Web Analytics Made Easy - Statcounter

هدی معدنی مسئول بخش قلب سلول درمانی پژوهشگاه رویان  در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره سلول درمانی اظهار کرد: علم پزشکی باساختی در کتاب‌های پزشکی ما از سال ۲۰۰۸ وارد شده است.

او افزود: علم پزشکی امروزه به اندازه‌ای پیشرفت کرده که برایش محصول تاییددار داریم، تاییددار بودن یعنی چیزی که بتوان برای بیمار استفاده کرد و مراحل آزمایشی آن را در ۳ دوره آزمایشگاهی و انسانی و حیوانی انجام داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معدنی تصریح کرد: محصول‌های تاییددار وقتی ۳ مرحله فوق را پشت سر می‌گذارند یک نهاد ناظر در کشورما که سازمان غذا و دارو نام دارد اجازه استفاده آن را در بیماران می‌دهد.

مسئول بخش قلب سلول درمانی پژوهشگاه رویان ادامه داد: امروزه ۷۳ محصول مجوزدار توسط ناظران مختلف در بیماری‌های گوناگون مورد تایید قرار گرفته که عمده آن‌ها در بیماری‌های سرطان و خونی است، اما پژوهشگاه رویان در درمان بیماری‌های چشم، سیستم گوارشی، پوست، مغز و اعصاب، قلب و ... محصول دارد.

معدنی گفت: درمان‌های باساختی در ۳ مرحله سول درمانی، ژن درمانی و درمان بر پایه مهندسی بافت تقسیم بندی می‌شوند. قدیمی‌ترین این دسته‌های درمان به سلول درمانی معروف است. اما بعضی اوقات برخی بیماری‌ها هم با عنوان سلول درمانی شناخته می‌شود و ممکن است که درست نباشد، اما به علت قدمت پزشکی باساختی سلول درمانی نامیده می‌شوند.

درمان بیماری‌های قطعی وارد فیلد سلول درمانی نخواهند شد

مسئول بخش قلب سلول درمانی پژوهشگاه رویان ادامه داد: برخی بیماران با پژوهشگاه برای جراحی‌های زیبایی تماس می‌گیرند و فکر می‌کنند که سلول درمانی جایگاه دارد، اما عملا چیزی که درمان استاندارد داشته باشد و بیمار جواب بگیرد هیچ زمانی وارد فیلد سلول درمانی نخواهد شد.

معدنی اضافه کرد: باید اطلاع رسانی درستی داشته باشیم، اگر کسی کاندید درمان دسته‌ای از پزشکی باساختی می‌شود به معنای درمان کامل نیست، هرچند که این تیپ درمان‌ها برای سرطان‌های اطفال کامل هستند.

مسئول بخش قلب سلول درمانی پژوهشگاه رویان ادامه داد: تمامی درمان‌های سلولی ما نتیجه قطعی از سلامت بیمار نمی‌دهند؛ چرا که سلول درمانی یک علم نوینی است، بلکه بیماری‌های صعب العلاج ما بهبود جسمی فرد را به همراه خواهد داشت.

معدنی افزود: پژوهشگاه رویان در حال کار کردن روی درمان سکته‌های مغزی است و مابقی کشور‌ها هم در این زمینه فعالیت می‌کنند. برای مثال، در حوزه مغز و اعصاب بیماری‌هایی مانند سکته مغزی، ام اس، آلزایمر، پارکینسون، ضربه نخاعی وجود دارند که از نظر ما جزو بیماری‌های صعب العلاج هستند و برای درمان آن‌ها فعالیت خود را آغاز کرده ایم.

مسئول بخش قلب سلول درمانی پژوهشگاه رویان ادامه داد: یک مقاله‌ای را سال گذشته منتشر کردیم تا به جهان بفهمانیم که علم سلول درمانی خیلی هم عقب نیست. تا به امروز ۵ محصول تاییدیه دار از سازمان غذا و دارو در ایران وجود دارد که در دسته درمان‌های سلول درمانی و درمان مهندسی بافت جای می‌گیرد. اما، هنوز درمان ژن درمانی مورد تایید نداریم و به علت اینکه محصول مورد تایید ژن درمانی در دنیا داریم در ایران هم روی آن کار می‌کنیم و تحقیقات آزمایشگاهی حیوانی آن انجام شده و آماده شروع تحقیقات انسانی آن هستیم و در سال ۲۰۱۷ محصول آن در دنیا به سرعت مطرح شد.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: سلول درمانی سازمان غذا و دارو بیماری ها درمان ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۳۵۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!

ایتنا - محققان موفق به ابداع فناوری تصویربرداری جدیدی شده‌اند که امکان مشاهده درون سلول‌های سرطانی به صورت زنده و مطالعه نحوه تعامل آن‌ها با محیط اطراف را فراهم می‌کند.
این دستاورد می‌تواند گام مهمی در درک بهتر بیولوژی سرطان و توسعه درمان‌های موثرتر باشد.

این فناوری توسط تیمی از دانشگاه ساری انگلستان توسعه یافته که به دنبال مشاهده و مطالعه محتوای چربی یا لیپیدهای موجود در سلول‌های سرطانی بوده است. لیپیدها اجزای کلیدی در رشد، تکثیر و متاستاز سلول‌های سرطانی هستند.

در این روش، ابتدا سلول‌های سرطانی منفرد زنده از محیط کشت استخراج شده و با رنگ فلورسنت رنگ‌آمیزی می‌شوند. سپس با کمک طیف‌سنجی جرمی، ساختار دقیق لیپیدهای داخل سلول تعیین می‌گردد. در نهایت، پژوهشگران قادر به مشاهده تغییرات و تکامل سلول‌های سرطانی در پاسخ به تغییرات محیطی خواهند بود.

یوهانا فون گریشتن از دانشگاه ساری می‌گوید: "مشکل سلول‌های سرطانی این است که هیچ دو سلولی شبیه به هم نیستند. همین مسئله طراحی یک درمان مناسب را دشوار می‌سازد. توانایی مشاهده و مطالعه سلول‌های زنده منفرد بسیار هیجان‌انگیز است."

کارلا نیومن از GSK نیز معتقد است این روش جدید راه را برای مطالعه سلول‌های سرطانی با جزئیاتی که قبلا ندیده بودیم، هموار می‌کند و می‌تواند درمان‌های جدید و هدفمندتری را فراهم آورد.

علاوه بر کمک به درک بهتر سرطان، این فناوری می‌تواند بینش‌های ارزشمندی در مورد چگونگی پاسخ انواع سلول‌ها به پرتودرمانی و تشعشع نیز ارائه دهد. پژوهشگران امیدوارند این دستاورد بتواند به توسعه درمان‌های کارآمدتری برای سرطان و حتی سایر بیماری‌ها مانند بیماری‌های ایمنی و عفونی نیز کمک کند.

این تحقیقات که با همکاری کالج دانشگاهی لندن، شرکت‌های داروسازی GSK، یوکوگاوا و سایکس انجام شده، در مجله Analytical Chemistry منتشر گردیده است.

دیگر خبرها

  • آیا زالو واقعا می‌تواند درمان کننده باشد؟
  • زالو درمانی؛ انجام بدهیم یا نه؟
  • بهره مندی ۳ هزار و ۷۰۰ بیمار صعب العلاج و خاص از تسهیلات درمان در گلستان
  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • زالو درمان می‌کند؟
  • با این فناوری انقلابی می‌توان درون سلول‌های سرطانی را مشاهده کرد!
  • روایت رییس پژوهشگاه رویان از پیام رهبری در خصوص ساخت انسان کامل
  • ببینید | ادعای رییس پژوهشگاه رویان برای احیای نسل دایناسور توسط انسان
  • توصیه‌ای که رهبر انقلاب برای پژوهشگاه رویان داشته‌اند
  • تقسیم عشق در زندگی زوج مبتلا به «ای‌ال‌اس»/بیماری جزیی از زندگیست