Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فرارو»
2024-05-06@23:33:06 GMT

آیا نوشیدن آب از بطری‌های پلاستیکی ایمن است؟

تاریخ انتشار: ۱۶ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۴۷۳۲۸

  در صورتی که بطری‌های پلاستیکی برای استفاده مجدد یا در معرض نور خورشید قرار بگیرند می‌توانند سموم از خود آزاد کنند. مطمئنا نوشیدن آب از بطری‌های شیشه‌ای یا انتخاب آب تصفیه شده ایده بهتری است.

در این مطلب بیشتر درباره بطری‌های پلاستیکی صحبت خواهیم کرد. در ابتدا باید به جواب پرسش‌های زیر فکر کنید:

• آیا آب آشامیدنی تان را با خرید بطری‌های پلاستیکی تامین می‌کنید؟

• وقتی آب معدنی می‌خرید، به مواد معدنی موجود و محل تولید توجه می‌کنید؟

• آیا تاکنون فکر کرده اید آب در بطری‌های پلاستیکی چه تاثیری بر سلامتی می‌گذارد؟

در این مقاله درباره این موضوع جالب اطلاعات بیشتری کسب کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



آب معدنی (بطری پلاستیکی): کدام نوع سالم‌ترین هستند؟
امروزه بسیار معمول است که دو نوع متریال بطری را در فروشگاه مواد غذایی پیدا کنید: آب در بطری‌های پلاستیکی و آب در ظروف شیشه ای.

بطری‌های پلاستیکی همیشه جنجال‌های بزرگی را برپا کرده اند. آن‌ها می‌توانند تأثیر بسیار منفی بر محیط زیست داشته باشند، همانطور که مشاهده می‌کنید صنعت آب‌های معدنی بسیار بزرگ و قدرتمند شده اند و مسئول تولید بیشتر زباله‌های پلاستیکی، برند های تجاری و حتی خصوصی سازی حقوق آب، در واقع آن‌ها هستند.

اما مهمترین جنبه بحث این است که آیا آب معدنی در بطری‌های پلاستیک سالم است یا خیر.

۱. بطری‌های پلاستیکی
بطری‌های پلاستیکی با استفاده از ترکیبی معروف به پلی اتیلن ترفتالات (PET) ساخته می‌شوند. این دقیقاً به چه معناست؟

پلی اتیلن ترفتالات (PET) یک پلیمر است، یک ترکیب شیمیایی که طبق مطالعات متعدد می‌تواند آب را آلوده کند؛ بنابراین این بدان معنی است که وقتی شما آب موجود در این نوع ظروف پلاستیکی را می‌نوشید، می‌تواند توسط این ترکیب تغییر کرده باشد.

بیایید ببینیم چه نوع عناصری در PET می‌تواند به آب معدنی در حال نوشیدن منتقل شود:

• فتالات: این ترکیبات باعث انعطاف پذیری پلاستیک می‌شود. آن‌ها فقط در صورت مقادیر زیاد برای بدن مضر هستند و به عنوان مثال می‌توانند باعث بروز مشکلات غدد درون ریز شوند. اما باید بدانید که این مواد در هر بطری پلاستیکی که استفاده می‌کنید وجود دارد.

• آنتیموان: این یک کاتالیزور مهم PET است. آیا برای سلامتی مضر است؟ البته که اینطور است. همچنین می‌تواند باعث بروز سرطان و همچنین مشکلات تنفسی شود. اما مقامات بهداشتی محدودیت‌هایی را در مورد مقدار موجود در یک بطری پلاستیکی تعیین می‌کنند و این مقدار بسیار کم است. سازمان WHO اطمینان می‌دهد که این استاندارد‌ها با جدیت حفظ می‌شوند.

• فرمالدئید و استالدهید: این ترکیبات همان چیزی است که باعث می‌شود آب بطری‌ها گاهی آن طعم "پلاستیکی" را داشته باشند. کارشناسان می‌گویند که این تنها در شرایطی اتفاق می‌افتد که بطری‌ها در معرض نور خورشید قرار دارند و همین امر باعث می‌شود که ترکیبات به داخل آب نفوذ کنند، بنابراین در این مورد به خصوص مراقب باشید. بطری‌های PET که در حد طبیعی استفاده می‌شوند، سطح بالایی از فرمالدئید و استالدهید ندارند.  
انتخاب‌های سالم تری داشته باشید
آیا پلیمر PET برای سلامتی مضر است؟

بسیار خوب، هیچ خطر مستقیمی در این باره وجود ندارد. مقامات بهداشتی بسیار پیگیر حفظ و رعایت مقررات هستند و به طور کلی غلظت این ترکیبات مضر که به داخل آب بطری نفوذ می‌کنند، بسیار کم است.

با این وجود می‌توانید برای جلوگیری از این خطرات گزینه‌های سالم تری را پیش رو داشته باشید. اگر یک لحظه به تعداد بطری‌های آب که هر سال مصرف می‌شود فکر کنید، ممکن است کمی شما را بترساند.

مسئله بسیار بهتر این است که گزینه‌های سالم تری را انتخاب کنید، که اتفاقاً از نظر زیست محیطی نیز پذیرفتنی هستند.

۲. گزینه‌های سالم برای آب بطری شده در پلاستیک
بطری آب در ظروف شیشه‌ای را امتحان کنید. بدیهی است که آن‌ها هزینه بیشتری دارند، اما آن‌ها یک جایگزین سالم هستند که باید در نظر بگیرید.

برای آب آشامیدنی خود یک سیستم تصفیه تهیه کنید. آب آشامیدنی تصفیه شده برای بسیاری از افراد گزینه مناسبی است، اما گاهی اوقات بنا به دلایل دیگر برای شما خوب نیست، به عنوان مثال، اگر حاوی مقادیر بیشتری کلسیم یا عناصر دیگری باشد که مطابق سلیقه شما نیستند. اما یک فیلتر کوچک اسمز معکوس می‌تواند به از بین بردن این عناصر ناسالم یا ناخواسته از تأمین آب شهری به شما کمک کند.
مخزن‌های بزرگ از آب خالص را تهیه کنید. این یک جایگزین ساده است که شبیه به سیستم تصفیه است. در این حالت، شرکت آب، آب را برای شما تصفیه می‌کنند، بو و مزه بد ناخواسته را از بین می‌برد و آن را به گزینه‌ای سالم برای مصرف روزانه تبدیل می‌کند.

کار‌هایی که هرگز نباید با بطری‌های پلاستیکی انجام دهید
۱. هرگز بطری‌های آب مصرف شده را دوباره پر نکنید: این یک عامل خطر آفرین است که باید از آن اجتناب کرد. بسیاری از مردم یک بطری پلاستیکی را تمام می‌کنند و دوباره آن را با آب شهری پر می‌کنند. اکنون اخطاری وجود دارد که در برچسب بطری درج شده و به مصرف کنندگان توصیه می‌کند از خطرات میکروبیولوژیکی مرتبط با این فعالیت آگاه باشند و از آن خودداری کنند. هنگامی که یک بطری پلاستیکی خالی می‌شود، می‌تواند تعداد زیادی قارچ یا باکتری را در خود جمع کند. وقتی آن را دوباره پر کنید و آب بنوشید، این ارگانیسم‌ها را می‌خورید و حتی ممکن است بیمار شوید. همچنین، فراموش نکنید که با گذشت زمان، آن عناصر مضر مرتبط با PET که ما قبلاً توضیح دادیم از پلاستیک به داخل آب نفوذ می‌کند؛ بنابراین به یاد داشته باشید: وقتی یک بطری آب تمام کردید، آنرا مستقیماً درون سطل بازیافت پرتاب کنید!

۲. هرگز بطری‌های پلاستیکی آب را در معرض نور خورشید قرار ندهید: در بالا هم به این موضوع اشاره کردیم. هنگامی که پلاستیک در معرض گرما، نور خورشید یا آتش باشد، باعث می‌شود فرمالدئید و استالدهید آزاد شوند. این نه تنها به آب طعم بدی می‌بخشد بلکه می‌تواند مشکلاتی مانند سوء هاضمه را ایجاد کند. همیشه بطری‌های آب خود را در جای خنک و سایه دار نگه دارید!  
منبع: steptohealth

منبع: فرارو

کلیدواژه: آب معدنی پلاستیک بطری پلاستیکی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت fararu.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فرارو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۷۳۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است

تیرآهن های بال پهن تولیدی ذوب آهن اصفهان نقطه عطف ساختمان سازی ایمن به ویژه در بلند مرتبه ها برای کشور محسوب می شوند که این دستاورد بزرگ، به واقع قابل تقدیر است. - اخبار بازار -

محمد دهقان معاون حقوقی رییس جمهور ضمن حضور در ششمین نمایشگاه ایران اکسپو و بازدید از دستاوردهای ذوب آهن اصفهان شامل انواع مقاطع فولادی و ریل در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت : بر اساس اطلاع رسانی های انجام مطلع شدم، تیرآهن های بال پهن تولیدی ذوب آهن اصفهان نقطه عطف ساختمان سازی ایمن به ویژه در بلند مرتبه ها برای کشور محسوب می شوند که این دستاورد بزرگ، به واقع قابل تقدیر است.
وی در ادامه ورود ذوب آهن اصفهان به عرصه تصفیه پساب را اقدامی شاخص عنوان کرد و اظهار داشت : با توجه به شرایط جوی کشور، بهره گیری از پساب در خطوط تولیدی می تواند بسیار به تداوم تولید و کاهش مصرف آب خام کمک کند.
معاون حقوقی رییس جمهور در ادامه به تولید ریل در ذوب آهن اصفهان پرداخت و تصریح کرد : بنده به عنوان یک ایرانی به این تولید ملی که بسیار در کشور با استقبال مواجه شده، افتخار می کنم. محصولی که همه بخش های مختلف کشور را به یکدیگر متصل نموده و توسعه را در عمل به منصه ظهور رسانده است.
دهقان با بیان اینکه دستاوردهای ذوب آهن در خدمت توسعه کشور است، اظهار داشت : تولید آرک معدن جهت استفاده در سقف تونل های معدنی نیز اقدامی قابل تقدیر است و توسعه ایمن معادن را در پی دارد.
وی تصریح کرد : این شرکت در کنار تامین نیاز بازار داخل در عرصه صادرات و تامین ارز نیز موفق عمل کرده است.

دیگر خبرها

  • دستاوردهای ذوب آهن اصفهان در خدمت توسعه کشور است
  • نحوه ساخت آب‌نما با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • آب معدنی استفاده کنیم یا نه؟
  • نور آفتاب و انجماد، بطری های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • نور آفتاب و انجماد، بطری‌های یکبار مصرف را تخریب نمی‌کند
  • معضل کشت‌های زیرپلاستیکی در همدان و آلودگی محیط زیست
  • (ویدئو) قانون کاهش تولید کیسه‌های پلاستیکی
  • فرآیند ساخت یک دانخوری خلاقانه برای مرغ‌ها با بطری پلاستیکی (فیلم)
  • اتفاقی که بعد از نوشیدن هر روز چای در بدن می‌افتد
  • نوشیدن آبمیوه طبیعی در کودکی می‌تواند از ابتلا به چاقی در بزرگسالی جلوگیری کند