Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت  محیط‌زیست خراسان رضوی، تورج همتی در جلسه طرح تفضیلی ـ اجرایی  زیرساخت‌های گردشگری تفرجگاه چهلمیر، که با حضور نمایندگانی از سازمان همیاری شهرداری‌های خراسان رضوی، مشاور و ناظر طرح  برگزار شد، اجرای زیرساخت‌های گردشگری را به‌عنوان یکی از پایه‌های اساسی توسعه پایدار شهرستان دانست و بر لزوم پیگیری اجرای فازهای آتی پروژه تأکید کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی بابیان اینکه محور اصلی محیط‌زیست استان حفاظت پارک و گونه‌های ارزشمند آن  است، ابراز کرد: قبلاً هم اعلام کرده‌ایم و معتقدیم که تندوره  می‌بایست از طریق یونسکو به‌عنوان یکی از بهترین ذخیره‌گاه‌های تنوع زیستی معرفی شود، چراکه در آنجا این ظرفیت وجود دارد و به دنبال این هستیم که با پیگیری‌های لازم  از طریق وزارت امور خارجه و سازمان حفاظت محیط‌زیست، به‌عنوان یک کانون طبیعت‌گردی جهان اسلام با محوریت مشهد مقدس شناسانده شود.

وی با اشاره به اینکه این پارک با توجه به شرایط مستعد و بالقوه زیست‌محیطی می‌تواند به‌عنوان یک برند طبیعی در سطح ملی و بین‌المللی مطرح شود اظهار کرد: سیاست‌های طبیعت‌گردی در پارک‌های ملی بر اساس رعایت قوانین و پروتکل‌های محیط‌زیستی است و برای ورود به گردشگری اکولوژیک، شکل‌گیری و حمایت جوامع محلی بسیار حائز اهمیت است.

همتی بابیان اینکه ایجاد یک دفتر بین‌المللی اکو توریسم و یک دفتر بین‌المللی یونسکو در پارک طبیعت در چشم‌انداز و برنامه‌های آتی ما برای پارک پیش‌بینی‌شده است، بیان کرد: اگر این اتفاق بیفتد و تندوره ثبت در یونسکو شود علاوه بر اینکه می‌توانیم از کمک‌های بین‌المللی برخوردار شویم، منطقه ما در سطح بین‌الملل مطرح می‌شود و شاهد مطالعات و پژوهش‌های دانشگاه‌های معتبر جهان و تعاملات فرهنگی؛اقتصادی اجتماعی و زیست‌محیطی خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه تاکنون  در نیم‌قرن اخیر ۱۳ منطقه در کشور ثبت یونسکو شده  است، یادآور شد: با توجه به ظرفیت بسیار بالای طبیعی استان  و شأن و جایگاه خراسان رضوی و با توجه به مغناطیسی که در مشهد به‌عنوان گرانیگاه جهان اسلام  وجود دارد، می‌توانیم بزرگ‌ترین مرکز اکوتوریسم در غرب آسیا را با محوریت مشهد راه‌اندازی کنیم.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی خاطرنشان کرد: اصول اکولوژیک و زبان طبیعت حکم می‌کند در این منطقه یک کار فرا استانی و حتی فراملی انجام شود و در تندوره این پتانسیل و فهم تکنولوژیک وجود دارد که بر اساس مکانی که طبیعت به ما نشان داده و دیکته کرده، بتوانیم مرکزی با این مشخصات و مختصات داشته باشیم .

وی بابیان اینکه تاکنون با توجه به طرح‌های بالادست،  طرح مدیریت توجیهی و مدیریت تفضیلی و طرح بازنگری پارک ملی تندوره تهیه‌شده است، افزود: این مطالعات می‌توانند به‌عنوان اسناد بالادستی برای پیشبرد این کار مهم مفید و مؤثر واقع شود.

همتی، مشارکت مردمی را به‌عنوان یک ظرفیت تأثیرگذار در مدیریت و حفاظت از زیستگاه‌ها و تنوع زیستی دانست و تصریح کرد: بحث طبیعت‌گردی پایدار یکی از اهداف اداره کل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی بوده که با تمرکز بر جلب مشارکت جوامع محلی و اقتصاد اکو توریسم دنبال می‌شود.

در ادامه نیز مشاور طرح بابیان اینکه غنای طبیعی این منطقه به لحاظ برخورداری از گونه‌های ارزشمند جانوری و گیاهی و ویژگی‌های زمین‌شناسی منحصربه‌فرد این پارک ملی را به یکی از نقاط موردتوجه برای اکولوژیست‌ها و طبیعت دوستان بدل کرده است، گفت : زون‌بندی دقیقی جهت سطوح مختلف حفاظتی و نیز محدوده‌های گردشگری گسترده و متمرکز صورت گرفته است که زمینه را برای ساماندهی فعالیت‌های حفاظتی و گردشگری در منطقه فراهم آورده‌ است .

سعید گلستانی افزود: شاخص‌ترین محدوده‌ی گردشگری پارک ملی تندوره در دره چهلمیر در ۳ کیلومتری شهر درگز و مجاور روستای تاج‌الدین و دودانلو واقع‌شده است که از سال‌های دور به‌واسطه برخورداری از رودخانه دائمی و پوشش گیاهی مناسب از مقاصد گردشگری به شمار رفته است.

وی ادامه داد: در طول این دره زیرساخت‌هایی نظیر راه آسفالت،برق و روشنایی، سرویس‌های بهداشتی و حدود ۱۶ سکوی اطراق توسط اداره کل محیط‌زیست استان احداث‌شده است.

مشاور طرح بیان کرد: بر این اساس از سال ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۹ بااعتباری بالغ‌بر ۱۵ میلیارد ریال اقداماتی نظیر بهسازی سرویس‌های بهداشتی، ساخت سردر، نصب تابلوهای معرفی گونه‌های جانوری و نیز احداث گذر گردشگری کوهستانی به طول ۷۰۰متر صورت پذیرفته است و در گام بعد بر اساس دستورالعمل واگذاری پروژه‌های دولتی به بخش خصوصی «ماده ۲۷ قانون مقررات ملی دولت» و پس از برگزاری فراخوان عمومی و ارزیابی متقاضیان در سال ۱۴۰۰ بهره‌برداری تفرجگاه چهلمیر طی مدتی معین به موسسه توسعه گردشگری که پیش‌ازاین تجربه راه‌اندازی و بهره‌برداری از مجتمع گردشگری چالیدره را در کارنامه خود دارد واگذارشده است.

وی بابیان اینکه بر اساس طرح تهیه‌شده، علاوه بر بهسازی تسهیلات موجود، احداث اقامتگاه‌های بوم‌گردی، کمپ اطراق و چادرزنی، موزه حیات‌وحش، زیپ‌لاین گذر صخره‌ای و پل معلق، پارک طبیعی تماشای حیات‌وحش «Safari Land» در دستور کار قرار خواهد گرفت، ابراز کرد: بی‌تردید اجرای این پروژه با جذب گردشگرانی در مقیاس ملی و  بین‌المللی می‌تواند زمینه توسعه صنعت گردشگری در شهرستان درگز و توسعه اقتصادی ناشی از آن را در پی داشته باشد. از رویکردهای اصلی این طرح توسعه اشتغال محلی با به‌کارگیری نیروهای بومی به‌ویژه از روستاهای هم‌جوار است که زمینه توسعه پایدار و تأمین معیشت محلی محدوده را فراهم خواهد ساخت.

وی تأکید کرد: تلفیق رویکردهای حفاظتی از پارک‌های ملی و توسعه پایدار از طریق تعریف پروژه‌های گردشگری در قالب اکو پارک «Eco Park» بیش از پنجاه سال است که در دنیا مطرح‌شده است و طرح اکو پارک تندوره "چهلمیر" نیز بامطالعه بیش از ۱۰ پارک ملی موفق دنیا تهیه‌شده و می‌تواند الگویی برای مدیریت درست فعالیت‌های گردشگری در چهارچوب بین‌المللی برای سایر نقاط کشور تبدیل شود .

انتهای پیام/ ۷۰۰۴۲

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان رضوی دفتر بین المللی یونسکو محیط زیست خراسان رضوی حفاظت محیط زیست عنوان یک بین المللی طبیعت گردی پارک ملی بر اساس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۲۹۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری

آیین‌نامه طبیعتگردی که توسط هیات وزیران مصوب شده بود، ابلاغ شد و در این آیین نامه نسبت به تشکیل کارگروه ملی و تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر آفرودسواری در عرصه طبیعی تاکید شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، «آیین نامه طبیعت گردی» طی نامه شماره ۱۵۴۸۷ توسط هیأت وزیران مصوب و با دستور معاون اول رئیس جمهور ابلاغ شد. پیش از این نیز عزت الله ضرغامی در جمع خبرنگاران از تصویب آئین نامه طبیعت گردی نیز خبر داده بود.

در این آئین نامه آمده:

هیأت وزیران در جلسه روز ۱۵ فروردین ماه ۱۴۰۳ به پیشنهاد مشترک وزارت میراث فرهنگی، جهاد کشاورزی و سازمان حفاظت محیط زیست و به استناد اصل یکصد و سی و هشتم قانون اساسی آئین طبیعت گردی را به شرح زیر تصویب کرد:

در ماده یک این آئین نامه پس از تعریف هر کدام از اصطلاحات، دامنه شمول این آئین نامه را مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص اعلام کرده است و نوشته که به منظور مدیریت کلان، برنامه ریزی و هماهنگی در زمینه توسعه طبیعت گردی در مناطق خاص، تشویق و ترویج طبیعت گردی و تسهیل و هدایت فعالیت‌ها و امور مندرج در این آئین نامه کارگروه ملی طبیعت گردی مرکب از نمایندگان هر یک از دستگاه‌ها به اضافه یک متخصص طبیعت گردی، دستیار وزیر میراث فرهنگی در امر مردمی سازی و نماینده دستگاه‌ها و معاونت‌های تخصصی مرتبط حسب موضوع مورد بررسی در کارگروه است.

همچنین دستگاه‌های عضو کارگروه ملی مکلف هستند نسبت به پیش بینی پست‌های سازمانی در ساختار اداری خود که مرتبط با طبیعت گردی در سطوح ستادی و استانی است با استفاده از ظرفیت‌های موجود و بدون توسعه تشکیلات یا ساختار جدید و با همکاری سازمان اداری و استخدامی کشور در چهارچوب قوانین و مقررات مربوط اقدام کنند.

وظایف این کارگروه ملی در زمینه فعالیت‌ها و طرح‌های مرتبط با مناطق و محدوده‌های طبیعی خاص در چهارچوب قوانین و مقررات به شرح زیر است:

تدوین سیاست‌های اجرایی، دستورالعمل‌های اجرایی و تخصصی و ساز و کار‌های نظارتی با مشارکت دستگاه‌های ذی ربط، تصویب و نظارت بر اجرای طرح‌های طبیعت گردی با رعایت ضوابط و عرصه و حریم میراث طبیعی و تاریخی و فرهنگی ثبت شده

حمایت و پشتیبانی از طرح‌های توانمندسازی جوامع محلی در راستای توسعه طبیعت گردی

حمایت از طراحی و معرفی محصولات، مناطق و مسیر‌های جدید و مستعد طبیعت گردی در کشور و معرفی آن‌ها در سطح ملی و بین المللی

معرفی و برندسازی تولیدات و محصولات محلی در سطح اثرگذاری طرح‌های طبیعت گردی

تهیه پیوست‌های فرهنگی موردنیاز طرح طبیعت گردی و تدوین دستورالعمل‌های لازم برای ساماندهی و نظارت بر گشت‌های طبیعت گردی.

بسترسازی و تسهیل شرایط حضور خانواده‌ها در طبیعت و ترویج سفر‌های خانواده محور، برنامه ریزی برای ایجاد بستر‌های لازم برای هوشمندسازی فرایند‌ها و استفاده از ابزار رقومی در توسعه طبیعت گردی

برنامه ریزی در زمینه ساز و کار‌های حفاظتی نظارتی و اجرایی ظرفیت برد گردشگری در مقصد‌ها و مناطق مستعد طبیعت گردی

تدوین دستورالعمل ساماندهی و نظارت بر بیراهه نوردی (آفرودسواری) در عرصه طبیعی کشور

همچنین در این آئین نامه آمده:

دستگاه‌های عضو کارگروه می‌بایست ضوابط مرتبط با طرح‌های طبیعت گردی در مناطق تحت مدیریت خود را در کارگروه اعلام کنند. در بخش دیگری از این آئین نامه اعلام شده که اجرای طرح‌های طبیعت گردی در اراضی ملی واقع در مناطق چهارگانه و تالاب‌های تحت مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست توسط اشخاص حقیقی یا حقوقی با اولویت جوامع محلی و رعایت قوانین و مقرات طبق طرحی که به تصویب نهایی کارگروه ملی می‌رسد، انجام می‌شود.

این آئین نامه در ۱۲ ماده تصویب شده است و وزارت میراث فرهنگی مکلف شده که در مدت سه ماه از تاریخ ابلاغ، با همکاری دستگاه‌های عضو کارگروه ملی، شرح خدمات طح‌های طبیعت گردی را تهیه و ابلاغ کند.

دیگر خبرها

  • ثبت میراثی از جهان اسلام در بروجرد
  • همایش بزرگ کوهپیمایی و طبیعت گردی در طبیعت زیبای یکانات یامچی
  • شویگو: آمریکا برای تسلط بر منطقه آسیا و اقیانوسیه تلاش می کند
  • پویش بزمان زیبا با طبیعت بدون زباله اجرا شد
  • آیین نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعت‌گردی ابلاغ شد/ آفرودسواران ساماندهی می‌شوند
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد
  • آیین‌نامه طبیعتگردی منتشر شد/ تدوین دستورالعمل نظارت بر آفرودسواری
  • نخستین مرکز تخصصی نجوم و رصد استان در شهرستان بروجن راه اندازی می‌شود
  • توسعه گردشگری نیازمند توجه به آموزش اصولی است/نبود برنامه ریزی چالش بزرگ گردشگری