Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- روز گذشته رکورد جدید مرگ در خیز پنجم کرونا در کشور با 366 نفر در یک شبانه روز شکسته شد، اما همزمان، آمار‌ها از سرعت یافتن واکسیناسیون و عبور تزریق از 12 میلیون و 660 هزار دُز حکایت دارد.
به گزارش خبرگزاری آریا، اکنون بیش از 12 میلیون دز واکسن کرونا در کشور به کادر درمان، سالمندان، بیماران خاص و مشاغل پرخطر تزریق شده و با توجه به همه گیری 29 استان از لحاظ شیوع دلتا کرونا، سرعت واکسیناسیون می‌تواند امید بخشی برای پیشگیری از افزایش مرگ ومیر باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


جدیدترین نقشه کرونایی ایران نشان می‌دهد 285 شهرستان قرمز (خیلی پرخطر)، 110 شهرستان نارنجی (پر خطر) و 53 شهرستان در وضعیت زرد (خطر متوسط) قرار دارد و هیچ شهری در شرایط آبی (کم خطر) نیست.
به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا، طی هفته آینده کشور درگیر موج سهمگین تری از دلتا کرونا می‌شود و رعایت شیوه نامه‌های بهداشتی به زیر 40 درصد رسیده و روند شیوع بیماری رو به بالا است، این ویروس قدرت سرایت پذیری بالایی دارد و پروتکل‌های بهداشتی خوب رعایت نمی‌شود، رستوران‌ها از مکان‌های پرخطر برای ابتلا به این بیماری بوده و متاسفانه مردم زیادی به رستوران می‌روند که این یک هشدار جدی است.
دکتر علیرضا رئیسی می‌گوید: تا پایان امسال قطعا حدود 59 میلیون نفر جمعیت هدف را با کمک واکسن‌های داخلی و وارداتی، واکسینه می‌کنیم و اگر کشوری 100 درصد جمعیت خودش را واکسینه کند نمی‌تواند دستور عدم استفاده از ماسک را بدهد. زمانی می‌توانیم از ماسک استفاده نکنیم که پاندمی بیماری کرونا در دنیا مهار شود.
اکنون باید میزان قابل قبولی از واکسیناسیون در دنیا رخ دهد تا بتوانیم به پایان پاندمی کرونا امیدوار باشیم. کشور‌هایی که پوشش واکسیناسیون بالایی داشتند، ذوق زده شدند و عجله کردند و به سمت عدم استفاده از ماسک رفتند، دوباره به همان وضعیت قبلی برگشتند. تا زمانی که زنجیره انتقال بیماری قطع نشده از سایر کشور‌هایی که پوشش واکسن پایینی دارند ممکن است ویروس‌های جهش یافته وارد کشور‌های دیگر شود و، چون در قبال جهش‌های جدید، واکسیناسیون انجام نشده، کشور‌ها دوباره با مشکل روبرو می‌شوند.
بعد از تزریق واکسن کووید19، احتمال ابتلا به این بیماری باز هم وجود دارد، اما افراد واکسینه، کمتر بستری می‌شوند و جان خودشان را از دست نمی‌دهند. تا پایان سال، قطعا واکسیناسیون گروه‌های هدف را انجام می‌دهیم.
مطالعات مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های آمریکا نیز نشان می‌دهد: واکسیناسیون می‌تواند مصونیت قابل ملاحظه‌ای را در برابر ویروس دلتا کرونا نشان دهد.
دکتر علیجان تبرائی رئیس انجمن ویروس شناسی ایران نیز معتقد است، این ویروس هنوز ناشناخته و داروی خاصی ندارد و قدرت انتشار سویه جدید ویروس که اکنون درگیر آن هستیم از سویه اولیه آن، 100 برابر و قدرت تکثیرشوندگی آن، هزار برابر بیشتر است.
وی ادامه می‌دهد: همه واکسن‌ها خوب هستند و از مرگ و میر، جلوگیری و شدت بیماری را کم می‌کنند و در این پیک جدید شاهدیم که آن‌ها که واکسینه شدند، مصونیت بیشتری دارند، مردم هر واکسنی که در دسترس بود، حتما بزنند تا در برابر سویه‌های جدید کرونا از مرگ و میر در مصونیت باشند.
دکتر مسعود یونسیان همه گیر شناس نیز در این زمینه می‌گوید: واکسیناسیون در پیشگیری از مرگ و میر و ابتلا به فرم‌های شدید بیماری که منجر به بستری می‌شود تقریبا تا 99 درصد موثر بوده، البته قدرت محافظت واکسن از ابتلا به بیماری اعم از بیماری کم علامت یا بیماری‌هایی که علامت ندارند چیزی بین 70 تا 90 درصد است.
وی ادامه می‌دهد: همچنین افرادی که دو دز واکسن را دریافت کرده اند، در صورت ابتلا، عمدتا اشکال خفیف و یا بدون علامت مبتلا می‌شوند و عموما نیاز به بستری نخواهند داشت و این روز‌ها عادی انگاری را در برخی اماکن عمومی می‌بینیم و نسبت افرادی که از ماسک استفاده می‌کنند کم شده و حضور افراد در اماکن بسته بیشتر شده و انگار مردم بیماری را فراموش کرده اند.
دکتر یونسیان تصریح می‌کند: شیوع بیماری و موج‌های بعدی تا زمانی که درصد زیادی از جمعیت یا با واکسن یا با ابتلا طی موج‌های مکرر مصون شوند، ادامه دارد و امیدوارم نسبت قابل ملاحظه‌ای را بتوانیم واکسینه کنیم و موج‌های پیش رو خیلی شدید نباشد و در جمعیتی باشد (جمعیت جوان) که مرگ و میر و بستری کمتری اتفاق بیفتد.
این متخصص در خصوص تاثیر جهش‌ها بر میزان اثرگذاری واکسن‌ها اظهار می‌دارد: هر چه انتقال بیماری بیشتر اتفاق بیفتد و در واکسن زدن تعلل بیشتری کنیم، احتمال جهش بیشتر می‌شود و طبیعتا هر چه جهش بیشتری رخ دهد احتمال اینکه نسبت به واکسن مقاومت ایجاد شود، زیاد است و البته دانشمندان برای مقابله با این مساله از راه حل هایی، چون «دز‌های یادآور» استفاده می‌کنند تا سویه‌های جدید را پوشش دهند.
به عقیده متخصصان، سرعت در امر واکسیناسیون باعث می‌شود روند مرگ و میر و ابتلا به دلتا کرونا کمتر و در عین حال سرعت چرخش و جهش ویروس نیز کاهش یابد، بنابراین تثبیت شرایط و کنترل وضعیت کمک می‌کند که واکسن‌ها برای زمان طولانی‌تری قابل استفاده باشند و کارایی خود برای ایجاد مصونیت را نیز حفظ کنند.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: کرونا دلتا کرونا مرگ و میر واکسن ها کشور ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۶۹۸۹۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید

دریافت 3 MB

به گزارش همشهری آنلاین، حکیم حسین خیراندیش گفت: فراموشی برشی معمولا برای همه پیش می آید، مثلا گاهی اسم یا آدرس یا تلفن فراموش می شود.

او ادامه داد: اما اگر کسی می ترسد مبتلا به آلزایمر شود یعنی میزان سردی در مغز افزایش پیدا کرده است. خوردن شربت عسل آب زعفرانی، ترک سردی شبانگاه، استشمام عطر، دود اسپند صبح و شب توصیه می شود. شب ها هم بهتر است شام را سردی نخورند.

کد خبر 849354 منبع: باشگاه خبرنگاران جوان برچسب‌ها طب سنتی خبر مهم بیماری - آلزایمر بیماری - بیمارستان تلویزیون - صدا و سیما

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • کاهش چشمگیر میزان تولد نوزاد مبتلا به تالاسمی/ تهران حدود ۲ هزار بیمار تالاسمی دارد
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند
  • با این راهکارها از ابتلا به آلزایمر جلوگیری کنید
  • برگزاری اولین اردوی جهاد دامپزشکی در خرم‌دره
  • تزریق واکسن پنوموکوک در ۷ استان کشور آغاز شد