Web Analytics Made Easy - Statcounter

 مهندس مهدی میرقراچولو روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: هم اینک ۶ تولید کننده دارای مجوز مزرعه تولید ماهیان زینتی در این استان فعال است که علاوه بر این، تعدادی پرورش دهنده این نوع ماهیان هم به طور غیر رسمی  فعالیت دارند.

وی افزود: با توجه به محیط کوچک اختصاص آکواریم برای تکثیر ماهیان زینتی و مصرف کم آب این نوع فعالیت، با هزینه کمی نسبت به سایر مشاغل ایجاد می شود و اشتغال زایی خوبی نیز فراهم می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

میر قراچولو با بیان اینکه تولید ماهیان زینتی باید جزوء مشاغل خانگی قرار گیرد اظهار داشت: اما این موضوع در استان های غیر ساحلی همچون خراسان شمالی در رده مشاغل خانگی قرار نگرفته است و فعالان این بخش با آورده خود، این شغل را راه اندازی کرده اند در حالی که ظرفیت و پتانسیل زیادی برای این بخش وجود دارد.

وی بر ارائه تسهیلات به این بخش تاکید کرد و افزود: ایجاد مزرعه و آکواریم پرورش ماهیان زینتی سودآور و اشتغال زا است و به همین دلیل از مسوولان می خواهیم که در این زمینه مساعدت های بیشتری داشته باشند.

مدیر امور شیلات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: برای هر یک قطعه لارو ۱۰۰ تومان هزینه می شود این در حالی است که یکی از تولید کننده های موفق این استان با فروش یک میلیون قطعه ماهی زینتی در سال گذشته بیش از ۱۰۰ میلیون تومان درآمد کسب کرد.

میرقراچولو با بیان اینکه فروش ماهیان زینتی به نوعی تضمین شده است اظهار داشت: فعالان آبزی پروری خرید ماهیان زینتی را تضمین می کنند و این افراد بسترهای لازم برای فروش ماهی در استان های دیگر و حتی کشورهای خارجی از جمله عراق را پیدا کرده اند.

وی اظهار داشت: حتی این تولید کننده ها لارو و بچه ماهی به همراه غذای مورد نیاز را در اختیار تولید کننده های کوچک قرار می دهند و محصول را نیز از آنان خرید می کنند.

میرقراچولو گفت: بخشی از ماهیان زینتی تولیدی این استان به دیگر استان ها از جمله اصفهان و تهران و بعضا حتی به کشورهای آسیای مرکزی نیز ارسال می شود.

وی افزود: این استان بخشی از ماهیان زینتی مورد نیاز خود را از استان های خراسان رضوی و گلستان تامین می کند که از جمله آن، ماهی قرمز شب عید است.

میر قراچولو با بیان اینکه تولید ماهی زینتی در استان در شرایط کاملا بهداشتی و فنی صورت می گیرد، گفت: پرورش دهندگان ماهی زینتی تمامی اصول بهداشتی را رعایت می کنند و تولیدات استان خوشبختانه هیچ گونه مشکلی ندارد.

وی با بیان اینکه مراکز استان در قالب تکثیر ماهیان زینتی آب شیرین و بعضا شور فعالیت می کنند، اظهار داشت: مهم‌ترین گونه های پرورشی در استان شامل انواع سیچلایدها، گوپی، مولی و پلاتی است و همچنین ماهی قرمز نیز برای عید تولید می شود.

وی با بیان اینکه منابع آبی شیرین با ظرفیت ایجاد واحدهای پرورش ماهی به خصوص انواع زینتی در استان وجود دارد، افزود: پرورش ماهیان زینتی نیاز به آب زیادی ندارد و در این استان ظرفیت و پتانسیل ایجاد مراکز پرورش ماهی وجود دارد که هم اینک در شهرستان های مانه و سملقان و راز و جرگلان ظرفیت برای فعالیت وجود دارد اما تاکنون هیچ مزرعه ای در این شهرستان ها نداریم.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی گفت: تکثیر و پرورش ماهیان زینتی فرصتی مناسب، مطمئن و زودبازده برای سرمایه گذاری و ایجاد اشتغال برای دانش آموختگان رشته شیلات و علاقه مندان این صنعت است.

وی گفت: میزان تولید ماهی در این استان بدون احتساب ماهیان زینتی به ۲ هزار و ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن رسیده است که این رقم در مقایسه با سال ۹۲ و قبل از آغاز به کار دولت تدبیر و امید سه برابر شده است.

میرقراچولو اظهار داشت: پرورش ماهیان زینتی، صنعتی نوپا و سودآور در کسب و کارهای ارزان خانگی و گامی برای ایجاد اشتغال و تحقق اقتصاد مقاومتی است.

وی افزود: زندگی آپارتمان نشینی و تبعات اجتماعی زندگی شهری فرهنگ نگهداری آکواریوم در فضای کار و خانه را به منظور آرامش و نشاط روحی انسان ها بیشتر کرده و تولید و پرورش ماهیان زینتی را از نظر اقتصادی مقرون به صرفه کرده است.

وی اظهار داشت: هم اینک در سبزوار که خطه کویری است جوانان زیادی به تولید و پرورش ماهیان زینتی روی آورده و با این فعالیت گامی در مسیر خوداشتغالی برداشته‌اند که حتی این این شهرستان را به قطب تولید تبدیل کرده اند این در حالی است که ظرفیت ایجاد مزارع و آکواریم پرورش ماهیان زینتی در خراسان شمالی بالا است اما تاکنون مغفول مانده است.

در استان ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی ۶ هزار و ۲۵۰ منبع آبی شامل رودخانه، چشمه، قنات و سد وجود دارد.

برچسب‌ها بجنورد پرورش ماهی خراسان شمالی سازمان شیلات ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: بجنورد پرورش ماهی خراسان شمالی بجنورد پرورش ماهی خراسان شمالی سازمان شیلات ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۲۱۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از فارس؛ با ناکامی دولت مصر در پایان دادن به گرانی و بالا رفتن بی رویه قیمت‌ها مردم در این کشور به پویش‌های بزرگ تحریم ملحق شدند.

قیمت دلار در بانک‌‎های مصر و بازار سیاه موازی پس از دو ماه ثبات در این کشور از هفته گذشته بار دیگر روند صعودی گرفته است.. این موضوع نگرانی‌هایی را برای مردم این کشور در زمینه تشدید درد و رنج اقتصادی آن ها به دنبال داشت.

کارشناسان بدهی بالای مصر، تنش‌های ژئوپلتیکی در خاورمیانه، کاهش درآمدهای قاهره از کانال سوئز، افزایش تورم و گرانی و افت سرمایه‌گذاری‌های خارجی از دلایل تشدید بحران اقتصادی مصر خواندند.هفته گذشته پویش تحریم خرید ماهی در سراسر مصر با استقبال خوب شهروندان این کشور روبه رو شده بود و این هفته موج تحریم به گوشت، تخم مرغ و دیگر کالاهای اساسی رسیده است.

بر اساس داده‌های آژانس مرکزی آمار مصر در ماه مارس، تورم سالانه قیمت مصرف کننده در شهرهای مصر به 35.7 درصد رسید، پس از آن که ژانویه گذشته 29.8 درصد بود.پس از اینکه موج گسترده تحریم انواع ماهی های خودراکی در مصر طی روزهای گذشته بالا گرفت حالا مردم مصر در اماکن عمومی و سایت های رسانه‌های اجتماعی مشغول مبارزه با قیمت‌های بالای گوشت هستند که قیمت آن به بیش از 400 پوند مصر (یک دلار = حدود 48 پوند) رسیده است.

کساد بازار در بازار معروف ماهی فروشی شهر اسکندریه مصر فروشنده‌ها انواع ماهی‌ها را به شکل‌های جذاب در یخچال‌های شیشه‌ای چیده‌اند اما مردم به آن نگاه هم نمی‌اندازند محمد یکی از فروشندگان می گوید که استقبال مردم از پویش «بگذار بگندد تا قیمتش کم شود» غافلگیر کننده بوده است.این کمپین‌ها به سرعت محبوبیت و استقبال زیادی را در بین شهروندان مصری پیدا کرده و شرکت‌کنندگان در آن از رسانه‌های اجتماعی برای هماهنگی و تبادل نظر و برنامه ریزی استفاده می‌کنند که باعث افزایش قدرت جنبش و گسترش دامنه نفوذ آن شده است.   در همین حال، کمپین‌های مشابهی در قاهره، سوئز، کفر الشیخ، اسماعیلیه و دیگر شهرهای بزرگ مصر برای تحریم بیشتر کالاهای اساسی که قیمت شاهد تورم گسترده بوده، آغاز شده است. کاربران شبکه‌های اجتماعی همچنین کمپین جدیدی را با همین نام «بگذارید بگندد» برای تحریم خرید مرغ، تخم مرغ و گوشت قرمز راه اندازی کردند تا تجار را مجبور به کاهش قیمت کنند.اگرچه برخی از مردم مصر نسبت به تاثیرگذاری این پویش‌های تحریم تردید داشتند، اما فعالان و تعداد زیادی از شهروندان پس از اینکه توانست عده‌ای را برای شرکت در آن جذب کند از کاهش نسبی قیمت‌ها و زیان‌های قابل توجه به برخی از بازرگانان، اشتیاق زیادی نشان دادند.   فؤاد عبدالفتاح، هماهنگ‌کننده کمپین «بگذارید بگندد» در استان اسکندریه، گفت: مصر شاهد وضعیت افزایش قیمت‌ها برای اکثر کالاهای اساسی است و از جمله محصولاتی که اخیراً شاهد افزایش قیمت محسوس بوده است، ماهی است که به قیمت بی سابقه‌ای رسیده است که برای افراد کم درآمد مناسب نیست. عبدالفتاح در مصاحبه خود با العربی الجدید افزود: تحریم ماهی پیام روشن ما به بازرگانان و صاحبان مغازه‌ها است، زیرا می‌خواهیم این پیام قوی را ارسال کنیم که این بی عدالتی اقتصادی را در سکوت نخواهیم پذیرفت.   یک شهروند دیگر می‌گوید: ما خواستار قیمت‌های مقرون به صرفه و منصفانه برای ماهی هستیم تا در دسترس اکثر مردم باشد و همه بتوانند در شرایط سخت با هم کنار بیایند. ما در یک شهر ساحلی زندگی می‌کنیم و ماهی‌ها جزء ضروری فرهنگ و میراث دریایی ما به حساب می‌آیند، اما به دلیل سوء استفاده برخی، تصمیم گرفته ایم که در برابر گرانی سرسام آور سکوت نکنیم.علا حامد، کارشناس اقتصادی گفت که کمپین تحریم انواع گوشت‌ها در مصر نشان دهنده به ستوه آمدن شهروندان از مشکل گرانی و تمایل آنها برای یافتن راه حل هایی برای شرایط دشوار اقتصادی است آنها خواستار بررسی مسائل فوری اقتصادی و اتخاذ تدابیر موثر برای بهبود زندگی شهروندان توسط دولت السیسی هستند.  

دیگر خبرها

  • لرستان؛ فرصت تولید و تجارتِ صنعت شیلات
  • ۲ هزار قطعه ماهی زینتی از مرز مهران به عراق صادر شد
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد
  • پویشی برای مبارزه با گرانی افسار گسیخته
  • سیلاب عامل اصلی مرگ و میر ماهیان سد ۱۵ خرداد دلیجان است
  • مشارکت عشایر برای افزایش تولید/ پیش بینی تولید ۷ هزار تن گوشت قرمز در خراسان شمالی
  • سازمان اوقاف خود را مخاطب در جبهه پیشران انقلاب اسلامی می‌داند
  • استخر‌های ذخیره آب کشاورزی در چهارمحال و بختیاری مهیای پرورش ماهی
  • آغاز پرورش ماهی در استخرهای ذخیره آب کشاورزی چهارمحال و بختیاری
  • رشد ۴۲ درصدی بارش‌ها در خراسان شمالی نسبت به سال گذشته