Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-06@19:02:42 GMT

برگزیدگان جشن مستقل سینمای مستند ایران معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۵۳۶۱

برگزیدگان جشن مستقل سینمای مستند ایران معرفی شدند

برگزیدگان دوازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران معرفی شدند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، شهرام درخشان دبیر دوازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران در آیین پایانی این رویداد که شامگاه جمعه 15 مردادماه 1400 برگزار شد، ضمن قدردانی از همه مشارکت کنندگان، حامیان و همچنین انجمن کارگردانان و تهیه‌کنندگان مستند از تلاش‌های هیئت داوران جشن شامل مهناز افضلی، آزاده موسوی، شیرین برق‌نورد، محمدرضا اصلانی، علیرضا حسینی، رضا خوشدل‌راد، مهدی باقری، محمدرضا دلپاک و کامیار فاروقی و همچنین هیئت انتخاب جشن شامل رزت قادری، الهه نوبخت، مریم حق‌پناه، رایا نصیری، ناصر صفاریان، کوروش عطایی، معین کریم الدینی، رضا مجلسی و سعید محصصی قدردانی کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مستند ایرانگردی «اهل‌سفر» به 2 استان آذری‌زبان می‌رود+ عکسجزئیات بخش ویژه جشنواره تلویزیونی مستند اعلام شدروستا‌هایی در ایران با تجربه‌های خاص در عبور از بحران‌ها/ «آباد باد» از امشب روی آنتن شبکه مستند + فیلم

در ادامه این مراسم، بیانیه هیات رئیسه جشن مستقل سینمای مستند ایران توسط سعید رشتیان قرائت شد.

هچنین در این مراسم، آیین بزرگداشت حمیدرضا احمدی لاری و سام کلانتری نیز برگزار و از سال‌ها تلاش و فعالیت این هنرمندان در سینمای ایران قدردانی شد.

در ادامه این رویداد، جوایز برگزیدگان جشن دوازدهم که به صورت زنده پخش شد به شرح زیر اهدا شد:

*بهترین کارگردانی فیلم مستند کوتاه مدت:

تندیس: «لالایی‌های ابوحمیظه» محسن ظریفی پور

دیپلم افتخار: «جاده‌های برفی» هایده مرادی

*بهترین تهیه کننده فیلم مستند کوتاه بهترین فیلم:

تندیس: «کاریز، قصه آب» هادی آفریده

*بهترین کارگردانی مستند نیمه بلند:

تندیس: به هیچ فیلمی تعلق نمی‌گیرد

دیپلم افتخار: «کل فاطمه» مهدی زمانپور کیاسری و «موریانه‌ای با دندان‌های شیری» بکتاش آبتین

*بهترین تهیه‌کنندگی مستند نیمه بلند بهترین فیلم:

تندیس: «رش او» مژگان صیادی

دیپلم افتخار: «کل فاطمه» سمیه زراعت کار و مهدی زمانپور کیاسری

*بهترین کارگردانی مستند بلندمدت:

تندیس: «کاغذپاره‌ها» بهزاد نعلبندی

دیپلم افتخار: «دختران نجار، دونوازی برای یک رویا» آزاده بی زارگیتی

جایزه ویژه داوران: «رادیوگرافی یک خانواده» فیروزه خسروانی

* بهترین تهیه کنندگی مستند بلند بهترین فیلم:

تندیس: «جایی برای فرشته‌ها نیست» محمد شکیبانیا، محسن شاه محمد میراب

دیپلم افتخار: «رویاهای خالکوبی شده» بهزاد توکلی

* بهترین پژوهشگر:

تندیس: «بازگشت دوباره» فرهاد ورهرام

دیپلم افتخار: «جاده‌های برفی» هایده مرادی، «دختران نجار، دونوازی برای یک رویا» آزاده بی زارگیتی

*بهترین نویسنده گفتار متن:

تندیس: «بازگشت دوباره» فرهاد ورهرام

* بهترین گویندگی:

تندیس: «بازگشت دوباره» شهرام درخشان؛ انصراف شهرام درخشان دبیر جشن از دریافت جایزه

دیپلم افتخار: «تنها چند متر» شادروان فاضل فرهی

*بهترین فیلمبرداری:

تندیس: «جایی برای فرشته‌ها نیست» رضا تیموری

دیپلم افتخار: «ایساتیس» مهدی آزادی، «تارهای ممنوعه» بهروز بادروج

*بهترین صدابرداری:

تندیس: «جایی برای فرشته‌ها نیست» شاهین پور داداشی، «دختران نجار، دونوازی برای یک رویا» شاهین پور داداشی

دیپلم افتخار: «تارهای ممنوعه» حبیب محمدی

*بهترین صداگذاری:

تندیس: «جایی برای فرشته‌ها نیست» انسیه ملکی، «کاغذپاره‌ها» انسیه ملکی

دیپلم افتخار: «رش او» امیرحسین صادقی

*بهترین تدوین:

تندیس: «جایی برای فرشته‌ها نیست» هایده صفی یاری، «رادیوگرافی یک خانواده» فرحناز شریفی

دیپلم افتخار: «دختران نجار، دونوازی برای یک رویا» فرید دغاغله

*بهترین موسیقی:

تندیس: «ایساتیس» ستار اورکی

دیپلم افتخار: «دختران نجار، دونوازی برای یک رویا» امیر ملوک پور

دوازدهمین جشن مستقل سینمای مستند ایران پیش از این بنا بود سال 1399 برگزار شود اما به دلیل همه‌گیری کرونا به مردادماه سال 1400 منتقل شد که با توجه به شرایط فعلی آیین پایانی به صورت نیمه حضوری و پخش آنلاین شامگاه جمعه 15 مردادماه 1400 در خانه سینما شماره 2 برگزار شد.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سینمای ایران مستند سینمای ایران مستند جشن مستقل سینمای مستند ایران جایی برای فرشته ها نیست دختران نجار بهترین فیلم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۵۳۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ورایتی، فیلم «کِشت انقلاب» به کارگردانی نیشتا جین که درباره کشاورزان هندی است که علیه قوانین جدید مربوط به زمین قیام می‌کنند، جایزه بهترین فیلم مستند بین‌المللی را در جشنواره بین‌المللی مستند «هات داکس» کانادا همراه با یک مبلغ ۱۰ هزار دلاری دریافت کرد.

کسب جایزه برتر هیات داوران در جشنواره به این معناست که فیلم جین که اولین بار در «هات داکس» دیده شده، واجد شرایط بررسی در بخش بهترین فیلم مستند در جوایز اسکار خواهد بود.

دیگر برنده جایزه ویژه هیات داوران در بخش مستند بین‌المللی «مرگ یک قدیس» بود که مستندی درباره کارگردان پاتریشیا بابال بندک را تصویر می‌کند که دخترش در همان روزی که مادرش ۲۴ سال قبل توسط ۲ مرد مسلح در آن کشور آفریقایی کشته شد، به دنیا می‌آید و او تصمیم می‌گیرد به زادگاهش در اوگاندا بازگردد.

جایزه بهترین فیلم مستند بلند کانادایی به مبلغ ۱۰ هزار دلار به پابلو آلوارز-مسا برای فیلم «تالاب سرباز» تعلق گرفت که درباره کمپین ۲ قرن پیش سیمون بولیوار برای آزادسازی کلمبیا است.

هیات داوران از این فیلم برای بیان مسایل بی‌شماری از میراث پسااستعماری از جمله تخریب محیط زیست، زمین و مسایل نظامی که در بینش هنری قوی فیلم منعکس شده و نیز تعهد به فیلمبرداری خیره کننده به صورت ۱۶ میلی متری تجلیل کرد.

جایزه ویژه هیات داوران برای یک مستند بلند کانادایی به کارگردانان مایکل مابوت و لوکا روزنبرگ لی به «هر راه دیگری: داستان جکی شین»، در مورد یک پیشگام سیاهپوست از نشویل اهدا شد.

جایزه بهترین مستند با تاثیر اجتماعی به ارین لاو و امبر اسپینوزا جونز برای «ایستادن بر فراز ابرها» تعلق گرفت که داستان سفر سه خانواده بومی هاوایی برای دفاع از کوه مقدس خود را نشان می‌دهد.

در همین بخش، هیات داوران از «دیوی» ساخته سوبینا شرستا به دلیل تصویر کردن مبارزه بی‌پایان یک زن برای قربانیان بی‌صدا و نادیده گرفته شده خشونت جنسی دوران جنگ تقدیر ویژه به عمل آورد.

«نبرد برای لایکیپیا» به کارگردانی دافنه ماتزیارکی و پیتر موریمی برنده جایزه جدید سرزمین / آسمان / دریا برای یک مستند بلند استثنایی در بخشی رقابتی به همین نام شد.

هیات داوران گفت: این فیلم نگاه فوق‌العاده‌ای به هر ۲ سمت کشوری پسااستعماری دارد که در آن تغییرات آب و هوایی مردم را وادار می‌کند تا به بدترین نمونه خود بدل شوند. همچنین این فیلم نگاه شفاف و سرسختانه‌ای در مبارزه مداوم کنیا برای حقوق زمین‌های بومی در دوره خشکسالی سخت ارایه می‌کند.

هیات داوران همچنین از «یینتا» به کارگردانی جنیفر ویکهام، برندا میشل و مایکل تولدانو که درباره مردم «ووتسووتن» (مردمان بومی بریتیش کلمبیا) در مقابله با عبور لوله‌های نفت از زمین‌هایشان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

جایزه فیلمساز نوظهور کانادایی به لورنس لِوِسک برای فیلم «اوکوریمونو» رسید که درباره بازگشت زنی به ناکازاکی برای پاکسازی خانه مادرش پس از ۲۰ سال غیبت است. هیات داوران از این فیلم به عنوان فیلمی آرام اما جدی درباره خاطره خانواده و مرگ یاد کرد.

جایزه بهترین فیلمساز بین‌المللی نوظهور به فن وو، کارگردان فیلم «ژی ژی» تعلق گرفت که به بررسی مضامین زن بودن، خودمختاری و خودسازی از طریق خاطرات ویدیویی و آرشیوهای شخصی می‌پردازد. هیات داوران همچنین از اسماعیل واسکز برنابه کارگردان فیلم «ترانه‌های بافندگان» که مستندی مکزیکی درباره بافندگان است تقدیر ویژه به عمل آورد.

«سکوت دلیل» کومیانا نواکوا، تحقیقی درباره اردوگاه‌های فوچا در طول جنگ بوسنی و هرزگوین، جایزه بهترین فیلم مستند با طول متوسط را دریافت کرد و از فیلم «مرد جدید» اثر کارلوس یوری سیونینک تقدیر ویژه به عمل آمد.

جایزه بهترین مستند کوتاه بین‌المللی به جانت هاربورد برای «اوتیسم خود را بازی می‌کند» اهدا شد و هیات داوران از «کریسمس، هر روز» فای تساکاس تجلیل ویژه کردند.

جایزه بهترین مستند کوتاه کانادایی به «آیا من لاغرترین فردی که تا به حال دیده‌اید؟» ساخته ایشا مارجارا اهدا و از «درخشش» ایزابل گریگنون فرانکه تقدیر شد.

جایزه اسکاتیابانک به انتخاب دانشجویان مدرسه‌های سینمایی هم به «اعتصاب» به کارگردانی جوبیل مونوز و لوکاس گیلکی تعلق گرفت. این جایزه به مستندی که بالاترین امتیاز را در نظرسنجی مخاطبان دانشجویی دریافت کرده، اهدا می‌شود.

آلیسون دوک تهیه کننده کانادایی فیلم «مادر جدا از هم» لوری تاونشند جایزه دان هیگ را دریافت کرد که به یک تهیه کننده برجسته کانادایی مستقل به منظور قدردانی از دیدگاه خلاقانه، کارآفرینی و کارآفرینی اهدا می‌شود.

جایزه تجلیل از یک فیلمساز کانادایی با دیدگاهی پرشور، حس قوی عدالت اجتماعی و حس شوخ طبعی هم به میثم معتضدی رسید.

همچنین جمعه شب، رائول پک فیلمسازی از هاییتی، جایزه دستاورد برجسته را دریافت کرد.

اهدای جوایز در حالی صورت گرفت که «هات داکس» ۲۰۲۴ چند روز پیش از شروع این دوره، با خروج کارگردان هنری حسین کوریمبوی و ۱۰ برنامه نویس روزهای ناآرامی را تجربه کرد.

برگزارکنندگان «هات داکس» گفتند که در مجموع، ۱۵ جایزه جمعه شب در مرکز نوآوری اجتماعی در تورنتو طی مراسمی که هیچ رسانه‌ای به دلیل ظرفیت محدود دعوت نشده بود، اهدا شد.

سی و یکمین دوره جشنواره «هات داکس» که از ۲۵ آوریل شروع شده امشب یکشنبه ۵ ماه می به کار خود پایان می‌دهد و پس از آن برنده جایزه تماشاگران برای بهترین مستند کانادایی با یک جایزه نقدی ۵۰ هزار دلاری را معرفی می‌کند.

کد خبر 6097203

دیگر خبرها

  • حضور مرکز گسترش با ۲۲ کتاب در نمایشگاه کتاب تهران
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوان
  • جایزه اصلی هات‌داکس به «انقلاب» رسید
  • اعلام اسامی راه‌یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه انجمن سینمای جوانان ایران
  • اعلام اسامی راه یافتگان پیچینگ ملی مستند کوتاه
  • «هات داکس» جایزه بهترین مستند بین‌المللی را به فیلم هندی داد
  • کارکرد انتقادی فیلم‌های مستند کمرنگ شده است
  • برگزیدگان جشنواره نمایش کانون معرفی شدند
  • هفته پررنگ فیلم کوتاه و مستند/ از یک شایعه تا وظیفه جدید سینمایی
  • تندیس‌های طلایی در دست راویان حقیقت