Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها - ساکنان ناحیه منفصل شهری سنندج علاوه‌بر اینکه از جزئی‌ترین امکانات اولیه زندگی محروم هستند، با گودال‌های عمیق در اطراف شهربازی محل، خطر مرگ در کمین فرزندانشان است. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از سنندج، ناحیه منفصل شهری نایسر با جمعیت بیش از 80 هزار نفر در چند کیلومتری سنندج یکی از محلات پرجمعیت و بزرگ با مشکلات متعدد که بدون هیچ امکانات و خدماتی  واقع شده که همواره ساکنان محل از بی‌توجهی مسئولان نسبت به وضعیت زندگی آنان گله‌مندند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بار دیگر خبرنگاران تسنیم برای تهیه گزارش از مشکلات مردم راهی ناحیه منفصل شهری نایسر می‌شوند، گرچه بارها مطالبات ساکنان این محل منعکس شده و از دولتمردان گرفته تا مسئولان شهری گوش شنوایی برای شنیدن دغدغه‌های مردم ندارند، اما چاره‌ای جز تکرار این معضلات و سختی‌ها به خاطر این مردم نیست.

از همان اول ورودی نایسر از «نبود آسفالت محلات، تا خیابان‌های اصلی غیر استاندارد با چاله و چوله‌های بسیار گرفته تا نبود آب آشامیدنی فضاهای آموزشی، تفریحی و فضای سبز» مشخص است اما این مردم تمامی این کمبودها و مشکلات زیرساختی را به دلیل ناتوانی مالی باجان خریده‌اند.

حدود یک هزارمتر از اراضی در ناحیه منفصل شهری نایسر واقع در خیابان حیران نظر ما را به خود جلب می‌کند، نصب چند وسیله پلاستیکی بازی و زمین پی‌کنی شده با چاله‌های چند متری در این زمین بدون هیچ‌گونه حفاظ و ایمنی!، چند متر آن طرف‌تر هم فضایی برای بازی کودکان ساخته شده بود، ساکنان این محل به شدت از وضع موجود ابراز نگرانی کرده و از نبود فضای تفریحی و بهداشت محیط اطراف و نا امنی برای فرزندانشان گلایه داشتند، در ادامه ضمن انعکاس دغدغه‌های مردم، موضوع را از ادارت متولی پیگیری کردیم. 

منیره رحمتی، یکی از بانوان اهل محله حیران در نایسر سنندج که در حال خرید اقلام خوراکی از یکی از مغازه‌های نزدیک بود، در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در ارتباط با این اراضی اظهار داشت: مشکلات و کمبودهای نایسر به اندازه کافی وجود دارد و ما در این شرایط به شدت عذاب می‌کشیم، حال این زمین خاکی نیز به دردهای ما بیشتر اضافه شده است، چندین ساله این زمین بلاتکلیف به حال خود رها شده بدون اینکه متولیان امر توجه‌ای به این داشته باشند که انسان‌هایی نیز در این محلات زندگی می‌کنند.

وی افزود: متاسفانه این زمین همان‌طور که مشاهده می‌کنید پی‌کنی و چاله‌های به طول یک متر کنده شده که جان فرزندان و مردم را به خطر می‌اندازد فرندان ما امنیتی در این محوطه ندارند، اگر بچه‌ای در این چاله‌ها آسیبی ببیند چه کسی پاسخگو است؟

نادر فیضی، فرد میانسالی که همراه  دوستان خود روی صندلی نصب شده فضای مثلاً سبز شهرداری نشسته بود، نیز با ابراز گله‌مندی از وضعیت بلاتکلیفی این زمین گفت: هیچ جایی برای استراحت و اوقات فراغت سالمندان در ناحیه منفصل شهری نایسر وجود ندارد، برخی از اوقات با دوستان خود روی این صندلی چند دقیقه‌ای که می‌نشینیم، متاسفانه بوی تعفن انواع زباله و سگ‌های ولگرد حتی نفس کشیدن را برما تنگ می‌کند، راستی شما بدانید مسئولان کجایند؟!

وی بیان کرد: این زمین در گذشته، استخر آب برای کشاورزی این مناطق بوده که بعدا به دلیل خطرات موجود و نبود زمین کشاورزی آن را برای بازی فوتبال بچه‌ها مسطح کرده و در چند سال اخیر پی‌کنی آن انجام شده اما مدت‌هاست به حال خود رها شده و مشخص هم نیست مربوط به چه ارگانی و برای چه منظوری ساخته شده است، سال‌هاست این گودال‌های عمیق بدون هیچ حفاظی ساخته و بلاتکلیف به حال خود رها شده است.

زاهدی یکی از مغازه‌داران اطراف این اراضی در نایسر سنندج در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: این زمین به مساحت 1000 متر سال‌هاست که به حال خود رها شده و متاسفانه به مکانی برای انواع موش و جانوران موزی و معتادان متجاهر تبدیل شده و هر نوع زباله‌ای در این مکان ریخته می‌شود، حدود 3متر آن طرف این زمین را ببینید چند وسیله بازی نصب شده که برای کودکان از لحاظ ایمنی و بهداشتی بسیار خطرناک است، در زمان انتخابات همه از این محل بازدید و سخنرانی می‌کنند و با وعده‌های پوچ و تو خالی دل این مردم را خوش کرده اما تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.  

وی خاطرنشان کرد: چند ماه گذشته کودکی در همین مکان متاسفانه به داخل یکی از این چاله‌ها افتاده و توسط 115 به بیمارستان منتقل شد، اصلا مکان مناسبی برای مردم نیست، در بهترین نقطه و مرکز ناحیه منفصل شهری نایسر زمینی با این مساحت چرا باید بلاتکلیف باشد، مسئولان متولی اعم از امور آب، استانداری و شهرداری چرا نسبت به مناطق محروم شهر تا این اندازه بی‌خیال و بی‌توجه هستند؟!، 80 هزار نفر جمعیت یک متر فضای سبز ندارند، هیچ‌گونه پارک درون محله‌ای ساخته نشده در حالی که مسئولان شهری در نقاط بالا شهر و محلات آقایان مسئول به شدت در حال خدمات‌دهی هستند.

مشکلات مردم نایسر سنندج به فراموشی سپرده شده‌ است + فیلمبازدیدی از جنس امید و دلگرمی؛ نماینده ولی‌فقیه در کردستان به مشکلات "نایسر" ورود کرد + تصاویرورود دستگاه قضا به مشکلات "نایسر" سنندج/ شهرداری جلوی ساخت‌وسازهای غیرمجاز را بگیرد + تصاویر

ساکنان این محل می‌گفتند که پی‌کنی انجام شده مرتبط به دانشگاه علوم پزشکی استان و قرار بوده این زمین به درمانگاه بهداشتی تبدیل شود، خبرنگار تسنیم موضوع را از طریق جهانبخش یوسفی، رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج پیگیری کرده که وی می‌گوید: چند لکه بهداشتی و درمانی برای ساخت درمانگاه ناحیه منفصل شهری نایسر در نظر گرفته شده که مرتبط به امور آب استان است و باید این اراضی به دانشگاه واگذار یا اهدا شود که تا کنون این اقدام صورت نگرفته است.

وی با بیان اینکه در صورت تعین تکلیف این اراضی، بسیج و سپاه استان نیز در ساخت درمانگاه بهداشتی همکاری خواهند کرد، خاطرنشان کرد: مقرر شد در یک جلسه اداری با حضور استاندار کردستان، امورآب نظر نهایی خود را برای ساخت درمانگاه اعلام کند اما تا کنون اتفاقی در این زمینه نیفتاده است.

رئیس مرکز بهداشت شهرستان سنندج تصریح کرد: اکنون خدمات لازم بهداشتی و درمانی در مراکز دولتی و پایگاه‌های بهداشتی در نایسر به خوبی صورت می‌گیرد، اما اگر این مرکز با این مساحت بالا و به صورت استاندارد ساخته شود، قطعا امکانات بهتر به مردم ارائه می‌شود، نصب وسایل بازی در این محل هم بدون هماهنگی با دانشگاه علوم پزشکی بوده و مورد تأیید ما نیست.

یوسفی اظهار کرد: تصمیم نهایی تعین تکلیف این اراضی باید توسط استانداری مشخص شود، فعلاً که امور آب استان متولی این اراضی است و تمامی مشکلات نا امنی و وضعیت بهداشتی آن باید توسط این اداره و شهرداری سنندج پیگیری شود.

عبدالله دولتیاری، رئیس اداره امور منابع آب شهرستان سنندج نیز گفت: به دلیل پیگیری این مشکل توسط خبرنگاران خبرگزاری تسنیم، همکارانمان برای بازدید از این اراضی در محل حضور یافتند، و از نزدیک موضوع را بررسی کردند که در این راستا توافقاتی به صورت شفاهی مبنی بر اینکه این اراضی به اداره راه و شهرسازی استان واگذار و برای خدمات شهری عمومی به شهرداری داده شود، صورت گرفت تا در مقابل نیز زمین دیگری با شرکت آب منطقه‌ای معاوضه شود.

وی افزود: این زمین استخر با مالکیت شرکت آب منطقه‌ای در یک بخش آن ساختمان مرکز فرهنگی و کتابخانه احداث و اکنون نیز در حال اتمام است و بخش دیگر آن نیز که زمین مورد نظر پیگیری شماست، بلاتکلیف و هنوز به طور شفاف و کتبی به ارگان خاصی واگذار نشده است.

رئیس اداره امور منابع آب شهرستان سنندج تصریح کرد: براساس این توافق شفاهی، شهرداری بدون هماهنگی و غیرقانونی در این زمین پی‌کنی انجام داده که در این راستا از طریق مراجع قانونی، خلع ید مالکیت شده و هرگونه ساخت و ساز باید طی تفاهم‌نامه و موافقت طرفین باشید در غیر این‌صورت قانونی مشکل را پیگیری خواهیم کرد.

دولتیاری بیان کرد: هرگرونه تبعات انسانی در این زمین برعهده شرکت آب منطقه‌ای نیست بلکه شهرداری که ساخت و ساز غیرقانونی انجام داده است باید پاسخگو باشد، ما نیز منتظر حکم قانونی هستیم.     

خبرنگار تسنیم ضمن پیگیری موضوع از طریق مسئولان شهرداری، در گزارش بعدی نتیجه اقدامات را به اطلاع عموم مردم خواهد رساند.

در ادامه تصاویری از وضعیت این‌روزهای فضای تفریح در کنار گودال‌های عمیق کودکان ناحیه منفصل شهری نایسر سنندج را ببینید:

انتهای پیام/484/ش

  

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ناحیه منفصل شهری نایسر حال خود رها شده شهرستان سنندج نایسر سنندج چاله ها پی کنی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۳۵۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری

مهدی زمانپور کیاسری نویسنده، تهیه کننده و کارگردان، مستند سینمایی «مشتی اسماعیل» گفت: سال ۸۷ ایده‌ای به ذهنم رسید که مستندی درباره کاشت، داشت و برداشت محصول شالی بسازم؛ چرا که کاشت، داشت و برداشت محصول پر از حرکت، انرژی و زندگی بود. در مسیر شالیکاری زندگی جریان داشت؛ زندگی که برایم پر از خاطرات بود.

وی ادامه داد: همیشه فکر می‌کردم اگر در فیلمم مستقیم به کاشت، داشت  و برداشت محصول بپردازم شاید نتوانم آنگونه که شایسته است آن را به تصویر بکشم و شاید از حالت هنری خارج شود؛ لذا از آنجاییکه بیشترین خاطراتم در دوران کودکی شکل گرفته بود، با خود گفتم که باید از نگاه کودک بصورت غیر مستقیم به کاشت، داشت و برداشت محصول بپردازم. تا اینکه مشتی اسماعیل جلوی چشمانم آمد.

وی عنوان کرد: البته این ایده با کمک دوست عزیزم کوروش خواجوندی به ذهنم خطور کرد. در نهایت تصمیم گرفتم زندگی مشتی اسماعیل را به تصویر بکشم. زندگی پیرمرد کشاورز نابینای اهل دل. در سال ۸۹ یکسال تمام، کار، تلاش و زندگی این پیرمرد دوست داشتنی را ثبت و ضبط کردم. بهار سال ۹۰ هم تدوین و صداگذاری انجام شد و کار به اتمام رسید.

زمانپور توضیح داد: سپس فیلم به جشنواره‌های مختلف داخلی و خارجی ارسال شد که خوشبختانه در بیش از ٥٠ جشنواره فیلم انتخاب شد در بیش از ٣٠ جشنواره مهم دنیا جایزه گرفت؛ و جالب است بدانید تا کنون نزدیک به ٤٠٠ بار از تلویزیون (در شبکه‌های مختلف) پخش شد.

این کارگردان درباره معنویت مشتی اسماعیل توضیح داد: مشتی اسماعیل سراسر معنویت بود. وی حداقل ۶ ماه در سال را روزه می‌گرفت. وی مداح اهل بیت بود و عاشق امام حسین (ع). مشتی اسماعیل سراسر زندگیش امید بود. حال درونش خوب بود. من هم تلاش کردم این حال خوب را در فیلم جاری کنم و به همه دنیا نشان دهم؛ و البته همه معنویاتش را هم بصورت غیر مستقیم بیان کردم.

وی افزود: رفتن مشتی اسماعیل داغی در دل من گذاشت چرا که ما هر هفته با هم در طی این ١٤ سال در تماس بودیم و همیشه جویای حال هم بودیم. برنامه ریزی کرده بودم که در هفته اول خرداد او را به سفر کربلا ببرم؛ چون مش اسماعیل عاشق کربلا و اباعبدالله بود. البته ما قبلا با هم کربلا رفته بودیم، اما دوست داشتم امسال هم این سفر را تجربه کنم که سعادت نصیب من نشد و این حسرت بر دل من باقی ماند. مشتی اسماعیل خیلی خوش صحبت بود و همچنین طناز با هم خیلی شوخی می‌کردیم. 

زمانپور خاطرنشان کرد: این اواخر دائم می‌گفت «دیگر یواش یواش باید از این دنیا بروم» من به او می‌گفتم که سوال کردم گفتند مشتی اسماعیل تا ٩٦ سال زنده می‌ماند؛ مشتی هم با خنده می‌گفت؛ البته بی نفس؛ و آخرین بار هم که یک هفته قبل از فوتش زنگ زد، گفت که دیگر باید بروم و رفت. مشتی اسماعیل رفت، اما معنویت و امیدش همچنان زنده است و تا سال‌های سال مردم دنیا از آن بهره‌مند خواهند شد.

 

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون

دیگر خبرها

  • پیامبر منطقه محروم بشاگرد کیست؟! + فیلم
  • آبگیری بخشی از تالاب هامون و خوشحالی ‌مردم سیستان
  • ۱۰۰ نفر در استان داوطلب تسهیل گری در محرومیت زدایی
  • محرومیت قطعی است؛ دو ستاره استقلال و پرسپولیس محروم از بازی های بزرگ فصل
  • (ویدئو) صداگذارى خلاقانه روى يك بازى ويدئويى
  • بافت تاریخی بندر بوشهر با مشارکت مردم بازآفرینی می‌شود
  • ارائه خدمات پزشکی رایگان در منطقه محروم بارز و شوارز
  • انسان مدرن اولیه تک‌شاخ سیبری را دیده بود
  • روایتگری پیشمرگان مسلمان، اسناد ناطق روایت آزادسازی سنندج است
  • روایت سازنده مستند «مشتی اسماعیل» از شالیکاری