Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@06:23:47 GMT

معرفی ۴ قسمت مهم مرکز کنترل اعلام حریق  

تاریخ انتشار: ۱۲ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۴۹۰۲

معرفی ۴ قسمت مهم مرکز کنترل اعلام حریق  

مرکز کنترل اعلام حریق یکی از اجزای سیستم اعلام حریق می‌باشد.

به گزارش ایسنا، بنابر اعلام پنتا، مرکز کنترل اعلام وظیفه بررسی وضعیت ورودیها، تصمیم گیری و راه اندازی خروجیها را بر عهده دارد. 

که شامل قسمتهای زیر است: 

۱.ورودیها که شامل انواع دتکتورهای دود، حرارت، شعله، گاز، شستی های اعلام حریق و سایر ورودی‌ها هستند و وظیفه آشکار کردن شرایط حریق یا خطر و اعلام به مرکز کنترل را بر عهده دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 
۲.خروجیها که شامل انواع آژیرها و فلاشرها، رله‌ها، تلفن کننده‌ها و یا سایر خروجیها هستند و وظیفه اعلام خطر و هشدار را در زمان وقوع حریق به کارکنان مسئول و ساکنان یا کارکنان در محل بر عهده دارند. 
۳.منبع تغذیه که شامل برق ورودی اصلی ۲۲۰ ولت شهری، باطریها و یا سایر منابع تغذیه کمکی و پشتیبان هستند و وظیفه تأمین انرژی الکتریکی لازم برای عملکرد تجهیزات مختلف سیستم را بر عهده دارند. لازم به ذکر است که در حالت کلی در اکثر سیستمهای اعلام حریق، منابع تغذیه تنها به مرکز کنترل متصل می‌شود و سایر تجهیزات نظیر ورودیها و خروجی‌ها، تغذیه لازم را از طریق مرکز کنترل دریافت می‌کنند. 
۴.باطری‌ها در سیستم اعلام حریق وظیفه تأمین انرژی الکتریکی کل سیستم را در زمان قطع برق شهر بر عهده دارند. مطابق استاندارد ۷۲ NFPA میزان ظرفیت این باطریها باید به گونه‌ای باشد که تا ۲۴ ساعت در حالت عادی، به اضافه ۵ دقیقه در حالت هشدار ( آژیر زدن)، جوابگوی نیازهای تغذیه سیستم باشد. و ظرفیت این باطریها مطابق استاندارد انگلیسی ۵۸۳۹ BS به میزان ۷۲ ساعت در حالت عادی و ۳۰ دقیقه در حالت آژیر زدن است. 

چهار جزء ذکرشده در بالا جزء عناصر اصلی در تمامی سیستم‌های اعلام حریق می‌باشد. با این حال با توجه به نوع سیستم، سازنده و کاربرد تعریف شده برای آن ممکن است اجزای جانبی دیگری نیز برای توسعه و ارتباط سیستم با سایر سیستم‌های موجود، اضافه شوند. 

چراغها و کلیدهای روی مرکز کنترل اعلام حریق 

بر روی مراکز کنترل اعلام حریق بسته به سازنده و مدل مرکز کنترل، ممکن است چراغ‌های نشانگر و دکمه‌های کنترلی مختلفی وجود داشته باشد، که برخی از پرکاربردترین آنها در زیر فهرست شده‌اند: 

معرفی کلیدهای پرکاربرد مرکز کنترل اعلام حریق 

کلیدهای پرکاربرد مرکز کنترل اعلام حریق به قرار زیر هستند: 
۱.دکمه Reset: برای بازگرداندن کنترل پنل به وضعیت عادی استفاده می‌شود. 
۲.دکمه Alarm Silence / Resound : برای قطع صدای آژیرها و یا فعال کردن مجدد آنها استفاده می‌شود. 
۳.دکمه Silence Buzzer: برای قطع صدای بازر داخل مرکز کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
۴.دکمه Lamp Test: برای آزمون لامپها، نشانگرها و صفحه نمایش روی مرکز کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد و با فشردن این دکمه کلیه LED‌ها روشن می‌شوند. 
۵.کلید فعال‌سازی دکمه‌های کنترلی (Enable Control): معمولا بر روی تمامی مراکز کنترل اعلام حریق کلید فعال‌سازی وجود دارد که در صورت در اختیار نداشتن این کلید، دکمه‌های کنترلی نظیر Reset یا Alarm Silence / Resound بر روی مرکز کنترل کار نخواهد کرد. 
این کلید به منظور جلوگیری از خرابکاری و یا دست کاری مرکز کنترل توسط افراد غیرمسئول در نظر گرفته شده است. 
در شکل زیر چند نمونه از کلیدهای کنترلی پنل‌های اعلام حریق را می‌بینید:

معرفی چراغ‌های نشانگر مرکز کنترل اعلام حریق 

چراغ‌های نشانگر پرکاربرد مرکز کنترل اعلام حریق به قرار زیر می‌باشند: 
۱. (Alarm LED): به ازای هر یک از زون‌های ورودی یک چراغ هشدار قرمز وجود دارد که روشن شدن آن نشانگر وجود شرایط هشدار حریق است. 
۲.(Fault LED): به ازای هر یک از زون‌های ورودی یک چراغ خطای زرد وجود دارد که روشن شدن آن نشانگر وجود شرایط خطا در آن زون ورودی است. 
۳. (Fire): این چراغ نشانگر وضعیت هشدار در سیستم است و در صورتی که هر یک از زون‌های ورودی به حالت هشدار بروند، این چراغ نیز روشن می‌شود. 
۴. (Power on): این چراغ در صورت وجود تغذیه در سیستم اعلام حریق به صورت سبز رنگ روشن می‌ماند. 
۵. (Delay on): این چراغ نشانگر فعال بودن یک تأخیر زمانی در یکی از زون‌های ورودی و یا خروجی‌های آژیر است. 
۶. (General Disablement): این چراغ نشانگر این است که یکی از زون‌های ورودی یا مدارهای خروجی، غیرفعال شده است. این چراغ تا زمان رفع غیرفعال بودن آن ورودی یا خروجی، روشن می‌ماند. 
۷.(Power Fault): این چراغ نشانگر وضعیت منبع تغذیه سیستم اعلام حریق است. به محض اینکه مشکلی برای برق اصلی  و یا باتری‌های مرکز کنترل اعلام حریق رخ دهد، این چراغ با رنگ زرد روشن می‌شود. 
۸. (Sounder Fault): در صورتی که هر یک از خروجی‌های آژیر مرکز کنترل و یا مدارهای آن دچار خطا شوند، این چراغ زرد رنگ روشن می‌شود. 
۹. (General Fault): این چراغ نشانگر وضعیت خطا در سیستم است. اگر هر خطایی (نظیر بروز مشکل در سیم کشی زون ورودی، مدارهای خروجی یا تغذیه) در سیستم به وجود بیاید، این چراغ نیز روشن می‌شود. 
۱۰. (Buzzer Silenced): در صورت قطع صدای بازر داخلی مرکز کنترل توسط کلید مربوطه، این چراغ روشن می‌شود. 
در شکل زیر چند نمونه چراغ‌های نشانگر کنترل پنل‌های اعلام حریق را می‌بینید. 

کلامی در مورد مرکز کنترل اعلام حرق 

در تهیه تجهیزات اعلام حریق و مرکز کنترل اعلام حریق، باید دقت کافی لحاظ شود. در صورتی که درباره قیمت انواع مرکز کنترل اعلام حریق سؤالی دارید، می‌توانید با همکاران ما در شرکت پنتا تماس حاصل نمایید یا به سایت پنتا به آدرست Panta. ir مراجعه نمایید. 

انتهای رپرتاژ آگهی

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اعلام حریق هشدار حریق سیستم اعلام حریق اعلام حریق بر عهده دارند روشن می شود

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۴۹۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش

سرهنگ "محمد رستمی"گفت: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر حریق یک باب مغازه در یکی از محلات شهرستان تالش، بلافاصله ماموران انتظامی به محل حادثه اعزام شدند.

وی در ادامه با بیان اینکه با حضور پلیس و عوامل امدادی در محل مورد نظر و بررسی‌های به عمل آمده مشخص شد، این مغازه به علت نامعلومی دچار حریق شده است، افزود: حریق به طور کامل مهار شد و خوشبختانه این حادثه خسارت جانی در پی نداشته است.
فرمانده انتظامی شهرستان تالش در پایان خاطرنشان کرد: علت آتش‌سوزی و میزان دقیق خسارت وارده توسط کارشناسان در دست بررسی است.

باشگاه خبرنگاران جوان گیلان رشت

دیگر خبرها

  • آتش سوزی خودروی پراید حین سوخت گیری در آستارا/ حریق مهار شد
  • آتش‌سوزی یک باب مغازه در تالش
  • اردکان فرمانداری ویژه شد
  • معرفی کامل دبی لند و هر آنچه که باید بدانید!
  • آمریکا با هواپیمای آخرالزمانی آماده جنگ احتمالی هسته‌ای می‌شود
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • ساخت نشانگر تشخیص اختلالات گوارشی
  • جزئیات سفر محرمانه ایلان ماسک به چین!
  • شهرکرد به عنوان بام ایران معرفی شود
  • هوش مصنوعی آرتروز زانو را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد