Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران آمریکایی در بررسی مشترکی سعی دارند یک مدل رایانه‌ای از ساختارهای پیچیده داخل قلب انسان ارائه دهند که به درک بهتر نارسایی قلبی کمک می‌کند.

به گزارش ایسنا و به نقل از وب‌سایت رسمی "مؤسسه تحقیقات جنوب غربی"، گروهی از پژوهشگران آمریکایی در حال ابداع یک مدل رایانه‌ای از ساختارهای پیچیده قلب انسان هستند که به عنوان بخشی از یک تلاش بزرگتر برای جراحی قلب نجات‌بخش صورت می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این پژوهش، همکاری مشترکی میان پژوهشگران "مؤسسه تحقیقات جنوب غربی"(Southwest Research Institute) آمریکا و "دانشگاه تگزاس در سن آنتونیو"(UTSA) به شمار می‌رود.

در قلب انسان، شمار زیادی از دسته‌های کوچک عضلانی وجود دارند که "تورتیغه‌های زورقی قلب"(Trabeculae Carneae) نامیده می‌شوند و به رغم اهمیت آنها در آناتومی قلب، عملکرد آنها به خوبی درک نشده است و در بیشتر مدل‌های قلب نادیده گرفته می‌شوند.

با بالا رفتن سن، عضلات قلب می‌توانند سفت شوند، کارآیی قلب را کاهش دهند و به بروز نارسایی قلبی غیر قابل درمان منجر شوند. پژوهشگران با کمک یک دستگاه قوی سی‌تی اسکن، به قلب اجساد پرداخته‌اند تا در مورد یک مداخله جراحی جدید، آگاه شوند.

دکتر "کیث بارتلز"(Keith Bartels)، سرپرست این پژوهش گفت: درک ساختارهای پیچیده تورتیغه‌های زورقی قلب، به روشی قوی‌تر از ام‌آرآی یا سی‌تی‌اسکن‌های استاندارد نیاز دارد. ما از یک دستگاه‌ سی‌تی‌اسکن مبتنی بر اشعه ایکس استفاده کردیم تا تصاویری را از قلب انسان به دست بیاوریم.

دکتر "هایچائو هان"(Hai-Chao Han)، از پژوهشگران این پروژه گفت: تصویر ساختارهای پیچیده داخل قلب، به من کمک خواهد کرد تا یک مدل واقع‌بینانه از تورتیغه‌های زورقی قلب ارائه دهیم که بر اساس مدل پیشین من برای بطن چپ ساخته شده است.

وی افزود: این همکاری، نخستین گام برای ارائه یک روش جدید جراحی خواهد بود. این مدل رایانه‌ای، به درک عمیق‌تر تورتیغه‌های زورقی قلب کمک خواهد کرد.

"بارتلز" گفت: من امیدوارم که این پژوهش‌ نهایتا بتواند کیفیت زندگی مردم را بهبود ببخشد و حتی در بلندمدت، جان مردم را نجات دهد. نارسایی قلبی، یک مشکل اساسی است که بر زندگی میلیون‌ها نفر اثر می‌گذارد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: قلب مدل رایانه ای نارسایی قلبی سی تی اسکن دانشگاه تگزاس ساختارهای پیچیده مدل رایانه ای قلب انسان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۷۳۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، گروهی از محققان به سرپرستی دانشگاه ساری در انگلیس تلاش کرده اند محتوای چربی (لیپیدها) موجود در سلول‌های سرطانی را مشاهده و مطالعه کنند. 

این فناوری نوین با همکاری پژوهشگران دانشگاه کالج لندن، شرکت داروسازی GSK و شرکت‌های «یوکوگاوا» «Yokogawa» و «سایکس» «Sciex» توسعه یافته است.

نظارت بر محتوای چربی

لیپید‌ها اجزای مهمی در سلول‌ها هستند و به سلول‌های سرطانی اجازه رشد، تکثیر و متاستاز را می‌دهند.

پژوهشگران از سامانه تک سلولی شرکت یوکوگاوا موسوم به SS۲۰۰۰ استفاده و سلول‌های سرطانی منفرد را از یک ظرف کشت شیشه‌ای نمونه برداری کردند. این سامانه‌ی نوآورانه، سلول‌های زنده منفرد را با استفاده از لوله‌های کوچک استخراج می‌کند و امکان بررسی دقیق را فراهم می‌آورد.

عرض این لوله‌ها به سختی ۱۰ میکرومتر یعنی نصف قطر نازک‌ترین موی انسان است.

در گام بعدی، محققان با رنگ آمیزی این سلول‌ها با رنگ فلورسنت، توانستند قطرات لیپید را در طول آزمایش بررسی کنند. آنها سپس با سایکس برای ایجاد یک رویکرد جدید طیف سنجی جرمی همکاری کرده و توانستند لیپید‌ها را شکسته و ساختار واقعی سلول را مشخص کنند.

کل این فرآیند به مشاهده چگونگی تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیط اطراف منجر شد.

مجریان این مطالعه از دانشکده شیمی و مهندسی شیمی دانشگاه ساری می‌گویند مشکل سلول‌های سرطانی این است که «هیچ دو سلولی شبیه هم نیستند» و همین موضوع طراحی یک درمان مطلوب را سخت‌تر می‌کند، زیرا برخی از سلول‌ها همیشه بیش از سایرین در مقابل درمان مقاومت می‌کنند.

با این حال، همیشه ثابت شده مطالعه سلول‌های زنده با جزئیات کافی برای درک واقعی ساختارشان پس از خارج کردن آنها از محیط طبیعی، دشوار است.

به همین دلیل نمونه برداری سلول‌های زنده زیر میکروسکوپ و بررسی یک به یک محتوای چربی آنها برای محققان همیشه جذاب و هیجان انگیز بوده است.

دانشمندان همچنین از این رویکرد جدید برای مطالعه مولکول‌های چربی لیپید‌ها در چندین سلول سرطانی استفاده کردند. جالب است که محققان تفاوت‌هایی را در ویژگی‌های لیپیدی سلول‌های مختلف شناسایی کردند.

مجریان این پژوهش ادعا می‌کنند روش آنها راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا دیده نشده هموار می‌کند. یک روز، ممکن است بتوان نحوه تعامل تک سلول‌های سرطانی را با سلول‌های اطرافش مشاهده کرد؛ پیشرفتی که به ارائه درمان‌های جدید و هدفمندتر منجر خواهد شد.

این شیوه فناورانه می‌تواند شناخت ارزشمندی از چگونگی پاسخ انواع سرطان به درمان‌ها ارائه داده و به پزشکان در درک تاثیر پرتو درمانی سلول‌ها کمک کند، به ویژه اینکه چگونه برخی از سلول‌های سرطانی در برابر پرتودرمانی مقاومت می‌کنند؛ مقاومتی که می‌تواند منجر به عود سرطان شود.

این یافته‌ها در مجله Analytical Chemistry منتشر شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ستاره‌شناسان قوی‌ترین شواهد برای سیاره نهم را کشف کردند
  • کیس رایانه مینیاتوری + فیلم
  • شکست تلاش‌ آمریکا برای گسترش نفوذ در آفریقا
  • فناوری هشدار دهنده بلعیده شدن باتری ابداع شد
  • ‌ساختارهای حقوقی و ‌حقیقی در تحقق شعار سال ‌مورد توجه قرار گیرد
  • (ویدئو) لحظه اصابت موشک ارتش یمن به پهپاد ۳۲ میلیون دلاری آمریکایی
  • ابداع جوراب‌هایی الکترونیکی برای رهایی‌بخشی بیماران دیابتی از زخم پا
  • ایران برای ایجاد یک پایگاه دائمی در دریای سرخ تلاش می‌کند
  • زمان بازگشت به جنوب خط استوا
  • فناوری مشاهده درون سلول‌های سرطانی ابداع شد