Web Analytics Made Easy - Statcounter

روسای دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در نامه ای به رییس جمهور با بیان اینکه ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه ها به حد اشباع نزدیک شده، اعلام‌کردند که در این شرایط خطرناک، بی توجهی آشکار نسبت به محدودیت ها و دستورالعمل های بهداشتی و فقدان عزم جدی برای توقف کارخانه تولید بیمار در صحنه عمومی موجب احساس تنهایی، بی پناهی و فرسودگی مضاعف در مدافعان سلامت می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا، در این نامه آمده است:
"جناب حجت الاسلام و المسلمین دکتر روحانی
رئیس محترم جمهور و رئیس ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا

 اعضای محترم ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا 

با سلام و احترام 

ضمن تبریک عید بزرگ غدیر، در شرایطی که موج اخیر بیماری کرونا با گونه دلتا در تمام کشور به صورت برق آسا به پیش می رود و هر روز سهم بیشتری از ظرفیت بهداشت و درمان کشور، و به خصوص ظرفیت تختهای بیمارستانی را اشغال می کند، ارائه خدمت با ایثار کارکنان نظام سلامت و به دشواری انجام می شود.

کارکنانی که 18 ماه بی وقفه در صف مقدم مبارزه با کوید19 حاضر بوده اند و بسیاری از ایشان تا مرز شهادت در دفاع از سلامت مردم نیز پیش رفته اند، اکنون در اوج خستگی باید در برابر موج بیماری بزرگتر از تمام امواج قبلی همچنان در صف مقدم بمانند. تکمیل ظرفیت بستری بیمارستانها،  فقط به معنی اشغال تخت نیست که با افزودن تختهای سیار و بیمارستانهای صحرایی قابل جبران باشد، بلکه به معنی اشباع کامل ظرفیت کادر ارائه دهنده خدمت نیز هست، تخت و تجهیزات بدون حضور کارکنان آموزش دیده و آماده به کار نمی تواند بیماران را نجات دهد. اکنون باید هشدار دهیم که ظرفیت جسمی و روانی کارکنان نظام سلامت در تمام عرصه ها، چه عرصه خدمات بهداشتی و درمانی سرپایی و چه خدمات درمانی بستری به حد اشباع نزدیک شده و ادامه این فشار فزاینده، سبب افت شدید عملکرد ایشان خواهد شد. در این شرایط خطرناک، بی توجهی آشکار نسبت به محدودیت ها و دستورالعمل های بهداشتی و فقدان عزم جدی برای توقف کارخانه تولید بیمار در صحنه عمومی موجب احساس تنهایی، بی پناهی و فرسودگی مضاعف در مدافعان سلامت می شود.  افزون بر این، تداوم امواج بیماری کوید، خدمت رسانی به سایر بیماران را تحت تاثیر قرار داده است. 

شوربختانه با بی توجهی به مقررات منع مسافرت، در این موج، به موازات افزایش تعداد بیماران کوید، مصدومان حوادث ترافیکی نیز افزایش یافت و در وانفسای تامین تخت برای بیماران کوید و سایر اورژانسها، تامین فضای درمانی برای مصدومان جدید نیز مزید بر مشکل می شود. 

در شرایط مشابه، بسیاری از کشورها اقدام به اعمال محدودیت های جدی و تعطیلی و منع تردد عمومی حداقل به مدت یک هفته می کنند که به نظر می رسد این راه حل به هر دلیل از سوی آن ستاد محترم پذیرفتنی نیست.

 تبعیت از دستورالعملهای مدیریت هوشمند نیز با طولانی شدن دوره اپیدمی و بروز مشکلات اقتصادی و اجتماعی به تدریج کاهش یافته و استفاده از اقدامات انتظامی و قضایی را برای تضمین اجرای این دستورالعملها دشوار ساخته است. 

بنابراین علیرغم ضرورت حضور همه نهادها و سازمانها برای کنترل اپیدمی، اکنون فقط سنگر مراکز بهداشتی درمانی کماکان با ایثار بی بدیل مدافعان سلامت فعال باقی مانده است و اگر خدای ناکرده به هر دلیل این خط نیز در هم شکسته شود، امیدی برای کاهش مخاطرات و پیامدهای ناگوار  آن باقی نخواهد ماند.  

در این شرایط بسیار خطیر، دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل کاهش شدید درامدهای اختصاصی و افزایش هزینه های اجتناب ناپذیر ( دارو، تجهیزات، هتلینگ بیمارستانها،...) روزگار دشواری را طی می کنند و نه تنها  قادر به جبران شایسته زحمات این عزیزان نیستند بلکه برای پرداخت مطالبات معوقه نیز شرمسارند. 
بنابراین دردمندانه استدعا می کنیم حمایت و اقدام جهادی و عاجل آن ستاد محترم برای حفظ توان نیروی انسانی ارزشمند باقی مانده در صحنه و تامین امکانات مورد نیاز برای خدمات ایشان انجام گیرد تا با ترمیم و حفظ آمادگی نظام ارائه خدمات سلامت که در همه بحرانها یکی از ارکان امنیت و آرامش جامعه است، دوره تحویل دولت همزمان با موج سهمگین بیماری بدون حاشیه در امور خدمات سلامت انجام گیرد.   

همچنین در آستانه ماه محرم، خواهشمند است با تصویب و اعلام صریح و شفاف دستورالعملها و تاکید بر تبعیت از سیره مقام معظم رهبری، همراهی بیشتر و  بهتر هموطنان مومن را با نظام سلامت فراهم فرمایید. 

با سپاس

روسای 65 دانشکده/ دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سراسر کشور"
انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: حسن روحانی ستاد ملی مبارزه با کرونا کادر درمانی کارکنان نظام سلامت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۱۵۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت

به گزارش خبرگزاری مهر، حامد مصلحی، در یک برنامه تلویزیونی با اشاره به ابتکار وزارت بهداشت برای نامگذاری چهارمین روز از هفته سلامت با عنوان سلامت خانواده و سلامت روانی و اجتماعی برای اولین بار، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت، دسترسی مردم به خدمات سلامت روان را افزایش داده است.

وی از راه اندازی مراکز سراج به عنوان یکی از اقدامات ارزشمند و تحولی در دو سال گذشته یاد کرد و افزود: سراج مخفف سلامت روانی اجتماعی است و در طول ۶ ماه گذشته، تعداد این مراکز سه برابر افزایش یافته و برنامه ما این است که تعداد این مراکز به ۱۰۰ مرکز در سراسر کشور برسد.

مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: در این مراکز، امکان پذیرش مستقیم بیماران وجود ندارد اما بیمارانی که به تشخیص روانشناسان شبکه بهداشت و درمان و یا مراکز روانپزشکی نیاز به خدمات بیشتری دارند به این مراکز ارجاع می‌شوند و خدمات مورد نیاز را به صورت رایگان دریافت می‌کنند.

مصلحی از وجود خانه مشارکت مردم در سلامت در مراکز سراج خبر داد و گفت: مردم محله یا منطقه، عوامل اجتماعی یا آسیب زا مانند محل تجمع معتادان متجاهر را شناسایی و با هماهنگی دستگاه‌های اجرایی مانند شهرداری‌ها نسبت به تبدیل محل‌های تجمع به پارک‌های سلامت اقدام می‌کنند.

وی با بیان اینکه مراکز سراج در ۴۰ دانشگاه علوم پزشکی و ۲۵ استان کشور راه اندازی شده است، افزود: اخیراً چندین مرکز سراج در استان‌ها و دانشگاه‌های علوم پزشکی سطح کشور ایجاد شده و توسعه این مراکز در دستور کار وزارت بهداشت قرار دارد.

کد خبر 6086956 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • کوهپیمایی کارکنان سپاه شهدای آذربایجان غربی
  • پایش سلامت روان در کشور؛ دومین اختلال روانی درمیان ایرانیان چیست؟
  • پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ رتبه افسردگی در کشور
  • اعلام نتایج پایش سلامت روان ایرانی ها/ وضعیت افسردگی در کشور
  • اعلام رسمی نتایج «پیمایش ملی سلامت روان» در ابتدای تابستان
  • خدمات رایگان ۳۳۰۰ روانشناس در مراکز جامع سلامت
  • همه چیز درباره انگ اجتماعی
  • منشاء بسیاری از بیماری‌های جسمی را در روان خود پیدا کنید
  • توسعه بخش‌ درمانی کلینیک امام حسن مجتبی(ع) همدان در هفته سلامت