Web Analytics Made Easy - Statcounter

  حجت الاسلام سیدرضا تقوی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به وضعیت کرونایی کشور و مشکلاتی که در این زمینه برای اقشار مختلف جامعه ایجاد شده است، گفت: ما باید برای تحلیل این شرایط چندین موضوع را مورد توجه قرار دهیم، اگر مسئولین احساس کردند که نیاز به تشدید محدودیت هاست، قطعا باید این کار را انجام دهند اما موضوع مهم این است که با وجود شرایط کرونایی امروز جهان و به روز شدن مستمر این ویروس باید به این واقعیت مهم توجه کنیم که این ویروس منحوس به این زودی ها دست از سر بشر برنخواهد داشت، بر همین اساس ما هم نمی‌توانیم با ادامه این وضعیت مکررا کارخانه ها، مراکز تجاری و خدماتی و بازار را تعطیل کنیم چرا که صاحبان این مراکز باید از راه فعالیت اقتصادی مخارج خود را تامین و اجاره و مالیات بپردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آموزش زندگی در کنار کرونا

وی با تاکید بر لزوم تشدید محدودیت ها در شرایط حساس عنوان کرد: با وجود شرایطی که به آن اشاره کردم معتقدم که ما باید به آموزش زندگی در کنار کرونا بیشتر توجه کنیم، البته این موضوع به این معنا نیست که محدودیت ها را به صورت کلی لغو کنیم ولی معتقدم باید به آموزش چگونه زندگی کردن در کنار این ویروس توجه بیشتری داشته باشیم، فاصله گذاری ها، رعایت پروتکل ها و توجه به توصیه ها می‌تواند از جمله این آموزش ها باشد.

وی ادامه داد: این مهم باید برای مردم تشریح شود که شرایط کنونی بسیار جدی است و شوخی بردار نیست، به شرایط بهشت زهرا و دیگر آرامستان های کشور نگاهی بیندازید آنگاه پی خواهید برد که مرگ در یک قدمی ما است، اگر فردی به فکر سلامت خود نیست و اراده ای برای رعایت پروتکل ها ندارد باید بداند که رعایت این پروتکل ها فقط برای او نیست و با بی توجهی به این مهم می‌تواند به حقوق و سلامتی دیگران هم آسیب وارد کند، رسانه ها و خبرنگاران باید به اهمیت آموزش زندگی ایمن در کنار کرونا توجه کنند و در جهت تشریح این مهم برای مردم تلاش کنند.

تقوی همچنین تصریح کرد: از مواردی که باید در این شرایط به آن توجه کرد بهبود ایمنی وضعیت وسایل حمل و نقل عمومی در مقابل شیوع کرونا است، در این شرایط از مردم می‌خواهیم در وسایل حمل و نقل عمومی همچون مترو حتما به رعایت پروتکل ها و استفاده از ماسک توجه لازم را داشته باشند.

رییس مجمع نمایندگان استان تهران بیان کرد: مردم با این استدلال که از محدودیت ها خسته شده اند در پی سفر کردن و برگزاری مهمانی و دورهمی های خانوادگی نباشند، این دورهمی ها و مسافرت ها به معنای ابتلای یک مجموعه و از دست دادن بخشی از عزیزان می‌باشد، خانواده هایی هستند که صرفا به قیمت برگزاری یک مهمانی خانوادگی، پدر و مادر خانواده را از دست داده اند.

وی ادامه داد: وقتی محدودیتی اعلام می‌شود و از مردم می‌خواهند در خانه بمانند باید جاده ها را مسدود کنند، اینکه شخصی می‌گوید جریمه را پرداخت می‌کنم و به سفر می‌روم یعنی پرداخت پول برای قانون شکنی، پس جریمه ها باید تشدید شود برای مثال گواهی نامه افرادی که قصد دارند اینگونه با پول قانون شکنی کنند باطل شود و یا پرونده آن ها به دستگاه قضا ارجاع شود، جریمه برای قانون شکنی نیست بلکه برای بازدارنگی از تخلف است.

حمایت از اقشار آسیب پذیر

تقوی ادامه داد: اقشار آسیب پذیر و دهک های پایین جامعه با شیوع ویروس کرونا شرایط سختی را سپری می‌کنند، بر همین اساس معتقدم دولت و افرادی که به لحاظ مادی شرایط بهتری دارند باید از این اقشار حمایت کنند، از سوی دیگر سوءاستفاده سودجویان در این شرایط ناراحت کننده بوده و به هیچ عنوان قابل قبول نیست، افزایش گرانی در این شرایط، کم فروشی، احتکار و از این دست اقدامات پذیرفتنی نیست، برای مثال اینکه برخی فروشگاه های زنجیره ای و بزرگ، محصولی چون شکر را بسته ای ۸ هزارتومان و شکر باز و فله ای را کیلویی ۱۵ هزارتومان به فروش برسانند، صحیح است؟ یا کاهش محصول از بسته های غذایی و اخذ پول برای کل میزان محصولی که بر روی بسته آن ذکر شده، اقدام پسندیده ای است؟ این کار نان در خون مردم زدن است، مردمی که در این شرایط با وجود این تنگناها زندگی می کنند و سختی کرونا را با وجود مشکلات اقتصادی به جان خریده اند. این شرایط یک امتحان برای اقشار مختلف مردم است، عزیزانی همچون کادر درمان در این شرایط از جان مایه گذاشته اند اما در مقابل افرادی هستند که از این شرایط اینگونه سوءاستفاده می‌کنند.

وضعیت کشور خطرناک است

این عضو کمیسیون فرهنگی مجلس عنوان کرد: متاسفانه شرایط کرونایی کشور خطرناک است، آمار بالای مبتلایان و فوتی هایی که این روزها اعلام می‌شود بسیار ناراحت کننده و تکان دهنده است، اینکه گفته می‌شود ۴۰۰ نفر فوتی داشته ایم یعنی ۴۰۰ خانواده داغدار شده و عزیزی را از دست داده اند، همه باید با همکاری و رعایت پروتکل ها این شرایط را مدیریت و از این وضع خارج شویم، چرا که واکسن هم درمان صددرصدی نیست و هستند بسیاری از افراد که با دریافت هر دو دُز واکسن بازهم مبتلا شدند، بر همین اساس معتقدم مردم در کنار اینکه به افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن خود توجه کنند در رعایت پروتکل ها نیز کوشا باشند.

واکسن و داروی تقلبی در بازار سیاه

رییس مجمع نمایندگان استان تهران با اشاره به برخی سوءاستفاده هایی که در بازار غیر رسمی در حوزه واکسن و داروی کرونا دیده می‌شود، گفت: اینکه برخی در بازارهای غیر رسمی به جای واکسن کرونا آب مقطر  آن هم با قیمت های گران به مردم بفروشند کاری بسیار غیراخلاقی و ضدانسانی است، اگر کمبود دارویی هم وجود دارد باید مورد پیگیری وزیر بهداشت و درمان باشد و وی در این خصوص پاسخ بدهد، داروهای موجود در بازار سیاه یا تقلبی و یا تاریخ گذشته است، افراد سودجو در این بازار دست به تغییر تاریخ مصرف این داروها می‌زنند که این رفتار غیر انسانی برای یک جامعه اسلامی بسیار دردناک است، متاسفانه در این وضعیت از عاطفه و احساسات افراد سوء استفاده می‌شود، وقتی افراد شاهد این هستند که عزیزانشان به دلیل ابتلا به این ویروس در حال رنج کشیدن هستند برای نجات آن ها ممکن است با قیمت های ۱۰ یا ۲۰ میلیون تومان نسبت به خرید دارو از بازار سیاه اقدام کنند، وزارت بهداشت و درمان، ناظران بازار دارو و قوه قضاییه باید با جدیت با این سودجویان برخورد کنند چرا که اکثر اجناس این افراد تقلبی است و با سوء استفاده از عواطف مردم برای تامین منافع اقتصادی خود تاریخ داروها را تغییر می‌دهند.

تقوی اضافه کرد: در خصوص واردات واکسن توسط بخش خصوصی نیز شرایطی وجود دارد و اینکار صرفا در موارد خاص انجام می‌شود، مجوز این موضوع دارای قواعدی می‌باشد، ابتدا مجوز باید اخذ شود، واکسن وارد شود، مورد ارزیابی معاونت غذا و دارو وزارت بهداشت قرار بگیرد و پس از تایید صحت و سلامت واکسن مورد استفاده قرار بگیرد که استفاده از آن هم خود شرایطی دارد، برای مثال یک کارخانه دار ۲ هزار کارگر دارد و برای واکسینه کردن کارگران خود واکسن وارد می‌کند که روند واکسینه شدن کارگران آن کارخانه هم صرفا با حضور و نظارت ناظرین وزارت بهداشت و درمان امکان پذیر است تا از فروش احتمالی این واکسن ها در بازار غیر رسمی به صورت غیرقانونی جلوگیری شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۱۹۷۶۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟

فرارو- کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی از گوشت قرمز به لبنیات رسیده و بر اساس آمار‌های فائو در سال ۲۰۲۳ تولید شیر و محصولات لبنی در ایران ۲۶۸ هزار تن کاهش پیدا کرده است. این در حالیست که صادرات همین محصولات ۴۲ درصد رشد داشته است.

به گزارش فرارو، محمدرضا بنی طبا، سخنگوی انجمن صنایع فرآورده‌های لبنی ایران اخیرا گفته است: «متاسفانه افکار عمومی، تغییر قیمت محصولات لبنی را برآمده از طمع تولیدکننده می‌دانند غافل از اینکه این سیاست‌های دولت است که به افزایش هزینه‌های تولید و در ادامه گرانی محصول تمام‌شده می‌انجامد. در پی همین سیاستگذاری‌هاست که تعداد شرکت‌های لبنی ایران از بیش از ۱۰۰۰ شرکت در دهه ۸۰ به حدود ۲۰۰ شرکت افت کرده است. کاهش سرانه مصرف لبنیات به دلیل کاهش قدرت خرید مردم مشکل امروز صنعت لبنیات است و متولی حراست از قدرت خرید مردم هم تولیدکننده نیست بلکه مجلس، دولت و وزارتخانه‌های رفاه و اقتصاد و بانک مرکزی هستند.»

این آمار‌ها در شرایطی منتشر می‌شود که سرانه مصرف لبنیات در سال ۸۹ بالای ۱۸۰ کیلو بوده است، علی احسان ظفری، مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های لبنی نیز درباره کاهش مصرف لبنیات در کشور، گفت: «بنابر آخرین آمار سرانه مصرف لبنیات بدلیل کاهش قدرت خرید خانوار به ۵۵ تا ۶۰ کیلو رسیده است.»

کاهش آمار مصرف لبنیات در کشور را می‌توان دومین آمار کاهشی در خصوص اقلامی دانست که به لحاظ ارزش غذایی اهمیت زیادی دارند. پیش از این کاهش سرانه مصرف گوشت در کشور مورد توجه قرار گرفته بود. افشین صدردادرس، مدیرعامل اتحادیه دام سبک، در این باره گفته است: «بنابر آمار ۱۰ ماهه سال گذشته سرانه مصرف گوشت قرمز به ۷.۱ کیلو رسید که نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ کاهش داشته است.»

همزمان با افزایش قیمت اقلامی مثل گوشت و لبنیات، قدرت خرید اقشاری مثل کارگران نیز روز به روز کاهش پیدا می‌کند. علیرضا میرغفاری، نماینده جامعه کارگری و عضو شورای عالی کار در این خصوص می‌گوید: مصرف گوشت قرمز و سفید کاهش پیدا کرده و افراد برای جبران پروتئین مبادرت به خرید سایر اقلام می‌کنند. اگر میزان مصرف گوشت در جامعه کارگری کاهش پیدا کرده به این معنی نبوده که این کالا برای بدن مضر بوده یا فرد توان خرید داشته، اما خریداری نکرده است. توان خرید پایین وی بر اساس دستمزدی که دارد سبب شده تا آن را از سبد خانوار حذف کند.»

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که چرا قدرت خرید اقلام خوراکی روز به روز کاهش پیدا می‌کند و این وضعیت با چه پیامد‌هایی همراه است؟ فرارو در راستای پاسخ دهی به این پرسش‌ها با وحید محمودی، استاد اقتصاد دانشگاه تهران و اقتصاددان گفتگو کرده است:

تعداد زیادی از خانواده‌ها در طبقه «مسکینی» قرار گرفته‌اند

وحید محمودی به فرارو گفت: «وقتی که کشور در شرایط رکود تورمی قرار داد و همانطور که از اسم آن مشخص است، مزمن و مستمر است و البته با ارقام بالای ۳۰ درصد و ۴۰ درصد پیش می‌رود، طبیعیست که قدرت خرید خانوار، تحت تاثیر قرار می‌گیرد و کاهش پیدا می‌کند. قدرت خرید واقعی یک خانوار، مبنا و اساس تصمیمات یک خانوار است؛ تصمیماتی که بودجه خانوار را تحت تاثیر قرار می‌دهد. هر خانوار، بر اساس درامد ثابت خود، برنامه ریزی می‌کند تا منابع و درامد خود را برای خرید اقلام خوراکی و غیرخوراکی تقسیم کند. به طور طبیعی وقتی با تورم مزمن و افسار گسیخته مواجه می‌شویم، خانوار‌ها با محدودیت‌های شدید مواجه می‌شوند؛ بنابراین به طور طبیعی باید به شکلی برنامه ریزی کنند که نیاز‌های اساسی و ضروری خود را در اولویت قرار داده و پوشش دهند. اگر بر اساس خط فقر تقسیم بندی انجام دهیم. دو مفهوم «فقیر» و «مسکین» را داریم. مسکین حتی با صرف کردن تمام درآمدی که دارد نمی‌تواند نیاز‌های خوراکی خود را تامین کند چرا که فقر شدید دارد یا اصطلاحا (Ultra Poor) نامیده می‌شود. تعداد زیادی از خانوار‌ها در بخش مسکینی یا فقر شدید طبقه بندی می‌شوند.»

وی افزود: «خانوار‌هایی که در شرایط فقر شدید قرار می‌گیرند، عموما مستاجر هستند و باید هزینه‌ای را نیز صرف اجاره واحد مسکونی کنند، بنابراین برای آن که سرپناهی داشته باشند، ابتدا باید برای اجاره خانه هزینه کنند. وقتی هزینه‌های اجاره خانه در کشور مدام بالا می‌رود، فشاری که روی دوش خانوار‌ها ایجاد می‌شود نیز افزایش پیدا می‌کند، چرا که رشد درآمد‌ها برابر با رشد قیمت مسکن و اجاره بها نیست. هر اندازه خانوار‌ها هزینه‌های بیشتری را صرف مسکن کنند، به تبع آن، قدرت خریدشان کاهش پیدا می‌کند. در نتیجه همه این شرایط، قدرت انتخاب نیز معنای خود را از دست می‌دهد و افراد مجبورند از تامین نیاز‌های اولیه و پایه‌ای خود شروع کنند.»

استمرار تورم، ساختار عرضه و تقاضا را نابود می‌کند

این اقتصاددان در ادامه گفت: «بر اساس الگوی «انستیتو تغذیه» ۱۳ الی ۱۴ قلم کالای استاندارد برای تغذیه وجود دارد که باید تامین شود (حتی به شکل حداقلی) تا یک فرد بتواند بالای خط فقر قرار گیرد. در این الگو، دقیقا مشخص شده که لازم است یک خانوار در ماه چند گرم گوشت، پنیر، نان، برنج، حبوبات و امثالهم مصرف کند. اما با توجه به کاهش قدرت خرید مردم، تعداد زیادی از کالا‌هایی که لازم است انرژی و سلامت بدن را تامین کنند، خریداری نمی‌شوند. میزان کالری روزانه مورد نیاز برای بدن یک مرد، ۲۵۰۰ کالری است. اما تامین این میزان کالری باید براساس مصرف همه اقلام ضروری و مغذی برای بدن تامین شود. وقتی میزان درامد فرد به خرید گوشت قرمز و پروتئین حیوانی نمی‌رسد، سعی می‌کند، این نیاز را با حبوبات و لبنیات جایگزین کند و وقتی که تورم پیش می‌رود، الگوی مصرف اقلام خوراکی در خانوار‌ها عقب نشینی بیشتری می‌کند و در نتیجه حتی مصرف لبنیات و حبوبات و حتی سبزیجات کاهش پیدا می‌کند و الگوی مصرفی شکل می‌گیرد که به شدت منتهی به افزایش ضعف و بیماری افراد خانواده می‌شود.»

وی افزود: «کاهش قدرت خرید اقلام خوراکی مورد نیاز بدن، در کنار ایجاد بیماری در افراد می‌تواند با افزایش ترک تحصیل نیز همراه شود و عواقب دیگری نیز در جامعه ایجاد کند. اما علت العلل همه این موارد، تورم است که ناشی از ضعف در حکمرانی است. وقتی دولت ضعیف باشد و نتواند تورم را کنترل کند، پیامد‌های آن روی دوش خانوار خواهد بود بنابراین کلیت ریشه تورم به دولت‌ها باز می‌گردد.»

این استاد دانشگاه در پایان تاکید کرد: «وقتی شرایط تورم اقتصاد به شکل فعلی است و فشار‌های زیادی را نیز به صف عرضه وارد می‌کند، درواقع استمرار تورم و رکود تورم را شاهد خواهیم بود. رکورد تورمی (stagflation) بدترین شرایطی است که در اقتصاد کلان رخ می‌دهد. در این وضعیت، از طرفی خانوار تحت فشار تورم است و از طرفی تولید کننده تحت فشار هزینه‌های تولید قرار می‌گیرد و تغییر شکل بازار و مشکلات کمبود توان خرید مردم نیز تولید کننده را آزار می‌دهد. کاهش حاشیه فروش می‌تواند بنگاه‌های تولید را به سمت زیان دهی و حتی تعطیلی سوق دهد. به همین دلیل است که ما آثار تورم را نه فقط در طرف تقاضا، بلکه در طرف عرضه نیز می‌بینیم.»

دیگر خبرها

  • مردمی کردن اقتصاد چگونه محقق می‌شود؟
  • امیرعبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی توقیف‌شده مورد توجه جدی ماست
  • بررسی آخرین وضعیت کشتی توقیف شده اسراییلی حامل پرچم پرتغال | امیر عبداللهیان: موضوع انسانی رهایی خدمه کشتی، مورد توجه جدی ماست
  • پتروشیمی‌ها حق مردم استان بوشهر را بدهند/ لزوم رعایت عدالت
  • نوه نلسون ماندلا: اراده فلسطینی‌ها الهام بخش ماست
  • رعایت نکات بهداشتی در استفاده از حشره کش‌های خانگی
  • کشف کالا‌های قاچاق ۵۶ میلیاردی در اردبیل
  • مردم گوشت نمی‌خریدند، حالا شیر و ماست هم نمی‌خرند؛ چرا؟
  • معین تقوی طلایی شد
  • موضوع عفاف و حجاب از ارزش‌های ملی، مذهبی و سنتی ماست