Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، محمدجواد دهقانی رییس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: اطلاعات مستخرج از سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) نشان می‌دهد که روند افزایشی آمار بیماران جدید کشور که از ۴۹۳ هزار نفر در فروردین به ۵۲۹ هزار نفر در اردیبهشت رسید، در خردادماه به ۲۷۹ هزار نفر کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود:  این آمار مجددا در تیرماه به بیش از ۵۲۸ هزار نفر افزایش یافته و در نتیجه رکورد ثبت جمعیت بیماران جدید در تیرماه تکرار شد.

دهقانی ادامه داد: با این میزان افزایش، بیماران کشور از ۳ میلیون و ۹۵ هزار نفر به ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر در پایان تیرماه ۱۴۰۰ افزایش یافته است. بر این اساس حدود ۳۰ درصد از کل بیماران کشور مربوط به بیماران در دو ماه اردیبهشت و تیرماه امسال بوده است. این در حالی است که جمعیت بیماران جدید در تیرماه برای برخی کشور‌ها از جمله ایتالیا برابر با ۴۹ هزار نفر، روسیه برابر با ۷۳۷ هزار نفر، فرانسه ۱۷۶ هزار نفر، اسپانیا ۴۸۶ هزار نفر و حتی آمریکا برابر با ۸۰۰ هزار نفر بوده است.

او افزود: روند افزایشی جمعیت بیماران کشور نشان می‌دهد که میزان متوسط رشد روزانه بیماران که در خرداد به ۰.۳۱ درصد رسیده بود، در تیرماه به ۰.۵۲ درصد افزایش یافته است. به این ترتیب، ایران از نظر میزان متوسط روزانه رشد بیماری در تیرماه در میان کشور‌های همزمان (۱۳ کشور همزمان در انتشار کووید -۱۹: چین، روسیه، ترکیه، برزیل، اسپانیا، آمریکا، فرانسه، ایران، کانادا، انگلیس، آلمان، پاکستان و ایتالیا) در جایگاه دوم قرار گرفته است.

این مقام مسئول بیان کرد: کشور‌های انگلیس با رشد متوسط روزانه ۰.۶۲ درصد، ایران با ۰.۵۲ درصد، روسیه ۰.۴۳ درصد، در صدرکشور‌های همزمان قرار دارند. در میان کشور‌های همزمان به جز انگلیس، ایران، روسیه و برزیل سایر کشور‌ها دارای متوسط رشد روزانه بیماری زیر ۰.۱ درصد بوده و کشور‌های آمریکا با ۰.۰۸ درصد، ایتالیا با ۰.۰۶ درصد، کانادا با ۰.۰۴ درصد، آلمان و چین با ۰.۰۳ در انتهای جدول قرار دارند.

رییس مؤسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: در میان کل کشور‌های دنیا با جمعیت بیمار بیش از یک میلیون نفر (۲۹ کشور) ایران از نظر رشد متوسط بیماری در تیرماه ۱۴۰۰ در جایگاه هفتم قرار دارد.

او ادامه داد: کشور‌های اندونزی با متوسط نرخ رشد روزانه ۱.۳۷ درصد، بنگلادش با ۰.۹۵ درصد و آفریقای جنوبی با ۰.۸۲ درصد به ترتیب در جایگاه‌های اول تا سوم قرار دارند. همچنین، متوسط نرخ رشد روزانه کشور‌های آمریکا، ایتالیا، کانادا، آلمان، اکراین، جمهوری چک، لهستان، سوئد و رومانی زیر ۰.۰۸ درصد بوده و این کشور‌ها در انتهای جدول قرار دارند.

دهقانی اظهار داشت: آمار فوتی ماهانه ایران که در خردادماه ۴۷۷۱ نفر بود در تیرماه به ۵۰۹۸ نفر افزایش یافته و از این نظر در میان کشور‌های همزمان در جایگاه چهارم قرار گرفته است. لازم به ذکر است میزان فوتی در تیرماه در همه کشور‌های همزمان بجز برزیل (۴۵ هزار نفر)، روسیه (۲۲ هزار نفر)، آمریکا (۸ هزار نفر) و ایران (۵ هزار نفر) زیر ۱۰۰۰ نفر بوده است. بر این اساس تا پایان تیرماه کل جمعیت فوتی کشور به حدود ۸۸ هزار نفر رسیده است.

او تصریح کرد: از نظر نرخ متوسط رشد فوتی روزانه، ایران در فروردین برابر با ۰.۳ درصد و در اردیبهشت به ۰.۵ درصد افزایش یافته و خرداد و تیر ۰.۲ درصد بوده است که بدین ترتیب در میان کشور‌های همزمان از این نظر در جایگاه سوم قرار دارد.

رییس موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) گفت: میزان رشد متوسط فوتی روزانه در کشور‌های روسیه ۰.۵۲ درصد، برزیل ۰.۲۸ درصد و ایران ۰.۲ درصد بوده و برای سایر کشور‌های همزمان زیر ۰.۱ درصد است. به طور خاص میزان نرخ متوسط رشد فوتی روزانه برای کشور‌ها از جمله آمریکا، ایتالیا، کانادا، آلمان، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و چین همگی زیر ۰.۰۵ درصد بوده و عملا میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید در این کشور‌ها کنترل شده است.

او تصریح کرد: در شرایط فعلی و در مقایسه با سایر کشور‌ها وضعیت ایران در هر دو شاخص میزان رشد و نیز میزان فوتی کماکان نگران کننده است و امید است با رعایت شیوه‌نامه‌ها و دستور العمل‌ها این وضعیت بحرانی به خصوص در ایام پیش رو سپری شود.

دهقانی ادامه داد: نتایج و آمار در سامانه کووید-۱۹ به همراه تحلیل‌های مقایسه‌ای وضعیت بیماری در کشور و دنیا در ادامه آمده است. روند آمار انتشار بیماری در کشور‌های همزمان با جمعیت بیماران کمتر از ۵ میلیون نفر در نمودار ۱ نشان داده شده است. در این نمودار محور افقی بیانگر روز و از ابتدای مهر ۹۹ تا انتهای تیرماه ۱۴۰۰ و محور عمودی جمعیت بیماران هر کشور است. همان طور که در نمودار ۱ نشان داده شده است کشور‌های همزمان با جمعیت بیمار کمتر از ۵ میلیون نفر به ترتیب صعودی عبارت از ایتالیا، اسپانیا، آلمان، ایران، کانادا، پاکستان و چین بوده است. ضمنا ۶ کشور دیگر از جمله آمریکا، برزیل، روسیه، فرانسه، انگلیس و ترکیه دارای جمعیت بیمار بالای ۵ میلیون هستند که در این نمودار ظاهر نشده‌اند.

او افزود: بررسی نمودار ۱ نشان می‌دهد که در مقایسه با سایر کشورها، در ایران از ابتدای سال ۱۴۰۰ (روز ۱۸۰ ام به بعد) روند افزایشی بی وقفه شیوع بیماری آغاز و این روند با حتی شیب بیشتری در حال ادامه بوده و اگر این روند ادامه یابد به زودی از سایر کشور‌ها نظیر آلمان، اسپانیا و ایتالیا پیشی خواهد گرفت.

دهقانی بیان کرد:  هیچ گونه افزایش غیرمنتظره که در ایران با تعبیر پیک‌های بیماری یاد می‌شود در سایر کشور‌ها دیده نمی‌شود. ظاهرا تعبیر پیک بیماری مختص شیوع بیماری در ایران است.

دهقانی گفت: به منظور بررسی دقیق تر، آمار کل بیماران و آمار بیماران جدید در دو ماه خرداد و تیرماه ۱۴۰۰ برای کشور‌های همزمان در جدول ۱ نشان داده شده است. آمار کل بیماران در دنیا در خردادماه از ۱۲.۷ میلیون نفر به ۱۴ میلیون نفر در تیرماه افزایش یافته است. این روند برای برخی کشور‌ها از جمله آمریکا، روسیه، انگلیس، اسپانیا و ایران وجود داشته، ولی برای سایر کشور‌ها روند کاهشی بوده است. به طور خاص روند افزایشی کشور انگلیس از ۱۷۱ هزار به ۹۷۱ هزار نفر و روند کاهشی کشور آلمان از ۱۲۸ هزار نفر به ۲۸ هزار نفر به ترتیب در ماه‌های خرداد و تیر قابل تامل است.

نمودار ۲ میزان بیماران جدید کشور را در ۱۰ ماه گذشته و در هر ماه نشان می‌دهد. همان طور که ملاحظه می‌شود در برخی ماه‌های سال از جمله آذر ماه ۹۹ و نیز اردیبهشت ۱۴۰۰ میزان افزایش بیماران جدید به طور قابل ملاحظه بوده است. این افزایش جمعیت بیمار مجددا در تیرماه ۱۴۰۰ به مشابه اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ بیش از ۵۲۰ هزار نفر بوده و در واقع رکورد جمعیت بیماران از ابتدای انتشار بیماری در کشور بوده است. در صورتی که این روند ادامه داشته باشد به دلیل افزایش آمار کل بیماران این روند به صورت تصاعدی افزایش خواهد یافت و کنترل بیماری دشوارتر خواهد بود.

به منظور تجزیه و تحلیل آماری و دستیابی به نتایج بهتر با استفاده از اطلاعات مستخرج از سامانه کووید-۱۹ مربوط به ۱۳ کشور همزمان در طول ۱۰ ماه گذشته (مهر ۹۹ الی تیر ۱۴۰۰) در جدول ۲ میزان متوسط رشد روزانه بیماری در هر ماه محاسبه و نشان داده شده است. تمام مقادیر محاسبه شده در ستون آخر (تیرماه) به ترتیب صعودی مرتب شده است.

دهقانی افزود: میزان نرخ رشد متوسط در واقع متوسط‌گیری متحرک بر روی بازه‌های زمانی ماهانه بوده و در نتیجه اعداد به دست آمده قابل اعتماد بوده و با مقایسه این شاخص می‌توان به عملکرد کشور‌ها در کنترل روند انتشار بیماری و نیز مقابله با بیماری پی برد. همان طور که ملاحظه می‌شود، در تیرماه کشور‌های انگلیس با میزان متوسط رشد روزانه برابر با ۰.۶۲ درصد، ایران با میزان متوسط رشد روزانه برابر با ۰.۵۲ درصد و روسیه با رشد متوسط روزانه ۰.۴۳ درصد به ترتیب در ردیف‌های اول الی سوم قرار دارند. همچنین کشور‌های آمریکا، ایتالیا، کانادا، آلمان و چین همگی دارای رشد متوسط روزانه زیر ۰.۰۸ درصد و در انتهای جدول قرار دارند.

نتایج جدول ۲ نشان می‌دهد که متوسط نرخ رشد روزانه بیماری به استثنای انگلیس، ایران و روسیه در همه کشور‌های همزمان در تیرماه کاهش محسوسی داشته است.

نمودار ۳ مقایسه میزان فوتی کشور‌های همزمان با میزان جمعیت فوتی کمتر از ۱۰۰ هزار نفر را نشان می‌دهد. بدلیل جمعیت فوتی بالا، برخی کشور‌ها از جمله امریکا، برزیل، ایتالیا، روسیه و فرانسه در نمودار ظاهر نشده‌اند. همان طور که از نمودار مشاهده می‌شود سه کشور آلمان، ایران و اسپانیا در صدر کشور‌ها از نظر تعداد فوتی قرار دارند. روند افزایشی میزان فوتی ایران از ابتدای سال ۱۴۰۰ (روز ۱۸۰ ام) آغاز و در دو ماه آخر (خرداد و تیر) با شیب نسبتا زیادی ادامه یافته است به طوری که آمار فوتی ایران از خردادماه (روز ۲۴۰ ام) از اسپانیا بیشتر شده و اگر این روند ادامه یابد میزان فوتی کل ایران از کشور آلمان نیز پیشی خواهد گرفت. این در حالی است که برای سایر کشور‌ها روند آمار رشد فوتی یا ثابت و یا با شیب بسیار اندکی بوده است.

نمودار ۴ میزان فوتی‌های جدید کشور را در طول ۱۰ ماه گذشته و در هر ماه نشان می‌دهد. همان طور که ملاحظه می‌شود کشور در ماه‌های آبان ۹۹ با بیش از ۱۲ هزار فوتی و نیز اردیبهشت ۱۴۰۰ با بیش از ۱۰ هزار فوتی بالاترین میزان ممکن فوتی را در طول ۱۰ ماه گذشته داشته است. میزان فوتی در تیرماه نسبت به خرداد روند افزایشی گرفته و پیش بینی می‌شود این روند در ماه آینده نیز ادامه یابد.

جدول ۳ میزان نرخ رشد متوسط روزانه فوتی ۱۳ کشور همزمان را در ۱۰ ماه اخیر نشان می‌دهد. لازم به ذکر است تمام مقادیر محاسبه شده در تیرماه (ستون آخر) به ترتیب صعودی مرتب شده است.

همان طور که از جدول ۳ پیداست میزان متوسط رشد روزانه فوتی دنیا از ۰.۳۸ درصد در خرداد به ۰.۲۲ درصد در تیرماه کاهش یافته است.

در تیرماه کشور‌های روسیه، برزیل، ایران، پاکستان و ترکیه به ترتیب با میزان متوسط رشد فوتی روزانه برابر با ۰.۵۲ درصد، ۰.۲۸ درصد، ۰.۲ درصد، ۰.۱۴ درصد و ۰.۱۱ درصد در ردیف‌های اول الی پنجم کشور‌های همزمان قرار دارند. میزان نرخ متوسط رشد فوتی روزانه برای سایر کشور‌های همزمان از جمله آمریکا، ایتالیا، کانادا، آلمان، فرانسه، اسپانیا، انگلیس و چین همگی دارای متوسط رشد فوتی روزانه زیر ۰.۰۵ درصد هستند و عملا میزان مرگ و میر ناشی از بیماری کووید در این کشور‌ها نسبت به جمعیت مبتلا ناچیز است.

جدول مربوطه نشان می‌دهد که روند کاهشی میزان متوسط رشد فوتی روزانه در تمام کشور‌های همزمان به جز روسیه و ایران در تیرماه نسبت به خرداد وجود داشته است. کمترین میزان رشد متوسط فوتی روزانه ایران برابر با ۰.۱۴ درصد و در بهمن و اسفند ۹۹ بوده است.

نمودار ۵ میزان متوسط نرخ رشد روزانه شیوع بیماری و نیز متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ایران را در ۱۰ ماه گذشته نشان می‌دهد. افزایش متوسط نرخ رشد بیماری از ۰.۳۱ درصد در خرداد به ۰.۵۲ درصد در تیرماه و نیز عدم کاهش میزان متوسط نرخ رشد فوتی روزانه بیماری از ۰.۲ درصد در تیرماه نسبت به خرداد واقعا نگران کننده است. این در حالی است که برای اغلب کشور‌های بزرگ میزان نرخ متوسط رشد فوتی در تیرماه زیر ۰.۰۵ درصد بوده است.

مشخصات آماری کشور‌های دنیا با بیش از یک میلیون بیمار مبتلا به ویروس کووید- ۱۹ تا پایان تیرماه ۱۴۰۰ در جدول ۴ نشان داده شده است. همان طور که از جدول ملاحظه می‌شود در دنیا ۲۹ کشور دارای جمعیت بیمار بیش از یک میلیون نفر است.

میزان کل جمعیت بیماران در دنیا با افزایش ۱۴ میلیون بیمار جدید در تیرماه به بیش از ۱۹۳ میلیون نفر رسیده است.

همچنین میزان متوسط نرخ رشد بیماری روزانه دنیا که در فروردین ۰.۴۹ درصد، اردیبهشت ۰.۴۸ درصد و خرداد ۰.۲۴ درصد بود در تیرماه به میزان ۰.۲۵ درصد بوده است.

میزان کل جمعیت بیماران در ایران با افزایش ۵۲۸ هزار نفر بیمار جدید در تیرماه به بیش از ۳ میلیون ۶۰۰ هزار نفر رسیده و در میان این کشور‌ها در جایگاه ۱۳ دنیا قرار گرفته است.

بر این اساس ایران که در اسفند ۹۹ دارای نرخ رشد متوسط روزانه ۰.۳۴ درصد و در جایگاه ۱۸ دنیا قرار داشت، در تیرماه ۱۴۰۰ با میزان متوسط رشد روزانه بیماران ۰.۵۲ درصد در جایگاه ۷ قرار گرفته است.

کشور‌های اندونزی با متوسط نرخ رشد روزانه ۱.۳۷ درصد، بنگلادش با ۰.۹۵ درصد و آفریقای جنوبی با ۰.۸۲ درصد به ترتیب در جایگاه‌های اول تا سوم قرار دارند. همچنین متوسط نرخ رشد روزانه کشور‌های آمریکا، ایتالیا، کانادا، آلمان، اکراین، جمهوری چک، لهستان، سوئد و رومانی زیر ۰.۰۸ درصد بوده و این کشور‌ها در انتهای جدول قرار دارند.

میزان کل آمار فوتی دنیا در تیرماه با افزایش بیش از ۲۶۸ هزار نفر فوتی جدید به حدود ۴ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر رسیده است.

کشور‌های برزیل، هند و اندونزی به ترتیب با ۴۵۲۱۶ نفر، ۳۰۷۸۶ هزار و ۲۴۳۷۰ نفر فوتی در تیرماه در صدر کشور‌ها قرار دارند.

میزان متوسط نرخ رشد روزانه فوتی دنیا که در اردیبهشت ۰.۴۲ درصد بود در خرداد به ۰.۳۸ درصد و در تیرماه به ۰.۲۲ درصد کاهش یافته است.

ملاحظه می‌شود که ایران با تعداد ۵۰۹۸ نفر فوتی در تیرماه در جایگاه ۱۲ دنیا قرار دارد. همچنین با متوسط نرخ رشد روزانه فوتی ۰.۲ درصد در همین جایگاه قرار دارد.

کشور‌های اندونزی با متوسط نرخ رشد فوتی روزانه ۱.۲ درصد، بنگلادش ۱.۰۵ درصد و کلمبیا ۰.۵۴ درصد در جایگاه اول تا سوم دنیا قرار دارند. جهت اطلاع از ۲۹ کشور با جمعیت بالای ۱ میلیون نفر بیمار تنها ۱۴ کشور دارای متوسط نرخ رشد فوتی روزانه بالای ۰.۱ درصد بوده و سایر کشور‌ها از جمله مکزیک، پرو، کانادا، آمریکا، اکراین، آلمان، انگلیس، فرانسه، اسپانیا، ایتالیا و ... دارای متوسط نرخ رشد فوتی روزانه کمتر از ۰.۰۹ هستند. ظاهرا فاصله ایران با کشور‌های همزمان از منظر میزان متوسط رشد فوتی در حال افزایش بوده و برخلاف ایران در سایر کشور‌های همزمان میزان مرگ و میر روند کاهشی داشته و به تدریج در حال کنترل است.

موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC)، جهت تسریع فرایند اطلاع رسانی در زمینه یافته‌های جدید علمی در مورد ویروس کووید-۱۹ و کمک به پژوهشگران، سیاست‌گذاران حوزه سلامت و عموم مردم و نیز پاسخ دهی مطلوب به همه گیری جهانی، سامانه نماگرکووید-۱۹ (ISC COVID-۱۹ Visualizer) را از ابتدای بروز بیماری راه اندازی کرده است.

اطلاعات این پایگاه شامل جدیدترین مقالات علمی تمام متن منتشر شده و پیش چاپ و نیز آمار مربوط به وضعیت انتشار بیماری بر اساس نقشه جهانی از وضعیت همه‌گیری بیماری کووید-۱۹ بوده و با جستجو در آن تازه‌ترین آمار مبتلایان، مرگ و میر، درمان‌شدگان و همچنین نسبت‌های ابتلا به جمعیت به تفکیک هر کشور و مقایسه بر اساس نمودار زمانی-مکانی قابل مشاهده است. آدرس وبگاه این سامانه https://maps.isc.ac/covid ۱۹/)) بوده که از طریق وبگاه اصلی موسسه استنادی علوم و پایش علم و فناوری (ISC) https://www.isc.ac)) در دسترس است.

این سامانه همچنین به درخواست سازمان همکاری‌های اقتصادی کشور‌های عضو دی هشت (D ۸) برای بهره برداری کشور‌های عضو، در فروردین ماه ۱۳۹۹ با حضور نمایندگان کشور‌های عضو این سازمان به دعوت مرکز بهداشت و حمایت اجتماعی سازمان D ۸ (D ۸-HSP) و نیز مرکز بهداشت جهانی (Chatham House) لندن به صورت ویدیوکنفرانس رونمایی و در وبگاه آن سازمان به آدرس (http://developing ۸.org/) قرار گرفت.

در حال حاضر حدود ۱۸۰۰۹ مدرک از آخرین یافته‌های علمی در خصوص ویروس کووید-۱۹ در قالب مقاله تمام متن چاپ شده و پیش چاپ در این سامانه در دسترس محققان و پژوهشگران قرار دارد و البته این اطلاعات به طور روزانه به روز رسانی می‌شود. از این تعداد پژوهش، کشور‌های آمریکا، چین و انگلیس به ترتیب با ۲۸۱۲، ۲۴۰۶ و ۱۲۲۴ مقاله بیشترین مشارکت علمی را در مقایسه با سایر کشور‌های دنیا در این حوزه داشته اند. سایر کشور‌ها از جمله ایتالیا (۱۱۷۹ مدرک)، فرانسه (۴۴۷ مدرک)، کانادا (۴۳۹ مدرک)، هند (۴۱۷ مدرک)، آلمان (۴۱۲ مدرک) و استرالیا (۳۳۵ مدرک) به ترتیب در جایگاه‌های چهارم تا نهم قرار دارند.

کشور ایران با ۲۸۳ مقاله جایگاه دهم دنیا را در پژوهش و تحقیق و یافته‌های جدید در خصوص ویروس کووید-۱۹ دارد. در این سامانه همچنین مجموعه‌ای از دستورالعمل‌ها و شیوه نامه‌های صادر شده توسط سازمان‌های معتبر دنیا از جمله سازمان بهداشت جهانی (WHO) در حوزه بهداشت، سلامت و مقابله با شیوع بیماری کووید –۱۹ قرار دارد که می‌تواند مورد استفاده عموم قرار گیرد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: روند افزایش فوتی ها کرونا ویروس پایگاه استنادی علوم جهان استنادی علوم و پایش علم و فناوری متوسط نرخ رشد فوتی روزانه میان کشور های همزمان میزان متوسط رشد روزانه متوسط رشد فوتی روزانه متوسط نرخ رشد روزانه میزان متوسط نرخ رشد نرخ متوسط رشد فوتی میزان متوسط رشد برای سایر کشور ها نشان داده شده رشد متوسط روزانه متوسط نرخ رشد کشور های آمریکا رشد روزانه فوتی کشور ها از جمله فوتی در تیرماه جمله آمریکا جدید در تیرماه انتشار بیماری جمعیت بیماران روزانه بیماری نشان می دهد سایر کشور ملاحظه می شود بیماری کووید بیماران جدید روند افزایشی افزایش یافته خرداد به ۰ ۱۰ ماه گذشته جمعیت بیمار ویروس کووید دارای متوسط شیوع بیماری تیرماه ۱۴۰۰ همان طور کشور ها خرداد و تیر درصد بوده روند کاهشی میلیون نفر کل بیماران میزان فوتی ۸ هزار نفر کشور ها برابر با ۰ کشور ها میزان نرخ دنیا قرار نفر رسیده مرگ و میر ۲ درصد ۰ ۰۸ درصد ۰ ۵۲ درصد ۳ میلیون کووید ۱۹ سوم قرار ماه ۱۴۰۰ ۰ ۲ درصد ۰۵ درصد ۱ نشان ۵ درصد ۱ درصد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۴۹۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوام روند نزولی نرخ تورم

آخرین آمارهای بانک مرکزی نشان می‌دهد رشد حجم پول به عنوان شاخص سنجش انتظارات تورمی، در زمستان ۱۴۰۲ به کمترین رقم از خرداد ۹۷ تا کنون رسیده است.

به گزارش مشرق، آمارهای بانک مرکزی از شاخص های پولی حاکی از آن است که رشد حجم پول در زمستان سال گذشته به کمتر از ۲۵ درصد رسید.

شاخص رشد حجم پول، یکی از معیارهای سنجش انتظارات تورمی در جامعه به شمار می‌رود. در شرایطی که جامعه انتظار افزایش تورم را داشته باشد، افراد با هجوم به بازار دارایی‌ها و خرید کالاهای سرمایه‌ای نظیر طلا، ارز و ...، تلاش می‌کنند سرمایه‌های خود را از تورم حفظ کنند. این اقدام با تبدیل شبه پول به پول، باعث افزایش سریع حجم پول می‌شود و سهم پول به عنوان بخش سیال نقدینگی را افزایش می‌دهد.

بالا رفتن نرخ رشد حجم پول به معنی رشد تقاضا و در نتیجه رشد تورم از ناحیه افزایش تقاضاست؛ بر همین اساس، کاهش نرخ رشد حجم پول، به معنای فروکش کردن انتظارات تورمی و حاکم شدن چشم انداز مثبت از روند نزولی تورم در ماه‌های پیش رو است.

اجرای سیاست تثبیت اقتصادی توسط بانک مرکزی طی حدود ۱۵ ماه گذشته، باعث شده بازار ارز و دیگر بازارهای دارایی ثبات بیشتری را نسبت به پیش از اجرای این سیاست تجربه کنند. محمدرضا فرزین از زمان ورود به بانک مرکزی، با معرفی و اجرای سیاست تثبیت، «پیش‌بینی‌پذیر کردن شاخص‌ها» را هدف خود از اجرای سیاست تثبیت اعلام کرد.

تورم نقطه به نقطه در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی

آخرین گزارش‌های مراجع آماری هم نشان می‌دهد نرخ تورم در فروردین در ادامه روند ماه‌های اخیر نزولی بوده است.

در همین رابطه مرکز آمار از بازگشت تورم سالانه به کانال ۳۰ درصد خبر داد و اعلام کرد نرخ تورم سالانه در فروردین امسال به ۳۸.۸ درصد کاهش یافته است.

طبق اعلام مرکز آمار، تورم نقطه به نقطه هم در فروردین امسال به ۳۰.۹ درصد کاهش یافت و در آستانه بازگشت به کانال ۲۰ درصدی است. بانک مرکزی هم به تازگی از کاهش تورم نقطه به نقطه مصرف کننده به کمتر از ۳۵ درصد خبر داد.

منبع: ایرنا

دیگر خبرها

  • افزایش ۲۰۰ درصدی میزان سرمایه‌گذاری در معادن فعال آذربایجان شرقی
  • صعودی شدن روند ولادت در استان بوشهر پس از ۷ سال
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • سهم ۴۹ درصدی شهری کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • تداوم بیمه رایگان دهک‌های یک تا ۵
  • کم بارشی کماکان گریبانگیر ۱۱ استان
  • روند ولادت در استان بوشهر صعودی شد
  • سهم ۴۹ درصدی شهر کرمان در تصادفات فوتی درون شهری
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم