Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه دیگر رسانه‌های خبرگزاری فارس، استاد دانشگاه تهران با توصیف نتایج مذاکرات و ادعاهای واهی روحانی و لغو تحریم‌ها در ۶ دور گفتگو میان نمایندگان ایران و غرب گفت: در طی هشت سال گذشته آقای روحانی بارها از عباراتی چون «شکستن دیوار تحریم‌ها» به‌کاربرده است، و مدتی بعد بهانه می‌آورد که دلواپسان؛ مخالفان لغو تحریم و گاهی ترامپ نگذاشته‌اند برجام به ثمر برسد از ادعای خود عقب‌نشینی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدصادق کوشکی ادامه داد: مدت‌هاست دیگر کسی به سخنان روحانی اعتنا نمی‌کند. از همان آغاز مذاکرات وین کارشناسان بارها گفتند که آمریکایی‌ها هیچ تعهدی را نپذیرفته و آمده‌اند یک‌طرفه امتیاز بگیرند؛ ما هشدار می‌دادیم که اگر مذاکرات با آن شیوه که روحانی تمایل دارد پیش برود، برجام دو (برجام پلاس) امضا می‌شود. بعدتر دیددیم که آمریکایی‌ها در وین حاضر نشدند که حتی یک امتیاز نمادین به ایران بدهند.

استاد دانشگاه تهران با تشریح نقش اروپا در مذاکرات وین گفت: مذاکرات وین با ابتکار بریتانیا و فرانسه برپا شد؛ آن‌ها به دنبال آن بودند که با نتایج وین تنها آمریکایی‌ها را به برجام بازگردانند و زنجیر فشارهای برجامی را افزایش دهند.

کوشکی افزود: سال ۹۴ برجام خاتمه پیدا کرد، همان زمانی که ما تعهدات سنگین را پذیرفته و صنعت هسته‌ای را یک ماه زودتر از موعد فلج کردیم؛ اوباما در نطق خداحافظی خود در کاخ سفید گفته بود که حتی بدون شلیک یک گلوله ایران را تسلیم کردیم. اوباما گفته بود به دنبال آن بودیم ایران با دستش خودش صنعت هسته‌ای خود را نابود کند و ما موفق شدیم.

استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران ادامه داد: در برجام آمده بود که اجرای تعهدات از سوی ۵+۱ کاملاً داوطلبانه است؛ این بدان مفهوم است که برجام هیچ متن و سند حقوقی ندارد؛ بلکه تنها ایران بود که الزام به تعهد داشت که آن را انجام داده و مسئله برای غرب تمام است.

این کارشناس ارشد روابط بین‌الملل برجام را نتیجه جهان‌بینی حاکم بر دستگاه دیپلماسی خواند و افزود: دستگاه سیاست خارجی ما از دوران قاجار تا به امروز بر اساس رویکرد نیاز محور شکل‌گرفته است، این رویکرد اعتقاد دارد که باید نیازهای خود را توسط کشورهای ابرقدرت تأمین کنیم؛ ظریف نیز به همین شیوه عمل کرده و با تعیین نیاز در داخل دستش را به سمت اروپایی‌ها و آمریکا دراز کرد.

محمدصادق کوشکی ادامه داد: سیاست خارجی نیاز محور نه با واقعیت‌های امروز جهان؛ نه با داشته‌های ما و نه با تمایلات آمریکایی‌ها منطبق است؛ و در قرن نوزدهم مانده است. ما باید به فکر سیاست خارجه مزیت محور باشیم درواقع توانایی‌های خود را به جهان عرضه کنیم؛ در رویکرد قرن بیست یکمی دیپلماسی منطقه‌ای محور شده است؛ در این نگاه هر کشور به محیط پیرامونی خودش متمرکزشده و باعرضه توانایی‌های خود در اطراف به قدرت برتر منطقه تبدیل شود.

کوشکی با اشاره به تغییر نگرش دستگاه دیپلماسی گفت: ما اگر مزیت محور رفتار کنیم؛ امکان افزایش تولید؛ افزایش صادرات؛ افزایش اشتغال و افزایش ارزش پول ملی را خواهیم داشت، این چهار حلقه در سیاست‌های مزیت محور مشکلات اقتصادی ما را حل کرده و ایران را به‌عنوان یک قدرت برتر در غرب آسیا تثبیت می‌کند.

منبع: سایت خبری تحلیلی مشرق

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محمدصادق کوشکی وزارت خارجه دستگاه دیپلماسی لغو تحریم ها آمریکایی ها مزیت محور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۰۰۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها

هیئتی ۴۰ نفره از کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه در بازدید از خانه نوآوری و فناوری ایران (آی هیت) از نزدیک با توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان آشنا شدند.

به گزارش ایسنا، محمد جواد همت‌پناه، رئیس اداره اطلاعات اقتصادی و همکاری‌های توسعه‌ای وزارت امور خارجه که در راس این هیئت از دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان در آی هیت، بازدید و اظهار کرد: ما امروز در آی‌هیت مجموعه ارزشمندی از دستاوردهای جوانان اندیشمند این مرزوبوم را از نزدیک لمس کردیم و دریافتیم در دل آی‌هیت محصولاتی با سطح تکنولوژی بسیار بالا نهادینه شده بود.

وی خاطرنشان کرد: همکاران من در این بازدید آگاهی‌های گرانبهایی را درخصوص توانمندی‌های صادراتی شرکت‌های دانش‌بنیان بدست آورده‌اند و از این اطلاعات در ماموریت‌های خارج از کشورشان استفاده خواهند کرد.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد که این نمایشگاه اتفاقات خوبی را برای ایران رقم زند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • جدیدترین خبر افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بانک رفاه امروز ۱۵ اردیبهشت
  • طعنه سنگین روحانی به شورای نگهبان و دولت؛ باید حسرت انتخابات کشور‌های همسایه را بخوریم!
  • رئیس شورای عالی نظام پزشکی: مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • مراقب باشیم دوران طلایی پزشکی ایران افول نکند
  • عیادت امیرعبداللهیان از دیپلمات وزارت امور خارجه سوریه
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • افزایش حقوق بازنشستگان قطعی شد؟ /پاسخ سخنگوی دولت
  • پیام سخنگوی وزارت خارجه به مناسبت روز معلم
  • آشنایی کارشناسان اقتصادی وزارت امور خارجه با توانمندی‌های صادراتی دانش‌بنیان‌ها
  • آشنایی هیاتی از وزارت خارجه با توانمندی صادراتی دانش بنیان‌ها