Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از زنجان، سهیلا محمدی، پیش‌بینی‌های انجام شده در مورد افزایش شیوع ویروس کرونا در سطح استان محقق شد و تعداد بیماران بستری در مراکز درمانی از چند روز گذشته روند افزایشی به خود گرفته است.

این در حالی است که به نظر می‌رسد توجه مردم به رعایت پروتکل‌های بهداشتی یا همان عادی انگاری وضعیت به کمترین میزان خود از زمان شیوع ویروس رسیده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تفاوت ۱۸۰ درصدی رفتار در جامعه در مواجهه با کرونا

در این میان تعارض در بین مردم در مواجهه با بیماری کووید 19 هم قابل تامل است چرا که با وجود سپری شدن اینهمه مدت و تلفات، هنوز اعتقادی به کرونا و عواقبت آن ندارد و بخشی از جامعه هم با وجود درگیری مستقیم با این بیماری به دلایل مختلف اعتقاد خود را به رعایت پروتکل‌های بهداشتی از دست داده و زندگی را به صورت عادی در پیش گرفته‌اند و جالب‌تر اینکه خیلی‌ها دربه‌در دنبال تزریق واکسن هستند عده‌ای هم با وجود فراخوان برای تزریق تمایلی به این امر مهم که تضمینی برای سلامت خود و حتی اطرافیان محسوب می‌شود، ندارند.

انتشار خبر درخواست وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای اعمال تعطیلات دو هفته‌ای در کشور، حاکی از وخامت اوضاع دارد و از این رو است که مسؤولان بهداشتی، روزهای پرتنشی را پیش‌بینی کرده‌اند.

جلسات برگزار شده در استان زنجان هم حاکی از آماده شدن استان برای ورود به پیک رواج یافته در کشور دارد.

برای آگاهی از وضعیت استان زنجان در مورد شیوع ویروس کرونا در مقطع فعلی گفت‌وگویی با رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان انجام شد که در ذیل می‌آید: 

پرویز قزلباش با تاکید بر حرکت استان در مسیر بحرانی ناشی از شیوع ویروس کرونا گفت: تنها فرق زنجان با دیگر استان‌ها این است که این استان با تاخیر چند هفته‌ای وارد فاز بحران شده و در واقع همه شهرها وارد طغیان خواهند، منتهی زمان ورود و همچنین دامنه وقوع همه‌گیری متفاوت است.

وی با تاکید بر همکاری و همراهی مردم استان با مسؤولان بهداشتی در رعایت پروتکل‌های ارائه شده برای کمک به قطع زنجیره انسانی ویروس کرونا و همچنین تاخیر زمان وقوع طغیان مجدد شیوع ویروس گفت: این همکاری نقش مهمی در تاخیر وقوع طغیان مجدد ویروس داشته که در واقع فرصتی را برای فراهم کردن امکانات مورد نیاز برای آمادگی مقابله به مسؤولان می‌دهد، ضمن اینکه آمادگی ذهنی مواجه با شرایط را هم برای خود مردم موجب می‌شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اذعان به روند افزایشی شیوع ویروس کرونا در سطح استان زنجان ادامه داد: این روند با وجود افزایشی بودن هنوز تند به مفهوم عام نشده است.

قزلباش با بیان اینکه روند بستری شدن بیماران از آمار 50 نفری هفته گذشته به حدود 100 نفر طی چند روز گذشته رسیده است، افزود: در واقع طغیان بیماری روی داده ولی چون با تاخیر وارد شده‌ایم، فرصت مواجه با آن برای مسؤولان مربوطه فراهم شده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در تشریح دلیل تفاوت آمار ارائه شده برای بیماران بستری گفت: بیماران مراجعه کننده به مراکز به سه دسته بیماران مشکوک، محتمل و اثبات شده تقسیم می‌شوند که آمار ارائه شده برای بیماران دارای pcr مثبت است.

وی با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان در حال حاضر ۲ هزار و ۱۰۰ تخت بیمارستانی دارد که در فاز نخست حدود ۸۰۰ تخت از این مجموع به بیماران کرونایی اختصاص یافته که قابلیت افزایش به یک هزار و ۲۰۰ تخت و حتی بیشتر را هم بسته به شرایط دارد.

قزلباش با تاکید بر اینکه در حال حاضر حدود 360 بیمار مبتلا به کووید 19 در مراکز درمانی استان تحت درمان قرار دارند، ادامه داد: نکته مهم در شیوع ویروس کرونا در مورد جدید یا همان دلتا این است که میزان واگیری آن بسیار بالا است و دیگر اینکه افرادی که واکسن تزریق کرده‌ و یا مبتلا شده‌اند هم مبتلا می‌شوند که البته درگیری این افراد با ویروس به مراتب کمتر است و خدا را شکر معمولا مرگ و میری ندارند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در حال حاضر روند کاهشی دارد و در واقع مردم به سمت زندگی عادی حرکت می‌کنند که بسیار خطرناک محسوب می‌شود.

تزریق ۱۶۰ هزار دز واکسن کرونا در زنجان

وی تعداد دریافت کنندگان واکسن کووید 19 را در استان زنجان بیش از 160 هزار نفر اعلام و تصریح کرد: در حال حاضر روزانه بین 6 تا 7 هزار دز واکسن در استان تزریق می‌شود که البته استان توانایی تزریق بیش از این آمار را دارد ولی بنا به ملاحظاتی از جمله فراهم کردن زمینه تزریق برای افرادی که در گروه‌های پرخطر قرار دارند، ولی بنا به دلایلی هنوز مراجعه نکرده‌اند فراهم شود.

قزلباش با ابراز نگرانی از وضعیت شیوع ویروس کرونا تاکید کرد: من فکر می‌کنم روزهای سختی را در پیش‌رو داریم و این سختی به مراتب از پیک چهارم هم بیشتر خواهد بود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان ادامه داد: تعداد مراجعان در واقع روزهای سختی را برای جامعه و همچنین کادر بهداشت و درمان موجب شده که در استان زنجان هم بروز خواهد کرد.

وی در پاسخ به سوالی در مورد وجود کشش در جامعه برای اعلام تعطیلی مجدد گفت: باید بین تلفات بیشتر و تعطیلی انتخاب کنیم، چرا که اگر تعطیلی پیشنهادی وزیر مصوب نشد و تدبیری روی ندهد، تلفات ناشی از شیوع کرونا و همچنین بستری‌ها افزایش می‌یابد که تنش‌هایی را هم موجب خواهد شد.

قزلباش با ابراز امیدواری برای تصمیم‌گیری درست در مورد شرایط پیش‌رو گفت: تصمیم‌گیری در این مورد بسیار سخت و بر عهده مقامات بالاتر است، ولی امیدوارم بهترین تصمیم برای این شرایط اتخاذ شود.

تغییر رفتار زنجانی‌ها در قبال ویروس کرونا

همچنین فتح الله حقیقی استاندار زنجان هم در آخرین جلسه ستاد پیشگیری و مقابله با ویروس کرونا با اشاره به روند کاهشی رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان افزود: طبق اعلام معاون کل وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، این استان به لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی بدترین وضعیت کشوری را دارد.

وی با بیان اینکه بدون تعصب این موضوع نیاز به بررسی بیشتر دارد، اضافه کرد: این در حالی است که پیش از این استان به لحاظ رعایت پروتکل های بهداشتی بهترین عملکرد را در کشور ثبت کرده بود اما دلایلی از جمله عادی انگاری مردم به کاهش رعایت ها منتهی شده است.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه مسؤولان استان در راستای مبارزه با بیماری اقدامات متعددی از قبیل فراوانی و توزیع اقلام بهداشتی، اطلاع رسانی لازم، افزایش تست‌های کرونایی و افزایش مراکز واکسیناسیون کرونایی را مورد توجه قرار داده است، ادامه داد: در زمان حاضر ۳۰ مرکز تجمیعی واکسیناسیون کرونایی در سطح استان با هدف دسترسی گروه‌های مختلف سنی برای انجام تزریق واکسن و جلوگیری ازدحام راه اندازی شده است.

استاندار زنجان با بیان اینکه این تعداد مراکز ظرفیت تزریق روزانه ۳۰ هزار واکسن کرونایی  دارد،  ادامه داد: این تعداد واکسن به این استان داده نمی‌شود اما سه برابر شمار مراکز واکسیناسیون راه‌اندازی شده که در این  ارتباط استان در حوزه تزریق واکسن به گروه‌های هدف عملکرد خوبی داشته است.

وی با اشاره به اینکه از زمان شیوع کرونا تا کنون از ۴۱۰ هزار نفر افراد مشکوک به بیمار کرونایی در استان تست پی سی آر گرفته شده است، اظهار داشت: یعنی به ازای هر یک هزار نفر جمعیت، از ۳۶۹ نفر تست گرفته شده که در مقایسه با کشوری دو برابر رشد را نشان می‌دهد.

حقیقی با بیان اینکه این استان تمامی تلاش خود را برای اطلاع رسانی کرونایی با راه اندازی استودیو سلامت بکار گرفته است، افزود: با وجود کارهای انجام گرفته عده‌ای قصد تمکین از رعایت پروتکل‌های بهداشتی را نداشته و در واقع با جان مردم بازی می‌کنند.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه خستگی ناشی از آثار این بیماری بر چهره عموم به ویژه کادر درمان نمایان است، تصریح کرد: عده‌ای قصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی را ندارند که در صورت رعایت اکثریت و بی‌توجهی اقلیت مشکل آفرین است.

وی با بیان اینکه ترددهای غیر ضرور، عدم استفاده از ماسک در مراکز پردد به ویژه در خیابان‌های شهر در شرایط خاص کرونایی به  یک مسئله تبدیل شده است، اضافه کرد: در این صورت باید از این افراد تست سریع گرفته شود که در صورت مثبت بودن به قوه قضائیه معرفی شوند و حتی هزینه تمام شده نیز از آنها اخذ شود.

استاندار زنجان با تاکید بر اینکه تزریق واکسن به منظور کاهش مرگ و میر کرونا انجام می‌گیرد، ادامه داد: بازی با جان مردم در این شرایط کرونایی به هر نیتی محکوم است و در این میان بزرگترین وظیفه قرارگاه امنیتی نظارت بر اجرای میدانی اقدامات این جلسه است.

وی تاکید کرد: در تمامی شهرستانها باید شورای تامین تشکیل و با هر صنف و هر قشری که بدون توجه به پروتکل‌های بهداشتی و یا خدمتی به فرد بدون ماسک انجام دهد، اقدام قانونی و تعزیرات حکومتی انجام گیرد.

حقیقی افزود: بر این اساس بهداشت، نیروی انتظامی و سپاه استان وظیفه دارند افراد بی‌توجه به رعایت پروتکل بهداشتی پس از انجام تست سریع و مثبت بودن قرنطینه و بلافاصله به قوه قضائیه معرفی کنند.

این مسؤول با اشاره به اینکه نیروی انتظامی استان بر ترددهای شبانه کنترل جدی و بر ورود خودروهای غیر بومی نیز نظارت داشته باشد، ادامه داد: دستگاه‌های متولی امر به ویژه دانشگاه علوم پزشکی وظیفه دارند پوشش واکسیناسیون در مناطق غیر برخوردار را شتاب دهند و تا ۴۸ ساعت آینده رنگ مناطق هدف تغییر کند.

وی خاطرنشان کرد: فرمانداران نیز با هر گونه تجمعات برخورد کرده که در صورت مثبت شدن مبتلایان به قوه قضائیه معرفی شوند و دستگاههای اجرایی نیز باید مصوبات این جلسات را اجرایی کنند.

انتهای پیام/73004/ق

منبع: فارس

کلیدواژه: بیماران بستری سلامت ویروس کرونا سیاست رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان وضعیت سخت استاندار زنجان فتح الله حقیقی رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان رعایت پروتکل های بهداشتی شیوع ویروس کرونا استاندار زنجان تزریق واکسن حال حاضر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۳۰۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان

کارشناس هواشناسی استان کرمان از فعالیت سامانه بارشی، رعد و برق، تندبادهای لحظه‌ای، بارش تگرگ، طغیان رودخانه‌های فصلی و جاری شدن سیلاب‌ها در استان خبر داد. - اخبار استانها -

مریم سلاجقه در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی در استان کرمان، اظهار داشت: از اواخر وقت روز چهارشنبه منتظر شروع فعالیت یک سامانه بارشی در استان هستیم.

وی با بیان اینکه این سامانه بارشی تا روز جمعه در استان کرمان فعال است، گفت: تمام مناطق استان تحت تاثیر این سامانه قرار دارند اما عمده فعالیت آن در نیمه غربی استان، به ویژه شهرهای شمال غرب، غرب و جنوب غربی است.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمان ادامه داد: با فعالیت این سامانه، شاهد ناپایداری‌های جوی به صورت افزایش ابر، رگبار باران گاهی همراه با رعد و برق، وزش تندبادهای لحظه‌ای و احتمال بارش تگرگ در مناطق مستعد استان خواهیم بود .

وی با بیان اینکه بیشینه بارش‌ها برای روز پنجشنبه در سطح استان پیش‌بینی شده است، گفت: پیش‌بینی می‌شود که همراه با این بارش‌ها وزش باد نسبتاً شدید را هم در سطح استان داشته باشیم.

سلاجقه از آبگرفتگی معابر عمومی، طغیان رودخانه‌های فصلی، جاری شدن رواناب و سیلابی شدن مسیل‌ها در برخی از مناطق خبر داد و افزود: با توجه به وزش باد در شمال‌غرب و شرق استان، احتمال خیزش گرد و خاک و کاهش کیفیت هوا نیز محتمل است.

وی با اشاره به اینکه صدور هشدار سطح نارنجی جهت انجام اقدامات پیشگیرانه لازم برای کاهش خسارات احتمالی از جمله برداشت محصولات قابل برداشت و انبارداری مناسب آنها است، بیان کرد: با توجه به احتمال بارش تگرگ، به صاحبان سالن‌های پرورشی به ویژه گلخانه‌داران توصیه می‌شود از استحکام پوشش گلخانه‌های خود مطمئن شوند.

کارشناس اداره کل هواشناسی استان کرمان با بیان اینکه بیشترین فعالیت این سامانه در روزهای پنجشنبه و جمعه است، گفت: توصیه می‌شود در این روزها از صعود به ارتفاعات و تردد در مکان‌های پرخطر اکیداً خودداری شود.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • زنجانی‌ها روزهای خنکی را تجربه خواهند کرد
  • ثبت فوت مردان ‌در استان زنجان بیشتر از زنان بوده است‌
  • کرونا ویروس چگونه با تغییرات آب و هوایی گسترش یافت؟
  • واکسیناسیون مؤثرترین مداخله بهداشتی برای ارتقای سلامت
  • زنجان میزبان جام تختی آزاد؛ برگزاری جام هاشمی‌نژاد در خرداد
  • تلفات سیل‌ در کنیا از ۱۲۰ تن گذشت
  • هوای زنجان از فردا ناپایدار می‌شود
  • احتمال وقوع سیل و طغیان رودخانه‌ها در کرمان
  • شکسته شدن سد در کنیا / بیش از ۱۲۰ نفر کشته شدند + عکس
  • 10 خبر خوشی که به مذاق دشمنان خوش نیامد | از آخرین دستاوردهای کشور بیشتر بدانید