Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-02@06:06:14 GMT

3 روش کار صادرکنندگان و واردکنندگان

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۳۹۷۷۰

خبرگزاری آریا - نائب رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق بازرگانی با اشاره به سه روش مورد استفاده در زمینه واردات و صادرات، انجام دادوستدهای تجاری و مالی به روش تهاتر را در دور زدن تحریم‌ها بی‌اثر دانست.
به گزارش خبرگزاری آریا ، محمدرضا فاروقی، نائب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی در گفت‌وگو با خبرنگار ایبِنا درباره ایجاد زمینه‌های تهاتر با کشورهای طرف تجاری ایران به عنوان یکی از راهکارهای بی‌اثر کردن تحریم‌ها در دریافت و پرداخت های ارزی، گفت: وارد و صادرکننده‌ها با سه رویه کار خود را پیش می‌برند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نخستین آن واردات در مقابل صادرات است. وارد کننده در این حالت از ارز صادراتی صادرکننده با کنترل بانک مرکزی استفاده می‎کند، در رویه دیگر وارد کننده می‌تواند صادراتی مستقیم از ارزهای صادراتی خود را به سرانجام برساند. شیوه بعدی هم تهاتر است، به این معنا؛ شرکت وارد کننده به طور مستقیم ارز حاصل از صادرات یک شرکت صادراتی را در اختیار خود قرار می‌دهد و به طور مستقیم مبالغ ارزی حاصل از صادرات را برای واردات شرکت دیگر تهاتر می‌کند. 
وی در ادامه اضافه کرد: تاثیر این حرکت در دور زدن تحریم‌ها بستگی به عواملی دارد که باید آنها را مورد توجه قرار داد. اساسا ارزی که یک صادرکننده در خارج از کشور دارد را نمی‌تواند در یک عملیات صرافی برای انتقال ارز به یک شرکت ثالث مورد استفاده قرار دهد، زیرا صادرکنندگان عموما در واردات کشور حساب‌های ارزی ندارند و باید از خریداران خارجی خود درخواست کنند تا این ارز را به یک حساب و کشور دیگری ارسال کنند که در بحث مقررات FATF امکان دارد چنانچه شرکت متبوع به آن پیوسته باشد، مشکل ساز شود.
نائب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی در این رابطه اظهار داشت: تهاتر در بحث دور زدن تحریم‌ها اثر آنچنانی نمی‌تواند به جای بگذارد، زیرا در رویه مقابل این مسئله که صادر کننده ارز خود را به صرافی‌های نیما می‌فروشد، پول در حساب خارج از کشور این صرافی‌ها باقی می‌ماند و آن‎ها می‌توانند برابر با تخصصی که در این امر دارند به درخواست وارد کنندگان متقابلا در سامانه نیما آن را برای واردات شرکت‌های فوق تخصیص دهند. 
فاروقی در این‌باره تاکید کرد: انجام تهاتر در عمل این امکان را به وجود نمی‌آورد تا صادرکننده‌ای که تخصص آن بحث نقل و انتقالات مالی نیست، بتواند این کار را انجام دهد. رویه فوق در سابق به صورت صوری اتفاق می‌افتاد، اما اکنون با کنترل‌های بانک مرکزی و رویه اجرایی مصوب کار سخت شده است. ساختار بانکی و دیگر موارد باید نشان دهنده این عملیات ارزی باشد که مبادلات به چه نرخ ارز و تسعیری انجام شده و چگونه صورت گرفته است، ولی برای مسئله دور زدن تحریم‌ها کار آنچنانی نمی‌توان انجام داد. 
وی درباره دلیل دنبال کردن این رویه از سوی دولت چنین توضیح داد: مهم ترین دلیل آن تفاوت 11 درصدی نرخ ارز آزاد با نیما است که در صورت رفتن به سمت یکسان سازی نرخ ارز ظرفیت ارز نیما هم افزایش می‌یابد. به هر حال وظیفه خطیری برعهده دارند و آن هم این است که ارزهای صادراتی را در انحصار خود نگه دارند و آن را برای واردات کالاهای اولویت‌دار تخصیص دهند.
نائب رییس کمیسیون تسهیل تجارت و مدیریت واردات اتاق بازرگانی در ادامه تصریح کرد: اساسا در پرداخت وجوه ریالی در قبال ارز خریداری شده از صادرکننده باید دستور پرداخت از طریق بانک عامل بر واردات صورت گیرد و چنین نیست که صوری این کار انجام شود، ولی افزایش لیست اقلام وارداتی هم مشکلات خاص خود را دارد.
فاروقی در این خصوص افزود: وارد کننده در بحث انتقال ارز در صورتی که در صدد بر آید ارزی را از صادرکننده از خارج کشور مورد خریداری قرار دهد، چندین مشکل دارد. نخستین مشکل این است که باید آن کشور بتواند به یک کشور دیگر بدون اسناد قابل استناد حواله را انجام دهد. بحث دوم این است که عموما از آنجا که کالا از یک کشور ثالث می‎آید، بنابراین در بحث حمل معاملات تجاری احتمال بلوکه کردن آن وجود دارد که می‌تواند منابع ارزی کشور را به خطر بیاندازد.
-->

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: دور زدن تحریم ها اتاق بازرگانی وارد کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۳۹۷۷۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو

استان زنجان هم همانند سایر استان‌ها در پاویون وزارت کشور در ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی غرفه دایر کرده و مهمترین زنجیره ارزش‌های خود یعنی نساجی و زیتون را به صادرکنندگان ملی و بین‌المللی معرفی می‌کند.

 

 

به اشتراک بگذارید: https://tn.ai/3077725 درباره ما ارتباط با ما آرشیو اخبار ؛ جدیدترین اخبار لحظه به لحظه امروز پیوندها بازار پربیننده‌ترین اخبار قیمت ارز و طلا لیگ ایران و جهان ما را دنبال کنید: RSS تلگرام اینستاگرام توییتر   آپارات   سروش   آی‌گپ   گپ   بله   روبیکا   ایتا
All Content by Tasnim News Agency is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 International License.

دیگر خبرها

  • انجمن واردکنندگان برنج : چرا برنامه دولت برای تخصیص ارز برنج رسما اعلام نمی‌شود؟
  • اعلام سیاست دولت به مجلس برای مهار نوسانات ارزی
  • حسینی: سیاست دولت در کنترل نوسانات ارزی به مجلس اعلام شد
  • ظرفیت داخلی تولید لوکوموتیو برای پاسخ به نیاز کشور کافی است
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو
  • تصمیم مهم مجلس ؛ تخصیص ۱.۸ میلیارد یورو به نیروهای مسلح از فرابودجه تهاتر نفت + جزئیات
  • چرا بانک مسکن قرارداد با صندوق توسعه ملی را امضا نکرد؟
  • تکذیب ادعای ارزپاشی از محل ذخایر ارزی
  • معرفی زنجیره ارزش نساجی زنجان به صادرکنندگان در اکسپو + فیلم
  • کالا‌های وارداتی که دلارشان ارزان ماند؛ اما تورمشان قد کشید/ رانت ارزی به سود مردم یا وارداتچی ها؟