Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-28@13:15:59 GMT

باز چرخانی، نیاز جدی صنعت آب کشور

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۰۶۵۸۵

باز چرخانی، نیاز جدی صنعت آب کشور

ایسنا/قم فعال محیط زیستی با بیان اینکه اهمیت استفاده از پساب فقط برای زمان خشکسالی نیست خاطرنشان کرد: قم مشکل منابع آبی دارد پس استفاده مجدد از آب یا همان باز چرخانی آب، استفاده حداکثری از آب‌های در دسترس برای صنعت، کشاورزی و بیابان زدایی است.

مجتبی گل سرخ در گفت و گو با خبرنگار ایسنا گفت: پساب یا فاضلاب، به آبی می گویند که پس از مصرف، کیفیت و ماهیت اولیه خود را از دست می دهد همچون آب حاصل از هرگونه شستشوی بدن، ظرف، لباس و غیره که وارد فاضلاب منزل می شود یا زهاب زمین‌های کشاورزی و پساب‌های صنعتی و آب حاصل از پرورش آبزیان، انواع پساب هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی تصریح کرد: علی‌رغم آن که آب مصرفی خانگی و صنعتی حدود %10 از کل آب‌های مصرفی کشور را تشکیل می دهد، اما فرآیند آماده سازی ( سالم و شیرین کردن ) و در دسترس قرار دادن آن بسیار گران‌تر از آب کشاورزی تمام می شود.

گل‌سرخ با بیان اینکه قم با متوسط بارش‌های 30 ساله اخیر حدود 163 میلی متر ، از متوسط بارش‌های کشوری ( 250 میلی متر ) از جهت بارش بسیار فقیر است، یادآور شد: در دو دهه اخیر نیز متأسفانه به علت استفاده بی رویه از آب‌های زیرزمینی و محرومیت از حقابه‌های حوضه آبریز دریاچه نمک و حوض سلطان ، منابع آبی پایدار در استان بسیار کم شده و هوای استان رطوبت زیادی را از دست داده، پوشش گیاهی از بین رفته و هوا در اغلب روزهای سال، گرد و غباری است.

وی با تأکید بر این که هرگاه با تدابیری از جمله اختصاص حقابه حوضه آبریز و نهایت صرفه جویی در مصرف آب  و عدم معدن کاوی و استخراج نادرست آن در مناطقی که سرمنشأ آب های مستقل استان هستند از بیابان زایی بیشتر استان و نیز بهره برداری بی رویه از نمک دریاچه حوض سلطان و دریاچه نمک جلوگیری نشود بیان کرد: بیم آن می‌رود که علاوه بر گرد و غبارهای فعلی، گرد و غبارهای نمکی بر خاسته از این دو دریاچه نمکی زندگی و فعالیت‌های کشاورزی و صنعتی در قم و دیگر استان های هم جوار ( اصفهان، مرکزی، تهران، سمنان، همدان،  قزوین و همدان) را نیز ناممکن سازد.

این فعال محیط زیستی تأمین سهم غالب آب شرب قم و بخشی از آب مصرفی در صنایع را از سرشاخه‌های دز دانست و تصریح کرد: در شرایطی که خشکسالی گریبان گیر کشور شده و آب‌های مستقل استان ناچیز است، استفاده بهینه از هر قطره آب و جلوگیری از هدر رفت آن و اهمیت آب چرخانی و استفاده از پساب‌های خانگی و صنعتی، صد چندان می شود.

وی اضافه کرد: آب چرخانی، پروسه‌ای است که طی آن پساب یا فاضلاب برای برخی از مصارف آماده سازی می شود.

گل‌سرخ در خصوص موارد مصرف پساب‌ها اظهار کرد: آب حاصل از آب چرخانی می‌تواند در منازل برای شستشو، در صنایع و همچنین در کشاورزی و کاشت گیاهان به منظور بیابان زدایی، استفاده شود در برخی از کشورها آب تا چهار بار بازچرخانی می شود.

فعال محیط زیستی یکی از کارهای مثبت آب و فاضلاب قم را ایجاد ایستگاه های آب شیرین (همان آب کارتی) دانست و گفت: این ایستگاه‌ها در بسیاری از مناطق قم آب سالم و شیرین را در دسترس شهروندان قرار می‌دهد هرچند که گزارش شفاف و روشنی از سرنوشت پساب تصفیه خانه مرکزی در دست نیست.

وی در ادامه با بیان اینکه در بخش‌هایی از قم، خانه‌ها دارای دستگاه‌های آب شیرین کن هستند، افزود: این دستگاه ها در برابر هر لیتر آب شیرینی که عرضه می‌کنند متأسفانه یک و نیم تا چهار لیتر آب را به عنوان پساب وارد فاضلاب خانگی می‌کنند.

گل‌سرخ ادامه داد: شهروندان می‌توانند برای جلوگیری از هدر رفت این پساب با جمع آوری آن در مخازن از آن در دستشویی و حمام استفاده کنند.

فعال محیط زیستی با بیان اینکه اهمیت استفاده از پساب فقط برای زمان خشکسالی نیست خاطرنشان کرد: قم مشکل منابع آبی دارد پس استفاده مجدد از آب یا همان باز چرخانی آب، استفاده حداکثری از آب‌های در دسترس برای صنعت، کشاورزی و بیابان زدایی است.

گل‌سرخ در پایان گفت: شرکت آبفای قم با لوله کشی فاضلاب در برخی از مناطق، جمع آوری بخشی از فاضلاب شهری و ساخت تصفیه خانه، زمینه‌های تصفیه بخشی از فاضلاب شهر قم را فراهم کرده امّا مقدار فاضلاب تصفیه شده از مجموع فاضلاب جمع آوری شده و نیز محل مصرف آن مشخص نیست و معلوم نیست که علی‌رغم افتتاح چهار تصفیه خانه فاضلاب، چرا صنایع قم همچنان به آب سرشاخه‌های دز نیازمندند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی پساب فعال محیط زیستی گل سرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۶۵۸۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، عیسی زارع پور وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در شبکه اجتماعی ویراستی درباره توسعه صنعت فضایی در کشور نوشت: «توسعه کاربرد‌های صنعت فضایی جز محور‌های مهم برنامه ۱۰ ساله صنعت فضایی کشور است.

 در این راستا، پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی و هوش مصنوعی از مأموریت‌های پژوهشگاه فضایی و مرکز هوش مصنوعی پژوهشگاه ارتباطات در تعامل با وزارت جهاد کشاورزی است که الحمدلله در حال پیشرفت است.»

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • شرنگ شیرابه در کام خزر
  • شرنگ شیرابه در کام خزر/ میلیون‌ها مسافر به شوق شنا از راه می‌رسند
  • بهره برداری از ۲۱ تصفیه خانه در واحد‌های تولیدی استان همدان
  • میانگین بهره مندی مازندران از فاضلاب بهداشتی ۲۱ درصد است
  • نهاده‌های مورد نیاز مرغداران تامین شد
  • قیمت خرید تضمینی گندم را اصلاح کنید
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • توسعه کشور و مردمی سازی صنعت نفت و گاز بدون نیاز به مدیریت و بودجه دولت