Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/کرمان "سورج یاسایی" اخیرا از ریاست انجمن موسیقی کرمان استعفا داده است؛ آن هم در شرایطی که کرمان امسال نیز میزبان جشنواره موسیقی نواحی است. هرچند یاسایی در نامه‌ای دلیل استعفایش را اصرار به تغیر ساختار انجمن‌ها نوشته بود، اما کنجکاو بودم تا از زبان خودش بشنوم برای همین به سراغش رفتم.

وی درباره‌ی دلیل استعفایش به ایسنا گفت: مدیریت انجمن ایران در یک سال گذشته تغییر کرد دلیل تغییر هم طرحی بود که از دفتر موسیقی و معاونت هنری ارشاد آمد، طرحی که در آن انجمن‌های استان‌ها باید به عنوان موسسه فرهنگی هنری ثبت شوند؛ البته دلیل این‌که این طرح را پیگیری کردند خیلی مفصل است اما سه سال پیش طرحی با عنوان ادغام انجمن‌های هنری مطرح شدکه در آن انجمن هنرهای نمایشی، تجسمی و موسیقی ادغام و زیر مجموعه بنیاد رودکی شوند ولی جامعه هنری به شدت  واکنش نشان داد  و آن طرح کلا لغو شد تا این‌که یک سال پیش که بحث موسسه شدن انجمن‌ها شد که برای  انجمن هنرهای نمایشی و تجسمی هم به یک شکلی وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رییس سابق انجمن موسیقی کرمان با اشاره به سابقه‌ ۳۰ ساله‌اش در موسیقی افزود: به زعم من این طرح اشتباه است؛ از این جهت که این موسسه مثل موسسات دیگر ثبت می شود و انجمن‌ها وقتی موسسه شوند حتی اگر اساسنامه شان هم متفاوت باشد در واقع رقیب موسسات دیگر در حوزه موسیقی می‌شوند.

وی ادامه داد: در حالی که مثلا ما در جشنواره دوازدهم موسیقی نواحی از همه‌ی موسسات موسیقی کرمان که فعال بودند و تمایل داشتند با ما کار کنند  استفاده کردیم و آن‌ها در کنار ما کار کردند و هر موسسه کاری را  انجام داد برای این‌که انجمن را انجمن می‌دیدند و به عنوان اعضای انجمن دور آن بودند و انجمن حامی آن‌ها بود.

یاسایی افزود: در این طرح مقرر است بعد از این‌که موسسات ثبت شدند در شهرستان‌های هر استان انتخابات انجام شود، نماینده‌های شهرستان در این موسسه فرهنگی هنری انتخاب شوند و به مرکز استان بیایند و یک مجمع عمومی تعریف شود و این مجمع دوباره انتخابات انجام دهد و هیات مدیره انتخاب کند و آن‌ها مدیر را انتخاب کنند این به ظاهر خیلی شیک و یک ساختار دموکراتیک است. اما ما همیشه عادت کردیم که  برای طرح هایمان فقط یک ظاهر زیبا درست کنیم.

وی در پاسخ به اینکه چرا همین انجمن‌های که وجود دارند، این کار را انجام نمی هند؟ گفت: ما هم همین را می گوییم اما آنها می‌گویند که در انجمن خلا قانونی وجود دارد و یک جاهایی با قانون نمی‌خواند.

یاسایی ادامه داد: در حالی که این‌گونه نیست و خلا قانونی وجود ندارد  ما تا سال ۹۶ به عنوان شعبه‌ی انجمن ایران بودیم مثلا حساب‌های بانکی‌مان به اسم انجمن ایران صادر می‌شد؛ ولی به دلیل مشکلاتی که پیش آمد از سال ۹۶ قرار شد هر انجمن جداگانه خودش را به لحاظ حقوقی ثبت کند و انجمن کرمان هم این کار را کرد  و اکنون شناسه ملی جداگانه دارد و در واقع کد اقتصادی جداگانه دارد،  اساسا ما الان یک شخصیت حقوقی مستقل هستیم ولی به لحاظ اساسنامه و تشکیلات زیر مجموعه انجمن ایران هستیم.

رییس سابق انجمن موسیقی کرمان با اشاره به سامانه "بامک" گفت: این سامانه به عنوان بانک اطلاعات موسیقی کشور طراحی شده بود که از همه استان‌ها شهرستان‌ها و روستاها افرادی که فعال حوزه موسیقی هستند در هر زمینه‌ای بیایند ثبت نام کنند،رزومه بگذارند و... که این‌ها همه راستی آزمایی می‌شدو این بانک اطلاعاتی با اعضای فعال حوزه موسیقی شکل می‌گرفت، قرار بود وقتی به یک عدد قابل قبولی برای هر استان رسید در همین بستر بامک برای انجمن انتخابات برگزار شود، اساسنامه‌ای را تعریف کرده بودند که آیین نامه‌های اجرایی مشخص داشت؛ مثلا مشخص بود اگر شخصی بخواهد برای هیات مدیره کاندید شود باید چه مشخصاتی داشته باشد؛ به لحاظ سنی، تحصیلات و رزومه مشخص بود.

وی ادامه داد: منتها چیزی که الان آقایان می‌گویند این است که به سرعت ثبت شود، مجمع برگزار کند و جالب‌تر این‌که در این موسسه همه‌ افرادی که پنج سال سابقه‌ی فعالیت موسیقیایی دارند می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

یاسایی بیان کرد: بنده یک لیست ۱۰۰۰ نفره می‌گذارم جلوی شما و می‌گویم من حداقل ۱۵ سال سابقه‌ی تدریس دارم و این ۱۰۰۰ نفر هر کدامشان بالای پنج سال موسیقی با من کار کردند و می‌کنند؛ اینکه متر درستی نیست، باید متر و معیار درستی باشد، ما سر آیین نامه‌های اجرایی این طرح هم بحث داریم، ما مردمان تعمیر و نگهداری نیستیم ما فقط بلدیم دایما ساختار جدید درست کنیم.

وی با اشاره به اینکه لزوم خانه هنرمندان را حس می‌کنم، افزود: برای این‌که خانه هنرمندانی که شکل گرفت برای هر هنر یک خانه تخصصی تعریف کرد خانه موسیقی، خانه هنرهای نمایشی و خانه تجسمی و ... ؛ این خانه‌ها و خود تشکل خانه هنرمندان هیچ ارتباط ارگانی با دولت ندارد، ممکن است پروژه‌ای را برای دولت مدیریت و اجرا کند برای این‌که اموراتش را بگذراند ولی این‌طور نیست که الان فلان مشاور دفتر موسیقی این طرح را داده و تمام استان‌ها موظند این را انجام دهند، این خیلی عجیب است.

این نوازنده سه تار افزود: در واقع الان فضا دارد به شکلی پیش می‌رود که دفتر معاونت هنری وزارت خانه یک مشاوری دارد و طرح‌هایشان اجرا می‌شود؛ دفتر موسیقی هم به همین ترتیب یک مشاور داردکه اتفاقا از بدنه‌ی موسیقی هم هست و طرح‌هایشان هم این‌جا اجرا می‌شود؛ بدون این‌که بیایند با کارشناسانی که این همه سال فعالیت می‌کنند مشورت کنند.

رییس سابق انجمن موسیقی کرمان معتقد است این طرح در صورتی موفق می‌شود که گفت و گو اتفاق بیفتد و ادامه داد: به عنوان مثال بنده در انجمن اگر ۵۰۰ عضو دارم باید اعضا را قانع کنم که قرار است چنین اتفاقی بیفتد و کلی گفت‌وگو کنیم برای این‌که جامعه هنری به شدت نسبت به مدیریت‌های دولتی و تصمیمات دولت بدبین است.

وی افزود: همه مشکل ما این است که گفت‌وگو را یاد نگرفتیم؛ جوری رفتار می‌کنند انگار حکم حکومتی است؛ دایم می‌گویند انجمن‌ها باید موسسه شوند در غیر این صورت نمی‌تواند از آنها حمایت شود، این حرف دردش بیشتر است، برای این‌که در سه سالی که ما در انجمن بودیم کلا ۱۰ میلیون تومان به عنوان توانمندسازی تشکل‌های فرهنگی هنری به ما پرداخت شد در حالی که حقوق منشی انجمن در یک سال بیشتر از این است که تازه ایشان که از بچه های موسیقی است لطف داشتند و فقط ماهی یک میلیون گرفتند که اگر حقوق واقعی و اداره کار می‌خواستم بدهم  خیلی بیشتر بود و دیگر این‌که سالی دو سه میلیون پول تلفن انجمن است.  یاسایی انتقادش از عدم حمایت را این‌گونه بیان کرد: وقتی کسی از بیرون بشنود می‌گوید چقدر حمایت کردند که الان می‌خواهند آن را قطع کنند؛ بعضی از افراد فکر می‌کنند ما از انجمن حقوق می‌گیریم و به خود من هم گفتند؛ من این‌جا اعلام می‌کنم در سه سال گذشته و حتی در دوره‌های قبل هیئت مدیره انجمن موسیقی یک ریال بابت حق جلسه و دستمزد دریافت نکردند؛ الان حساب انجمن ما منفی هفتاد میلیون است و پرداخت هایی که ما به کسانی که برایمان کار کردند مثل صدابردار و این‌ها دادیم در واقع از جیب خودمان دادیم.

وی افزود: ما شعبه انجمن ایران هستیم و موظف هستم سیاست‌های انجمن ایران را پیگیری کنیم ولی وقتی ایمان دارم کاری اشتباه است نمی‌توانم آن را انجام دهم و بنابراین می‌آیم بیرون؛ حالا دوست دیگری بیاید و انجام دهد.

رییس سابق انجمن موسیقی کرمان ادامه داد: یکی از مسایلی که برای من خیلی مهم است این است که این آقایانی که دارند این‌گونه تصمیم می‌گیرند باید عواقب این تصمیمشان را گردن بگیرند این طور نیست که دولت تغیر کند و آقایان هم بروند و جوابگو نباشند. من یک نوازنده سه‌تار درجه چند هستم که چند هنرجور دارم و اینجا مضراب می‌زنم و این‌قدر هم قدرت ندارم جلوی این طرح را بگیرم ولی اعتراضم را این‌جوری نشان دادم و با بزرگ‌ترهای موسیقی کشور  صحبت کردم و آنها هم نظر من را تایید کردند؛ برای همین دلگرم‌تر شدم بنابراین من کار اشتباه را انجام نمی‌دهم، در تاریخ باید ثبت شود و با این کار همین کورسویی که از انجمن‌ها برای حمایت از هنرمندان واقعی وجود داشت هم از بین خواهند برد.

 وی گفت : من دیگر به هیچ وجه با مدیرانی که تصمیمات اساسی را مشاورین‌شان می‌گیرند کار نخواهم کرد چرا با ساختاری که این‌قدر بی منطق، مخصوصا در حوزه‌ی فرهنگ و هنر  عمل می‌کند کار کنم؟ من اگر قرار به حضور در تشکلی باشد سمت خانه هنرمندان می‌روم.

یاسایی ادامه داد: آقایان در تهران ارتباط هنرمندان مثلا نواحی را با انجمن در شهرهای کوچک نمی‌بینند؛ بعضی‌ها معتقدند این طرح انجمن را از حیّز انتفاع ساقط می‌کند و تنها تشکلی که باقی می‌ماند خانه موسیقی است که در سال‌های اخیر یکه تازی می‌کرده حالا دیگر کاملا یکه تازی می‌کند.

وی معتقد است اجرای این طرح باعث چند دستگی در موسیقی می‌شود «اساس این طرح همین است که جامعه چند پاره موسیقی و هنری مملکت چند ده پاره شود. این‌که بدون گفت و گو و به سرعت قرار است تشکلی درست شود قطعا یکسری ارتباطات و لشکرکشی‌ها می‌آید وسط و اختلاف‌ها بیشتر خواهد شد».

یاسایی با اشاره به شرایط سخت هنرمندان موسیقی در دوران کرونا افزود: نزدیک به دوسال است که هنرمندان بخش نواحی و ردیف دستگاهی و کلاسیک درآمدشان تقریبا صفر است؛ به جای این‌که فکرهایمان را روی هم بریزیم و مثلا برویم از صنایع و ... بخواهیم تعهد اجتماعی‌شان را انجام دهند و به فرهنگ و هنر کمک کنند  و به داد بعضی هنرمندان برسیم کارهای دیگر می‌کنیم. یا مدیران اطلاع ندارند، یا یک غرضی پشت این قضیه است.

وی بیان کرد: انجمن موسیقی در حال حاضر امید خیلی از هنرمندان و هنرمندان نواحی در کرمان است که خیلی وضعیت بدی دارند و انجمن در این مدت که کرونا بوده تلاش کرده به هر کس می‌تواند کمک کند.

یاسایی صحبت‌اش را این‌گونه پایان داد: امیدوارم هر اتفاقی قرار است بیفتد به موسیقی ما بیشتر از این لطمه نزند؛ هنرمندان‌مان واقعا در حال مجاهدت هستند. با سختی پیش می‌روند ولی خودشان را حفظ می‌کنند و کمترین خواسته از مدیران این است که آن‌ها هم در این شرایط اراده‌ای داشته باشند و تصمیماتی بگیرند که کمک کند نه تصمیماتی که ساختارهایی که می‌توانند کمک کنند را خراب کند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی فرهنگی و هنری انجمن موسيقي استان کرمان استعفا خانه هنرمندان انجمن ایران ی موسیقی انجمن ها ی انجمن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۰۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی

به گزارش جام جم آنلاین البرز،مراسم افتتاحیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا با حضور ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور و نمایندگانی در سطح مقامات عالی کشور‌های آفریقایی از جمله وزرای اقتصادی بیش از ۳۰ کشور آفریقایی، همچنین با حضور علی اسحاقی، رئیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی امروز جمعه هفتم اردیبهشت سال جاری ماه در سالن بین المللی اجلاس سران برگزار شد.

در این رویداد که همزمان با اکسپو ۲۰۲۴ برگزار شده است و تا روز دهم اردیبهشت ادامه دارد، سهیلا مرادی بیدهندی، معاون تحقیقات و فناوری، رایناک قادری سرپرست روابط بین‌الملل و مسئولانی از مدیریت بازرگانی موسسه رازی نیز دکتر اسحاقی را همراهی کردند.

مسئولان موسسه رازی در حاشیه این همایش، با محمد جواد همت پناه، رئیس اداره اطلاعات و آمار اقتصادی معاونت دیپلماسی اقتصادی وزارت امور خارجه که این دفتر همکاری‌هایی موثر در برقراری ارتباط بین موسسه رازی و کشور‌های قاره آفریقا داشت، به بررسی زمینه‌های توسعه روابط دو طرفه با کشور‌های آفریقایی پرداختند.

بر اساس این گزارش، رئیس و مسئولان موسسه رازی در راستای افزایش تعاملات و صدور محصولات و فراورده‌های بیولوژیک موسسه رازی به کشور‌های افریقایی -به ویژه کشور‌هایی که سال گذشته در دوره‌های آموزشی و انتقال تکنولوژی ساخت واکسن‌های موسسه رازی شرکت کردند- و همچنین مذاکره و بسترسازی برای صادرات محصولات رازی به این کشورها، حضور یافتند.

همچنین روز شنبه ۸ اردیبهشت نیز ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (ایران اکسپو۲۰۲۴) گشایش خواهد یافت که شرکت‌کنندگانی از ۸۰ کشور در این نمایشگاه حضور دارند و موسسه رازی در این نمایشگاه با برپایی غرفه‌ای به مساحت ۱۴۰ مترمربع و ارائه دستاورد‌های خود در طول یک قرن فعالیت در عرصه تحقیق و تولید فرآورده‌های بیولوژیک، حضوری فعال و پررنگ خواهد داشت.

گفتنی است؛ ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران، موسوم به (IRANEXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی کشور تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می‌شود و غرفه موسسه رازی در سالن‌های ۱۰ و ۱۱، از ساعت ۹ تا ۱۶ میزبان حضور علاقه‌مندان و بازدید کنندگان محترم خواهد بود.

دیگر خبرها

  • اهمیت تلاش برای توسعه پژوهش‌های کاربردی در جهان اسلام
  • ثبت رکورد پرمخاطب‌ترین روز سال برای «ملت» و «باغ کتاب»
  • دومین اجلاس بین المللی ایران و‌ آفریقا؛ بستری برای افزایش صادرات موسسه رازی
  • رایزنی سفیر ایران در ترکیه با یکی از مقامات ارشد اکو
  • برگزاری دوره آموزشی آفات مکنده در یزد
  • برگزاری پنج دوره تخصصی توانمندسازی مشاغل گردشگری در گلستان
  • محافل فضولی‌خوانی در اردبیل برگزار شود
  • تجلیل از راویان فعال روحانی موسسه فرهنگی روایت سیره شهدا
  • معضل بیکاری به سراغ اقتصاد آلمان آمد
  • مهاجرت غیرقانونی «بحران جدی» از نگاه آمریکایی‌ها