Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/اردبیل یک مدرس دانشگاه گفت: آموزش های مجازی در خصوص دروس عملی، کارگاهی و آزمایشگاهی چندان کارایی ندارند.

هادی قدیمی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: هرچندکه به لطف نرم‌افزارهای شبیه ساز و غیره درصدی از برنامه‌های آموزشی در خصوص دروس آزمایشگاهی قابل تحقق هستند ولی بزرگ ترین مشکل غیرحضوری شدن دانشگاه ها عدم برگزاری یا برگزاری  ضعیف، ناقص و عدم پوشش سرفصل دروس عملی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: عدم ارتباط چهره به چهره با دانشجویان و مشکلات ایجاد تعامل با همه حاضران کلاس به خاطر محدودیت های نرم افزارها و زیر ساخت های اینترنت یکی از مشکلات اساسی در این زمینه است‌.


قدیمی با بیان اینکه عدم امکان استفاده از زبان بدن و تعامل های دوسویه می تواند باعث کاستن از جذابیت کلاس شده و روند آموزش را با اختلال مواجه کند، ادامه داد: ایجاد الگوی تعاملی و فضای مشارکتی در کلاس های مجازی بدون ایجاد موقعیت های چهره به چهره و ایجاد فضای صمیمی که فراهم کننده امنیت روانی کافی به‌منظور اظهار نظر همه دانشجویان باشد، بسیار دشوار می باشد.


به گفته رئیس مرکز علمی کاربردی ذوب آهن اردبیل، در این شرایط و به خصوص در دروس فنی، جذابیت کلاس ها بسیار پایین آمده و در نتیجه کلاس به یک سخنرانی کسل کننده با تعدادی اسلاید پر از فرمول و رابطه های ریاضی یا متون غیرقابل درک تبدیل شده است.


قدیمی اضافه کرد: باید از تمامی ابزارها به‌منظور افزایش جذابیت کلاس ها بهره برد و استفاده از افکت ها و جذابیت های لازم برای طراحی اسلایدها، استفاده از تمامی ابزارهای چند رسانه ای برای تولید محتوا اعم از فیلم، انیمیشن، عکس و غیره، ایجاد چالش و در نظر گرفتن فعالیت های کلاسی، تکلیف، پروژه و مواردی از این دست به‌منظور مشارکت دانشجویان در کلاس می تواند تا حدودی در جهت رفع مشکلات و معایب اموزش مجازی موثر باشد.


وی با بیان اینکه یکی از مهم ترین چالش ها آموزش مجازی در ایران، عدم وجود زیرساخت های لازم در این زمینه است، تشریح کرد: عدم دسترسی کامل اینترنت باسرعت کافی در تمامی نقاط کشور، عدم جوابگویی سرورها در ساعات شلوغ و اخیرا مشکلات ناشی از قطعی برق، چالش مشترک مدرسان و دانشجویان است و از طرفی بعضا این چالش ها، صرفا بهانه ای برای عدم شرکت یا شرکت غیرفعال در کلاس می شود که در بیشتر موارد قابل راستی آزمایی هم نیستند.


رئیس مرکز علمی کاربردی ذوب آهن اردبیل تصریح کرد: استاد و دانشجو هر دو باید از تعهد لازم به‌منظور استفاده از اینترنت پرسرعت و حضور در زمآن‌های کلاس، در مکآن‌هایی که مشکلات اینترنتی در حداقل باشد، برخوردار باشند و قطعا حل قسمت مهمی از این چالش های زیرساختی هم خارج از توان استاد و دانشجو است‌.


به باور قدیمی، لزوم اختصاص وقت بیشتر توسط مدرس قبل از کلاس به‌منظور تهیه محتوای اموزشی مناسب و با جذابیت های لازم از دیگر چالش های آموزش مجازی است.
وی با بیان اینکه در دسترس بودن، صرفه جویی در وقت، انرژی و هزینه به‌منظور حضور در محل از مزایای اموزش های مجازی است، افزود: از طرفی شرایط به وجود آمده ناشی از شیوع ویروس کرونا که تمام دانشگاه ها مجبور به استفاده از اموزش های مجازی شدند، افق های فکری جدیدی در خصوص ظرفیت های فضای مجازی برای تمام مسولان و متولیان دانشگاه ها گشود.


قدیمی تشریح کرد: یکی از مثالهای قابل توجه در این زمینه، حجم بالای برگزاری سخنرانی‌ها و اجلاس های مجازی محققان و استادان خارج از کشور در طول سال گذشته است که قطعا قابل قیاس با تمام سال های پیش از این نمی باشد و رشد بسیار چشگیری داشته است.


وی ادامه داد: در صورتی که الزامات آموزش مجازی اعم از زیرساخت ها، ایجاد تعامل دوسویه، ایجاد جذابیت و غیره رعایت شود، اصولا نباید خللی در کیفیت آموزشی صورت پذیرد.
قدیمی گفت: با توجه به اینکه بالاخره کوتاهی‌هایی در این زمینه وجود دارد و از طرفی بحث ارزشیابی‌ها به‌عنوان یکی از مراحل مهم برنامه‌های آموزشی دانشگاهی به‌منظور بررسی اثربخشی آموزش، تقریباً با نرم‌افزارهای موجود در کشور به‌خوبی قابلیت اجرا ندارد، بنابراین درمجموع به نظر می‌رسد، خروجی کار برای برنامه‌های کلاسی کیفیت کمتری خواهد داشت اما در سایر زمینه‌های آموزشی که حالت اختیاری دارند نظیر سخنرانی‌ها و کنفرانس‌ها در مواردی مزایای مجازی بودن این برنامه‌ها بر حضوری بودن آن‌ها غلبه می‌کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آموزش مجازی آموزش مجازی برنامه ها چالش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۶۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند

به گزارش قدس آنلاین رضا مراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش با حضور در برنامه صف اول ضمن تبریک روز معلم گفت: دانش‌آموزان در مدارس زبان را یاد نمی‌گیرند به همین علت باید زیرساخت‌های آموزش زبان در مدارس باید قوی شود.
وی با بیان این که دو اقدام در دولت سیزدهم اجرایی شده؛ افزود: در دولت سیزدهم سند ۲۰۳۰ که از خارج برای آموزش و پرورش  دیکته شد از بین رفته است. همچنین نقشه راه سند تحول بنیادین آموزش و پرورش طراحی و در حال اجراسازی است البته ما تا اجرا سازی این سند فاصله داریم.
وی افزود: برای اجراسازی سند باید نقشه آن طراحی شود که در دولت سیزدهم این نقشه به وسیله وزیر آموزش و پرورش تهیه شده است.  

او با بیان این که شورای عالی انقلاب فرهنگی در دولت سیزدهم سند تحول بنیادین را تصویب کرده؛ تصریح کرد: سند باید هر روزه و کل آن اجرایی شود و تصویب آن توسط شورای عالی فرهنگی باعث می‌شود تمام دستگاه‌ها به کمک این وزارتخانه آمده و جریان ملی رخ دهد.
او ادامه داد: از سال ۱۴۰۳ تا ۱۴۱۲ نقشه راه و شاخص‌هایی برای این سند ساخته شده است. معلم، زیرساخت موفقیت‌های کشور را آماده می‌کند.
صحرایی با بیان اینکه حجم کتب درسی کاهش پیدا کرده و تغییراتی ایجاد شده اظهار کرد: موضوع کتاب درسی امری بسیار پیچیده است چراکه باید به مقتضیات زیادی توجه کرد. آن چیزی که در حال حاضر آغاز شده  تهیه چارچوب شایستگی‌های پایه عمومی است و راهنمای درس‌ها بر همین مبنا طراحی شده است.

 وزیر آموزش و پرورش با بیان این که تغییرات کتب درسی در اول ابتدایی ایجاد شده  و در سال‌های آینده برای دیگر دایره‌های ابتدایی نیز تغییر می‌کند؛ تصریح کرد: مبنای این چارچوب تفکر و تعقل، هویت اسلامی، خودشناسی، خودباوری، استقلال و پیگیری مهارت است. در سال آینده پس از اعتبار سنجی به طور محدود اجراسازی شود.

او با بیان اینکه حجم کتب درسی تغییر پیدا می‌کند؛ تصریح کرد: جدول دروس و جدول زمانی باید تغییر پیدا کند و برای دروس تربیت بدنی و پرورشی زمانی بگذاریم.

وزیر آموزش و پرورش گفت: محتوای کتب درسی در متوسطه دوم مفهوم سازی شده چرا که نمرات متوسطه دوم در کنکور موثر است. تعداد زیادی از کتب درسی مفهومی هستند البته برخی از کتاب‌ها باید اصلاح شده و به همین علت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی درصدد برای تغییر این کتاب‌ها است.  

 وی افزود: در حال حاضر حدود ۳۹/۸ درصد دانش‌آموزان متوسطه دوم وارد هنرستان‌ها شده‌اند. در برنامه هفتم این آمار به ۵۰ درصد می‌رسد. طبق آئین‌نامه هر دانش آموز متوسطه یک مهارت را در مدرسه یاد می‌گیرد.

صحرایی ادامه داد: آمایش رشته‌های فنی و حرفه‌ای متناسب با نیاز بازار کار و آینده است که برنامه‌های تفضیلی آن انجام شده و از مهر تغییرات آن شروع می‌شود. 
او ادامه داد: در سال ۱۳۹۷ رهبر انقلاب از دانشگاه فرهنگیان بازدید کردند و فرمودند وزارت آموزش و پرورش در حال بازنشستگی است و باید این مشکل رفع شود.
وی افزود: از سال ۹۸ با شیوع کرونا کمبود نیرو معلم بیش از پیش شده به طوریکه آموزش و پرورش در سال ۱۴۰۰ حدود ۲۰۰ هزار کمبود معلم داشت. به همین علت ما باید این کمبود نیرو را رفع می‌کردیم و از همین رو آزمون‌های  استخدامی را برگزار کرده‌ایم.
او ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ تاریخی‌ترین و کیفی‌ترین جذب معلم را داشته‌ایم به طوری که ۷۲ هزار نفر وارد آموزش و پرورش شده‌اند.
وی افزود: امسال کنکور تربیت معلم را برای جذب معلمان و دبیران برگزار کرده‌ایم  که نتایج آن آخر اردیبهشت اعلام شده و داوطلبانی که در این کنکور قبول شدند پس از مصاحبه آموزش‌های لازم را میبینند و وارد کلاس درس می‌شوند.
وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: اسفند سال گذشته  آزمون جذب آموزگاری برگزار و نتایج آن اعلام شده است. ما دو آزمون جذب دبیر، جذب مربی ورزش و مشاور در ۲۸ اردیبهشت و ۲۱ اردیبهشت پیش رو داریم.

او ادامه داد: یکی از مشکلات مهم آموزش و پرورش در معاونت پرورشی کمبود نیروی انسانی است.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

دیگر خبرها

  • ساخت ۱۵۰۰ کلاس در هرمزگان در دولت سیزدهم/ رشد ۶۲درصدی قبولی پزشکی
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • دوران حفظ دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • دوران حفظ کردن دروس گذشته است/ مطالعات باید مبتنی‌بر اطلاعات روز، ارتباطات و اینترنت باشد
  • خدا نیت‌های ما را هم خریدار است + فیلم
  • نتایج کنکور تربیت معلم آخر اردیبهشت اعلام می‌شود/جدول دروس تغییر می‌کند
  • شکوری: به دنبال ایجاد تنوع در دوره های آموزشی هستیم
  • ایجاد استان تهران شرقی و غربی به منظور اداره بهتر انجام می شود
  • مراکز جوار کارگاهی امسال ۵۰ درصد افزایش می یابد
  • توزیع رایگان تخم نوغان بین مددجویان کمیته امداد گیلان