Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش حوزه تشکل‌های دانشگاهی خبرگزاری فارس، بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران در نامه ای به آیت الله رئیسی رئیس جمهور درباره ویژگی‌های تیم اقتصادی دولت سیزدهم نوشت: وزیر اقتصاد در دولت سیزدهم باید دارای ویژگی‌های ویژه‌ای باشد تا بتواند وجاهت سپردن وظیفه خطیر راهبردی و فرماندهی جنگ اقتصادی را پیدا کند؛ دانش اقتصادی، توان اجرایی و سابقه حضور در جایگاه‌های تصمیمی‌گیری، سلامت اقتصادی، باور به عدالت اقتصادی و بازتوزیع ثروت، توان تصمیم گیری در بزنگاه‌های حساس، توان اقناع مردم، رسانه‌ها و نخبگان سیاسی و در نهایت توان مقابله با تصمیم‌های سیاسی که به ضرر معیشت مردم است شاخص های لازم برای وزیر اقتصاد در دولت سیزدهم هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در ابتدای این نامه خطاب به آیت الله رئیسی آمده است: انتخاب جنابعالی به‌عنوان رئیس‌جمهور اسلامی ایران را تبریک گفته و امید است با توجه به درس عبرت گران دولت‌های یازدهم و دوازدهم فرصت چهار ساله آتی به‌عنوان یک فرصت تاریخی برای حل مسائل اقتصادی کشور مورد استفاده قرار گیرد. اکنون که در آستانه معرفی کابینه دولت سیزدهم به مجلس شورای اسلامی قرار داریم، حسب وظیفه و دلسوزی لازم دانستیم نکاتی را خدمت جنابعالی پیرامون تیم اقتصادی دولت سیزدهم عرض کنیم.

در قسمت دیگری تاکید شده است: اقتصاد ایران با چالش‌های جدی مواجه است؛ بحران بدهی دولت و بانک‌ها، رشد فزاینده نقدینگی، عدم وجود استراتژی توسعه صنعتی، کمبود و تخصیص نامناسب منابع آب، یارانه‌های قابل توجه و ناکارآمد، بحران عدم سیاست‌گذاری صحیح ارز، نرخ بالای بیکاری در بین جوانان و تحصیلکردگان، کسری بودجه قابل توجه، تورم افسار گسیخته و افزایش قابل توجه نابرابری هر یک چالش‌هایی به شدت نگران‌کننده هستند.

در ادامه تاکید شده است: بسیج دانشجویی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بر حسب وظیفه نگران سرنوشت کشور در این پیچ تاریخی بیم آن دارد که فشارهای سیاسی و چانه‌زنی‌های مختلف در نهایت منجر به انتخابی شود که موجب عملکرد ناموفق و ناکارآمد اقتصاد کشور شود. بر این باوریم که یکی از ضرورت‌های دستیابی به رشد اقتصادی، عدالت و ثبات اقتصادی تعیین تیم اقتصادی کارآمد و متخصص است. امیدواریم در نظر گرفتن ملاحظات زیر در این تصمیم‌گیری خطیر مدنظر باشد:

این تشکل دانشجویی تاکید کرد: سیاست‌گذاری پولی و مالی، منصبی تخصصی و حرفه‌ای است. در عمل، رئیس کل بانک مرکزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه باید به اتکای دانش اقتصادی خود تصمیماتی بگیرند که مسیر اقتصادی آینده کشور را تعیین می‌کند؛ بنابراین یکی از شرایط لازم احراز این دو پست تخصص در امور اقتصادی است. همانند دیگر علوم، جایگاه تخصصی و علمی، اظهار‌نظرهای اقتصادی، سابقه تحقیق و پژوهش ایشان بهترین نشانه برای شناسایی متخصصان خبره است. با توجه به آنکه سیاست‌گذاری یکی از وظایف این دو جایگاه حساس است، ضروریست این دو مقام مسئول علاوه بر تجربه مدیریت دولتی، با اصول علم سیاست‌گذاری نیز آشنا بوده و سوابق روشنی در زمینه پیشنهاد سیاست‌های مشخص، سازنده و موثر اقتصادی داشته باشند. بهترین ابزار برای محک کارآمدی یک مدیر، سابقه عملکردی ایشان است.

در بخش دیگری از این نامه آمده است: سیاست‌گذاران اقتصادی دولت باید در محافل علمی اقتصاد خوشنام باشند تا فرصت داشته باشند سیاست‌های اقتصادی دولت را به‌وضوح برای اقتصاددانان تشریح کنند. ایشان باید بتوانند با تحلیل دقیق شرایط، توصیفی نزدیک به واقع از نتایج سیاست‌ها ارائه کنند و همراهی مردم و کارشناسان را با سیاست‌های دولت کسب کنند. آشنایی عمیق با ذات نظم بانکی و شیوه اثرگذاری آن بر بخش‌های مختلف اقتصاد، فهم دقیق از کارکرد قیمت‌های نسبی، دانش صحیح از نظام بازار و نظام قیمتگذاری، آشنا با تجربه های سایر کشورها و روندهای گذشته اقتصاد ایران، شناخت کافی از مزیت های نسبی و تجارت بین الملل، دید کافی نسبت به اثر وضعی سیاستگذاری دستگاه‌های خارج از وزارت اقتصاد بر سیاست های اقتصادی کشور مانند بانک مرکزی، سیاستگذاری مبتنی بر عدالت، دانش کافی نسبت به فضای کسب و کار، فهم کافی از وزن متغیرهای مختلف بر وضعیت بحرانی کنونی اقتصاد ایران و در یک جمله دانش نظری سطح بالا برای وزیر اقتصاد یک ضرورت است.

در ادامه تاکید شده است: وزیر اقتصاد در دولت سیزدهم باید دارای ویژگی‌های ویژه‌ای باشد تا بتواند وجاهت سپردن وظیفه خطیر راهبردی و فرماندهی جنگ اقتصادی را پیدا کند؛ دانش اقتصادی، توان اجرایی و سابقه حضور در جایگاه‌های تصمیمی‌گیری، سلامت اقتصادی، باور به عدالت اقتصادی و بازتوزیع ثروت، توان تصمیم گیری در بزنگاه‌های حساس، توان اقناع مردم، رسانه‌ها و نخبگان سیاسی و در نهایت توان مقابله با تصمیم‌های سیاسی که به ضرر معیشت مردم است شاخص های لازم برای وزیر اقتصاد در دولت سیزدهم هستند.

این تشکل دانشجویی در بخش دیگری از این نامه با اشاره به مطرح شدن نام برخی افراد که برای تصدی مناصب کلیدی اقتصادی واجد شرایط لازم نیستند، عنوان کرد: بسیج دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران بدون هرگونه حمایت از گروه یا فرد خاصی، درخواست دارد تیم اقتصادی کارآمد و هماهنگی در دولت سیزدهم، برای مقابله با چالش‌های اقتصادی سهمگین موجود و آتی و کسب دستاوردهای در شان ملت بزرگ ایران شکل گیرد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: رئیسی دانشگاه تهران اقتصاد دانش وزیر اقتصاد در دولت سیزدهم اقتصادی دولت تیم اقتصادی سیاست گذاری سیاست ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۴۸۷۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است

فرماندار ماکو با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه در خصوص گمرک گوربولاق این کشور گفت: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

نادر کاظمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا در آذربایجان‌غربی با اشاره به دیدار خود با هیئت ترکیه و رئیس اداره مدیریت مرزی این کشور در خصوص بررسی مسائل و مشکلات مرزی اظهار کرد: با توجه به سیاست‌های دولت سیزدهم و پییگری‌های استاندار آذربایجان‌غربی و دیدار اخیر با استاندار وان ارتقا سطح روابط دو کشور در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: توجه به توسعه تجارت و مراودات مرزی و تسهیل ترددهای مرزی از جمله سیاست‌هایی است که پیگیری می‌شود.

فرماندار ماکو با اشاره به کندی تردد در گمرک بازرگان گفت: عملیات ساختمانی در گمرک گوربولاق ترکیه موجب ایجاد مشکل برای مسافران و خودروهای باری شده است.

کاظمی با اشاره به اینکه بازرگان بزرگ‌ترین گمرک زمینی کشور بوده و سالانه بیش از یک میلیون نفر مسافر از این گمرک تردد می‌کنند، تصریح کرد: در این نشست درخواست کردیم تا تردد کامیون‌های معطل شده در دو سوی مرز با افزایش نیروها و امکانات تسهیل شود.

وی مدیریت سیل در نواحی مرزی را نیز یکی از محورهای این دیدار بیان کرد و ادامه داد: سیل روستای سوریک یکی از موارد مورد بحث دیگر بود که دیواره مرزی ترکیه عامل آن تشخیص داده شده است که در این جلسه مطرح شد.

کاظمی عنوان کرد: به طرف مقابل گفته شد که در چندین نقطه از دیواره مرزی ترکیه آبراهه‌هایی برای پیشگیری از وقوع سیل پیش‌بینی شود.

کد خبر 749206

دیگر خبرها

  • توسعه تجارت و مراودات مرزی از سیاست‌های دولت سیزدهم است
  • چرا ایران تحریم‌ناپذیر است؟
  • میزان پیشرفت طرح‌های خدمات بهداشتی و درمانی در دولت سیزدهم ۵۵۰ درصد بوده است
  • رشد اقتصادی ایران در ۲۰۲۳ بر اثر دانش‌بنیان شدن صنعت نفت و گاز به دست آمد/ استفاده حداکثری از توان دانش بنیان‌ها جواب داد
  • بهره‌برداری ۷۱ طرح بهداشتی و درمانی لرستان در دولت سیزدهم
  • رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت: آواربرداری از خرابی 10 ساله زمانبر است/ سیاست های اقتصادی دولت ثمر داده/ کشور به مدت یک دهه دچار عقب‌ماندگی بود
  • انتقاد یک نماینده مجلس از سیاست های نادرست ارزی دولت/ کالاهای اساسی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • کالا‌های اساسی با وجود پرداخت ارز ترجیحی با قیمت ۲ تا ۳ برابری به دست مردم می‌رسد
  • عبور از خام‌فروشی، رشد بهره‎‌وری و توسعه برداشت گاز با حرکت به سمت دانش بنیان شدن
  • قیمت دو برابری کالا‌های اساسی با جود تخصیص ارز ترجیحی