Web Analytics Made Easy - Statcounter

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن اشاره به اقدامات ارزنده‌ مدیران خودروسازی‌ها در شرایط تحریمی و محدودیت اختیارات گفت: با شرایط حاکم بر خودروسازان داخلی ناشی از قیمت‌گذاری دستوری و تصدی‌گری دولتی، نمی‌توان مانع از روند کنونی تولید زیان در صنعت خودروی کشور شد.

 

به گزارش پول نیوز، به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل سازمان منطقه آزاد کیش، دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور ضمن اشاره به اقدامات ارزنده‌ مدیران خودروسازی‌ها در شرایط تحریمی و محدودیت اختیارات گفت: با شرایط حاکم بر خودروسازان داخلی ناشی از قیمت‌گذاری دستوری و تصدی‌گری دولتی، نمی‌توان مانع از روند کنونی تولید زیان در صنعت خودروی کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آرش محبی‌نژاد در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو قوی‌ترین عامل موثر بر وقوع زیان‌های انباشته خودروسازان را قیمت‌گذاری دستوری و تصدی‌گری دولتی اعلام کرد و اظهار داشت: زیان‌‌های انباشته خودروسازان ناشی از عوامل مختلفی است، اما در شرایطی که قیمت‌گذاری دستوری و تصدی‌گری دولتی بر صنعت خودروی کشور حاکم است، حتی با وجود بهترین مدیران خودروسازی دنیا نیز نمی‌توان از روند کنونی تولید زیان در صنعت خودروی کشور جلوگیری کرد.

وی افزود: با توجه به اختیارات و قدرت مانور اندک مدیران خودروسازی کشور و از سوی دیگر ایجاد محدودیت در قیمت‌گذاری محصولات و تعیین آن به شکل دستوری و همچنین رشد بی‌رویه نرخ ارز، راهکار اقتصادی و منطقی حاکم بر شرایط کنونی، توقف تولید است زیرا تولید محصول زیر نقطه سر به سر برابر است با فرو رفتن در ورطه زیان بیشتر.

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور گفت: البته در صنعت خودروی کشور، امکان توقف تولید وجود ندارد و از سوی دیگر با توجه به تصدی‌گری دولت، اهمیت حیاتی افزایش تیراژ برای پاسخگویی به تقاضای جامعه و شرایط تحریمی کشور، نمی‌توان از اصول و قواعد حاکم بر بنگاه‌داری خصوصی و یا انتفاعی پیروی کرد.

محبی‌نژاد همچنین از کمبود منابع ارزی برای واردات خودرو و بالا بودن قیمت خودروهای خارجی در کشور یاد کرد و افزود: صنعت خودرو یک صنعت سیاسی است و محصول خودرو پس از نیازهای اساسی خوراک، پوشاک و مسکن جزو نیازهای اساسی مردم به شمار می‌رود. در صنعت خودروی داخلی، سیاست‌گذاری و انتخاب مدیران حتی در رده‌های میانی توسط دولت انجام می‌شود و به شکل عجیبی امکان مدیریت بر بنگاه‌ اقتصادی خودروسازی وجود ندارد، به این معنا که تعدیل نیرو و نیروی مازاد میسر نیست.

وی کمترین نقش در شرایط فعلی در خصوص زیان‌های انباشته خودروسازی را بر عهده مدیران خودروسازی دانست و گفت: البته شاید تنها مسئولیت وارد بر عهده مدیران خودروسازی، این بوده که نمی‌بایست زیر بار پذیرش این مسئولیت می‌رفتند، زیرا در شرایط کنونی، امکان ادامه فعالیت بسیار دشوار است.

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور شفافیت و ایجاد اتاق شیشه‌ای را یکی از اقدامات شایسته گروه صنعتی ایران خودرو در حوزه اختیارات مدیریتی اعلام کرد و افزود: افزایش تیراژ علی‌رغم هجوم زیان‌های انباشته، به طوری که می‌توان گفت بیشترین رشد تیراژ در سال 99 را ایران خودرو به دوش کشید، و همچنین کاهش تعهدات معوق، تلاش در جهت ایفای تعهدات مشتریان و اصلاح ساختار حداقل در بخش عزل و نصب‌های غیرحاکمیتی از اقدامات ارزنده این خودروسازی بود.

محبی‌نژاد همچنین ضمن اشاره به جسارت از رده خارج کردن خودروهای قدیمی و پرتیراژ نظیر پراید و پژو 405 و تولید محصولات جدید و متنوع گفت: ارتقا از تولید محصولات کلاس کوچک به سطح متوسط، توجه به ذائقه مشتری، آپشن دار کردن محصولات مطابق نیاز بازار از دیگر اقدامات دو خودروسازی سایپا و ایران خودرو برشمرد.

وی بیان کرد: خودروسازی‌های کشور در شرایط کنونی حداکثر تلاش خود را به منصه ظهور رسانده‌اند. تفاوت مدیران تراز نخست بین‌المللی این است که اینها مسئولیت و اختیار را در یک کفه ترازو می‌گذارند و سپس قبول مسئولت می‌نمایند و به دلیل اینکه در ایران اختیارات بسیاری از مسائل در دست مدیران خودروسازی نیست، بنابراین نمی‌بایست مسئولیت را نیز بپذیرند.

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور بر این نکته تاکید کرد که دولت با قیمت‌گذاری دستوری می‌بایست تبعات زیان سالانه و انباشته خودروسازان را بپذیرد و در جهت جبران زیان اقدام نماید. جبران زیان ناشی از قیمت‌گذاری دستوری منطبق بر مقاد قانونی برنامه توسعه و قانون تسهیل کسب و کار از سوی دولت الزامی است.

محبی‌نژاد در ادامه یادآور شد: زیان خودروسازان زیان عملکردی نیست، بلکه ناشی از تولید زیر نقطه سر به سر است. تولید بیش از نقطه سر به سر، مساوی با افزایش حاشیه سود بالا و سرشکن شدن هزینه‌های سربار و مازاد است.

وی تصریح کرد: در شرایط ممنوعیت واردات به دلیل کمبود ارز، تامین خودروی موردنیاز مصرف‌کنندگان را خودروسازان داخلی به تنهایی عهده‌دار شدند. هر چند سرکوب دولتی و تصدی‌گری دولتیريال قدرت مانور را کاهش می‌دهد اما این قضییه نافی اقدامات موثر مدیران خودروسازی در محدوده اجرائیات و اختیارات نیست.

دبیر انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودرو کشور در ادامه گفت: دو مسئله برجسته که با هیچ فرمول اقتصادی قابل توجیه نیست، یکی زیان‌های انباشته است و دیگری بدهی سنگین خودروسازان به زنجیره تامین و قطعه‌سازان است که قطعه‌سازان نیز قربانیان بی چون و چرای وضعیت کنونی هستند.

مجبی‌نژاد افزود: بزرگ‌ترین حسن تحریم و عملکرد خوب صنعت خودرو در این شرایط این است که خودروهای جایگزین پراید و 405، سی کی دی کاری نبوده بلکه همگی داخلی هستند و این موضوع موجب تقویت نهضت ساخت داخل می‌شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دو گروه خودروسازی ایران خودرو و سایپا با توجه و اتکا به توان داخلی روند تولید را تداوم بخشیدند و امیدواریم در دولت جدید با تغییر رویکرد و نگاه به صنعت خودرو، هدایت راهبردی و سیاست‌گذاری، جایگزین تصدی گری شود و فعالیت صنعت خودرو همانند سایر صنایع با تبعیت از سیاست‌های بازار، سیاست‌های اقتصادی و اصول و قواعد حاکم بر بنگاهداری انتفاعی هموار و تجویز شود.

منبع: پول نیوز

کلیدواژه: خودروسازان خودروسازان داخلی خودروسازان خارجی خودروسازان ایرانی خودروسازان چینی صنعت خودروی کشور انباشته خودروسازان مدیران خودروسازی زیان های انباشته ایران خودرو محبی نژاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۳۰۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران

دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا، در شرایطی عصر روز دهم اردیبهشت در تهران پایان یافت که هیأت‌های اقتصادی 35 کشور آفریقایی شامل دولتمردان و مدیران بخش خصوصی این قاره، مذاکرات و مراودات اقتصادی و صنعتی خود را با همتایان ایرانی خود تقویت کردند.

با توجه به همپوشانی این رویداد اقتصادی مهم با رخداد «ایران اکسپو 2024»، مقامات اقتصادی کشورهای دیگری نیز در تهران حضور یافتند و در برنامه‌های جنبی نیز شرکت کردند.

یکی از نمایشگاه‌های جنبی در دومین اجلاس ایران و آفریقا، در سالن همایش سازمان مدیریت صنعتی تهران واقع در شهرک والفجر برگزار شد که به مدت 2 روز هیات‌های متعددی از مقامات آفریقایی در این نمایشگاه حضور پیدا کردند.

مدیران خودرو 777 به عنوان نمایندگی رتبه 1 این شرکت نیز به عنوان تنها نماینده صنعت خودروسازی کشور در این نمایشگاه و نشست حضور یافت تا نخستین تجربه بین‌المللی خود را در زمینه تجارت خودرو کسب کند.

در غرفه مدیران خودرو 777، یک دستگاه اکستریم VX به عنوان بهترین و باکیفیت‌ترین خودرو مونتاژی در ایران قرار داده شد تا مقامات اقتصادی قاره آفریقا و حتی مدیران ارشد اقتصادی و تولیدی کشور نیز با آن بیشتر آشنا شوند.

از قضا حضور مدیران خودرو 777 در این رویداد با استقبال فوق‌العاده میهمانان بلندپایه مواجه شد و فضای هیجان‌انگیزتری را به این نشست اقتصادی و دیپلماتیک بخشید. حضور تیم کارشناسان متخصص و خبره مدیران خودرو 777 در غرفه با ظاهر آراسته و متحدالشکل، فضای رسمی این نمایشگاه را تلطیف کرد و از طرفی قرار داشتن یک خودرو لوکس و تکنولوژیک مثل اکستریم VX هم جذابیت ویژه‌ای به این مراسم بخشید.

به همین دلیل تعداد زیاد از هیات‌های اقتصادی داخلی و خارجی ضمن حضور در غرفه مدیران خودرو 777، با اکستریم VX به عنوان پرچمدار خودروهای لوکس چری در ایران آشنا شدند و مراودات متنوعی شکل گرفت.

برخی از مقامات آفریقایی خواهان ورود این خودرو به کشورشان در صورت امکان شدند و برخی از مقامات داخلی نیز علاقمندی خود را برای استفاده از این خودرو برای مصارف خاص و سازمانی نشان دادند.

حتی برخی مقامات عالی‌رتبه آفریقایی مثل عدن محمد (وزیر صنعت کنیا)، آقای کریستوف ایکن (رئیس اتاق بازرگانی کشور کامرون)، آقای اوتارا تاماکولو (سفیر کشور ساحل عاج در ایران) و آقای بولا احمد تینوبو (رئیس جمهوری کشور نیجریه) برای دقایقی در کابین مجلل اکستریم VX نشستند و درباره سوالات فنی خود از کارشناسان 777 پاسخ گرفتند.

نکته جالب اذعان کلیه میهمانان غرفه مدیران خودرو 777 به کیفیت بالای اکستریم VX و سطح آپشن‌های رفاهی و ایمنی این خودرو بود، ضمن آنکه از قدرت بالا، مصرف کم سوخت، گارانتی طولانی مدت و خدماتی که مدیران خودرو به آن متعهد است نیز تمجید شد.

تعدادی از مقامات ارشد اتاق‌های بازرگانی نیز برای همکاری متقابل در زمینه تجارت خودرو یا دریافت خدمات اعلام آمادگی کردند.

تعدادی از مقامات داخلی از جمله آقای محمدخانی (مدیر روابط بین‌الملل شهرداری تهران)، آقای حسینی (مشاور امور اقتصادی بیت رهبری)، آقای مهندس افتخاری (مدیرعامل پتروپالایش افتخار توس) و آقای دکتر یعقوبی (مدیرعامل شرکت ماشین سازی تبریز) نیز از ساخت این خودرو در کشور حمایت کرده و کیفیت بالای آن را با برندهای مشهور و کلاس بالای جهانی مقایسه کردند.

نهایتا پس از 2 روز برنامه فشرده، این نشست به پایان رسید و مدیران خودرو 777 در نخستین تجربه بین‌المللی خود، دریچه تازه‌ای برای توسعه و رشد صنعت و تجارت خودرو در کشور گشود.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • استارت سرد خودروسازی
  • مدیران خودرو 777، میزبان سران اقتصادی آفریقا و ایران
  • ثبات قیمت مرغ در بازار همدان 
  • چرا داستان «جمشید بسم‌الله» دهه‌هاست تکرار می‌شود؟
  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • ۱۵۰ شرکت دولتی در نیمه اول ۱۴۰۲ زیان‌ده بودند
  • تزریق۳۶همت‌ اعتبارشرکتهای دولتی در امورفرهنگی برای اولین بار
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • ضرورت خرید حمایتی تخم مرغ در راستای کاهش زیان مرغداران
  • کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه