Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا از اعلام روز شنبه سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران، فاطمه صالح در وبینار «معماری شهری و کرونا» که با حضور جمعی از متخصصان حوزه‌های مختلف اجتماعی، اقتصادی، شهرسازی و مدیریت بحران برگزار شد، اظهار کرد: با توجه به پیشرفت علم در دنیای امروز، تصور نمی‌کردیم دوباره با یک اپیدمی فراگیر در سطح جهانی همانند کرونا مواجه شویم، از سوی دیگر بدیهی است هر بحران تجارب بی شمار در پی دارد که اگر بتوان باتوجه به تبعات جانی و مالی متعدد، از این تجارب استفاده کرد، راهکارهای بهتری برای تأمین امنیت و حفظ جان و مال شهروندان در پاندمی های بعدی در دست خواهیم داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با تأکید بر اهمیت مستندسازی این تجارب جهت بهره‌گیری در آینده عنوان کرد: تنها در این صورت است که در بحران‌های بعدی آمادگی بیشتری جهت مقابله خواهیم داشت.

صالح افزود: شهرداری تهران در یک سال و نیم اخیر در حد بضاعت خود تلاش کرده است تحقیقات و بررسی‌هایی در خصوص اثرات این پاندمی بر سطوح مختلف اجتماعی، اقتصادی، زیست‌محیطی و غیره و نیز روزمره مردم داشته باشد.

معاون هماهنگی و برنامه‌ریزی سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران خاطرنشان کرد: بر اساس یافته‌های محققان در سطح جهان و نیز تحقیقی که توسط برخی از متخصصان در اتاق فکر سازمان مدیریت بحران انجام‌شده است پس از وقوع بحران کرونا رویکرد دنیا در حوزه های مختلف تغییر کرده، که یکی از این حوزه ها موضوع شهرسازی است.

عضو انجمن صنفی مهندسان مشاور معماری و شهرسازی نیز با ارائه نتیجه یک پژوهش در حوزه معماری شهری و کرونا عنوان کرد: با نگاهی به مصوبات موجود در حوزه بحران دیده می‌شود که بیشترین تمرکز در حوزه بحران‌هایی همانند زلزله است؛ اما مواردی همانند بحران کرونا نیز نیاز به مجموعه مصوبات و قوانین به‌ویژه در بخش بازسازی دارند.

سپیده شفایی گفت: اما اگر بخواهیم به عمده فعالیت‌های عاجل پس از همه‌گیری اشاره‌کنیم می‌توان به پاک‌سازی آلودگی‌ها، راه‌اندازی مراکز امدادرسانی جهت کمک‌های اجتماعی در بهبود آسیب‌های روان‌شناختی، کمک به تهیه پرداخت وام‌ها و کمک‌های مالی به آسیب دیدگان اقتصادی و انجام توافق‌های لازم جهت همکاری‌های دوجانبه و چندجانبه با نهادهای مربوطه مانند آموزش‌وپرورش، نهادهای برنامه‌ریزی توسعه و شبکه‌های زیربنایی تأمین آب شرب و غیره اشاره کرد.

علی‌رضا فلاحی استاد دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی نیز به ارائه تحقیقات خود در حوزه معماری و شهرسازی و بیماری کرونا با دانشگاه سیدنی استرالیا پرداخت و عنوان کرد: اولین نکته که بیماری کرونا به ما آموخت رویکرد میان‌رشته‌ای اما یکپارچه است. پاندمی به ما آموخت صرفا نگرش پزشکی قادر به مصون‌سازی جهان در برابر این بیماری نیست. کارشناسان گوناگون در زمینه‌های مختلف نیازمند تبادل‌نظر و اتخاذ تصمیم‌های یکپارچه و هماهنگ هستند.

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه یکی از بزرگ‌ترین تغییرات به وجود آمده در دوره پاندمی کرونا در حوزه حمل‌ونقل و حرکت در شهرها بوده است، گفت: در این راستا بسیاری از شهرها برنامه‌های جایگزین مانند گسترش مسیرهای پیاده راهی به‌جای حرکت اتومبیل برای آینده را در دستور کار قراردادند.

علی ناصری عضو انجمن فرماندهی کنترل ایران نیز با انتقاد نسبت به این‌که در کشور ما به بحران کرونا به چشم یک بحران نگریسته نشد، اظهار کرد: سیستم مدیریت بحران تنها در ابتدا به‌صورت جدی درگیر این موضوع شد و در ادامه تنها در قالب یک شورا نظرات خود را ابراز کرد.

همچنین علی ترابی استاد دانشگاه تهران با اشاره به تجارب کشورهای توسعه‌یافته در مواجهه با کرونا عنوان کرد: به نظر می‌رسد بهتر است سازمان مدیریت بحران شهر تهران باهدف مستندسازی تغییر و تحولاتی که جامعه در یک سال و نیم گذشته براثر پاندمی کرونا تجربه کرده است در ارتباط تنگاتنگ با متخصصان حوزه‌های مختلف نسبت به ثبت و ضبط مشاهدات عینی محققان از تبعات و پیامدهای مختلف کرونا در بخش‌های گوناگون اقدام کند.

داوود رضا عرب از موسسه پژوهش مهندسی راهبرد دانش پویا نیز، گفت: یکی از مواردی که باید در برنامه‌های ریزی‌های آتی به آن توجه کرد گسترش فضاهای عمومی شهری و محله محوری است همچنین در مرحله آمادگی و مقابله موضوع سرمایه اجتماعی از دیگر مواردی است که باید به آن توجه کرد زیرا در شرایط جدید این موضوع بسیار کمرنگ شده است.

 وی با اشاره به اینکه پایگاه‌های مدیریت بحران در ایجاد سرمایه اجتماعی بسیار مؤثر است، گفت: این فضاها با دارا بودن سالن‌های گسترده و تهویه مناسب، فضای باز گسترده‌ای برای تعاملات اجتماعی با در نظر گرفتن فاصله اجتماعی در دوره پاندمی کرونا است.

برچسب‌ها ویروس کرونا شهر تهران مدیریت بحران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ویروس کرونا شهر تهران مدیریت بحران ویروس کرونا شهر تهران مدیریت بحران مدیریت بحران شهر تهران حوزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۷۲۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فردا مدارس خوزستان تعطیل شد

بر اساس اعلام ستاد مدیریت بحران استان خوزستان مدارس نوبت صبح فردا _سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ در برخی شهرهای خوزستان غیر حضوری شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خوزستان و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی اداره کل مدیریت بحران و بر اساس اعلام دبیر کارگروه اضطرار آلودگی هوا با توجه به وضعیت وقوع پدیده گردوغبار و پیش‌بینی احتمال تداوم آن، فردا_سه شنبه یازدهم اردیبهشت_ کلیه مقاطع تحصیلی اعم از پیش دبستان، دبستان، راهنمایی و دبیرستان در نوبت صبح شهرستان‌های اهواز، کارون، باوی، آبادان، خرمشهر و شادگان به‌صورت غیرحضوری اعلام شدند

کد خبر 749209

دیگر خبرها

  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • افزایش تعداد مددسراها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • افزایش تعداد مددسرا‌ها و پایگاه‌های خدمات اجتماعی در پایتخت
  • فردا مدارس خوزستان تعطیل شد
  • مقابله اتحادیه اروپا با بحران مهاجران با ابزار اخراج
  • تجربیات تهران در حوزه شهری و فضای سبز به «واسط» عراق منتقل شود
  • تحول در پایتخت با مدیریت شهری
  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • انتقاد مدیریت بحران استان از نبود تخصیص اعتبار بحران به استان
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد