد-برد و بهره گیری از ظرفیت های ایران در زمینه های معدنی، انرژی، سلامت، پزشکی، کشاورزی، آبیاری مدرن و امنیت غذایی هستیم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • (تصاویر) دره جنی، منطقه‌ای رمزآلود در شرق ایران
  • پاکستان بر عزم خود برای اجرای پروژه خط لوله گاز صادراتی ایران تأکید دارد
  • گوشی های محبوب میان رده سامسونگ در بازار ایران
  • چگونه عملیات بیت المقدس موفق شد؟
  • تقویت همکاری ایران و عراق برای مقابله با پدیده گرد و غبار
  • تمرین مشترک ملی پوشان ووشو ایران با چینی‌ها
  • محور تحولات و حذف دشمن مشترک
  • ظرفیت های استان تهران برای تعامل اقتصادی با «واسط»عراق مهیا است
  • ایران و زیمباوه با ارزهای ملی خود تعاملات اقتصادی انجام دهند
  • انعقاد پیوند خواهرخواندگی میان دو بندر مهم ایران و کوبا