Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-06@22:34:55 GMT

انتظارات اکوسیستم فناوری از دولت جدید

تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۱۹۵۳۱

انتظارات اکوسیستم فناوری از دولت جدید

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از همشهری؛ مراسم تنفیذ ابراهیم رییسی به‌عنوان رییس‌جمهور جدید کشور روز گذشته برگزار شد. رییس جدید دولت در سخنرانی‌ها و مناظرات انتخاباتی در مورد فضای مجازی، اینترنت، کسب‌وکارهای مجازی و کل اکوسیستم فناوری حرف‌هایی زد و از جلوگیری جلوگیری از فیلترینگ و مسدودسازی گفت. اکنون تعدادی از فعالان این حوزه بنا بر همان سخنرانی‌های انتخاباتی، انتظارات خود از رییس جدید دولت را مطرح کرده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخشی از این انتظارات مربوط به ایجاد فضای رقابتی برای کسب‌وکارها و همچنین توسعه زیرساخت‌های این حوزه است.

مساعدسازی فضای کسب‌وکار

پوریا آسترکی، تحلیلگر شبکه‌های اجتماعی با تأکید بر اینکه مردم در مورد مسائلی چون ایجاد اشتغال، رونق تولید، اتکا به توانمندی داخلی و توسعه فناوری بومی حساب ویژه‌ای روی دولت جدید باز کرده‌اند، معتقد است که رییس‌جمهور جدید در شعارهای خود صادق است.

آسترکی با اشاره به حوزه استارت‌آپی، شرکت‌های نوآور و دانش‌بنیان تأکید می‌کند: «تا جایی که امکان دارد، رییس‌جمهور جدید باید حمایت را به سمت مساعدسازی فضای کسب‌وکار هدایت کند. این بهترین حمایتی است که می‌تواند به کسب‌وکارها کمک کند». به‌گفته او «این مساعدسازی به‌معنای تقلیل مجوزها، آسان‌سازی شروع کسب‌وکار، رفع مشکلات کسب‌وکارها در ارتباط با تامین اجتماعی و دارایی و پیشگیری از ایجاد انحصار است».

آسترکی معتقد است که «اگر چنین اتفاقی بیفتد، لازم نخواهد بود که دولت وام یا بودجه در اختیار کسب‌وکارها قرار دهد یا رقبای خارجی از طریق فیلترینگ یا موارد دیگر محدود شوند. درواقع این کسب‌وکارها با ایجاد فضای رقابتی رشد خواهند کرد».

این کارشناس با اشاره به اینکه اگر موضوع رگولیشن، به‌معنای ساده‌سازی عملیات کسب‌وکار کاهش یابد، اکوسیستم فناوری رشد می‌یابد، می‌گوید: «همچنین برای کسب‌وکارها باید امکانات و فرصت‌های برابر ایجاد شود».

آسترکی با آرزوی موفقیت برای دولت جدید در اجرای وعده‌های مطرح شده از سوی رییس جمهور، تأکید می‌کند که «اگر جامعه به یک محصول نیاز داشته باشد و به درستی به این نیاز پاسخ داده شود، از آن استقبال می‌کند و به همین سادگی فرایند رشد فناوری اتفاق می‌افتد».

تقویت ارتباطات ثابت

محمد کشوری، کارشناس حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات هم بر بخش ارتباطات ثابت و شبکه ثابت مخابراتی کشور تأکید می‌کند و می‌گوید: «این بخش نیاز به سرمایه‌گذاری و تقویت قابل‌توجهی دارد.»

او گفت: «در دوره قبل، ارتباطات سیار به دلایل مختلف ازجمله نیاز مردم و روند تحولات تکنولوژی دنیا توسعه بسیاری داشت. با این حال، با استفاده فزاینده‌ای که مردم از زیرساخت‌های موجود، مخصوصا دیتا و اینترنت می‌کنند، فشار زیادی به شبکه وارد می‌شود و به‌احتمال زیاد در 4سال آینده، این زیرساخت‌ها نمی‌توانند جوابگوی نیازها باشند».

کشوری، اگرچه تکنولوژی 5G را یک نیاز می‌داند، اما با توجه به اینکه سرمایه‌گذاری زیادی برای این کار نیاز است، عاقلانه‌ترین کار را توسعه زیرساخت‌های ثابت فیبر نوری عنوان می‌کند.

این کارشناس با توجه به همزمانی ارائه طرح صیانت و آغاز دولت جدید عنوان می‌کند: «در دوره جدید ریاست‌جمهوری قطعا یک قانون برای حوزه فاوا خواهیم داشت. بنابراین انتظار می‌رود که این قانون با همکاری و همراهی وزارت ارتباطات به‌گونه‌ای باشد که مورد اجماع فعالان این حوزه باشد. وزیر ارتباطات هم وزیری باشد که همراه و همسو با این نگاه باشد و در مقابل این بخش قرار نگیرد». کشوری اکنون بزرگ‌ترین سؤال مردم و فعالان این حوزه را «وزیر ارتباطات کیست؟» می‌داند و می‌گوید: «مردم می‌خواهند بدانند که آیا وزیر جدید با این دغدغه‌ها همسو است یا نه؟ بنابراین انتخاب وزیر هم برای دست یافتن به چنین انتظاراتی مهم است.»

او همچنین بر توسعه پلتفرم‌های داخلی در کنار پلتفرم‌های خارجی تأکید می‌کند تا فضای رقابتی ایجاد شود.

ارائه لایحه به جای طرح جنجالی

همچنین رضا الفت‌نسب، عضو هیأت مدیره اتحادیه و انجمن کسب‌وکارهای مجازی با اشاره به مشکل تعدد نهادهای موازی در دولت پیشین در حوزه کسب‌وکارهای آنلاین، انتظار دارد که دولت جدید تعدد این نهادهای موازی را کاهش دهد. الفت نسب همچنین انتظار دارد که دولت جدید موضع‌گیری مشخصی درمورد طرح صیانت که اکنون از صحن علنی خارج و به کمیسیون واگذار شده، داشته باشد.

او پیشنهاد می‌کند که مجلس با استفاده از روش‌های قانونی، این طرح را کان لم یکن تلقی کند و به‌عنوان مثال، براساس آیین‌نامه داخلی مجلس، 15نفر تقاضای متوقف‌شدن آن را مطرح کنند و مجلس به توقف این طرح رأی دهد.

او تأکید می‌کند: «پس از این اتفاق، نمایندگان اجازه دهند که دولت این طرح را در قالب لایحه و از باب حمایت از کسب‌وکارها ارائه دهد».

الفت‌نسب همچنین درخواست می‌کند که شرایط برای ورود کسب‌وکارهای آنلاین در حوزه بین‌الملل و حداقل کشورهایی که می‌توانیم با آنها کار کنیم تسهیل شود.

پربیننده ترین واکنش‌ سخنگوی همراه اول به مصاحبه رتبه ۶ کنکور سراسری هدیه همراه اول به مناسبت سالروز عرضه اولین سیم کارت در ایران در چه صورت تلفن‌ ثابت قطع می شود؟ طرح «اینستاگرام دولتی» ظرفیت بالای شبکه‌ های اجتماعی در توسعه مشاغل کوچک مقیاس / نمایندگان طرفدار محدودسازی اینترنت در اقلیت هستند

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فناوری کسب وکارهای رییس جمهور کسب وکارها دولت جدید کسب وکار

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۹۵۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت

لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت و با حضور وزرای دادگستری، ارتباطات و فناوری و معاون حقوقی رئیس‌جمهور تصویب شد. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، با حضور وزراى دادگسترى و ارتباطات و فناورى اطلاعات و معاون حقوقی و برخی دیگر از معاونان رییس جمهور و اعضاى کمیسیون حقوقى و قضایی دولت و با مشارکت رییس مرکز ملی فضای مجازی و همچنین با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان دستگاه‌های اجرایی و برگزاری ٨ جلسه سه ساعته در ایام تعطیلات رسمی، لایحه «حفاظت از داده‌های شخصی» به تصویب این کمیسیون رسید.

 این لایحه یکی اقدام‌های مهم برای حفاظت از حقوق مردم در فضای مجازی و افزایش اعتماد به سکوهای بومی است.

لازم به ذکر است این لایحه بعد از تصویب در هیات دولت براى تصویب نهایی به مجلس شوراى اسلامی ارسال می شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • میزان تشعشعات گوشی تلفن همراه ارزیابی می‌شود
  • اکوسیستم فناوری کشور زیر سقف «اینوتکس ۲۰۲۴»
  • اجرای پروژۀ فیبر نوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • رتبه اول کشوری در زمینه انجام تکالیف قانونی صدور مجوز
  • اجرای پروژه فیبرنوری در هرمزگان تسریع می‌شود
  • وزارت ارتباطات در تکالیف قانونی صدور مجوز اول شد
  • اختصاص هزینه‌های مالیاتی اپراتورها به پروژه‌های تحقیق و توسعه
  • حفاظت از داده‌های شخصی کاربران موجب رشد پایدار اقتصاد دیجیتال است
  • تصویب لایحه حفاظت از داده‌های شخصی در کمیسیون حقوقی دولت
  • عکس معناداری که آذری جهرمی منتشر کرد