Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در استان در تجهیزات و دارو مشکلی در بیمارستان ها نداریم اما در قبال این ظرفیت سازی کمر همکاران ما شکسته، به ویژه فعالان در بیمارستان ها و پرستاران، خدماتی ها و پزشکان.

دکتر"حمیدرضا رشیدی نژاد" پیش از ظهر امروز ۹ مردادماه در نود و دومین جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا اظهار کرد: در حال حاضر که بحران کرونا کشور را گرفته، کرمان یکی از استان های صدر جدول است و چهارمین استان در وخامت و شدت بیماری اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در استان کرمان اوایل شیوع بیماری ۱۴۰۰ تخت آماده کرده بودیم، تا پایان هفته قبل ۱۹۹۹ تخت در کل استان ظرفیت سازی برای پذیرش بیماران کرونائی بود و در سه روز اخیر در شهر کرمان مجددا ۱۵۰ تخت ظرفیت سازی شد.

رشیدی نژاد با اشاره به اینکه وضعیت شهرستان ها کمی متفاوت است، تصریح کرد: اکنون ۱۶۳۹ بیمار کرونایی در بیمارستان های استان کرمان بستری هستند و ۱۱۰۰ مورد مثبت قطعی هستند و مابقی بیماران بدحال با علائم بالینی و تصاویر رادیولژی بستری هستند. ضمن اینکه معادل یک چهارم بستری ها، در منزل و یا به صورت بستری موقت خدمات می گیرند.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در شهر کرمان ۳۶۳ بیمار در بیمارستان افضلی پور و ۲۱۹ بیمار در بیمارستان پیامبر اعظم و ۷۴ بیمار در بیمارستان حضرت فاطمه بستری هستند.

وی با اشاره به اینکه در اوج پیک قبلی در کل استان کرمان حدود ۱۳۷۰ بستری داشتیم، گفت: در استان در تجهیزات و دارو مشکلی در بیمارستان ها نداریم اما در قبال این ظرفیت سازی کمر همکاران ما شکسته، به ویژه فعالان در بیمارستان ها و پرستاران، خدماتی ها و پزشکان.

رشیدی نژاد افزود: نیاز به بسیج همگانی و تبلیغات داریم تا مردم مسائل بهداشتی را رعایت کنند چراکه متاسفانه درصد رعایت مردم حدود ۴۰ درصد است و در کل کشور نسبت به ماه های قبل رعایت پروتکل ها کاهش یافته است.

وی در بخش دیگری از سخنانش بیان کرد: واکسیناسیون افراد بالای ۴۵ سال در استان کرمان آغاز شده و دوست داریم استقبال مردمی بالا برود زیرا این ظرفیت وجود دارد و واکسن به استان آمده و هر هفته دو سه نوبت توزیع واکسن در کشور صورت می گیرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان با اشاره به اینکه زمینه واکسیناسیون مشاغل حساس و پرخطر فراهم شده، گفت: از هم استانی های کرمانی درخواست داریم از طریق سامانه سلامت برای واکسن کرونا ثبت نام کنند.

وی در پایان درباره واکسیناسیون دانش آموزان افزود: در حال حاضر برنامه ای برای واکسیناسیون دانش آموزان نیست چرا که در دنیا هیچ کشوری این کار را انجام نداده است.

دکتر"محمدصادق بصیری" جانشین استاندار در ستاد کرنای استان کرمان نیز در این جلسه اظهار کرد: ۱۹ شهرستان استان کرمان در وضعیت بسیار پرخطر(قرمز) قرار گرفته و تنها ارزوئیه زرد است وشهرستان های انار، رابر و راور در وضعیت نارنجی قرار دارند.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: بیمارستان ها استان کرمان ظرفیت سازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۸۷۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت

مورد تاسف‌بار مرد هلندی که بیش از یک سال‌ونیم به کووید-۱۹ مبتلا بود، در گزارش جدیدی مستند شده است. این مورد با ۶۱۳ روز ابتلا، طولانی‌ترین عفونت کووید است که از آن اطلاع داریم. درواقع این عفونت به‌قدری طولانی بود که ویروس فرصت داشت تا در بدن این مرد به واریانت جدیدی تبدیل شود.

به گزارش خبرآنلاین، مرد ۷۲ ساله‌ی هلندی سابقه‌ی سلامتی پیچیده‌ای داشت. او قبلا برای درمان نوعی سرطان خون، پیوند سلول‌های بنیادی انجام داده بود؛ اما بعد‌ها سرطان دیگری به‌نام لنفوم بزرگ سلول بی منتشر (DLBL) در او تشخیص داده شد. این مرد در نتیجه‌ی دارو‌هایی که برای درمان بیماری خود مصرف می‌کرد به‌شدت دچار نقص سیستم ایمنی شد؛ به این معنی که مورد جدی ابتلا به کووید-۱۹ همیشه برای او به عنوان خطری بالقوه به‌شمار می‌رفت.

مرد هلندی در فوریه‌ی ۲۰۲۲ به کووید مبتلا شد و با ترکیبی از آنتی‌بادی‌های مونوکلونال و استروئید‌ها تحت درمان قرار گرفت؛ اما متاسفانه دارو‌ها اثر نکردند و عفونت او ماندگار شد. اگرچه این مرد پیش از ابتلا به بیماری چندین دوز واکسن کووید دریافت کرده بود، هیچ شواهدی مبنی‌بر پاسخ آنتی‌بادی در بدن او مشاهده نشد.

بیمار برای بیش‌از ۶۰۰ روز آلوده به ویروس باقی ماند و مجبور شد چندین‌بار در بیمارستان بستری شود؛ اما خیلی زود و تنها ۲۱ روز پس از نخستین درمان، علائم جهش ویروس در او مشاهده شد. در ابتدا تعیین توالی نشان داد که ویروس در بدن مرد جهشی پیدا کرده که با سوتروویماب (یکی از دارو‌هایی که بیمار با آن تحت درمان قرار گرفته بود) مرتبط است.

ویروس در بدن بیمار بیش از ۵۰ بار جهش داشت

تجزیه‌وتحلیل‌های بیشتر ۲۷ سواب بینی جمع‌آوری‌شده بین فوریه‌ی ۲۰۲۲ تا سپتامبر ۲۰۲۳ حکایت از این داشت که ویروس در بدن این مرد بیش از ۵۰ بار جهش داشته است. برخی از این جهش‌ها در پروتئین اسپایک رخ داده بود؛ اتفاقی که نشان می‌دهد ویروس درحال سازگاری برای فرار از سیستم ایمنی بدن انسان است.

مشکلات سلامتی اساسی در مورد مرد هلندی به این معنی بود که سیستم ایمنی بدن او درواقع هرگز فرصتی برای پاکسازی ویروس نداشت. بستری‌شدن طولانی مدت در بیمارستان، همراه با نیاز به انجام اقدامات احتیاطی بیشتر برای جلوگیری از آلوده‌شدن دیگران، کیفیت زندگی مرد را تحت‌تاثیر قرار داده بود. به‌گفته‌ی تیم پزشکی، هیچ مدرکی وجود ندارد که واریانت جهش‌یافته در بدن این مرد، افراد دیگری را در جامعه آلوده کرده باشد.

بیمار در ماه اکتبر ۲۰۲۳ و در نتیجه‌ی عود بیماری زمینه‌ای خود از دنیا رفت. تاکنون هیچ موردی مشاهده نشده که تا این حد طولانی‌مدت دوام آورده باشد و از طرفی عفونت‌های پایدار پدیده‌ی شناخته‌شده‌ای هستند که با ویروس کرونای عامل کووید ۱۹ ارتباط دارند. برخی از تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که از هر ۱۰۰ عفونت، تنها سه مورد ممکن است بیش از یک ماه باقی بماند.

مشکل این است که هرچه ویروس به‌مدت طولانی‌تری در بدن انسان تکثیر شود و تکامل یابد، شانس بیشتری برای ایجاد جهش‌های فرار ایمنی وجود دارد. این یکی از تئوری‌های مطرح‌شده در مورد چگونگی پیدایش اومیکرون است. باید توجه داشت که هر گونه‌ی جهش‌یافته به واریانتی نگران‌کننده تبدیل نمی‌شود؛ اما همچنان مهم است که عفونت‌های مداوم تحت نظر قرار گیرند و بیمارانی که از قبل با سایر مسایل پزشکی درگیر بوده‌اند، بهترین مراقبت‌های ممکن را دریافت کنند.

نویسندگان مقاله در بیانیه‌ای می‌گویند: «مدت زمان عفونت کووید در مورد مرد هلندی بسیار زیاد بود؛ اما عفونت‌های طولانی‌مدت در بیماران دارای نقص ایمنی در مقایسه با عموم افراد جامعه شایع‌تر است. کار بیشتر تیم ما شامل توصیف گروهی از عفونت‌های طولانی‌مدت بین یک ماه تا دوسال در بیماران نقص ایمنی بستری در بیمارستان بود. بااین‌حال به‌طور کلی عفونت‌های طولانی‌مدت اتفاق نادری است؛ چراکه افراد دارای نقص ایمنی تنها درصد بسیار کمی از کل جمعیت را تشکیل می‌دهند.»

مورد مرد هلندی در کنفرانس جهانی ESCMID ارائه خواهد شد.

دیگر خبرها

  • نقش کارگران در جهش تولید و رونق اقتصاد کشور انکارناپذیر است
  • درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان های دولتی استان سمنان
  • مراجعه روزانه ۴۰۰ بیمار چشمی به بیمارستان امام (ره) اهواز
  • جنوب کرمان ظرفیت افتخارآفرینی بیشتر در زمینه ورزش دارد
  • بیش از ۲۳ هزار خدمت روانپزشکی در غرب خراسان رضوی ارائه شد
  • انعقاد تفاهم‌نامه همکاری سه‌جانبه دانشگاه آزاد با دانشگاه باهنر و علوم پزشکی کرمان
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • استطاعت جسمی ۸۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۳ نهایی شد
  • وزیر کشور: اقدامات استان کرمان در ایجاد زنجیره ارزش قابل توجه است
  • استقبال تجار خارجی از محصولات کرمان در نمایشگاه ایران اکسپو ٢٠٢۴