Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-06@19:04:49 GMT

مجلس هرگز موافق فیلترینگ و محدودیت فضای مجازی نیست

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۶۹۴۹۹۸

مجلس هرگز موافق فیلترینگ و محدودیت فضای مجازی نیست

ایسنا/آذربایجان شرقی رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با اشاره به اصل 85 در مجلس گفت: بر اساس این اصل، از هر کمیسیون تخصصی دو نفر انتخاب شده، طرح‌ را بررسی کرده و رأی نهایی را خواهند داد و پس‌از بررسی در صحن مجلس به رای خواهند گذاشت و من از همین‌جا به همه مردم اعلام می‌کنم که مجلس انقلابی هرگز موافق فیلتر و محدودیت فضای مجازی نیست و قرار نیست اینستاگرام، واتس‌اپ و گوگل در ایران بسته شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

علیرضا منادی با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا در خصوص آخرین وضعیت طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و حواشی مربوط به این طرح گفت: بزرگ‌ترین مشکل این طرح مربوط به طراحان آن است چراکه به‌خوبی این طرح را تدوین و تشریح نکردند و فضایی در جامعه ایجاد شد که گویا طراحان آن، قصد جمع‌آوری اینترنت و فضای مجازی را دارند.

وی ادامه داد: مگر می‌شود بستر اینترنت را محدود کرد؟! درحالی‌که اکنون هزینه اینترنت در خانواده‌ها بیشتر از قبوض برق و آب است؛ اما متأسفانه رفتار، گفتار و مصاحبه‌های طراحان این طرح به گونه‌ای شد که مردم تصور کردند این افراد قصد جمع‌آوری فضای مجازی را دارند.

وی تاکید کرد: تمامی مسئولین رده‌بالای کشور در اینستاگرام دارای صفحه هستند و میلیون‌ها دنبال کننده دارند و علاوه‌براین موضوع بسیاری از مردم در اینستاگرام کسب درآمد می‌کنند، بنابراین نمی‌توان اینستاگرام، واتساپ و گوگل بست و یا محدود کرد.

منادی با بیان اینکه اکنون اینترنت داخلی کشور آماده‌است، گفت: دانشمندانی که این فضا را آماده کرده‌اند رونمایی از اینترنت داخلی را برای دولت بعدی نگه داشتند. داشتن اینترنت ملی خبر بسیار مبارکی برای ما است تا اگر احیاناً دشمنان، اینترنت جهانی را به روی ما بستند، ما خودمان بستری در داخل داشته‌باشیم.

وی تاکید کرد: هدف اصلی این طرح صیانت از حقوق شهروندی کاربران فضای مجازی و جلوگیری از فعالیت افرادی است که با راه‌اندازی صفحات غیرحقیقی، در موضوعات مختلف پزشکی، مذهبی، علمی شایعه پراکنی کرده و همچنین موجب هتک حرمت و آبروریزی افراد حقیقی و حقوقی می‌شوند.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی متذکر شد: اگر فضای مجازی سامان‌دهی شود، هویت افرادی که این قبیل مطالب دروغ را منتشر می‌کنند، مشخص می‌شود و متأسفانه فضای مجازی در شرایط کنونی باعث شده‌است که عده‌ای با آبروی افراد بازی کرده و با ارائه مطالب غیرحقیقی در خصوص موضوعات پزشکی مذهبی و سایر موضوعات مردم را نسبت‌به دین، علم و مذهب بدبین کرده‌اند.

وی اضافه کرد: صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی و سامان‌دهی این فضا موضوعی ضروری است اما متأسفانه طراحان این‌موضوع به نوعی رفتار کردند که مردم و جامعه موضوع را کاملا برعکس متوجه شدند.

وی در خصوص موضوع فیلترینگ شبکه های اجتماعی نیز تاکید کرد: اصلا در این طرح بحث فیلترینگ مطرح نیست و هیچ فایده‌ای هم ندارد چرا که بعد از فیلترینگ تلگرام، همه کاربران از فیلترشکن استفاده کردند درحالی‌که فیلترشکن‌ علاوه‌بر بحث هزینه، بحث‌های جاسوسی را نیز به دنبال دارد و برای گوشی‌ها خطرناک است و کاربران عملاً به دشمنان و جاسوسان اجازه می‌دهند که در قالب فیلترشکن به محتویات دستگاه‌های تلفن‌همراه دسترسی داشته باشند.

نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی گفت: من مخالف محدودسازی شبکه های اجتماعی اما موافق  فرهنگ سازی در خصوص استفاده از فضای مجازی هستم و علیرغم اینکه معتقد هستم کشور ما جزو کشورهای جهان سوم نیست و ما موفقیت‌های برجسته‌ای را در حوزه‌های مختلف به دست آوردیم، اما در بسیاری از موارد نیاز به فرهنگ‌سازی داریم و بسیاری از نعمت‌ها مانند برق، آب و حتی اینترنت و فضای مجازی در اختیار ما قرار دارد اما فرهنگ استفاده از آن ها را نمی‌دانیم. 

منادی در واکنش به برخی گمانه زنی ها در خصوص دسترسی به شبکه های اجتماعی نیز گفت: این تصور نیز درست نیست که هدف حاکمیت از این طرح، دسترسی به فضای مجازی است چراکه اکنون تمامی شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی قابل دسترسی است و هیچ شبکه‌ای وجود ندارد که دانش دسترسی به آن وجود نداشته باشد.

وی بیان کرد: شبکه اجتماعی مانند اینستاگرام با همه خوبی‌ها و بدی‌ها اکنون جا افتاده شده‌است و ما باید فرهنگ‌سازی کنیم تا نحوه استفاده از این شبکه اجتماعی اصلاح شود.

رئیس کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با انتقاد از کسانی که ایران را با کره شمالی مقایسه می‌کنند، اظهار کرد: کشوری مانند کره شمالی هرگز قابل‌مقایسه با جمهوری اسلامی ایران نیست و ما به‌مراتب بالاتر از این کشورها و حتی بالاتر از ترکیه هستیم و نباید با کشوری مانند کره شمالی مقایسه شویم چرا که ایران چهاردهمین کشور تولیدکننده علم و شانزدهمین اقتصاد در دنیا است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی فضای مجازی طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی و ساماندهی پیام رسان های اجتماعی مجلس شورای اسلامی شبکه های اجتماعی فضای مجازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۴۹۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد

تصویری از خیابانی در بروکسل پایتخت بلژیک در شبکه‌های اجتماعی فراگیر شده است.  

دیگر خبرها

  • تیپ خاص ناصر حجازی در فضای مجازی داغ شد!
  • بازار مکاره سلامت در شبکه‌های اجتماعی/ عدم بازدارندگی قوانین
  • (ویدئو) فیلم جدید کشف آدم کوتوله در ایران فضای مجازی را منفجر کرد
  • تصویر باورنکردنی از یک خیابان در شهر اروپایی سوژه فضای مجازی شد
  • هرقانونی در فضای مجازی به معنای محدود کردن فضای مجازی نیست!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • عضو مجلس خبرگان: دشمن از فضای مجازی به عنوان قتلگاه جوانان استفاده می‌کند
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت/ کشورها برای محفاظت از کودکان چه کردند؟
  • ببینید/ ایران از واقعیت تا فضای مجازی