Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-02@04:57:10 GMT

کشف دو سیارک شگفت‌انگیز جدید

تاریخ انتشار: ۱۱ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۳۰۱۸

کشف دو سیارک شگفت‌انگیز جدید

این دو جرم فضایی که در مجموعه‌های سیارکی بین مریخ و مشتری پیدا شده‌اند، به‌وضوح با همسایگان خود تفاوت دارند. هم پومپیا و هم جاستیشا به دلیل حضور فزاینده ماده آلی پیچیده (از جمله کربن و متان) در سطوح خود، در مقایسه با سایر سیارک‌های اطراف، نور قرمز بیشتری را بازتاب می‌دهند.

به گزارش برنا؛ دانشمندان دو جِرم فضایی عظیم سرخ رنگ در کمربند سیارکی کشف کرده‌اند که به باور آنان، اصولا چنین اجرامی نباید در آن ناحیه وجود داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر دو این اجرام روی سطح خود «ماده آلی پیچیده» دارند. این دو سیارک را که «پومپیا ۲۰۳» و «جاستیشا ۲۶۹» نام‌گذاری شده‌اند، سازمان پژوهش‌های هوافضای ژاپن «جاکسا» (Jaxa) کشف کرده است. پومپیا تقریبا ۱۱۰ کیلومتر پهنا دارد و عرض سیارک کوچک‌تر، یعنی جاستیشا، فقط ۵۵ کیلومتر است.

این دو جرم فضایی که در مجموعه‌های سیارکی بین مریخ و مشتری پیدا شده‌اند، به‌وضوح با همسایگان خود تفاوت دارند. هم پومپیا و هم جاستیشا به دلیل حضور فزاینده ماده آلی پیچیده (از جمله کربن و متان) در سطوح خود، در مقایسه با سایر سیارک‌های اطراف، نور قرمز بیشتری را بازتاب می‌دهند.

سیارک‌هایی از این دست معمولا در کمربند سیارکی یافته نمی‌شوند. کمربند سیارکی از خرده‌های عمدتا آبی رنگ تشکیل شده است. چنین سیارک‌هایی میان اجرام فرانپتونی و سانتور‌ها (اجرام کوچکی که میان مشتری و نپتون در گردش هستند) پیدا می‌شوند؛ یعنی همان جا‌هایی که دانشمندان فکر می‌کنند منشاء این اجرام است.

«جاکسا» بر این باور است که جابه‌جایی این سیارک‌ها از آشوب‌ها و بی‌نظمی‌های اولیه در زمان شکل‌گیری سامانه خورشیدی ناشی شده است که در جریان آن، حرکت سیارات عظیمی مانند مشتری، با ایجاد میدان‌های گرانشی همه چیز را بی‌نظم‌تر و آشوبناک‌تر کرد و این دو شیء را به کمربند سیارکی فرستاد.

این اتفاق باید طی مراحل اولیه شکل‌گیری محیط کیهانی ما رخ داده باشد، زیرا هر دوی این اجرام (پومپیا و جاستیشا) مدار‌های دایره‌ای پایداری دارند.

میشاییل مارست که روی این مقاله درباره این سیارک‌ها که اخیرا منتشر شده کار کرده است، در گفتگو با نیویورک تایمزمی‌گوید: «برای داشتن چنین مواد آلی، باید در ابتدا مقادیر زیادی یخ بر روی سطح بوده باشد. از این رو، این سیارک‌ها می‌بایست در محیطی خیلی سرد شکل گرفته باشند. سپس، تابش خورشید بر یخ این ترکیبات آلی را ایجاد کرده است.»

وجود این سیارک‌ها می‌تواند در تایید مدل «نیس» نقش مهمی داشته باشد. مدل «نیس» این بحث را مطرح می‌کند که زحل، اورانوس، و نپتون طی یک بازه زمانی صد‌ها میلیون ساله، به سمت بیرون سامانه خورشیدی حرکت کرده‌اند، در حالی که سیاره مشتری کمی به داخل جابه‌جا شده است.

برآورد می‌شود که کمربند سیارکی بین ۱.۱ تا ۱.۹ میلیون سیارک با قطر بیشتر از یک کیلومتر داشته باشد و شامل میلیون‌ها سیارک کوچکتر از آن هم باشد. در عین حال، در مجموع گمان می‌رود که سیارک‌های با قطر بیشتر از صد کیلومتر، از رخداد‌های فیزیکی ویرانگر در منظومه خورشیدی اولیه دور مانده‌اند و از این رو می‌توانند کلید مهمی برای درک بهتر آن دوران به شمار آیند.

همه دانشمندان زیر بار این ایده نمی‌روند. هال لویسون، دانشمند علوم سیاره‌ای در موسسه تحقیقات جنوب غربی (SwRi) در کلرادو که مدیر برنامه فضایی «لوسی» ناسا برای بررسی سیارک‌های مشتری بوده است، به نیویورک تایمز می‌گوید که این سیارک‌ها با نزدیک شدن به خورشید می‌بایست کمتر از این سرخ رنگ می‌شدند.

از این رو، کاملا مشخص نیست که چرا این سیارک‌ها تا این حد سرخ رنگ شده‌اند. اما رمزگشایی از این راز ممکن است به فهم این پرسش مرتبط باشد که این‌ها چگونه به بخشی از کمربند سیارکی تبدیل شدند.

برای حل این معما، احتمالا لازم است که کاوشگری به سوی آن‌ها ارسال شود تا بررسی‌های دقیق‌تری انجام شود. به باور سازمان پژوهش‌های هوافضای ژاپن، این امر «ارزش آن را دارد که در آینده به‌عنوان یک مقصد گزینه برای پژوهش‌های فضایی» در نظر گرفته شود.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: ژاپن جرم مریخ کربن نیویورک سیاره قطر ناسا نیویورک تایمز کشف سیارک کمربند سیارکی سیارک ها شده اند

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۳۰۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، ماموریت کاوشگر ناسا به قمر پوشیده از یخ سیاره مشتری قرار است حاوی پیام منحصربفردی باشد. 

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» (METI International) نیز در همین راستا تاکید کرده‌اند که کاوشگر جست‌و‌جوی حیات در قمر یخی مشتری اهداف تعریف شده‌ای دارد که در یک قدمی دستیابی به آنها است. این سازمان نیز به انتقال پیام‌های رادیویی قدرتمند به حیات فرازمینی اختصاص دارد.

فضاپیمای اروپا کلیپر ناسا که در اکتبر ۲۰۲۴ (شش ماه دیگر) به قمر پوشیده از یخ مشتری می‌رسد، حامل پیامی حکاکی شده با لیزر است که ارتباط بشریت با قمر یخی را جشن می‌گیرد و ادای احترامی به ماموریت‌های گذشته این سازمان است که همگی به دنبال حیات در سیاره‌های فرازمینی بودند.

پژوهشگران اطمینان دارند اقیانوس عظیمی از آب شور کیلومتر‌ها زیر سطح پوشیده از یخ اروپا وجود دارد که این قمر را به نامزد اصلی میزبانی از حیات فرازمینی در منظومه شمسی تبدیل می‌کند. با این حال تعیین اینکه آیا این اقیانوس پنهان دارای عناصر شیمیایی مناسب برای حمایت از حیات است یا نه، دشوار بوده است.

دانشمندان سازمان آمریکایی «متی اینترنشنال» اظهار کرده‌اند، ما صدا‌های ضبط شده را به ۱۰۳ زبان جمع آوری کردیم و تصمیم گرفتیم آنها را به شکل موج‌هایی تبدیل کنیم که این صدا‌ها را به صورت بصری نشان می‌دهد. 

همکاران ناسا این شکل از موج‌ها را در صفحه فلزی حک کردند که از الکترونیک حساس فضاپیما در برابر تشعشعات شدید سیاره مشتری محافظت می‌کند. از آنجا که آب برای برقراری حیات اولویت اصلی کاوش‌های سازمان هوانوردی و فضای ایالات متحده آمریکا است، بخش دیگری از پیام نیز به طوری طراحی شده که طول موج‌های اجزای آب را به صورت بصری به تصویر می‌کشد.

حک کردن پیام‌ها در فضاپیما روش جدیدی نیست و پیام کلیپر پیروی از سنتی است که قدمت به آن چند دهه می‌رسد.

این ماموریت هدف اصلی خود را بررسی و تحقیق درباره قمر یخی و جستجوی اطلاعات در مورد وجود حیات در آن قرار داده است. یکی از جوانب این ماموریت، ارسال یک پیام میان دو سیاره آبی است که به زبان‌های مختلف و شکل‌های مختلف ارسال می‌شود و به عنوان نمونه تلاشی برای حضور انسان در فضا و کشف اسرار آن به جا می‌ماند.

ماموریت ناسا اطلاعاتی ارزشمند از این قمر را در اختیار می‌گذارد و شاید ادله‌ای برای وجود زندگی در فضا را ارائه دهد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کورت انگل: فکر می‌کردم راک برگشته تا کمربند را از رومن رینز بگیرد/ اخبار WWE
  • کودی رودز: بدون من AEW وجود نداشت، برای آنها آرزوی موفقیت دارم/ اخبار WWE
  • داستان شگفت‌انگیز یک معلم در«مدیر مدرسه شریعت»/ از مبارزه با بهائیت تا تربیت چوپانی که مدیر مدرسه شد
  • آنچلوتی: تعهد تیمی‌مان شگفت‌انگیز بود
  • آمار شگفت‌انگیز مهدی قائدی در این فصل لیگ امارات
  • خفاش شگفت‌انگیز 6 گِرمی که زیر «برگ» زندگی می‌کند(+عکس)
  • تصاویر شگفت‌انگیز جیمزوب از سحابی سر اسب 
  • انتقال پیام صوتی به قمر مشتری به شکل موج‌های بصری
  • تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد (فیلم)
  • ویدیو/ تکه‌ای از ماه که به سیارک تبدیل شد