Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جام جم آنلاین»
2024-04-30@02:04:18 GMT

آمریکا را اعتماد نباید و نشاید

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۶۶۹۷

آمریکا را اعتماد نباید و نشاید

اما چرا آمریکا غیرقابل‌اعتماد است؟ ریشه‌های این بدعهدی و تفرعن قرن بیست و یکمی کجاست؟ بدیهی است تشریح همه ابعاد ذی مدخل در این مقال نمی‌گنجد اما به‌اختصار می‌توان نکاتی را برشمرد.

به‌طورکلی باید گفت بن‌ مایه تفکر هیات حاکمه آمریکا به‌ویژه در نیمه قرن بیستم به بعد، توسعه سرمایه‌داری و حکمرانی براساس قواعد امپریالیستی بوده و هست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



نمونه‌های زیادی در بیان رسمی روسای‌جمهور آمریکا از تافت، ویلسون، روزولت تا بوش و ترامپ می‌توان یافت که قابل‌تأمل است.

به‌عنوان مثال رئیس‌جمهور ویلسون سال 1917 در دانشگاه کلمبیای نیویورک، صریحا اعلام کرد: «ایالات مرز نمی‌شناسد و به خارج از کشور راه پیدا می‌کند، بنگاه‌های تجاری سراسر جهان را میدان فعالیت و بازار می‌شناسند، پس لازم است قدرت نظامی آن را همراهی کند؛ حتی اگر به قیمت جریحه‌دار شدن استقلال ملت‌های گردنکش تمام شود.»

اسناد کنگره آمریکا به ما یادآوری می‌کند طی سال‌های 1900 تا 1925 آمریکایی‌ها برای حفظ منافع خود، نیروهای نظامی‌شان را هفت‌بار به چین، سه بار به کلمبیا، سه بار به کوبا، چهار بار به دومینیکن، دو بار به کره، سه بار به مکزیک، یک‌بار به نیجریه، شش بار به پاناما، یک‌بار به سوریه و دو بار به ترکیه اعزام و گسیل داشتند.

این شواهد متعلق به سال‌های دور و قرائن و اقدامات چند دهه اخیر آنها در اشغال عراق و افغانستان، حمایت همه‌جانبه از نظام‌های استبدادی و غیردموکراتیک در منطقه، طرح و اقدام نظامی مستقیم و غیرمستقیم علیه حکومت‌های مستقل از آلنده تا اورتگا، پشتیبانی همه‌جانبه از رژیم‌صهیونیستی، همچنین دخالت‌های متعدد در امور داخلی ایران، نقض عهدنامه 1955، نقض بیانیه الجزایر 1981، حمله نظامی به خاک ایران در 1978 و 1988، عملیات طبس، تحمیل جنگ به ایران، تحریم‌های ظالمانه اولیه و ثانویه و بدعهدی و خروج از برجام و... همگی مؤید خط راهبردی سلطه، استکبار و تهی بودن از منطق مذاکره و دیپلماسی برای کشوری است که دولت در سایه آن معتقد به لیبرالیسم افراطی و اولویت منافع آمریکا و تحقق آن به هر قیمتی است.

پرواضح است به چنین سیستم فاسدی هرگز نمی‌توان و نباید اعتماد کرد. هرچند نفس مذاکره با همه کشورها غیر از رژیم‌ صهیونیستی پذیرفته شده، ولی آیا می‌توان با شیطان آن هم از نوع بزرگ مذاکره کرد و حتی به توافق رسید و منافع ملی را هم بر فرض محال تأمین کرد؟ چه تضمینی است که آمریکا بر عهد و پیمان خود استوار باشد؟ راه‌حل خوداتکایی، خودکفایی و نیز افزایش قدرت بازدارندگی ایران اسلامی، با تکیه بر فرصت‌های بی‌نظیر موجود در کشور است.

علی فهیم‌ دانش - پژوهشگر حقوق و رسانه / روزنامه جام جم

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: برجام ترامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۶۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم

به گزارش گروه سیاست خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از رویترز، چین امروز دوشنبه بحث انتقام‌جویی از آمریکا بابت قانونی کردن مصوبه‌ای را پیش کشید که به تقویت توان نظامی تایوان منجر می‌شود و به دنبال سلب مالکیت صاحب چینی شبکه اجتماعی تیک‌تاک است.

چهارشنبه گذشته، «جو بایدن» رئیس‌جمهور آمریکا، مصوبه بسته کمک‌های نظامی جدید کنگره را امضا کرد که بخش قابل‌توجهی از آن به اوکراین و رژیم صهیونیستی اختصاص داده‌ شده است.

هم‌زمان، وی لایحه جداگانه‌ای را هم امضا کرد که ضمیمه این مصوبه بود و شامل لغو مجوز تیک‌تاک در آمریکا در صورت امتناع مالک چینی از واگذاری حق مالکیت ظرف مدت ۹ ماه تا یک سال می‌شود.

در همین ارتباط، «لین جیان» (Lin Jian) سخنگوی وزارت خارجه چین، آمریکا را از اجرای بخش‌های منفی این مصوبه که به چین مربوط است، بر حذر داشت.

وی دراین‌باره گفت: اگر آمریکا در ادامه دادن به این مسیر سرسختی به خرج دهد، چین هم گام‌های قاطعانه و قدرتمندی را در راستای دفاع از امنیت و توسعه منافعش بر خواهد داشت.

 آمریکا به‌رغم عدم برخورداری از روابط دیپلماتیک با تایپه، اصلی‌ترین حامی نظامی تایوان است- جزیره‌ای خودمختار که پکن حق مالکیتش را خط قرمز خود می‌داند و بار‌ها به واشینگتن درباره تحریک جریان‌های جدایی‌طلب آن هشدار داده است.

انتهای پیام/

مریم خرمائی

دیگر خبرها

  • علیرضا عسگری؛ سوژه‌ای سوخته برای فرار از شکست
  • عملیات «وعده صادق» بخش کوچکی از توان نظامی ایران بود
  • چین خطاب به آمریکا: تلافی می‌کنیم
  • جلب اعتماد نیروی کار منجر به رشد بهره‌وری می‌شود
  • عضو مجمع تشخیص: برجام و FATF همچنان در اولویت است / نباید روابط دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران به یکی دو کشور خاص محدود شود
  • زاخارووا: در دام ناتو برای محدودکردن توان رزمی روسیه نمی‌افتیم
  • تداوم جنگ پس از ۲۰۰ روز نشان دهنده توان مقاومت است
  • روایت عضو شورای شهر اصفهان از تفاوت دانشگاه‌های ایران و آمریکا
  • فقط ۱۰ درصد توان نظامی «وعده صادق» عملیاتی شد
  • رژیم صهیونیستی توان دفاع از خود را هم ندارد