Web Analytics Made Easy - Statcounter

مرکز پژوهش های مجلس طی گزارش به بررسی ابعاد و پیامدهای مخالفت کشورهای اروپایی با تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن های کرونا پرداخت.

به نقل از روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس، معاونت مطالعات سیاسی این مرکز در گزارش بررسی ابعاد و پیامدهای مخالفت کشورهای اروپایی با تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن های کرونا، آورده است:

حق مالکیت معنوی به واسطه برخی از معاهدات بین المللی نظیر کنوانسیون برن، کنوانسیون پاریس و یکی از معاهدات سازمان تجارت جهانی موسوم به «توافقنامه جنبه های مرتبط با تجارتِ حقوق مالکیت معنوی (تریپس)» برقرار شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما این حق هرگز برای استفاده در طول همه گیری ها طراحی نشده و در گذشته هم استثنائاتی به منظور اطمینان از عدم ممانعت حق مالکیت در راه سلامت همگانی وجود داشته است.

در ادامه این گزارش تصریح شده: تعدادی از کشورهای درحال توسعه از جمله هند و آفریقای جنوبی خواستار تعلیق حق مالکیت معنوی درمان و واکسن های مرتبط با کرونا شدند. این پیشنهاد با مخالفت ایالات متحده و اتحادیه اروپا در سازمان تجارت جهانی روبرو شد. پس از مدتی، رئیس جمهور آمریکا در ۱۵ اردیبهشت ماه سال جاری پیشنهاد مذکور را پذیرفت، اما اتحادیه اروپا و برخی از کشورهای اروپایی همچنان به مخالفت خود ادامه می دهند.

در این گزارش با بیان این نکته که واکنش کشورهای اروپایی به پیشنهاد تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن های کرونا با نوعی از دودستگی و تردید نه تنها در میان کشورها، بلکه در درون سازوکار اتحادیه اروپا همراه بود، آمده: موافقان معتقدند لغو مالکیت معنوی واکسن به تنهایی کافی نیست و اتحادیه اروپا باید برای افزایش سطح تولید جهانی از روند انتقال فناوری به کشورهای ثالث حمایت تام کند. فرانسه، ایتالیا، هلند، لهستان، جوزپ بورل نماینده عالی اتحادیه اروپا در سیاست خارجی و امور امنیتی، حزب سبزها ـ اتحاد آزاد اروپا و حزب چپ در پارلمان اروپا و چند تن از رهبران سابق اروپایی حامیان پیشنهاد تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن هستند.

در بخش دیگری از این گزارش بیان شده: مخالفان بهانه های مختلفی را ازجمله: نگرانی درباره دسترسی رقبایی مانند چین به فرمول تولید نسل جدید واکسن ها، فقدان امکانات لازم در کشورهای درحال توسعه برای تولید واکسن های جدید، ممانعت از کسب سود شرکت های دارویی و از بین رفتن تمایل آنها به نواوری را مطرح می کنند. اتحادیه اروپا، آلمان، بریتانیا، سوئیس، نروژ و سه حزبِ پارلمان اروپا شامل حزب راست مرکز «مردم اروپا»، «سوسیالیست های اروپایی» و حزب لیبرال «تجدید اروپا» در رأس مخالفان هستند.

در این گزارش تاکید شده: دو واقعیت ادعای کذب مخالفین درباره آسیب تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن های کرونا به شرکت های تولیدکننده را آشکار می کند: نخست اینکه دولت ها اصلی ترین سرمایه گذاران در شرکت ها برای تولید واکسن هستند. آلمان و آمریکا بزرگ ترین سرمایه گذاران برای تولید واکسن ضدکرونا R&D هستند. دوم اینکه شرکت های تولیدکننده واکسن از ابتدای تولید تاکنون سود هنگفتی به دست آورده اند و تعلیق حق مالکیت معنوی قطعاً درآمد آنها را کاهش خواهد داد.

طبق تحقیقات مؤسسه غیردولتی «رصد اروپای مشترک»، لابی شرکت های بزرگ دارویی بر مخالفت اتحادیه اروپا با طرح تعلیق حق مالکیت معنوی واکسن های کرونا بسیار اثرگذار است. به گونه ای که از ۱ مارس ۲۰۲۰ تا می ۲۰۲۱ شرکت های بزرگ دارویی ۴۴ دیدار با کمیسیونرهای اتحادیه اروپا داشته اند. این شرکت ها مخالف تعلیق هستند.

متن کامل این گزارش را اینجا بخوانید.

/ایسنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: کشورهای اروپایی اتحادیه اروپا شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۹۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تاکید رئیس یوفا: سوپرلیگ پروژه‌ای غیراخلاقی است

به گزارش "ورزش سه"، الکساندر چفرین، رئیس یوفا، همچنان مخالف جدی برگزاری پروژه سوپرلیگ است و در میان سخنرانی جدیدش به این موضوع اشاره کرد.

چفرین در مجمع عمومی لیگ‌های اروپایی که این جمعه در لندن برگزار شد، گفت:"از مخالفت قاطعانه لیگ‌های اروپایی با پروژه ای اخلاقی سوپرلیگ حمایت کرده و معتقدیم پیامدهای آن چه از نظر ورزشی و چه از نظر اقتصادی، برای تمامی لیگ‌ها فاجعه‌بار خواهد بود. یوفا اهمیت ارتباط مستقیم بین رقابت‌های باشگاهی‌ما و لیگ‌های ملی در سراسر اروپا را می‌شناسد و برای آن ارزش قائل است."

چفرین با حمایت از تقویت روابط بین لیگ‌ها ادامه داد:"ایجاد تفاهم‌نامه جدیدی بین یوفا و لیگ‌های اروپایی نه تنها تعهدات متقابل را رسمی و شفاف می‌کند، بلکه سیگنال واضحی را نیز ارسال می‌کند که یوفا و ذینفعان آن با یکدیگر متحد هستند."

او با تاکید به مخالفت باشگاه‌ها یا سوپرلیگ گفت:"ما با هم، در این چارچوب، برای توسعه پایدار فوتبال در سطح ملی و بین المللی، با تمرکز بر ترویج فوتبال هیجان انگیز، تعادل رقابتی قوی، یکپارچگی مالی و رشد فوتبال در سراسر اروپا کار خواهیم کرد."تاکید رئیس یوفا: سوپرلیگ پروژه‌ای غیراخلاقی است

دیگر خبرها

  • تاکید رئیس یوفا: سوپرلیگ پروژه‌ای غیراخلاقی است
  • افت فروش خودرو‌های برقی فولکس واگن/ چرا اروپایی‌ها دوباره به خودرو‌های بنزینی روی آوردند؟
  • مقاومت برخی کشورهای اروپایی برای ممنوعیت واردات ال‌ان‌جی از روسیه
  • هشدار رئیس جمهور فرانسه به اروپا: نباید دست نشانده آمریکا باشیم
  • مخالفت مصر با کوچاندن فلسطینی ها به صحرای سینا
  • رای پارلمان اروپا به تضعیف قواعد زیست محیطی به نفع کشاورزان
  • صدور ترور و خشونت به جهان/کارکرد واقعی اتحادیه اروپا چیست؟
  • پارلمان اروپایی قواعد سلاح برای غیرنظامیان را تشدید کرد
  • جذب ۲۱ هزار پرستار بویژه نیروی طرحی دوران کرونا/ تدوین لایحه مادی و معنوی پرستاران
  • اتحادیه اروپا : ویزای شنگن 5 ساله برای شهروندان کشورهای عربی خلیج فارس