Web Analytics Made Easy - Statcounter

دکتر رضا شروین بدو ریاست بیمارستان مرکز طبی کودکان و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس اظهار داشت: با توجه به اینکه در طی روزهای اخیر؛ در چند بیمار با علائم کووید-19 توالی یابی ژن انجام گرفت، در حال حاضر سوش غالب در کشور، سوش دلتا می‌باشد و ویژگی‌های سوش دلتا، سرایت زیاد که به تبع آن ابتلای خانوادگی در این سوش افزایش می یابد و البته این الزاما به معنای افزایش مرگ و میر نیست ولی زمانی که سرایت بیشتر باشد خطرات نیز به تبع بیشتر خواهد شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی در رابطه با علائم ویروس کرونا دلتا افزود: علائم این نوع ویروس با نوع کلاسیک آن تا حد زیادی مطابقت دارد ولی گوناگونی علائم در نوع دلتا بیشتر است که از جمله آنها می‌توان به تظاهرات گوارشی، تب بالا، درد های عضلانی، از بین رفتن حس بویایی و یا چشایی اشاره کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان کرد: بعضا نیز علائمی مانند بیماری زیکا می‌تواند رخ دهد اما داشتن هرکدام از این موارد مانند کرونا کلاسیک به منزله وجود ویروس در بدن نیست و در حالت کلی ویروس کرونا در اکثر موارد یک بیماری است که خود به خود بهبود پیدا می‌کند و تعداد کمی از افراد هستند که به نوع شدید آن دچار می‌شوند و البته گسترش این بیماری به صورت خفیف نیز خطرات خود را خواهد داشت.

این فوق متخصص مغز و اعصاب کودکان با تاکید بر آموزش بهتر به مردم برای رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی خاطرنشان کرد: سلامت تک بعدی نیست و مردم ما هم نشان دادند که قانون مدار هستند و یکی از چالش‌هایی که عملا در عدم رعایت کامل دستورالعمل های بهداشتی وجود دارد، عدم وجود همگرایی و یکپارچگی در افزایش سواد پیشگیری از بیماری کووید -19 ، حساس سازی و جریان سازی موثر چه از جانب رسانه‌ها و چه از جانب متخصصین امر است.

بدو ادامه داد:نباید فضای عادی‌انگاری در کشور غلبه کند و نظرات کارشناسانه و عملیاتی به صورت مداوم مورد بررسی قرار گیرد و از ظرفیت‌های عظیم دانشی آن هم در حوزه سلامت بهره برداری موثر صورت گیرد.

وی با اشاره به توانایی ویروس کرونا دلتا بر درگیرکردن کودکان عنوان کرد: درست است که این نوع ویروس می‌تواند سنین پایین‌تر را درگیر کند اما این به منزله شدت بیشتر علائم در کودکان نیست و چه بسا می‌تواند این شدت کمتر نیز باشد ولی به تبع سن پایین گرفتاری آنها بیشتر بوده و خطر ابتلا خانوادگی افزایش پیدا می‌کند.

بدو تصریح کرد: یکی از مواردی که می‌تواند در آینده بار مراجعه به بیمارستان‌ها را افزایش دهد و یا حتی در کشور تاثیر خود را بگذارد، بازگشایی غیرکارشناسانه مدارس بوده و رفع شکاف آموزشی کنونی و دغدغه‌مندی در حوزه آموزش و بازگشایی مدارس قابل درک است و انتظار می‌رود جلسات هم‌اندیشی و کارشناسی با متخصص حوزه سلامت کودکان و سیاست گذاران این حوزه برگزار شود تا پیامدهای بازگشایی مدارس در شیوع مجدد و احتمالی کووید-19 به حداقل رسد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: کرونا دلتا بیمارستان مرکز طبی کودکان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۷۹۹۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید

مسئولان حوزه بهداشت و درمان همیشه درباره مصرف نکردن قارچ‌هایی که در طبیعت روییده هشدار دادند، زیرا تشخیص سمی یا غیرسمی بودن این نوع قارچ‌ها بسیار دشوار است و مصرف آن می‌تواند باعث فوت افراد شود، این درحالی است که اورژانس کشور از رشد سه برابری مسمومیت با قارچ‌های وحشی در طبیعت خبر داده است.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا با شروع فصل بهار و افزایش بارش‌ها در این فصل زمینه رشد قارچ‌های وحشی در طبیعت بیشتر می‌شود و در این فصل شاهد حضور بیشتر افراد در دل طبیعت هستیم، لذا مهم است که افراد از مصرف این قارچ‌ها خودداری کنند و هشدارهای مسئولان ذی‌ربط درباره مسمومیت‌زا بودن این نوع قارچ‌ها را جدی بگیرند.

بابک یکتاپرست، معاون روابط عمومی اورژانس کشور با اشاره به آمار مسمومیت با قارچ وحشی گفت: امسال با توجه به افزایش میزان بارش باران، رویش قارچ در طبیعت افزایش یافته است و از آنجایی که اطلاعات مردم و گردشگران درباره قارچ‌ها کم است؛ ممکن است عده‌ای با مصرف این قارچ‌های وحشی، دچار مسمومیت شوند.

وی با اشاره به آمار مراجعان مسمومیت به اورژانس افزود: از هشتم فروردین تا پنجم اردیبهشت ماه و در واقع طی مدت حدود یک ماه، ۵۳ نفر بر اثر استفاده از قارچ وحشی، مسموم شده‌اند، در حال حاضر ۱۴ نفر از این افراد در بیمارستان‌ها تحت نظر هستند، همچنین ۳۹ نفر درمان شده و ترخیص شده‌اند.

سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت: این مسمومیت تاکنون فوتی برجای نگذاشته، اما لازم است که افراد و به خصوص طبیعت‌گردان از مصرف این قارچ‌ها پرهیز کنند، میزان مسمومیت‌ها، نسبت به گذشته سه برابر افزایش یافته است، بنابراین این موضوع باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد.

به گفته سخنگوی سازمان اورژانس کشور بیشترین میزان مسمومیت‌ها با قارچ در استان‌های فارس، لرستان و کرمانشاه به ترتیب با ۱۶،۱۳ و ۱۰ نفر بوده است.

نشانه‌های مسمومیت با قارچ سمی

حمید قهرمانی، کارشناس معاونت بهداشتی استان گیلان یکی از دلایل مسمومیت افراد، پس از مصرف قارچ‌های سمی را تشخیص غلط آنها دانست و یادآور شد: برخی به‌علت شکل ظاهری قارچ‌های سمی که شبیه به قارچ‌های غیر سمی و خوراکی هستند، دچار اشتباه می‌شوند.

وی با تأکید بر این‌که همه انواع قارچ‌ها، خوراکی نیستند و بعضی سمی و خطرناک هستند، افزود: خوردن چند لقمه از قارچ‌های سمی می‌تواند کبد، کلیه یا حتی مغز را از کار انداخته و در مواردی سبب مرگ شود، تنها در آزمایشگاه می‌توان نوع قارچ را شناسایی کرد و از روی ظاهر یا مزه قارچ نمی‌توان سمی یا غیرسمی بودن قارچ را تشخیص داد.

این پزشک با تأکید بر اینکه فرد مسموم باید سریع‌تر به بیمارستان منتقل شود، گفت: تهوع و استفراغ، اسهال، شکم درد و عرق کردن گاهی علائم مغزی مانند توهم، خواب‌آلودگی، تشنج و یا بی‌قراری از نشانه‌های زودرس مسموم شدن با قارچ‌های سمی است.

قهرمانی با بیان اینکه از چیدن، خریدن و مصرف قارچ‌های روییده شده در طبیعت، کوه و دشت پرهیز و تنها از قارچ‌های خوراکی تولید شده در کارخانه‌های معتبر استفاده شود، ادامه داد: پختن، آب پز یا کباب کردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت سمی بودن آنها را از بین نمی‌برد.

وی با اشاره به تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ گفت: تنها راه پیشگیری از مسمومیت با قارچ خودداری از مصرف قارچ‌های روییده در طبیعت است، سم قارچ پادزهر ندارد و تنها باید از خوردن قارچ‌های وحشی موجود در طبیعت و غیر پرورشی دوری کنیم، کودکان یکی از گروه‌های پرخطر و در معرض مسمومیت با قارچ هستند.

کد خبر 748427

دیگر خبرها

  • این افراد در خطر ابتلا به ام اس قرار دارند
  • اجرای نوبت اول طرح ایمن‌سازی تکمیلی فلج اطفال
  • 70 نفر با قارچ‌های سمی مسموم شدند/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • مسمویت 70 نفر با قارچ‌های سمی/ افزایش 300 درصدی مسمومیت با قارچ در کشور
  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • شمار کودکان جان باخته در غزه،بیشتر از تمام جنگ‌های ۴ سال اخیر است
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • مسمومیت با قارچ‌های وحشی رشد ۳ برابری داشته است / علائم مسمومیت را بشناسید
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد