Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-04-26@03:25:36 GMT

روش رهایی از شرخاطرات بد

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۵۳۱

روش رهایی از شرخاطرات بد

حافظه همواره در حال بازیابی کردن خود است. چیزی که به نظر فراموش شده است، با یک اتفاق دوباره به ذهن ما وارد و پیش چشم ما حاضر می‌شود. دانشمندان شناختی این فرایند را بازیابی حافظه می‌نامند که همواره به نشانه‌هایی وصل است. ناطقان: چگونه از شر خاطرات بد خلاص شویم؟همه ما ممکن است گاه و بیگاه در ذهن خود خاطرات بدی رایادآوری کنیم و از یادآوری آن‌ها احساس ناخوشایندی داشته باشیم، آنقدر که دلمان بخواهد از شر آن‌ها خلاص شویم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما خلاص شدن از شر خاطرات بد چقدر ممکن است؟



بعضی خاطرات آزاردهنده هستند و یادآوری مکرر آن‌ها اثر نامطلوبی روی سلامت روان دارد به همین خاطر تلاش برای فراموش کردن آن‌ها کاری ضروری است. با تلاش و کوشش می‌توان خاطرات خاصی را فراموش کرد. برای این کار باید با شناسایی آنچه باعث تحریک این خاطرات می‌شود شروع کنید.


خاطره هویت است

واقعیت ماجرا این است که هویت ما و چیزی که از خودمان می‌دانیم همان خاطرات ما است. به عبارت دقیق‌تر ما همان چیزی هستیم که به یاد می‌آوریم. اینکه چه چیزهایی را به یاد می‌آوریم و چه چیزهایی را فراموش می‌کنیم جهان ما را معنا می‌کند و درکی از ما به خودمان می‌دهد. فراموش کردن یکی از راه‌های سازگاری با جهان است. واقعیت این است که مغز همواره در حال فراموش کردن و پاک کردن اطلاعات غیر ضروری است اما این فرایند غالباً به صورت ناخودآگاه انجام می‌شود. با کمی تمرکز و تلاش می‌توانیم مداخله آگاهانه‌تری در فرایند حذف و فراموشی داشته باشیم.


حافظه همواره در حال بازیابی کردن خود است. چیزی که به نظر فراموش شده است، با یک اتفاق دوباره به ذهن ما وارد و پیش چشم ما حاضر می‌شود. دانشمندان شناختی این فرایند را بازیابی حافظه می‌نامند که همواره به نشانه‌هایی وصل است. کافی است یک نشانه مثل یک بو، صدا، تصویر و... حس شوند و بلافاصله مجموعه بزرگی از خاطرات را به همراه خود احضار کند. به همین خاطر برای فراموش کردن باید نشانه‌های بازیابی را بشناسیم تا بتوانیم نحوه پاسخ مغز را کنترل کنیم. می‌توانیم سعی کنیم از محرک‌هایی که برانگیزاننده خاطراتی هستند که نمی‌خواهیم برایمان زنده شوند، اجتناب کنیم اما این روش به ندرت تاثیرگذار است. چراکه این محرکه‌ها آنقدر زیاد و غیر قابل کنترل هستند که مدیریت آن‌ها تقریبا ناممکن است.

برای مثال فردی را تصور کنید که در یک حادثه رانندگی دچار یک استرس پس از سانحه شده است و یاداوری صحنۀ چپ کردن ماشینش او را به اضطراب می‌اندازد، کافی است این فرد در یک رستوران آهنگی را بشنود که هنگام چپ شدن ماشینش گوش می‌کرده است، این خاطره زنده می‌شود.

چگونه از شر خاطرات بد خلاص شویم؟

تغییر را شروع کنید

به جای اجتناب از نشانه‌های بازیابی، روشی را امتحان کنید که جایگزینی فکر نامیده می‌شود. مثلاً اگر با یکی از بستگانتان بحث تلخی داشته‌اید و هرگاه او را می‌بینید به یاد آن بحث می‌افتید سعی کنید از این به بعد روی یادآوری‌های مثبت‌تری که از او دارید تمرکز کنید. سعی کنید چیزهای خوب و خاطرات خوبی که با او دارید را زنده کنید. تمرین کنید و انقدر این کار را تکرار کنید که با دیدن آن فرد آن احساسات منفی جایش را به احساسات و خاطرات متفاوتی بدهد. یک راه دیگر تمرکز روی سرکوب خاطرات بد است. تلاش برای متوقف کردن سناریوها و خاطرات بدی که با دیدن یک نشانه به ذهنتان می‌آیند مفید است. اگر بتوانید جلوی یادآوری‌های خود به خودی خاطرات بد را بگیرید روی عملکرد مغز در به یادآوردن آن خاطرات اثر خواهد داشت. وقتی سعی می‌کنید یک خاطره را با خاطره دیگری جایگزین کنید قشر پیشانی چپ مغز شما درگیر می‌شود و وقتی تلاش می‌کنید خاطره را سرکوب کنید در نیمکرۀ راست این اتفاق می‌افتد.

توانایی شما برای فراموشی، تا حدی با معماری عصبی خاص مغز شما مرتبط است. مطالعات نشان می‌دهند که استرس شدید و کمبود خواب توانایی کنترل خاطرات را کم می‌کنند و ساز و ‌کار فراموشی را دچار اختلال می‌کنند. افرادی که در زندگی خود ناملایمات بیشتری را تجربه کرده‌اند برای فراموش کردن بهتر از افرادی عمل می‌کنند که چنین سختی‌هایی را از سرنگذارنده‌اند. اگر چیزی آسیب‌زا را تجربه کرده باشید، بعید است که بتوانید تجربه را کاملاً از مغز خود پاک کنید. اما آنچه می‌توانید انجام دهید این است که میزان ورود و ناخواسته بودن آن خاطرات را محدود کنید.

منبع: ایرنا
برچسب ها: خاطرات ، ناطقان ، رهایی ، حافظه ، وصل ، اثر

منبع: ناطقان

کلیدواژه: خاطرات ناطقان رهایی حافظه وصل اثر برای فراموش فراموش کردن خاطرات بد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بروید به سلامت، فراموش نمی‌کنیم!

به گزارش "ورزش سه"، مهدی مرندی دومین بازیکنی بود که رسما انصراف خود را از حضور در تیم ملی والیبال ایران اعلام کرد. پیش از این محمد فلاح، هم‌تیمی او در فولاد سیرجان نیز به دلیلی مشابه یعنی مصدومیت از حضور در اردوی شاگردان موریسیو موتا پائز انصراف داده بود.

به‌جز این دو نفر که به شکل رسمی انصراف دادند نام چند بازیکن دیگر نیز مطرح شده که گفته می‌شود حاضر به همراهی تیم ملی نیستند. سیدمحمد موسوی بزرگ‌ترین نام در بین آن‌هاست؛ ارزشمندترین بازیکن فصل گذشته لیگ برتر که به نظر می‌رسد او نیز مثل دو هم‌باشگاهی دیگر خود قرار نیست به اردوی تیم ملی ملحق شود.

سرعتی‌زن یکی از شلوغ‌ترین پست‌های تیم ملی والیبال ایران است. جایی که پائز با داشتن بازیکنانی نظیر محمد ولی‌زاده، مهدی جلوه، علی‌اصغر مجرد، علی شفیعی، محمد ولی‌زاده، امیرحسین توخته، امیررضا سرلک، علیرضا مصلح‌آبادی فراهانی، یوسف کاظمی و متین احمدی احساس کمبود نمی‌کند. با این همه بازیکن شاید انصراف بازیکنی مثل فلاح به چشم نیاید اما در مورد ستاره‌ها اوضاع همیشه فرق می‌کند. محمد موسوی در این سن و سال نیز نشان داده که هنوز یکی از بهترین مدافعان دنیاست و بودنش اهمیت ویژه‌ای برای تیم ملی خواهد داشت. با این حال باید منتظر تصمیم نهایی و رسمی این بازیکن بمانیم.

محمدرضا حضرت‌پور، آرمان صالحی و مهران توانا هم سه بازیکن تیم ملی والیبال ایران در پست لیبرو هستند. در واقع با وجود محمدرضا حضرت‌پور و آرمان صالحی احتمالا تیم ملی در این پست هم دغدغه‌ و نگرانی خاصی بابت انصراف مرندی نخواهد داشت.

اما شواهد حاکی از آن است که تعداد انصرافی‌های تیم ملی در روزهای آینده افزایش خواهد یافت. سه بازیکن دیگر تقریبا به شکل قطعی تصمیم خود را برای عدم حضور در اردوی تیم ملی گرفته‌اند اما هنوز چیزی به شکل رسمی اعلام نشده است. در این بین یکی از بازیکنان در پست سرعتی است و دو بازیکن دیگر به‌عنوان قطر پاسور بازی می‌کنند.

البته به‌طور قطع فدراسیون والیبال ایران نیز به این اتفاقات واکنش نشان خواهد داد و بعید نیست که حتی رئیس جدید یعنی میلاد تقوی تصمیم بگیرد تنبیهاتی را برای بازیکنانی که بدون دلیل موجه از تیم ملی انصراف می‌دهند، در نظر بگیرد. البته می‌شود به این قضیه دو نگاه متفاوت داشت، یکی اینکه جا برای بقیه و حتی جوان‌ترها باز می‌شود و نیمه خالی و تلخ لیوان اینکه بازیکنان از عمل به یک تعهد به نام تیم سر باز می‌زنند. جایی که یکی از مهم‌ترین نقش‌ها را در رسیدن خیلی از آنها به جایگاه کنونی ایفا کرد.

همچنین قرار است لژیونرهای والیبال ایران مثل میلاد عبادی‌پور، امین اسماعیل‌نژاد، مرتضی شریفی، مهدی جلوه، بردیا سعادت، محمد بربست، جواد کریمی، امیرحسین اسفندیار جواد کریمی طی روزهای آینده به جمع ملی‌پوشان حاضر در اردو اضافه شوند.

گفتنی است موریسیو موتا پائز از فردا خودش نظارت بر تمرینات تیم ملی والیبال ایران را بر عهده خواهد گرفت. تیم ملی با توجه به نتایج کابوس‌وار سال گذشته شانس بسیار کمی برای رسیدن به المپیک دارد و به‌نوعی می‌توان گفت پائز یک عملیات سخت را در لیگ ملت‌ها با تیم ملی ایران پیش رو دارد.

دیگر خبرها

  • انجام ۲۰ دقیقه بازی تتریس می تواند از ابتلا به اختلال اضطراب پس از حادثه جلوگیری کند
  • رهایی پرندگان کمیاب زینتی از دست قاچاقچیان در مرزهای سیستان و بلوچستان
  • علیرضا دبیر مصاحبه جنجالی‌اش با پیمان یوسفی را فراموش نکرده است | به من قول داده بودند که‌...
  • خاطرات جانباز آزاده‌ای که چهره سال هنر انقلاب فارس شد
  • صندوق‌های املاک و مستغلات بورس، مسیری برای کمک به بانک‌ها جهت رهایی از بنگاهداری
  • رهایی ۶۱۳ نفر از قصاص در سال گذشته
  • بروید به سلامت، فراموش نمی‌کنیم!
  • خاطرات عضو جداشده منافقین
  • لزوم نگاه منصفانه به شکست‌ها و پیروزی‌ها در جنگ
  • تجلیل از پیشکسوتان ارتش نوعی «جهاد تبیین» برای نسل امروز