Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@19:56:56 GMT

تنفیذی متفاوت

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۳۸۱۱

تنفیذی متفاوت

مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بسیار متفاوت از مراسم ادوار گذشته بود. این تفاوت را هم می توان شکلی که متاثر از شیوع ویروس کرونا، محدودیت های زیادی را بر فضای جلسه حاکم کرده بود، دید.

به گزارش مشرق، مراسم تنفیذ سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بسیار متفاوت از مراسم ادوار گذشته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این تفاوت را هم می توان شکلی که متاثر از شیوع ویروس کرونا،   محدودیت های زیادی را بر فضای جلسه حاکم کرده بود، دید و هم از لحاظ محتوایی و نوع سخنرانی منتخب ملت که از این پس در جایگاه رئیس جمهور قرار است سکان اجرایی کشور را بر عهده بگیرد.

حجت الاسلام رئیسی پس از قرائت حکم تنفیذ توسط رئیس دفتر مقام معظم رهبری، بنا بر سنت جاری ادوار گذشته از جایگاه خویش برخاستتند تا حکم تنفیذ خود که  در واقع رای نزدیک به ۲۹ میلیون ایرانی بود و  به تایید رهبرمعظم انقلاب رسیده بود را از دست مبارک معظم له بگیرند. دوربین ها بر روی چهره آقای رئیسی و رهبر انقلاب زوم کرده بودند تا ببینند رفتار رئیس جمهور منتخب در هنگام دریافت حکم چگونه خواهد بود. اما می شد  افسوس را پیش از آنکه حجت الاسلام رئیسی در سخنانش چیزی گفته باشند از چهره مغبون وی که به دلیل ویروس کرونا نتوانسته بودند دست مبارک رهبر انقلاب را هنگام دریافت حکم ببوسند، حس کرد. زمانی که آقای رئیسی لب به سخن گشود و گفت: «شرط ادب و احترام در حکم تنفیذ از دست رهبر انقلاب این بود که دست مبارک ایشان را می بوسیدم لکن به دلیل شرایط موجود این توفیق از من سلب شد»، این حسرت خوردن علاوه بر تغییر چهره، در زبان ایشان هم جاری شد.

اما صرفنظر از محدودیت های کرونایی و وضعیت شکلی متفاوت این مراسم تنفیذ نسبت به دیگر مراسم هایی که تاکنون در تنفیذ روسای جمهور گذشته داشته ایم، سخنان رئیس جمهور رئیسی نیز متفاوت از سخنان روسای جمهور گذشته بود. دکتر رئیسی از همین ابتدای شکل گیری دولت خویش،   مسیر دولت  آینده را بدرستی ترسیم کردند و بجای برخی سخنان دوپهلو و بعضا آزاردهنده ای که در سالهای ۱۳۹۲ و ۱۳۹۶ از سوی روحانی شاهد بودیم، به صراحت گفتند : «سفره مردم را به اراده بیگانگان گره نخواهند زد». این آن نکته مهمی بود که همه دلسوزان نظام به دولت روحانی می گفتند ولی از آنجا که روحانی ساعت خویش را با ساعت واشنگتن، لندن، پاریس  وبرلین تنظیم کرده و بیش از اتکاء به ظرفیت های داخل، دلخوش به آورده از غرب بود، هیچگاه نخواست این واقعیت را بفهمد که نمی توان برای پیشبرد امور کشور سفره مردم را به اراده بیگانگان در برجام، حقوق بشر و...گره زد.

رئیسی مدل حکمرانی خود را با مدلی تنظیم کرده که امام راحل در همان سالهای اولیه انقلاب بر آن تاکید داشتند و خلف شایسته آن پیر خوش ضمیر و آگاه، حضرت آیت الله العظمی امام خامنه ای (مدظله العالی) نیز در طول این ۳۲ سال همواره بر آن تاکید داشته اند. اگر روحانی همانگونه که در رابطه با خودکفایی بنزین به توصیه ها عمل کرد، در دیگر موارد نیز به توصیه های رهبر انقلاب  و کارشناسان دلسوز انقلاب در بخش های مختلف به ویژه اقتصاد مقاومتی عمل می کرد، حتما وضعیت کشور این نبود که اکنون در آن قرار داریم. طبیعی است وقتی با گذشت ۸ سال، روحانی در آخرین برنامه تلویزیونی خود می گوید : «اگر به سال ۱۳۹۲ بازگردم باز همین مسیر دیپلماسی و مذاکراتی که داشتم را می پیمودم»، معلوم است که او هیچ اعتقادی به ظرفیت های داخل و عدم گره زدن سفره مردم به اراده بیگانگان ندارد. آنچه در طول این سالها اتفاق افتاد حاصل مدل حکمرانی کسی بود که اندیشه های اقتصادی خود را براساس مدل توسعه «جان مینیارد کینز» و کینزگراهای جدید اجرا کرده است و همه افتخار خود را در تبعیت از این مدل در کتاب «امنیت ملی و نظام اقتصادی ایران» که محصول چند نویسنده لیبرال از جنس او در کتاب منتسب به او  است، آمده است.

نکته مهم دیگر در سخنان مراسم تنفیذ آقای رئیسی بحث بازگرداندن اعتماد  از دست رفته مردم در طول ۸ سال گذشته بود. اعتمادی که دولت روحانی در این مدت از بین برد، قطعا در طول چهاردهه انقلاب بی سابقه بوده است. آنچه امروز در خوزستان، اصفهان و اقصی نقاط کشور از بی عملی و سستی دولت او در ذهن مردم باقی است، هیچگاه فراموش نخواهد شد. او آمده بود تا با اتکاء به غرب به پاسپورت ایرانی اعتبار بخشد  و با سرمایه گذاری حاصل از برجام آنهم با چراغ سبز کشورهای غربی رفاه را برای ملت ایران به ارمغان آورد  اما غافل از آنکه اعتباری که از دیگران حاصل آید به طرفه العینی رفتنی است. اما حجت الاسلام رئیسی در همین ابتدا با بهره گیری از آموزه های دینی، نه آموزه های غربی، یادآور شد که مردم از او خواسته اند اعتماد از دست رفته شان را باز گرداند. این سخن حکایت از آن دارد که  مردم از اینکه شخصیت آنها توسط غرب و حتی برخی کشورهای «پونزی» منطقه  زیر سوال رفته، ناراحتند و می خواهند رئیسی پاسدار فرهنگ کهن  و دینی آنها باشد و شخصیت تخریب شده ملت ایران را به آنها باز گرداند.

توجه به رهنمودهای امام و رهبری و سیاست های نظام یکی از محوری ترین سخنان  امروز دکتر رئیسی در مراسم تنفیذ بود. او که به عنوان رئیس دستگاه قضا دو سال در کنار روسای قوای مجریه و مقننه بی توجهی و پشت گوش انداختن و حتی در تعارض عمل کردن رئیس جمهور روحانی را دیده و خسارات ناشی از این رفتار را بارها مشاهده کرده، اکنون می داند اگر دولت او می خواهد مسیر پیشرفت عزتمندانه کشور را طی کند، حتما باید گوش به فرامین و رهنمودهای رهبری سپرده و حرکت بر مدار سیاست های نظام اولویت اول دولت او باشد. آقای رئیسی دیده که چگونه ۱۲ شرط رهبر انقلاب به عنوان سیاست های هسته ای نظام توسط دولت روحانی در امضای توافقنامه برجام تبدیل به ۴ شرط گردید و در نهایت با همین ۴ شرط نیز چگونه برخوردشد و آنی شد که نبایست می شد. آن چیزی که امروز در وقاحت اروپا و آمریکا در بحث هسته ای شاهد هستیم، محصول همین بی توجهی به رهنمود های رهبری و سیاست های نظام در مقوله هسته ای است. دولت روحانی و رفتار او برای دولت سیزدهم  و شخص رئیسی قطعا عبرت آموز است و سخنان امروز او نشان داد که  ایشان به درستی این نکته را درک کرده است.

آقای روحانی پس از انتخابات سال ۹۲ و ۹۶ بر این موضوع تاکید داشت که رقبای او باید پیام انتخاباتی مردم را درک کنند چرا که از منظر روحانی پیام مردم در آن انتخابات، تعامل با جهان_ بخوانید تسلیم در برابر آمریکا و اروپا- بود. هرچند بر این اعتقادیم که مردم در آن سالها هیچگاه پیام تسلیمی که روحانی بر آن تاکید داشت را به رئیس جمهور منتخب خود مخابره نکردند، ولی اگر همین منطق روحانی را برای دولت رئیسی مبنا قرار دهیم باید بپذیریم که مردم در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ به صراحت از آقای رئیسی ایجاد تحول در حوزه مدیریت و معیشت، عدالتخواهی و مبارزه با فساد، فقر و تبعیض را خواستار بودند. این آن چیزی بود که حجت الاسلام رئیسی در مراسم تنفیذ بر آن تاکید داشت. مردم در انتخابات ۲۸ خرداد، خواهان تغییر وضع موجود در کشور بودند و با هر گزینه ای که استمرار وضع موجود را تبلیغ می کرد، مخالفت خود را اعلام کردند.

تنفیذ سیزدهم از این جهت هم که شاید برای اولین بار بود رئیس جمهور منتخب در چنین مراسمی، شمّه ای از وضعیت اقتصادی  دولتی را که تحویل می گیرد ارائه می داد، متفاوت بود. او در این مراسم از تورم ۴۴ درصدی - که در واقع با تورم نقطه ای ۵/۴۹ درصدی مواجه هستیم- و همچنین رشد نقدینگی ۶۸۰ درصدی در این سالها و سه برابری بدهی های دولت از سال ۹۴ و کسری بودجه ۴۵۰ هزار میلیاردی  سخن گفت تا مردم، خودشان قضاوت کنند که رئیسی نه زمین سوخته، بلکه سرزمینی جزغال زده را از روحانی تحویل گرفته است. با این تفاوت که او قصد سیاه نمایی نداشت و این را گفت تا به مردم گفته باشد با  چنین شرایطی کمر همت بسته تا با کار، تلاش و امید به نصرت الهی و توکل- نه امید به غرب - کشور را از این همه مشکلات و معضلات عبور دهد.

آنچه رهبر فرزانه و حکیم انقلاب نیز در دو توصیه پایانی سخنان ارزشمندشان تاکید بر این داشتند که رئیس جمهور محترم  دولت را با توجه به شرایط کشور زودتر شکل دهد و مجلس شورای اسلامی نیز هرچه سریعتر کمک کند تا دولت کار خود را آغازنماید، گویای این واقعیت است که فرصت برای جبران این همه کاستی ها بسیار اندک است و کار حجت الاسلام رئیسی برای پیمودن این مسیر پر سنگلاخ بسیار سخت به نظر می آید.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان المپیک توکیو سید ابراهیم رئیسی حقوق بشر سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری دولت رئیسی دولت روحانی مجلس شورای اسلامی اقتصاد مقاومتی برجام حجت الاسلام رئیسی دولت روحانی مراسم تنفیذ رهبر انقلاب بر آن تاکید رئیس جمهور آقای رئیسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۳۸۱۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)

محمود واعظی، عضو کابینه دولت روحانی، در گفتگو با خبرآنلاین گفت: به نظرم برخی اطلاعاتی که به جناب آقای رییسی می‌دهند درست نیست و به همین دلیل ایشان بارها در مصاحبه‌ها مطالبی گفته‌اند که با مطالبی که اعضای خود کابینه در دوهفته قبل گفته بودند یا دو هفته بعد گفته‌اند متفاوت است.

ویدئوهای دیدنی دیگر در کانال های آپارات و یوتیوب عصر ایران ???????????? کانال 1 aparat.com/asrirantv کانال 2 aparat.com/asriran کانال 3 youtube.com/@asriran_official/videos کانال عصر ایران در تلگرام بیشتر بخوانید: رییس دفتر روحانی: هیچ اختلافی بین آقای جهانگیری و اعضای دولت وجود ندارد رییس دفتر روحانی: در سخنرانی ترامپ تصمیم اجرایی مطرح نشد

دیگر خبرها

  • واکنش متفاوت دستیار رئیسی به رفتارهای تند پلیسی با بی‌حجابی | فیلم
  • رئیسی: عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • عملیات وعده صادق برای دوستان انقلاب اسلامی پیام همبستگی و برای دشمنان پیام مقاومت داشت
  • آیت‌الله مهمان‌نواز یک روحانی ولایت‌مدار و بصیر بود
  • تمجید رئیسی از عملکرد دولت
  • رئیسی: مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد/ هر چه به نفع مردم و اقتصاد کشور باشد را انجام می‌دهیم حتی اگر عده‌ای مخالفت کنند
  • کنایه رییس دفتر رئیس جمهور سابق به آمارهای رییسی (فیلم)
  • (ویدیو) کنایه واعظی به آمار‌های غلط دولت رئیسی؛ مردم بهترین قاضی هستند
  • ببینید| کنایه واعظی به آمارهای غلط دولت رئیسی /مردم بهترین قاضی هستند
  • اخبار سیاسی ۵اردیبهشت؛ تاکید رهبر انقلاب بر حال خوب کارگران/افتتاح «اومااویا» با حضور رئیسی