Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری میزان»
2024-05-06@13:58:30 GMT

چرا آمریکا در جنگ افغانستان شکست خورد؟

تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۲۸۲۹۰

اشغال ۲۰ ساله افغانستان توسط آمریکا با شکستی تحقیرآمیز برای واشنگتن پایان یافت. خبرگزاری میزان – ادعای آمریکا مبنی بر به ارمغان بردن دموکراسی برای کشور‌های مختلف، غالبا براساس الگویی از بروز چرخه خشونت، وابستگی کشور میزبان به حضور آمریکا و هرج و مرج مطلق پس از خروج این کشور شناخته می‌شود.   به گزارش «فایننشال اکسپرس»، حمله آمریکا به افغانستان در سال ۲۰۰۱، پیامد فوری حادثه ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱ بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خروج نظامیان آمریکایی از افغانستان نیز تکرار روند اشغالگری ناموفق این کشور است که امری بی سابقه نیست.   در حال حاضر، وضعیت افغانستان ترکیبی از درگیری میان طالبان و نیرو‌های امنیتی و دفاعی افغانستان و بازگشت آشفتگی‌های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی است. بیشتر بخوانید: دلیل عقب نشینی نظامی آمریکا از عراق و افغانستان چیست؟ دست خالی آمریکا از هزینه‌های هزاران میلیارد دلاری در جنگ‌های افغانستان و عراق دلایل شکست آمریکا در جنگ افغانستان را می‌توان در فهرست زیر مشاهده کرد:   - عدم توجه کافی آمریکا به روند صلح افغانستان ناشی از تضاد ذاتی میان برنامه حمله به افغانستان و نتایج آن که منجر به اشغالگری ۲۰ ساله شد.
- ناکارآمدی رویکرد روند سیاسی صلح از بالا به پایین واشنگتن در افغانستان
- حمله بی موقع به عراق که سبب کاهش تمرکز در افغانستان شد.
- افزایش شمار تلفات و خسارات نظامی آمریکا در افغانستان در پی افزایش حملات علیه مواضع آمریکا
- ناتوانی آمریکا در حل و فصل بحران‌های افغانستان شامل؛ خشونت‌های قومی، فقر، مبارزات داخلی، بی ثباتی، شورش‌های لایه‌ای
- فقدان تغییر در رویکرد و استراتژی در دولت‌های آمریکا و باور به رویکرد نظامی برای پیروزی
- وابسته کردن دولت افغانستان به آمریکا در زمینه‌های سیاسی و نظامی   آنچه مشخص است فرضیه ایجاد صلح و ثبات در افغانستان از طریق تغییر دولت در این کشور که آمریکا مدعی آن بود، نادرست است.   همین امر سبب شد تا استراتژی خروج از زمان دولت «باراک اوباما»، رئیس جمهور اسبق آمریکا، مطرح شود.   آن چه مشخص است، رویکرد آمریکا برای ایجاد صلح در افغانستان، فاقد جامعیت، دوراندیشی و عنصر اساسی سازشگری است.   به نظر می‌رسد رویکرد آمریکا در مورد مداخله در دیگر کشور‌ها براساس اهداف نظامی کوتاه مدت و بدون ارزیابی بلند مدت رخ داده است؛ سنگ بنای چنین مداخلاتی، جنگ شکست خورده آمریکا علیه ویتنام بود.   انتهای پیام/ برچسب ها: آمریکا جو بایدن

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: افغانستان آمریکا جو بایدن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۸۲۹۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند

 رسانه‌های محلی به نقل از ولوریناس کاسیوناس وزیر دفاع لیتوانی روز یکشنبه گفت: ما صفحه جدیدی را در دفاع در سطح جامعه باز می‌کنیم.

به گزارش صدای ایران از ایرنا،وزیر دفاع لیتوانی ادامه داد که مقامات می‌خواهند غیرنظامیانی را برای استفاده از سلاح گرم آموزش دهند تا در زمان جنگ بتوانند از آنها استفاده کنند.

دولت لیتوانی از پزشکان و نظامیان بازنشسته خواسته برای کمک به دولت وارد میدان شوند.

مقامات لیتوانی قبلاً گفته بودند که این کشور بیشتر این رویکرد جدید را از تجربه اوکراین در جنگ با روسیه که در فوریه ۲۰۲۲ (اسفند ۱۴۰۰) آغاز شد، گرفته اند.

با توجه به درگیری‌های جاری در اوکراین، کاسیوناس و همتای لهستانی‌اش ولادیسلاو کوسینیاک-کامیز هر دو ماه گذشته متعهد شدند که به کی‌یف برای بازگرداندن شهروندان این کشور برای حضور در میدان جنگ کمک کنند.

ماه آوریل، لتونی کشور همسایه لیتوانی نیز اصلاحاتی را در قانون خدمات نظامی خود تصویب کرد که به خارجی‌ها اجازه می‌دهد در یگان‌های ویژه نیرو‌های مسلح این کشور در مواقع اضطراری خدمت کنند.

دیگر خبرها

  • لیتوانی نیرو‌های نظامی مردمی برای حضور در جنگ ایجاد می‌کند
  • گروگان‌های طالبان که درباره‌شان نشنیده‌اید / چرا آمریکا ۸۰۰ پایگاه نظامی در سرتاسر دنیا دارد؟ / چرا کشور‌ها به جنگ با یکدیگر می‌روند؟ / چگونه داعش به وجود آمد؟
  • تجمع ضد آمریکا و انگلیس در بورکینافاسو
  • صلیب سرخ: شرایط انسانی در افغانستان وخیم و نیازمند رویکرد جدیدی است
  • ناگفته هایی از عملیات حماس و عملیات وعده صادق: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • رویکرد ایدئولوژیک دولت رییسی، ریشه ادامه چالش‌های اقتصادی
  • سردار رشید: در حمله سپاه به اسرائیل، ۲۴۰ جنگنده آمریکا و ناتو به اسرائیل کمک کردند /اسرائیل جرأت نکرد تصاویر دو پایگاه نظامی اش را به دنیا نشان دهد
  • رویکرد بایدن در قبال تظاهرات ضد صهیونیستی دانشجویان در آمریکا
  • واکنش وزیر دفاع انگلیس به تحریمش از سوی ایران/ مخالفت امارات با استفاده آمریکا از پایگاه های نظامی در این کشور/ حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکایی در شرق سوریه/ رایزنی محرمانه دولت بایدن و عربستان درباره یک توافق
  • راستی آزمایی کمک ۱۷ میلیارد دلاری آمریکا به افغانستان