Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- پژوهش‌هایی که در حوزه باروری انجام شده‌اند، نشان می‌دهند که سموم محیطی می‌توانند بر قدرت باروری مردان تاثیر منفی داشته باشند و به کاهش آن منجر شوند.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از فست‌کمپانی، در آمریکا تقریبا از هر هشت زوج، یک نفر با مشکل ناباروری دست و پنجه نرم می‌کند. پزشکان متخصص حوزه باروری نمی‌توانند علت ناباروری مردان را در 30 تا 50 درصد مواقع تشخیص دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


یک سوال مهم که در این زمینه مطرح می‌شود، این است که آیا مسمومیت محیطی در ناباروری مردان نقش دارد؟
ناباروری، به عدم توانایی یک زوج در باردار شدن گفته می‌شود که با وجود داشتن رابطه منظم، بیش از یک سال طول می‌کشد تا زن باردار شود. پزشکان برای درک علت ناباروری، هر دو نفر را مورد بررسی قرار می‌دهند.
طیف گسترده‌ای از عوامل، از چاقی و عدم تعادل هورمونی گرفته تا بیماری‌های ژنتیکی می‌توانند بر باروری تاثیر بگذارند. برای بسیاری از مردان، درمان‌هایی وجود دارند که می‌توانند به آنها کمک کنند. با وجود این، پژوهشگران از 1990 متوجه یک روند نگران‌کننده شدند. آنها دریافتند که حتی با کنترل بسیاری از عوامل شناخته‌ شده خطر، قدرت باروری مردان دهه‌ها در حال کاهش بوده است.
پژوهشی که در سال 1992 انجام شد، نشان داد میزان اسپرم مردان در 60 سال گذشته، تا 50 درصد کاهش یافته است. پژوهش‌های بسیاری که در سال‌های بعد انجام شدند، یافته‌های ابتدایی را تایید کردند؛ از جمله پژوهشی که در سال 2017 انجام شد و کاهش 50 تا 60 درصدی غلظت اسپرم را بین سال‌های 1973 تا 2011 در مردان سراسر جهان نشان داد.
هر چند که این پژوهش‌ها مهم بودند اما فقط بر غلظت اسپرم تمرکز داشتند. به همین دلیل، گروهی از پژوهشگران در سال 2019 تصمیم گرفتند تا بر میزان اسپرم‌های قوی‌تر تمرکز کنند. آنها دریافتند که جمعیت مردان دارای میزان عادی اسپرم متحرک، در 16 سال گذشته حدود 10 درصد کاهش یافته است.
دانشمندان سال‌هاست که می‌دانند قرار گرفتن در معرض سموم محیطی می‌تواند تعادل هورمونی را حداقل در مدل‌های حیوانی تغییر دهد و تولید مثل را از بین ببرد. پژوهشگران نمی‌توانند انسان‌های بیمار را عمدا در معرض ترکیبات مضر قرار دهند و به اندازه‌گیری نتایج بپردازند اما می‌توانند برای ارزیابی این ارتباط تلاش کنند.
با مشخص شدن روند نزولی باروری مردان، پژوهشگران به جستجوی مواد شیمیایی در محیط زیست پرداختند تا به پاسخ برسند. این روش به پژوهشگران امکان نمی‌دهد تا به طور قطعی مشخص کنند که کدام یک از مواد شیمیایی به کاهش باروری مردان منجر می‌شود اما میزان شواهد را افزایش می‌دهند.
بسیاری از این پژوهش‌ها بر اختلالات غدد درون‌ریز تمرکز دارند. در این پژوهش‌ها، آفت‌کش‌ها، علف‌کش‌ها، فلزات سنگین، گازهای سمی و سایر مواد مصنوعی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
روان‌کننده‌ها، در بیشتر پلاستیک‌ها مانند بطری‌های آب و ظروف غذا وجود دارند و قرار گرفتن در معرض آنها، با تاثیر منفی بر تستوسترون همراه است.
میزان علف‌کش‌ها و آفت‌کش‌ها در ذخایر غذایی، فراوان است و برخی از آنها به ویژه آن گروه که ترکیبات آلی مصنوعی را شامل می‌شوند، بر باروری تاثیر منفی می‌گذارند.
آلودگی هوا، شهرها را احاطه کرده و ساکنان آنها را در معرض ذرات معلق از جمله دی‌اکسید گوگرد، اکسید نیتروژن و سایر ترکیباتی قرار می‌دهد که احتمالا در کیفیت غیر طبیعی اسپرم نقش دارند.
قرار گرفتن در معرض اشعه‌های لپ‌تاپ، تلفن‌های همراه و مودم‌ها نیز با کاهش میزان اسپرم همراه است. فلزات سنگینی مانند کادمیم، سرب و آرسنیک نیز در غذا، آب و لوازم آرایشی وجود دارند و همچنین به سلامت اسپرم آسیب می‌رسانند.
ترکیبات مختل‌کننده غدد درون‌ریز و مشکلات ناباروری ناشی از آنها، تاثیر قابل توجهی بر سلامت جسم و روح انسان‌ها دارد و درمان آسیب‌های ناشی از آنها نیز هزینه‌بر است.
در حال حاضر، مواد شیمیایی بسیاری مورد استفاده قرار می‌گیرند و بررسی همه آنها، بسیار دشوار است. بسیاری از دانشمندان باور دارند که آزمایش ایمنی خطرات سلامتی و محیط زیست، به اندازه کافی دقیق نیست و توسعه مواد شیمیایی جدید، توانایی سازمان‌ها را در بررسی خطرات بلندمدتی که سلامتی انسان‌ها را تهدید می‌کند، به چالش می‌کشد. "سازمان بهداشت جهانی" (WHO)، اخیرا 800 ترکیب شیمیایی را شناسایی کرده است که می‌توانند هورمون‌ها را مختل کنند و تنها بخش کوچکی از آنها مورد بررسی قرار گرفته است.
واقعیت سیستم نظارتی آمریکا این است که مواد شیمیایی فقط در صورت اثبات آسیب‌رسانی، از بازار خارج می‌شوند.
دکتر "نیلز اسکاکبیک"(Niels Skakkebaek)، پژوهشگر ارشد یکی از نخستین پروژه‌های مربوط به کاهش اسپرم، کاهش باروری مردان را یک زنگ خطر برای همه می‌داند. وی در این باره گفت: بیماران من، زنگ خطری هستند که نشان می‌دهند آگاهی عمومی، برای حفاظت از سلامت باروری جهانی در حال حاضر و در آینده مهم است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: باروری مردان مواد شیمیایی باروری مردان پژوهش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۰۸۱۸۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود

به گزارش خبرـآلاین ، نتایج مطالعه دانشگاه آکسفورد انگلستان نشان داد که که رژیم‌های غذایی با گوشت بالا در مقایسه با رژیم‌های وگان، چهار برابر گازهای گلخانه‌ای تولید می‌کنند.

ایسنا در خبری نوشت:این تحقیق با استفاده از عادات غذایی بیش از ۵۵ هزار نفر نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی بدون گوشت به‌طور قابل‌توجهی اثرات زیست‌محیطی را کاهش می‌دهند که می‌تواند در استفاده از زمین، استفاده از آب، خطر آلودگی آب و از دست‌ دادن تنوع‌ زیستی باشد.

بر اساس داده‌های سازمان ملل، کشاورزی یکی از عوامل اصلی تخریب جنگل‌ها و از بین رفتن تنوع زیستی است و سه چهارم زمین‌های عاری از یخ را برای استفاده انسان در اختیار دارد. علاوه بر این، سیستم‌ غذایی ما مسئول ۷۰ درصد مصرف آب شیرین جهان و ۷۸ درصد آلودگی آن است.

نتایج مطالعه قبلی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که انتشار مستقیم و غیرمستقیم گازهای گلخانه‌ای ناشی از تولید مواد غذایی تقریبا یک سوم کل انتشار را در آن سال تشکیل می‌دهد. اگرچه در تحقیقات قبلی ثابت شده بود که رژیم‌های غذایی گیاهی گازهای گلخانه‌ای کمتری تولید می‌کنند و آب کمتری نیاز دارند، این مطالعات ممکن است به‌طور کامل راه‌ها و مکان‌های تولید غذا را در نظر نگرفته باشند.

پروفسور اسکاربورو گفت: نتایج ما که از داده‌های بیش از ۳۸ هزار مزرعه در بیش از ۱۰۰ کشور استفاده می‌کند، نشان می‌دهد که رژیم‌های غذایی پر گوشت بیشترین تاثیر را بر بسیاری از شاخص‌های مهم زیست‌محیطی، از جمله تغییرات آب‌وهوا و از دست دادن تنوع زیستی دارند.

تأثیر محیطی گیاهخواران از نظر انتشار گازهای گلخانه‌ای و استفاده از زمین، تنها یک چهارم از رژیم‌های غذایی پر گوشت است.

افرادی که از رژیم غذایی کم گوشت پیروی می‌کنند، بهبود قابل‌توجه و حداقل ۳۰ درصد کاهش را در این اثرات زیست محیطی نشان می‌دهند.

محققان اظهار کردند که دستیابی به هدف، خالص صفر یک اولویت است و در حالی که انتخاب‌های غذایی می‌تواند بر انتشار گازهای گلخانه‌ای تأثیر بگذارد، دام‌های مدیریت شده مزایای زیست‌محیطی مانند حمایت از تنوع زیستی، حفاظت از روستایی‌ها و ایجاد درآمد برای جوامع روستایی را به همراه دارد.

۲۳۳۲۱۷

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904035

دیگر خبرها

  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • حل مشکل آلودگی هوای اراک نیاز به حمایت صنایع دارد
  • تولید سلنیوم آلی و رقیق‌کننده اسپرم با مصرف دامی در کشور
  • جلوی افت موالید را گرفتیم/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • رشد نرخ باروری در ۱۴ استان/ تنها نیمی از قانون اجرا شده است
  • دفاع «بانکی» از قانون جوانی جمعیت/ رشد نرخ باروری در ۱۴ استان
  • تجلیل از ۵۵ مامای استان قم
  • قدردانی از ماما‌های استان در روز جهانی ماما
  • پایش واحد های شن و ماسه شهرستان چایپاره
  • لزوم مبارزه تلفیقی با آفت سپردار توت سفید در باغات سیاه ریشه