Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران به نقل از دیلی میل، استروئید ترکیبی است که به طور طبیعی در بدن یافت می‌شود و بیشتر توسط غده فوق کلیه تولید می‌شود. استروئید‌ها انواع مختلفی دارند و دانشمندان برای درمان بیماری‌های مختلف از دارو‌های حاوی استروئید بهره می‌گیرند.

برای مثال، بیماری پلی میالژیا روماتیکا یا PMR بیشتر افراد بالای ۵۰ سال را درگیر می‌کند و با علائمی مانند خشکی، سفت شدن و درد در شانه ها، گردن و ران بروز می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درد به طور معمول پس از دو تا سه سال تسکین می‌یابد و با مصرف دارو‌های استروئیدی مانند پردنیزولون (prednisolone) قابل کنترل است.

با این حال، مصرف دارو‌های استروئیدی گرچه برای درمان برخی بیماری‌های ضروری است، اما خود می‌تواند باعث بروز عوارض جانبی بلند مدت شود. در حقیقت دارو‌های استروئیدی می‌توانند باعث افزایش اسید معده شده و درپی آن بروز سرفه را در فرد به همراه داشته باشند.

دارو‌های دارای خواص آنتی اسید قلیایی مانند گاویسکون (Gaviscon) در این موارد تجویز می‌شوند. با این حال، اگر این دارو نیز نتوانست سطح اسید معده را کنترل کند، باید به پزشک عمومی مراجعه کنید. حقیقت تلخ این است که سرفه ناشی از افزایش سطح اسید معده می‌تواند به فعال شدن بیماری سِل نهفته منجر شود.

سل نهفته به حالتی اطلاق می‌شود که باکتری سل در درون بدن (به طور معمول ریه ها) حضور دارد، ولی فعال نیست و منجر به بیماری فرد نمی‌شود. با این وجود، مصرف دارو‌های استروئیدی می‌تواند به طور غیرمستقیم در فعال شدن این باکتری‌ها نقش مهمی ایفا کند.

از این رو، اگر از دسته افرادی هستید که به دلیل بیماری از دارو‌های استروئیدی استفاده می‌کنید و تجربه سرفه‌های بلند مدت را دارید، باید این موضوع را با پزشک در میان بگذارید. به طور معمول بیماران کمتر به سرفه ناشی از تشدید اسید معده توجه دارند و همین موضوع می‌تواند باعث فعال شدن باکتری‌های بیماری زای سل در بدن آن‌ها شود.

بیشتر بخوانید

وقتی ورزش، خطر حمله قلبی را افزایش می‌دهد!

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: داروهای استروئیدی بیماری سل مصرف دارو های استروئیدی اسید معده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۱۷۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویری از جدیدترین پهپاد سپاه پاسداران؛ کپی سلاح مخوف پوتین

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • اعتراف «آسترازنکا» درباره عوارض جانبی واکسن
  • اعتراف «آسترازنکا» برای اولین‌بار درباره عوارض جانبی خطرناک واکسن خود
  • خواص ریواس و فواید آب ریواس برای جوانسازی و لاغری + عوارض
  • عوارض پرخوری قبل خواب و بیماری های آن
  • با عوارض ناشی از گازگرفتگی حیوانات چه باید کرد؟
  • تصویری از جدیدترین پهپاد سپاه پاسداران؛ کپی سلاح مخوف پوتین
  • محققان هشدار دادند؛ افزایش خطر میگرن با مصرف داروهای سوزش معده
  • دانیال 120 دقیقه با سرفه بازی کرد!
  • بلای وحشتناکی که یک قرص به ظاهر ساده بر سرتان می‌آورد