Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، حجت‌الاسلام سید صادق طباطبایی‌نژادعضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی شامگاه چهارشنبه در نشست تخصصی بررسی «طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی» که به همت بسیج اساتید استان اصفهان با همکاری بسیج کارمندان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد برگزار شد، با بیان اینکه قانونی که امروز مطرح است یک سابقه چندین ساله دارد، گفت: دو نکته مهم ماده ۸۵، تصویب قانون کارشناسی‌تر و موقت است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید قانون جامعی برای فضای مجازی داشته باشیم

او اضافه کرد: فضای مجازی فعلی در کشور بستر ساز اتفاقات زیادی در فضای حقیقی شده است و خیلی از مسائل کشور امروز بسته به این فضا است و طبیعی است که باید قانون جامعی در رابطه با فضای مجازی در کشور داشته باشیم.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دیگر کشور‌های دنیا به ویژه آمریکا قوانین زیادی برای فضای مجازی دارند، اضافه کرد: نزدیک ۳۰۰ قانون در آمریکا برای فضای مجازی این کشور نوشته شده و اعمال می‌شود، بارگذاری محتوا‌هایی ممنوع است و اعمال قانون خودشان را دارند.

حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد با اشاره به اینکه در دوره گذشته که در مجلس و در کمیسیون فرهنگی بودم همین موضوع و طرح در کمیسیون فرهنگی مطرح شد، اما در آن فضا در کمیسیون فرهنگی رأی کافی را نیاورد و به صحن هم نیامد، گفت: همان چیزی که در دوره قبل مطرح شد در این دوره با ۷۰ درصد اصلاحات حدود یک ماه پیش در کمیسیون فرهنگی مجلس رأی آورد و به صحن علنی آمد و رأی آورد.

او با بیان اینکه بخشی از این طرح مربوط به پیام رسان‌ها و برخی مربوط به کاربران است، ادامه داد: ما برای هر دو بخش نکاتی را برای ساماندهی طرح کرده‌ایم که البته هنوز به تصویب نرسیده، پیش نویس طرحی تهیه شده و در صحن علنی برای ماده ۸۵ رأی گیری شده است.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با بیان اینکه آنچه که در این قانون بسیار تاکید شده مربوط به پیام رسان‌های تأثیرگذار است، افزود: تأثیرگذار در این قانون یعنی آنکه افراد زیادی در ارتباط هستند مخاطبان زیادی در این پیام رسان اطلاعات می‌گیرند و اطلاعات را بارگذاری می‌کنند و با این قانون سعی داریم اطلاعات آن‌ها را ثبت کنیم.

او اضافه کرد: در قالب این قانون فرصتی برای پیام رسان‌های اثر گذار ایجاد شده که در داخل کشور واحد حقوقی را ثبت کنند و پاسخگوی فعالیت‌های آن پیام رسان و اطلاعاتی که در آن رد و بدل می‌شود، باشند.

نمایند مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ما نمی‌توانیم اجازه دهیم پیام‌رسانی داخل کشور فعالیت‌های زیادی داشته باشد، اما در قبال فعالیت خود در کشور پاسخگو نباشد، ادامه داد: هیئت مرکزی برای ساماندهی این امر پیش بینی شده است که رئیس مرکز ملی فضای مجازی نیز عضوی از این هیئت است.

حاکمیت نمی‌تواند به فضای مجازی بی توجه باشد

او با بیان اینکه در کشور شورای عالی فضای مجازی داریم که عالی‌ترین مجموعه تصمیم گیری برای فضای مجازی در کشور است و به دستور مقام معظم رهبری تشکیل شده است، گفت: آنچنان که ایشان توجه دارند ما هم باید توجه داشته باشیم که نباید به راحتی از بستر فضای مجازی عبور کنیم چرا که فعالیت‌ها، کنش‌ها و واکنش‌های ما را در اجتماع و در منزل و در کار‌های فردی و اجتماعی در بر می‌گیرد لذا اصلاً نمی‌تواند حاکمیت نه در ایران و نه در ۱۸۰ کشوری دیگری که با فضای مجازی در ارتباط هستند، بی‌توجه باشد.

حجت‌الاسلام طباطبایی نژاد ادامه داد: اگر فضای مجازی بدون چارچوب در اختیار کاربر قرار گیرد بستری برای کلاهبرداری، سو استفاده و بستر انواع خلاف‌ها است؛ اگر چه از آن طرف هم این بستر برای رشد، ارتقا و پیشرفت فرهنگ و اخلاق مناسب است، اما این در حالی است که استفاده درست خود را داشته باشد، اما چار چوب نیاز دارد.

ارتباطات اداری از طریق پیام رسان‌های خارجی محدود می‌شود

نمایند مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: فضای مجازی بستری برای جابجایی اطلاعات محرمانه و طبقه‌بندی کشور شده و دشمن به این اطلاعات دست می‌یابد بنابر این ارتباطات اداری از طریق پیام رسان‌های خارجی محدودیت برای آن ایجاد می‌شود.

نرم افزار‌های پیام رسان داخلی در جاده خاکی هستند

او ادامه داد: نرم افزار‌ها بر روی یک پهنای باندی فعالیت خود را انجام می‌دهند و هر چه پهنای باند وسیع‌تر و در دسترس‌تر با سرعت بیشتر باشد مردم بیشتر از آن استفاده می‌کنند، اما در کشور بهترین پهنای باند به نرم افزار‌های خارجی داده شده و نرم افزار‌های خودمان در جاده خاکی هستند برای همین مردم سراغ نرم افزار‌های خارجی رفته‌اند و از آن کوچ نمی‌کنند.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: تقویت برنامه نویسی برای امنیت بیشتر، تقویت تولید داخل برای اراده حاکمیت در مباحث فرهنگی، امنیت سیاسی، اقتصادی و اجتماعی امری ضروری است، باید پشتیبانی مالی و حمایت قانونی از برنامه‌نویسی داشته باشیم، باید پهنای باند بهتر و قوی‌تر و ارزانتری را در اختیار بگذاریم که در این پیش نویس این امر دیده شده است.

طباطبایی نژاد ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مسائل این پیش نویس قانون این است که ما به فضای پلت فرم‌ها و نرم افزار‌های داخلی اهمیت بیشتری دهیم پهنای باند بهتری قیمت را به یک سوم و سرعت آن را دوبرابر کنیم.

تولیدکنندگان فیلترشکن مجرم هستند

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی گفت: نکته دیگر که در این قانون آمده کسی که فیلترشکن تولید کند مجرم است و کسی که از فیلترشکن استفاده کند، مجرم نیست، در این پیش نویس آمده این است که اگر کسی تولید می‌کند باید از یک مسیر قانونی وارد شود و اگر مسیر را طی نکند مجرم است.

او با بیان اینکه فضای مجازی رها است و حتی یک قانون هم در این رابطه نداریم، گفت: این در حالی است که در آمریکا ارتش در فضای مجازی اعمال حاکمیت می‌کند و حدود ۳۰۰ قانون در این زمینه دارند.

نگرانی‌ها در خصوص نوع قانونگذاری است

نمایند مردم اردستان در مجلس شورای اسلامی گفت: از زمان آغاز فعالیت برای طرج صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی ۱۲ سال می‌گذرد و هنوز هیچ قانونی تصویب نشده و ما نمی‌توانیم بگوییم در فضای مجازی هیچ قانونی نداشته باشیم، اگر نگرانی و دغدغه در این رابطه است در نوع قانونگذاری است نه در اصل قانونگذاری، در اصل قانون گذاری هیچ کسی قبول نمی‌کند که فضای مجازی یله و رها باشد.

قانون صیانت از کاربران در فضای مجازی موقتی است

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مصوبات ماده ۸۵ موقت است و حدود چهار یا پنج سال به صورت موقت اعمال می‌شود، اضافه کرد: در این بازه زمانی نواقص رفع و بعد دائمی خواهد شد.

او گفت: برخی پیام رسان‌ها بستر سو استفاده‌های مالی، اقتصادی، سیاسی و امنیتی شده‌اند و برایشان سخت است که بیایند تحت قانون قرار گیرند، مردم باید به صورت کامل در جریان این قانون قرار بگیرند، آنچه که در این قانون آمده بهترین طرح برای خانواده‌های ایرانی است، این قانون بار‌ها اصلاح شده و باز هم در ماده ۸۵ خیلی موارد تغییر می‌کند تا به نقطه نهایی برسد.

انتهای پیام/م

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: عضو کمیسیون فرهنگی مجلس طرح صیانت از کاربران در فضای مجازی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی کمیسیون فرهنگی برای فضای مجازی نرم افزار پیام رسان فضای مجازی نرم افزار ها پیام رسان ها داشته باشیم پهنای باند پیش نویس ماده ۸۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۲۹۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی

رییس پلیس فتا فراجا از آغاز طرح عملیات پلیس فتا بر علیه تبلیغ کنندگان فروش سلاح و مهمات و ترویج کنندگان خشونت در فضای مجازی طی سال جاری خبر داد.

به گزارش مهر، سردار وحید مجید رئیس پلیس فتا فراجا گفت: در جهت پاکسازی و ارتقای امنیت فضای مجازی دو طرح عملیاتی ویژه پلیس فتا بر علیه تبلیغ کنندگان و فروشندگان سلاح، مهمات و اقلام ممنوعه و همچنین مقابله با پدیده ترویج خشونت و اراذل و اوباش در فضای سایبر در حال اجرا است.

این مقام ارشد سایبری خبر داد: در این راستا ۳۴ کار گروه ویژه عملیاتی و اطلاعاتی در خصوص رصد تارنما‌های مجرمانه و شناسایی مجرمان این دو حوزه که همواره پاکسازی و امنیت آن مورد درخواست هموطنان است، شروع به اجرای طرح کرده‌اند.

وی ادامه داد: بر اساس تجزیه، تحلیل و رصد‌های صورت گرفته در فضای مجازی بیش از ۹۰ درصد تبلیغات فروش و واگذاری سلاح، مهمات، افشانه و شوکر الکتریکی صرفاً یک ترفند کلاهبردارانه از سوی مجرمان سایبری به جهت کلاهبرداری مالی از متقاضیان محسوب می‌گردد و در حقیقت این افراد کلاهبردار هیچ گونه اقلامی نظیر سلاح، مهمات و ... به درخواست کنندگان واگذار نخواهند کرد.

رئیس پلیس فتا فراجا با تاکید بر عزم جدی پلیس فتا در برخورد با این دو پدیده مخل امنیت و آرامش هموطنان در فضای مجازی؛ از کاربران خواست: ضمن مشارکت با پلیس فتا در پاکسازی فضای مجازی در صورت مشاهده موارد مشکوک و مجرمانه موضوع را از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ به پلیس فتا گزارش کنند.

دیگر خبرها

  • آنچه که باید در مورد ویژگی‌های جدید واتس‌اپ بدانید
  • شعری که در فضای مجازی ۱۰ میلیون بازدیدکننده داشت
  • انفصال از خدمت شهردار گلستان صحت ندارد
  • فیلم پربـازدید فضای مجازی؛ سخنرانی اقتصادی رئیسی در جنوب تهـران!
  • پویش مجازی «خاطره ای از معلمم» در البرز اجرا می‌شود
  • حمله سگ ولگرد به پسر بچه ۱۲ ساله در کرج
  • فیلم| واکنش کاربران مجازی به برخورد پلیس آمریکا با دانشجویان
  • پلیس علیه تبلیغ‌کنندگان سلاح در فضای مجازی
  • حفظ حریم خصوصی و امنیت داده‌های کاربران؛ از ایران تا آمریکا
  • عضو کانال‌های فضای مجازی صداوسیمای گلستان شوید