Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایران آنلاین»
2024-04-26@07:44:48 GMT

اسباب خشم را دریابیم!

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۲۲۷۵

اسباب خشم را دریابیم!

در بیشتر فرهنگ‌ها خشم به آتش تشبیه شده است. خشم شرایط زندگی را دگرگون می‌کند. عقل را زائل، و به تعبیر مولوی چشم را اَحول و اختیار را از آدمی سلب می‌کند. برای مقابله با خشم باید از اسباب شکل‌گیری آن جلوگیری کرد و اگر بروز کرد، مانع شعله‌ور شدن آن شد.

در ایران امروز استعداد‌های ایجاد خشم بسیار است. تابستان و گرمی طاقت‌فرسا، کمبود آب و خشکی زمین، زندگی در شهر‌های زمختِ ساخته از آسفالت و بتن و آهن، ویروس کرونا، گرانی و فاصله طبقاتی و بیکاری، اخبار ناگوار رسانه‌ها به خصوص اخبار جنگ و نزاع‌ها و عوامل بسیار دیگر هر کدام به گونه‌ای اسباب خشم را فراهم کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در مقابلِ خشم‌های فردی و برخاسته از رفتار‌های ارادی می‌توان دعوت به آرامش و نرمی کرد. اما وقتی اسباب خشم رویه و روند‌های غالب بر زندگی باشد، توصیه‌ها و تجویز‌های اخلاقی و اعتقادی علاج نمی‌بخشد. خشم‌های برخاسته از ساختار را تنها با شناخت و ترمیم ساختار می‌توان خاموش کرد و کاهش داد.

دو مَثل در مناطق مختلف ایران رایج است که باید در حکمت آن‌ها بیشتر اندیشید. در یکی می‌گویند: «اسبها، سربالائی هم‌دیگر را گاز می‌گیرند.» در دیگری می‌گویند: «وقتی خیش گاوآهن پشت سنگ گیر کرد، گاو‌ها به هم شاخ می‌زنند.» توجه کنیم که مشکل سنگ و سربالائی است، اما آن‌ها که باید به هم کمک کنند، با هم ستیزه می‌کنند.

در ایران امروز کار سخت شده است. شرایط شبیه سربالائی و گیرکردن خیش پشت سنگ است. برای کشوری مانند ایران که در قلب منطقه بحرانی خاورمیانه قرار دارد، باید مراقبت از مردم در مقابل اسباب خشم، به مساله‌ای جدّی تبدیل شود. در این جهت دو توجه باید بیدار شود. یکی در خود مردم و دیگری در متولیان سیاست و مدیریت کشور.

مردم باید در افزایش تاب‌آوری خود در شرایط تحریک خشم هشیار باشند و روش‌های و تکنیک‌های کنترل و مراقبت از خود در مقابل خشم را بدانند و متولیان امور باید در هر تصمیم و برنامه‌ریزی به آثار و تبعات روحی‌روانی آن، توجه داشته‌باشند. زیستن در کشوری مانند ایران در شرایط امروزی، توان روحی و روانی بیشتر از گذشته می‌خواهد.

مردم باید زیست‌جهان خود را به درستی بشناسند و سبک و روشی متناسب با این زیست‌جهان در پیش گیرند. امروز همه به طور دائم در معرض اخبار و رویداد‌ها و تصمیماتی هستند که ممکن است آن‌ها را به خشم آورد. تلطیف مناسبات انسانی، تکیه بر خرد جمعی و ارج نهادن به مشارکت بیشتر مردم در برنامه‌ریزی و تصمیمات کلان، حداقل روش‌های شناخته شده برای جلوگیری از خشم اجتماعی است. اما اقدامات ساختاری و بنیادی نیازمند توجه و عزمی قوی و برنامه و دانشی بیشتر است که با مشارکت متخصصان حوزه‌های مختلف میسور می‌شود./فرارو

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۲۲۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند

وزیر گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع‌دستی امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران بابیان اینکه کاهش اولیه ۱۲ درصدی گردشگری در شروع تعطیلات و ماه رمضان نشان داد که بخش زیادی از مردم ترجیح می‌دهند سفر نروند، روزه بگیرند و در محل زندگی بمانند. این موضوع به معنای این نیست کسانی که به سفر رفتند چیزی کمتر دارند اما بخشی از جامعه تشخیص داد که اکنون زمان روزه گرفتن است.

وی افزود: وقتی به انتهای ماه رمضان رسیدیم، مردم جبران کردند و حال خوب خود را در گردشگری نشان دادند. این افزایش ۵.۱۸ درصدی نسبت به سال گذشته که سال موفقی هم در انجام سفرهای نوروزی بود، نشان می‌دهد حال مردم مقداری خوب هست که به سفر می‌روند.

وی افزود: اجازه بدهید من حرفی بزنم که ممکن است برخی رسانه‌ها تعبیر نادرستی از آن داشته باشند اما باید شجاعت به خرج داد و آن حرف‌ها را زد. یک‌زمانی آقای مسعود کیمیایی به من گفت وقتی فردی گریه می‌کند یعنی هنوز خیلی چیزها دارد که می‌تواند گریه کند. وقتی مردم باوجود همه مشکلاتی که دارند و من هم آن را تأیید می‌کنم به سفر می‌روند یعنی یک حال خوبی در مردم وجود دارد. یک حداقل امکانی برای آنان فراهم است که به سفر می‌روند.

ضرغامی تأکید کرد: بعضی از دستگاه مانند مرکز پژوهش‌های مجلس بر اساس آمار و اطلاعات نادرست گزارشی منتشر کردند که سفر از سبد خانوار حذف‌شده است. حتماً این نادرست است و این چیزی است که دشمن می‌خواهد. اگر شما آمار امسال را بررسی کنید آمار سفر گردشگران خارجی نیز افزایش پیداکرده است.

وی گفت: البته موضوع ایران هراسی بسیار شدید است. یعنی بعد از اتفاقاتی که در منطقه افتاد خیلی از کشورها به گردشگران هشدار می‌دهند به ایران نروید. ما در این زمینه هم در حال پیگیری و برخورد هستیم. ولی آخرین آمار ما حاکی از رشد قابل‌توجهی است و این نشان می‌دهد که دولت در انجام وظایف خود موفق نشان داده است.

ضرغامی  گفت: ۲۷ دستگاه تلاش می‌کنند بنزین یارانه‌ای و امکانات اقامتی فراهم شود. وزارت راه در فراهم آوردن امکانات جاده‌ای با همه مشکلاتی که دارد زحمت‌کشیده و آن را فراهم کرده اورژانس و دستگاه‌های مختلف تلاش کردند. اقامت ۶۳ میلیون نفر در هتل و اقامتگاه رسمی رقم خیلی بالایی است.

خدمات موزه‌های ما کمتر از لوور نیست

وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در پاسخ به سؤال دیگری در خصوص خدمات ضعیف در موزه‌های کشور در قیاس با موزه‌های بزرگ دنیا هم گفت: از من در مورد قیمت بلیت‌ها سؤال شده بود و من گفتم رقم ۳۰ هزار تومان که سال‌ها تغییر نکرده بود، رقمی بسیار پایین و از همه دنیا ارزان‌تر است. حتی من گفتم که نمی‌خواهیم خودمان را با موزه لوور مقایسه کنیم که ۲۲ یورو و معادل ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.

وی ادامه داد: خدمات خاصی در موزه لوور داده نمی‌شود و تقریباً همه موزه‌ها شبیه هم هستند و ما کارشناسان خیلی خوبی داری که اطلاعات خیلی خوبی در موزه‌ها به بازدیدکنندگان ارائه می‌دهند.

ضرغامی وزارتخانه تحت مدیریتش را درزمینهٔ حجاب و عفاف نیز دستگاه برتر در حوزه عفاف و حجاب معرفی کرد.

منبع: قدس آنلاین آرش خلیل خانه

دیگر خبرها

  • روایت برگزیدگان جشنواره «قهرمان ایران» از عملکرد رسانه ملی
  • موزه‌ای که به یک فقر تربیتی پاسخ گفت/ اسباب‌بازی، دروازه شور خلاقانه
  • امروز مقاومت مقابل نظام سلطه مورد توجه و اقبال همه جوان‌های منطقه است
  • حذف سفر از سبد خانوار صحت ندارد/ اتفاقاً حال مردم خوب است و بیشتر هم سفر می‌روند
  • چطور اسباب بازی ها می توانند به رشد کودکان کمک کنند؟
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فرسوده در بویین زهرا
  • لزوم توجه بیشتر به مقاوم سازی بافت فروسوده در بویین زهرا
  • ریزش بیشتر قیمت دلار در راه است؟
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری
  • اسباب کشی شرکت نفت به برج 23 هزار میلیارد تومانی