Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-03@16:56:47 GMT

دلیل عمده افزایش جرائم مجازی نبود امنیت است

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۴۸۴

رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت گفت: با بررسی‌هایی که در حوزه جرائم مالی صورت گرفت و نکاتی که از سوی بانک‌ها مورد اجرا قرار گرفت و مثلا سامانه‌هایی نظیر رمز دوم طراحی و به کار گرفته شد از سال نود و هشت شاهد روند کاهش جرائم حوزه مالی بودیم. تورج کاظمی رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت درباره نسبت میان افزایش جرایم فضای مجازی با بیماری کرونا به میزان گفت: قاعدتا یکی از دلایل عمده افزایش جرائم در فضای مجازی بالا رفتن شمار کاربران در این فضاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مساله به تمایل شهروندان درباره اینکه امور خودشان از خرید‌های روزانه تا کار‌های اداری یا تعاملات اجتماعی را از طریق فضای مجازی پیش ببرند بر می‌گردد. برای همین شمار بالایی از شهروندان برای دوری از فضا‌های عمومی جامعه و جلوگیری از تردد‌های بی مورد این نوع فعالیت‌ها را به فضای مجازی انتقال داده اند. در این حالت شاهد افزایش استفاده از فضای مجازی هستیم و همین مساله باعث می‌شود تا بی دقتی‌ها و سهل انگاری‌های بیشتری اتفاق بیفتد و جرائم بیشتری را شاهد باشیم.
وی درخصوص شروع روند افزایش جرائم در فضای مجازی گفت: در دهه نود به طور کلی شاهد افزایش چشمگیر جرائم در فضای مجازی بودیم. علت این مساله هم روند فزاینده استفاده شهروندان از فضای مجازی بود. در کنار این درصد پایین توجه به ضرورت‌های امنیتی که خود را هم در عدم رعایت کاربران در بهره برداری و استفاده از فضای مجازی و هم در سطح پایین رعایت نکات امنیتی از سوی ارائه دهندگان خدمات حوزه مجازی نشان می‌دهد هم اثرگذاری قابل توجهی داشته است. درواقع یکی از دلایل افزایش جرائم مجازی همین مساله امنیت است.   بیشتر بخوانید: کلاهبرداری در قالب سایت شرط‌بندی   رئیس پیشین پلیس فتا پایتخت افزود: ما در اوایل دهه نود شاهد بودیم جرائم اخلاقی در این فضا با رشد قابل توجهی همراه شد. اما در زمینه جرائم مالی و بانکی افزایش چندانی را نداشتیم. با این حال افزایش سطح آگاهی و دانش کاربران در مورد شبکه‌های اجتماعی باعث شد تا جرائم اخلاقی و مزاحمت‌ها کاهش پیدا کند و جرائم حوزه مالی به دلیل بالا رفتن کاربران و عدم تسلط آن‌ها بر مسائل حوزه مالی روند متفاوتی به خود بگیرد. همین باعث شد تا در اواخر دهه نود جرائم اخلاقی در حوزه مجازی به رشد چشمگیری برسد. اما با بررسی‌هایی که در حوزه جرائم مالی صورت گرفت و نکاتی که از سوی بانک‌ها مورد اجرا قرار گرفت و مثلا سامانه‌هایی نظیر رمز دوم طراحی و به کار گرفته شد از سال نود و هشت شاهد روند کاهش جرائم حوزه مالی بودیم.
کاظمی درمورد چرایی مستعدتر بودن فضای شهری تهران برای رشد جرائم فضای مجازی در قیاس با دیگر نقاط کشور گفت: تصور می‌کنم تهران فضای مستعدتری نسبت به نقاط دیگر کشور ندارد بلکه تعداد کاربران در تهران قابل مقایسه با کاربران دیگر استان‌ها نیست. چه از نظر تراکم جمعیت و چه از نظر گرایش عموم شهروندان تهرانی برای استفاده از این فضا شرایطی ایجاد شده تا به نسبت رشد شمار کاربران فضای مجازی تهدید‌ها و آسیب‌های مترتب برای کاربران بیشتر بشود. برای همین بیشتر شکایت‌ها هم به همین حوزه مربوط می‌شود که این خود حکایتگر بیشتر بودن جرائم در این حوزه است.   انتهای پیام/ برچسب ها: تورج کاظمی جرائم فضای مجازی

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: جرائم فضای مجازی افزایش جرائم فضای مجازی حوزه مالی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۴۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه

تعداد بازدید : 0 کد ویدیو دانلود فیلم اصلی کیفیت 480 بازدید 20 انتشار ویدیویی از یک دختربچه در فضای مجازی و معرفی او به عنوان یک تازه عروس موجی از واکنش منفی افکار عمومی و به خصوص کاربران فضای مجازی و فعالان حوزه حقوق کودک را درپی داشت. رئیس پلیس فتای تهران بزرگ با بیان اینکه برای این خانم به دلیل سوءاستفاده از کودکان و... پرونده‌ای تشکیل شد، گفت: «صفحه اینستاگرامی مذکور نیز با دستور قضایی از دسترس خارج و متهم نیز به همراه پرونده متشکله و برای ادامه روند رسیدگی به جرم روانه دادسرا شد.» این ویدیو را می‌بینید.

دیگر خبرها

  • بیش از ۹۰ درصد جرایم فضای مجازی در لرستان کشف شد
  • تشکیل کمیته امنیت روانی برای برخورد با شایعه سازان و نشردهندگان اکاذیب در فضای مجازی
  • تصاویر سوءاستفاده از دختربچه برای تبلیغ آرایشگاه
  • افزایش توجه به امنیت کارگران در فضای مجازی
  • بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی مسدود شد
  • مولفه‌های بومی امنیت روانی در اردبیل احصا شود
  • اتمام حجت دادستان کرمان با شایعه‌سازان در فضای مجازی
  • انسداد بیش از ۴۰۰ سایت و صفحه مجازی به دلیل جرائم اقتصادی
  • انسداد ۱۲۸ تارنمای مجرمان اقتصادی در فضای مجازی
  • مسدودسازی بیست و هشت صفحه هنجارشکن در فضای مجازی