Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-27@00:07:10 GMT

نویسنده «ادبیات و خدایان» درگذشت

تاریخ انتشار: ۹ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۷۵۵۵۷

نویسنده «ادبیات و خدایان» درگذشت

به گزارش روز شنبه خبرنگار فرهنگی ایرنا از روزنامه نیویورک تایمز، روبرتو کالاسو ناشر، مترجم و نویسنده پرآوازه ایتالیایی که آثار متنوعش تکامل و رموز ضمیر انسان را در حد فاصل اسطوره‌های اولیه تا آیین‌های تمدن مدرن مورد کنکاش قرار می‌دهند، واپسین روزهای هفته گذشته در سن ۸۰ سالگی در شهر میلان چشم از جهان فروبست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کالاسو یک نویسنده پرکار بود که در ۵ دهه فعالیت خود در دنیای قلم، آثار فراوانی را چاپ و روانه بازار کرد. آثار او را نمی‌شود به سادگی در دسته بندی خاصی قرار داد؛ او علاوه بر یک رمان، در کارنامه هنری خود طیف متنوعی از کتاب های غیرداستانی داشت، از کتاب هایی درباره فلسفه دین ودائی و اساطیر هند گرفته تا فرانتس کافکا رمان نویس معروف و جامباتیستا تیه‌پولو نقاش شناخته شده ایتالیایی. اما درون‌مایه بنیادی بیشتر آثار او رابطه بین اسطوره و ظهور ضمیر مدرن بشری بود.

این نویسنده سرشناس علاوه بر زبان ایتالیایی به ۶ زبان فرانسوی، انگلیسی، آلمانی، لاتین، یونانی و سانسکریت مسلط بود و از این حیث به او لقب «نهاد ادبی تک نفره» را داده بودند. این آشنایی با زبان‌های مختلف این سوال را برای کالاسو ایجاد کرده بود که انسان‌ها چطور از طریق داستان‌های مشترک معنا خلق می‌کنند. بیشتر نوشته‌های این نویسنده در دغدغه مادام العمر او درباره اساطیر باستانی و معانی آنها و لزوم کشف تمثیل‌ها و رشته‌های روایی مشترک بین فرهنگ‌ها، دوره‌های تاریخی و تمدن‌های مختلف ریشه داشت. آنچه کالاسو به دنیای ادبیات عرضه کرد، مورد توجه جهان قرار گرفت؛ آثار وی به ۲۸ زبان مختلف ترجمه و در ۲۹ کشور منتشر شده‌اند.

روبرتو کالاسو در سال ۱۹۴۱ در فلورانس ایتالیا و در یک خانواده روشنفکر متولد شد؛ پدربزرگ مادری روبرتو، ارنستو کودینیولا، در دانشگاه فلورانس استاد فلسفه بود و یک انتشاراتی داشت. پدرش، فرانچسکو کالاسو، در دانشگاه فلورانس تاریخ حقوق تدریس می‌کرد و مادرش، ملیسندا کالاسو، یک اندیشمند و مترجم ادبی بود.

با ظهور فاشیسم در ایتالیا، پدر روبرتو به دلیل دیدگاه‌های ضدفاشیستی تحت پیگرد قرار گرفت و وقتی پسرش تنها سه سال داشت به اتهام توطئه برای به ترور جووانی جنتیله که خود را فیلسوف بنیانگذار فاشیسم ایتالیایی می‌دانست، به زندان افتاد. خانواده کالاسو در سال ۱۹۵۴ به رم نقل مکان کردند و در آنجا روبرتو به سینما و ادبیات و اساطیر یونانی و رومی علاقه‌مند شد. وی در سن ۲۱ سالگی در انتشارات تازه تاسیس آدلفی ادیزیونی مشغول به کار شد. او یک دهه بعد به مدیر بخش ویراستاری این انتشارات تبدیل شد و به نویسندگان کمتر شناخته شده میدان داد. انتشارات آدلفی حالا انتشار ترجمه آثار غول‌های ادبی چون جی.آر.آر تالکین، ولادیمیر ناباکف، خورخه لویی بورخس و میلان کوندرا را در کارنامه خود دارد.

کالاسو یک نویسنده موفق بود؛ وی در سال ۲۰۱۵ به عنوان عضو افتخاری آکادمی هنر و ادبیات آمریکا انتخاب شد و از کتاب ازدواج کادموس و هارمونی او که از اساطیر یونان باستان برای کنکاش ریشه‌های اندیشه غربی استفاده می‌کند، به عنوان یکی از بهترین آثار فانتزی سال ۱۹۹۴ یاد می‌شود.   

برچسب‌ها ادبیات جهان ایتالیا نویسنده کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ادبیات جهان ایتالیا نویسنده ادبیات جهان ایتالیا نویسنده کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۵۵۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسلیت رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در پی درگذشت خانم معصومه حائری

در پی درگذشت حاجیه خانم معصومه حائری یزدی حجت الاسلام و المسلمین دکتر علی کمساری، رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) پیام تسلیتی را صادر کرد.

به گزارش جماران، متن پیام تسلیت در پی می آید:

انا لله و انا الیه راجعون

ضایعه درگذشت همسر مکرّمه آیت الله شهید حاج سید مصطفی خمینی، حاجیه خانم معصومه حائری یزدی موجب تأثر فراوان گردید.

جایگاه آن بانوی با فضیلت، پرهیزگار و فداکار در بیت شریف امام راحل عظیم الشان و تحمل سختی های دوران مبارزات امام خمینی(س) پس از شهادت همسر گرامی شان، آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی در دوران تبعید، و تحمل رنج های فراوان، از ایشان همسری نمونه یک شهید به یادگار گذاشت.

اینجانب ضمن عرض تسلیت به بیت شریف و رفیع امتم امام خمینی (س) و فرزندان داغدیده ایشان برای آن بانوی محنت کشیده انقلاب، غفران الهی و برای بازماندگان آرزوی صبر و اجر از خداوند متعال دارم.

علی کمساری

رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س)

 

دیگر خبرها

  • تسلیت رئیس موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(س) در پی درگذشت خانم معصومه حائری
  • «شیخ اجلّ» یکی از چهار عنصر ادبی ایران است
  • بزرگداشت «فرانتس کافکا» در جشنواره کارلوی واری
  • الزام فرهنگسازی برای کتاب‌های الکترونیکی
  • معرفی نامزدهای جایزه ادبیات داستانی زنان
  • تجلیل از پدر دو بیتی لکی لرستان
  • یادداشت| پیمانه‌ای که پُر شد
  • انتشار کتابی متفاوت درباره آلبرکامو
  • روایتی از پیشتازی نصف‌جهان و اهالی آن در عرصه شعر و ادبیات
  • ورود «مسافر و مهتاب» با «فرقه خودبینان» به کتابفروشی‌ها