Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، شب گذشته به دلیل وزش باد نه چندان شدید در تهران، تعداد زیادی از پروازهای ورودی به مهرآباد نتوانست در این فرودگاه به زمین بنشیند که یا به فرودگاه امام خمینی (ره) هدایت شدند و یا به مبدا برگشتند.

به تازگی و در راستای بهسازی باند ۲۹ چپ مهرآباد، پروازهای این فرودگاه به باند ۲۹ راست منتقل شده است، اما باند ۲۹ راست از نظر تجهیزات تقرب دقیق نواقصی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

موضوع را از یک منبع آگاه در صنعت هوایی پیگیری کردیم که وی در این باره به خبرنگار فارس گفت: شب گذشته به‌دلیل تغییر در‌ جهت وزش باد غالب در تهران و تغییر باند فرودگاه مهرآباد از « ۲۹ راست» به « ۱۱ چپ»، امکان فرود در فرودگاه مهرآباد برای پروازهای ورودی سلب‌ شد و همه پروازها به‌سمت فرودگاه امام‌ خمینی (ره) تغییر مسیر دادند.

وی افزود: البته شب گذشته برخاست پروازهای خروجی از فرودگاه مهرآباد تداوم داشت.

این منبع آگاه اظهار کرد: حدود ۱۰ روز از زمان وعده داده شده مدیرکل مهرآباد در مورد راه‌اندازی و بهره‌برداری از سامانهٔ ILS (تقریب دقیق) فرودگاه مهرآباد سپری‌ شده است، اما هنوز اقدام عملی مشاهده نمی‌شود.

وی اضافه کرد: به‌دلیل سوء مدیریت در فرودگاه مهرآباد شب گذشته پروازهای ورودی به‌ سمت مهرآباد متحمل یک نوبت نشست‌ و‌ برخاست مازاد (Cycle) و افزایش مصرف سوخت و سایر هزینه‌ها آن هم در این شرایط تحریم، شدند چون باند «۲۹ چپ و ۱۱ راست» مسدود است، بنابراین در شب امکان فرود بر روی باند ۱۱ چپ، فراهم‌ نیست.


پرواز قشم بعد از مدت‌ها مانور ایستایی در اطراف تهران، از مقصد تغییر مسیر داده و بازگشت

 


بازگشت پرواز کیش از نواحی تهران

 


بازگشت پرواز یزد از نواحی تهران به سمت مبدأ

 

این منبع آگاه ادامه داد: به‌ جهت فقدان سامانهٔ روشنایی تقرب باند ۱۱ چپ فرودگاه مهرآباد، همچنین عدم تجهیز آستانهٔ باند مذکور به سامانهٔ روشنایی و به‌دلیل وجود موانع مصنوعی و منازل واقع شده در مسیر تقرب‌ نهایی باند ١١ چپ، آستانهٔ باند ٨٥٠ متر جابه جا شده و در واقع ٨٥٠‌ متر ابتدای آن باند برای فرود غیرقابل استفاده است.

وی گفت: در همین‌ راستا چنانچه در شب، باند قابل استفاده، ١١ چپ اعلام‌ شود پروازهای ورودی به‌ واسطهٔ محدودیت‌های ذکر شده، قادر به فرود بر روی باند ١١ چپ نخواهند بود بنابراین طبق توافق صورت‌گرفته بین فرودگاه‌های امام‌ خمینی (ره) و مهرآباد، همچنین سازمان هواپیمایی کشوری و شرکت فرودگاه‌ها، چنانچه امکان فرود بر روی باندهای باند ١١ چپ و ۲۹ راست مقدور و ممکن نباشد، پروازهای فرودگاه مهرآباد به‌ سمت فرودگاه امام (ره) تغییر مسیر خواهند داد.

وی ادامه داد: اما درخصوص اینکه ظرفیت پذیرش پروازها در فرودگاه امام (ره) چه میزان است، شاخص و کمیّتی اعلام و مکتوب نشده است؛ اصلا آیا فرودگاه امام خمینی (ره) امکانات و بستر لازم را برای پذیرش پروازهای داخلی به‌هر میزان، دارا است؟

* عدم امکان فرود در باند ۱۱ چپ مهرآباد محرز است

وی اضافه کرد: این اتفاقات در حالی شب گذشته رخ داد که باید پرسید  آیا در گزارش‌های پیش‌بینی هواشناسی، تغییر در جهت وزش باد و اعلام پیش‌بینی باد، قابل مشاهده و رؤیت نبود؟

در همین گزارش ِ پیش‌بینی یا TAF سمت و سرعت وزش باد از ۱۴۰ درجه با سرعت ۱۰ نات معادل ۱۸ کیلومتر در ساعت، دید ۸ کیلومتر و پدیدهٔ ابرناکی در تهران، پیش‌بینی و اعلام‌ شده است بنابراین با توجه به سمت و سرعت وزش باد، اساساً موضوع عدم امکان فرود در باند ۱۱ چپ مهرآباد محرز است.

وی اضافه کرد: شب گذشته هشتم مرداد ۱۴۰۰ که باند عملیاتی فرودگاه مهرآباد به‌دلیل تغییر در جهت وزش باد، ١١ چپ شد و در عین‌حال ٢٨ پرواز در آسمان کشور در حال پرواز به‌ سمت فرودگاه مهرآباد بودند، واضح‌است اگر همه این پروازها به فرودگاه امام (ره) تغییر مسیر داده و در آنجا فرود می‌آمدند، قطعا بحرانی از جنس عدم امکان تامین خدمات زمینی و پشتیبانی فرودگاهی شکل می‌گرفت، از جمله تأمین محل پارک هواپیماها‌، اتوبوس برای انتقال مسافران از هواپیما به ترمینال پذیرش مسافران داخلی، ارائهٔ خدمات زمینی و حتی فقدان تاکسی فرودگاه به اندازه مکفی.

این منبع آگاه یادآور شد: همه این موارد نشان از بی‌تدبیری مدیران فرودگاه مهرآباد در اقدام به ترمیم باند ۲۹ چپ فرودگاه مهرآبا‌د دارد و قطعا این موارد و فقدان تقریب مناسب می‌تواند لطمات جبران ناپذیری بر پیکرهٔ صنعت هوانوردی تحمیل کند.

وی اظهار کرد: شب گذشته در همین پرواهایی که به فرودگاه امام منتقل شد، مدیر ترمینال اعلام کرده بود مسافر از هواپیما به داخل سالن هدایت و پذیرش نشود، از آن طرف خلبان و خدمهٔ پرواز اظهار می کردند امکان کنترل و نگهداری مسافران در داخل هواپیما بیش از این میّسر نیست، نقش و اثر تفاهم‌نامهٔ ۴ جانبه در این لحظات، مبهم است، اگر امکان پذیرش پرواز و‌ مسافر نیست، چگونه و با چه استدلالی در طرح‌های پروازی مراقبت‌پرواز (ATC FlightPlan) فرودگاه امام خمینی (ره) به‌عنوان فرودگاه جایگزین ِ مقصد (Destination Alternate) برای مهرآباد معرفی‌ شده و در عین‌حال از سوی مراقبت پرواز نیز مورد تایید و‌ پذیرش قرارگرفته‌است؟

انتهای پیام/ب

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس منبع آگاه صنعت هوایی باند 29 راست مهرآباد باند 29 چپ مهرآباد باند 11 چپ مهرآباد فرودگاه مهرآباد فرودگاه امام پروازهای ورودی تغییر مسیر امکان فرود چپ مهرآباد منبع آگاه شب گذشته پیش بینی ۲۹ راست باند ۲۹ وزش باد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۰۶۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان

یک شرکت اسلواکیایی موفق شد اولین پرواز یک خودروی پرنده به همراه یک مسافر را به انجام برساند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، یک شرکت هوانوردی متعلق به کشور اسلواکی موسوم به کلاین ویژن (Klein Vision) اولین پرواز مسافربری جهان را با خودروی پرنده خود انجام داد.

به نقل از آی‌ای، شرکت کلاین ویژن با خودروی پرنده خود به نام ایرکار (AirCar) در حالی که یک نوازنده فرانسوی به نام ژان میشل ژار را به عنوان مسافر در خودروی پرنده خود داشت، به این نقطه عطف دست یافت.

این آزمایش در یک باند فرودگاهی در کشور اسلواکی انجام شد.

در ویدئویی که این شرکت منتشر کرده است، یک خودروی پرنده اسپرت بال‌دار دیده می‌شود که در ابتدا روی باند فرودگاه روی چهار چرخ خود حرکت می‌کند و سپس با باز شدن بال‌های کنار و عقب و سرعت گرفتن، از زمین بلند می‌شود و در هوا معلق می‌ماند. چند دقیقه بعد نیز به سلامت فرود می‌آید.

گفتنی است که در ژوئن ۲۰۲۳ یک خودروی پرنده به نام «مدل ای»(Model A) که توسط شرکت الف ایروناتیکس (Alef Aeronautics) که مقر آن در کالیفرنیاست، توسعه یافته است، گواهینامه صلاحیت پروازی ویژه را از اداره هوانوردی فدرال ایالات متحده دریافت کرد. این اولین وسیله نقلیه در نوع خود است که مجوز رسمی پرواز را از دولت ایالات متحده دریافت می‌کند.

توسعه خودروهای پرنده

در سال ۲۰۲۱ خودروی پرنده AirCar اولین پرواز درون شهری خود را انجام داد که طی آن یک پرواز ۳۵ دقیقه‌ای بین فرودگاه‌های بین المللی نیت را و براتیسلاوا را در اسلواکی انجام داد.

این خودروی پرنده در ژانویه ۲۰۲۲ گواهی صلاحیت پروازی دریافت کرد و این شرکت ادعا می‌کند که نمونه اولیه آن ۱۳۰ ساعت پرواز و ۵۲۰ برخاست و فرود در فرودگاه‌های بین‌المللی مختلف را به ثبت رسانده است.

خودروی پرنده AirCar شامل چندین واحد کاربردی است که برای انجام همزمان سفرهای زمینی و هوایی طراحی شده‌اند. بدنه آیرودینامیکی آن نه تنها مسافران را به راحتی در خود جای می‌دهد، بلکه عملکرد بالابری را در طول پرواز نیز افزایش می‌دهد.

از جمله ویژگی‌های پیشرفته آن می‌توان به بال‌های جمع شونده، دُم تاشو و سیستم استقرار چتر نجات اشاره کرد. دم تاشوی آن نقش مهمی در بهبود پایداری طولی و قابلیت‌های برخاستن مانند هواپیماهای سنتی دارد. ضمن اینکه در حالت سفر زمینی، این دم جمع شده و با اندازه جمع و جورتر به تطبیق‌پذیری ایرکار در محیط‌های شهری کمک می‌کند.

این شرکت اعلام کرده است که قصد دارد در پیشرفت‌های آتی خود اقدام به تولید خودروهای پرنده دارای سه و چهار نفره، موتورهای دوگانه و یک نسخه آبی-خاکی کند.

نمونه اولیه AirCar به موتور ۱۶۰ اسب بخاری شرکت بی‌ام‌و مجهز شده است که دارای یک ملخ ثابت و یک چتر برای اقدامات ایمنی بیشتر است.

کلاین ویژن می‌گوید مدل دو نفره این خودروی پرنده وزنی در حدود ۱۱۰۰ کیلوگرم دارد و ظرفیت بلند کردن بار آن ۲۰۰ کیلوگرم است. همچنین قادر است تا ارتفاع ۲۵۰۰ متر اوج بگیرد و به حداکثر سرعت ۱۰۳ گره (۱۹۰ کیلومتر بر ساعت) دست یابد.

این شرکت برای ساخت نمونه‌های آینده ایرکار، آزمایش موتور هوانوردی پیشرفته ADEPT Airmotive را به پایان رسانده است که به طراحی قوی، سبک و کم‌مصرف مشهور است.

کد خبر 748345

دیگر خبرها

  • آغاز ۵ پرواز فوق العاده فرودگاه بجنورد
  • اولین پرواز مسافربری خودروی پرنده در جهان
  • نقص فنی هواپیمای مشهد به تهران و پرواز با ۵۰۰ دقیقه تاخیر
  • مترو تهران؛ 25 سال تعهد به ایمنی
  • پرواز مشهد به تهران هواپیمایی چابهار با تاخیر ۵۰۰ دقیقه ای انجام شد
  • پرواز مشهد به تهران با ۵۰۰ دقیقه تاخیر انجام شد
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان(۸ اردیبهشت ۱۴۰۳)
  • انجام ۲ پرواز به مقصد مدینه منوره
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه بین المللی ارومیه در ۷ اردیبهشت
  • برنامه پرواز‌های فرودگاه اصفهان در روز جمعه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۳