Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-27@05:54:42 GMT

اهمیت جایگاه شهرداری تهران

تاریخ انتشار: ۱۰ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۸۹۳۴۰

اهمیت جایگاه شهرداری تهران

به گزارش خبرگزاری فارس، قائم شریعتی طی یادداشتی نوشت:  شهر تهران بیشتر از کالبد، نیازمند توجه به روح و محتوا است و سرنوشت شهر و شهرداری برای مردم تهران بسیار مهم است. در سالهای گذشته عمده کاری که در تهران انجام شده ناظر به کالبد شهر یعنی فضای مبلمان شهری، پل، تونل و بزرگراه بوده است. در این زمینه شهرداران مختلف کم و بیش خدماتی را انجام داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از جمله در دوران دکتر قالیباف خدمات بسیار ارزنده و زیادی صورت گرفته است اما آنچه مجموعا در تمام ادوار گذشته کمتر به آن توجه شده روح شهر است. 
در مقابل کارهای سخت افزاری، حوزه نرم افزاری اداره شهر متناسب با آرمانهای انقلاب توسعه پیدا نکرده است و ضعف جدی در این حوزه مشاهده می شود. البته همچنان باید خدمات عمومی و انجام پروژه های شهری به ویژه احیاء بافت‌های فرسوده مدنظر قرار بگیرد، به خصوص اینکه در دوره اخیر شورا و مدیریت شهری به حوزه سخت‌افزاری و کالبدی شهر نیز کم توجهی صورت گرفته و باید در دوره جدید این ضعف عملکرد نیز جبران شود، اما آنچه بیشتر مورد نیاز است، رسیدگی به جنبه روحی و روانی در حوزه خدمات شهری و فرهنگی است. این کارها به منزله روح شهر است و در دوره جدید مدیریت شهری و انتخاب شهردار توسط اولین شورای شهر گام دوم انقلاب، باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. 
باید باتوجه به آرمانهای انقلاب، نمادسازی و الگوسازی برای تهران به عنوان پایتخت جمهوری اسلامی ایجاد شود که نماد انقلاب اسلامی ایران نیز باشد که اکنون متاسفانه چنین نیست؛ برآیند کلی، جهت گیری شهر و الگوسازی که مورد نیاز جامعه است، تمدن‌سازی اسلامی است. الگوسازی شهر، باید براساس آرمانهای انقلاب و مواردی که در سالهای گذشته مورد غفلت قرار گرفته باشد. 
از لحاظ جنبه های نرم افزاری در شهر تهران کاستی های زیادی مشاهده می شود. بنابراین ضرورت ایجاب می کند که در این دوره که جریان انقلابی توانسته اقبال مردم را متوجه خود کند، شهرداری تهران نیز، هم از پشتوانه ریشه دار و عمیق جنبه های فکری و اندیشه‌ای و انقلابی متناسب با انتظار مردم و هم از جنبه جسارت و شجاعت و توانمندی در ورود به این عرصه ها و تقویت مولفه‌های مورد نیاز گام دوم انقلاب برخوردار باشد تا کارهای جدی انجام شود.  
شهرداری تهران در برهه کنونی سخت نیازمند کارآمدی، انقلابی‌گری، تحولخواهی، عدالت طلبی، پاک دستی و فساد ستیزی است. چون در شهرداری زمینه ها و بسترهایی برای ایجاد فساد اداری و اقتصادی وجود دارد. بدون روحیه فسادستیزی کارآمدی نیز محقق نخواهد شد.
 شهردار جدید تهران باید با روحیه انقلابی، عدالت طلبی و انگیزه و توان جهادی مدیریت شهر را بر عهده بگیرد. واضح است که شرایط بحرانی و حساس کنونی تهران که شهر را در آستانه ورشکستگی قرار داده است، با رویکرد عادی و کلاسیک قابل اداره نیست و نیاز به مدیریت جهادی و تحولی و میدانی دارد نه مدیر نگهدارنده وضع موجود.  
شهرداری تهران نهادی با تنوع و تراکم فعالیت بیشتر از بسیاری از وزارتخانه های مهم دولتی یا به تعبیری دیگر خود یک دولت کوچک در جمهوری اسلامی است. لذا فردی که در راس شهرداری تهران قرار می گیرد باید یک سیاستمدار انقلابی باشد که در عین پایبندی به اصول ارزشی و فهم ابعاد و پیچیدگی‌های سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کار شهر تهران از سیاسی‌کاری بر حذر باشد، خصوصا که در چند سال اخیر لطمات زیادی از سیاسی کاری و عدم خدمت رسانی به تهران و مردم شریف پایتخت وارد شده است. شورای شهر و شهرداری تهران محفل یک حزب سیاسی برای نیل به اهداف آن نیست. با چنین رویکردی است که می‌توان به دور از سیاسی‌کاری‌های رایج و قبیله‌گرایی‌های سیاسی و جناح بازی‌ها، از همه افراد و توانمندی‌های فنی نیز به عنوان مدیریت‌های زیر مجموعه استفاده کند. بنابر این شهرداری که صرفا از جنبه های اجرایی و عمرانی قوی است، پاسخگوی نیازهای امروز تهران نیست چرا که علاوه بر کارهای عمرانی و خدماتی لازم در شهر تهران، نیازهای مختلفی وجود دارد و شهردار تهران باید یک جامعیت انقلابی داشته باشد تا بتواند از ظرفیت افراد با توانمندی‌های مختلف مورد نیاز شهر استفاده کند. 
نکته مهم دیگر در خصوص تعامل شهردار با دولت و سایر قواست. همسو بودن شهردار با شورای شهر به عنوان پارلمان شهری و هماهنگی اقدامات با مصوبات شورا، از ضروریات ادره شهر و امری لازم است اما کافی نیست. تجربه سالیان گذشته نشان می‌دهد ضعف تعامل موثر شهرداری و سایر قوا و نهادها، همواره یکی از چالشهای جدی شهرداران بوده است. لذا شهردار پایتخت علاوه بر ویژگیهایی که ذکر شد هر چقدر در تعامل با قوا، به ویژه دولت توانمندتر باشد در اداره شهر موفق تر خواهد بود به گونه ای که در عین برخورداری از درک صحیح، عمیق و منطقی از جایگاه، وظایف و اختیارات قوای سه گانه، با همکاری و ارتباط صمیمانه و البته دوسویه، بتواند با منطق قوی و استدلال و اقناع، استقلال شهرداری را حفظنموده و حقوق شهروندان و دولت محلی و پارلمان شهری را از حاکمیت و دولت ملی استیفا نماید.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیریت شهری شهرداری تهران شهر تهران مورد نیاز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۸۹۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است

شهردار به همراه جمعی از معاونین و مدیران منطقه ۷ و مدیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب گرد هم آمدند تا با بررسی و رفع  مشکلات و معضلات احتمالی میزبانی شایسته‌ای از کتاب دوستان فراهم کنند. - اخبار اجتماعی -

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری تسنیم، شهردار به همراه جمعی از معاونین و مدیران منطقه 7 و مدیر نمایشگاه بین‌المللی کتاب گرد هم آمدند تا با بررسی و رفع  مشکلات و معضلات احتمالی میزبانی شایسته‌ای از کتاب دوستان فراهم کنند.

به گزارش روابط عمومی شهرداری منطقه 7، نظافت حین و قبل از برگزاری مراسم، مکاتبه با بهشت زهرا برای دریافت 10 دستگاه شاتل، زیباسازی، گل‌آرایی، جانمایی سرویس‌های بهداشتی، جانمایی پارکینگ  برای خودروهای شخصی، تاکسی‌ها و اتوبوس‌ها، تعبیه فضای مناسب برای کودکان و اسکان کارگری ... تنها بخشی از مواردی بود که مدیران شهری و نمایشگاه کتاب در خصوص آن به بحث و گفتگو پرداختند.

در ادامه نصراله آبادیان؛ شهردار منطقه 7 گفت: نمایشگاه کتاب یک رویداد بین‌المللی است پس باید خدماتی که در آن ارائه می‌شود نیز در بالاترین کیفیت ممکن باشد از همین رو از تمام همکارانم تقاضا دارم تا از تمام ظرفیت‌های خود استفاده کنند.

وی تاکید کرد: از چندین هفته قبل جلسات منظمی برای هماهنگی‌ها در مصلی امام خمینی(ره) در این منطقه برگزار و تقسیم وظایف انجام شده است.

نمایشگاه کتاب در سال آینده در "شهر آفتاب" برگزار خواهد شد

شهردار منطقه 7 یادآور شد: تمام مواردی که در جلسات مربوط به نمایشگاه بین‌المللی کتاب مطرح شده باید تا هفته آینده دسته‌بندی شده تا دستورات مربوط به آنها صادر شود.

در پایان حسین تیموری؛ مدیر کمیته اجرایی و پشتیبانی سی و پنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به بیان اقدامات اجرا شده در نمایشگاه پرداخت و از عوامل اجرایی شهرداری منطقه 7 برای فراهم کردن شرایط پذیرایی از شهروندانی که در این رویداد حضور خواهند یافت، تشکر و قدردانی کرد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن های مترو
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • از ضرورت نگاه ویژه مدیریت شهری تا رفع مشکلات شهروندان در میز خدمت شهرداری منطقه ۲ شیراز
  • تصویب بودجه ۲۱ میلیارد تومانی برای شهرداری پیربازار
  • همراهی دولت و شهرداری باعث شکستن قفل واردات واگن‌های مترو
  • شهردار مشهد: سامانه شمس برای ثبت ایده‌های شهری راه‌اندازی می‌شود
  • شهرداری تهران به دنبال ارائه کیفی خدمات در نمایشگاه کتاب است
  • (ویدیو) توضیحات شهردار تهران در مورد خدمات میادین میوه و تره‌بار
  • «صادقانی» سرپرست اداره کل طرح‌های توسعه شهری و منطقه‌ای شهرداری اصفهان شد
  • حقوق شهروندان برای کسب درآمد شهرداری پایمال نشود