Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/ایلام مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام گفت:۱۴۵۰ خانوار غیربومی عشایر با ۲۶۸ هزار راس دام به صورت مهمان از استان‌های لرستان، همدان و کرمانشاه به استان ایلام کوچ می‌کنند که مشکلات زیادی برای مراتع این مناطق به وجود آورده است.

«رضا احمدی» در نشست هم اندیشی مدیریت چرای دام عشایر در مراتع قشلاقی استان ایلام اظهار کرد: مشکلات عشایر غیربومی در استان ایلام مربوط به عدم رعایت زمان کوچ است که متاسفانه بازه زمانی که قانون مشخص کرده، رعایت نمی‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: ۱۴۵۰ خانوار غیربومی عشایر با ۲۶۸ هزار راس دام به صورت مهمان از استان‌های لرستان، همدان و کرمانشاه به استان ایلام کوچ می‌کنند که مشکلات زیادی برای مراتع این مناطق به وجود آورده است.

مدیرکل منابع طبیعی استان ایلام با اشاره به اینکه با توجه به خشکسالی حاکم بر استان نیاز است چرای دام در مراتع مدیریت شود، افزود: متاسفانه عشایر غیربومی دام مازاد دارند و این خود زنگ خطر برای فقیرشدن مراتع استان ایلام است.

احمدی تصریح کرد: بیش از یک میلیون و ۱۱۲ هزار هکتار مرتع و بیابان در استان ایلام وجود دارد که از این میزان بیش از ۳۲۷ هزار هکتار خیلی فقیر و بیابان هستند.

مدیرکل منابع طبیعی ایلام با اشاره به اینکه جمعیت دامی در مراتع استان ایلام ۸ برابر میزان مجاز است، گفت: میزان علوفه خشک در مراتع استان ۷۴۲ هزار تن است که جوابگوی ۳۶۰ هزار واحد دامی در یک دوره ۱۲۰ روزه است.

احمدی گفت: مراتع استان ایلام یکی از بهترین مراتع کشور است و بهترین گوشت و عسل کشور با توجه به گونه‌های گیاهی که در مراتع وجود دارد در این استان تولید می‌شود.

وی تصریح کرد: باید در راستای حفاظت و صیانت از مراتع و جنگل‌های استان، اقدامات بازدارنده انجام دهیم تا در آینده شاهد فقر مراتع استان ایلام نباشیم.

«الیاس فتاحی» معاون سیاسی، امنیتی استاندار ایلام نیز با بیان اینکه در ایلام در حوزه منابع طبیعی و جنگل کاری و آبخیزداری تحولات بسیار خوبی انجام شده است و در ایلام شاهد هزاران هکتار جنگل هستیم که در چند سال اخیر ایجاد شده است، اظهار کرد:  سیل بندهای ایجاد شده توسط اداره منابع طبیعی امروز در زمینه آبخیزداری به الگو تبدیل شده است .

معاون سیاسی استاندار گفت : حفظ آب و خاک در گرو پوشش گیاهی در سطح منابع طبیعیست و این اساس توسعه است و بدون توجه به منابع طبیعی، کشاورزی هم پایدار نخواهد بود .

وی تصریح کرد: اگر جامعه محلی و همیاران طبیعت پای کار نیایند کار دولتی موفق نخواهد شد و در ایلام همیاران بسیاری داریم که سرآمد جهانی هستند .

وی با بیان اینکه ساماندهی و مدیریت مراتع در دستور کار است افزود : در زمان کوچ ، دام ،مرتع و حفظ پوشش مهم است و باتوجه به حفظ مراتع آموزش و ترویج را در بین مرتع داران ، دامداران و بهره برداران در اولویت قرار داده ایم و حقوق استفاده عشایر کوچ را از مراتع باید مد نظر قرار داد.

فتاحی به کوچ عشایر اشاره کرد و گفت : همه ی عشایر ما سه ماه زودتر از موعد مقرر وارد مناطق گرمسیری می شود و مسائل مختلفی وجود دارد که دراین حوزه متوجه فرماندار خواهد شد .

وی ادامه داد: استان های همجوار همچون خوزستان، کرمانشاه و لرستان در خصوص کوچ عشایر هماهنگی هایی  لازم را داشته باشند و برای رفع مشکلات و اقدامات موثر در حضور زود هنگام عشایر در مناطق عشایری، گرمسیری جلساتی برگزار شود و برنامه ریزی  های برای رفع مشکلات جامعه ی عشایری  ارائه گردد و با توجه بیشتر به مسائل و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد با هماهنگی و تعامل مرتفع گردد همچنین آموزش گروه های مختلف در استان های مختلف مد نظر قرار گیرد.

معاون سیاسی استاندار خاطر نشان کرد : تأمین اعتبارات لازم برای مدیریت عشایر و دام های آنها توسط سازمان عشایری مد نظر باشد .

وی با بیان اینکه رعایت حقوق عشایر ضروری است گفت :  چرای دام، زمان ورود و خروج مشخص شود و برای  دیگر ملزومات کوچ عشایر برنامه ریزی لازم صورت گیرد .

فتاحی با اشاره به زمان کوچ عشایر اظهار داشت : در زمان کوچ که 15 آذرماه است جلسات و هماهنگی هایی با عشایر برگزار شود، که براساس زمان بندی مناسب ، کوچ عشایر را داشته باشیم وبرای خدمات رسانی به عشایر جهت کوچ زودهنگام هماهنگی و برنامه ریزی لازم از طرف استان های مبدأ صورت گیرد.

وی حضور گشت های عشایری در زمان تردد کوچ را مد نظر قرار داد و افزود  : توجه به معیشت دامداران و عشایر هم باید مد نظر مسئولین باشد و آسیب شناسی لازم صورت گیرد تا برنامه ریزی و تصمیم گیری برای رفع این آسیب ها در دستور کار قرار گیرد و هدف ما رسیدگی به مسائل و مشکلات عشایر استان های همجوار است تا با تلاش وتصمیم گیری به موقع مشکلات را رفع کنیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی منطقه ایلام مراتع دام مراتع استان ایلام برنامه ریزی منابع طبیعی کوچ عشایر زمان کوچ مد نظر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۶۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟

بر اساس اعلام وزارت آموزش و پرورش امسال حقوق معلمان حق التدریس دوبرابر افزایش خواهد یافت. به گزارش اقتصاد آنلاین، حقوق معلمان آموزش و پرورش از موضوعات مهمی است که در صدر اخبار قرار دارد. میزان حقوق دریافتی فرهنگیان به عوامل مختلفی از جمله امتیاز رتبه بندی، سابقه کار، مدرک تحصیلی و ... بستگی دارد. این روز‌ها افزایش دوبرابری حقوق بخشی از معلمان تبدیل به خبر داغ رسانه‌ها شده است؛ اما حقوق کدام معلمان تغییر می‌کند.

به گزارش اقتصاد آنلاین، بر اساس اعلام آموزش و پرورش افزایش دو برابری حقوق شامل معلمان حق‌التدریس خواهد شد و بر اساس آن نرخ‌های کنونی تدریس ساعتی تا میزان دو برابر افزایش خواهد یافت. در آموزش و پرورش عده‌ای به صورت حق‌التدریس مشغول به کار هستند بر اساس آخرین اعلام این وزارت خانه حقوق معلمان حق التدریسی با مدرک کاردانی در ازای هر یک ساعت تدریس ۱۸ هزار تومان، میزان حقوق معلمان حق التدریسی با مدرک کارشناسی در ازای هر یک ساعت تدریس ۲۰ هزار تومان، میزان حقوق معلمان حق التدریسی با مدرک کارشناسی ارشد در ازای هر یک ساعت تدریس ۲۳ هزار تومان و میزان حقوق معلمان حق التدریسی با مدرک دکتری تخصصی و حرفه‌ای در ازای هر یک ساعت تدریس ۲۳ هزار تومان است. این ارقام همواره با اعتراض معلمان حق‌التدریس مواجه بوده است به طوری که آموزش و پرورش افزایش حقوق دو برابرای معلمان حق التدریس را در دستور کار قرار داده است.

در همین رابطه علی فرهادی؛ سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با اشاره به موافقت سازمان اداری و استخدامی با افزایش مبلغ حق‌التدریس، از افزایش دوبربرای حقوق این معلمان خبر داد.

وی در این باره گفته بود: این کار به نفع دولت، معلمان و دانش آموزان است، وزارت آموزش و پرورش پیشنهاد داده است که مبلغ حق‌التدریس حدود دو برابر شود.

یکی از موضوعات دیگر در آموزش و پرورش کمبود معلم است که بنابر اعلام سخنگوی وزارت آموزش و پرورش با افزایش میزان حقوق احتمال ضریب به اشتغال معلمان برای اضافه تدریس بیشتر می‌شود که می‌تواند نیاز‌های آموزش و پرورش برای تدریس را تامین کند.

همچنین سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که آیا افزایش مبلغ حق‌التدریس معلمان از مهر امسال اجرا می‌شود؟ گفت: در تلاش هستیم تا از مهر امسال اجرا شود.

فرهادی اضافه کرد: با توجه به شرایط موجود نرخ حق‌التدریس جذابیت کافی ندارد بنابراین در شورای حقوق و دستمزد افزایش نرخ حق‌التدریس تا دو برابر را پیگیری کردیم که در دستور کار قرار دارد. بر این اساس حقوق معلمان رسمی با توجه به افزایش حقوق کارمندان محاسبه خواهد شد، اما مبلغ اضافه تدریس و حقوق معلمانی که فقط به صورت حق التدریس در آموزش و پرورش مشغول به کار هستند افزایش دو برابری خواهد یافت.

دیگر خبرها

  • خدمات بسیار خوبی به عشایر تنگستان ارائه شد
  • پیشگیری از حریق در مراتع ایلام اولویت کار دستگاه‌های اجرایی باشد
  • نخستین شورای عشایری استان سمنان در سال جاری برگزار شد
  • ۸۲۰۰ خانوار عشایری در استان خراسان رضوی زندگی می‌کنند
  • خرید ۱۷ هزار تن کلزا از کشاورزان ایلامی
  • همت عشایر گیلان در جهش تولید با تولید انواع محصولات
  • شرط میلیون دلاری منچستر یونایتد برای نگه داشتن تن هاخ | یا صعود کن یا فقیر شو!
  • حقوق کدام معلمان دو برابر می‌شود؟
  • ۲۱۱ هزار کیلوگرم فرآورده خام دامی در البرز معدوم شد
  • یورو رکورد زد