Web Analytics Made Easy - Statcounter

اداره محیط زیست منطقه آزاد کیش با کمک بخش خصوصی برای کاهش فشار بر زیستگاه های طبیعی مرجانی، به ایجاد اکوسیستم های مصنوعی و تکثیر مرجان در آبهای جزیره اقدام کرد

به گزارش خبرگزاری برنا در هرمزگان ؛ مریم محمدی رئیس اداره محیط زیست این سازمان زیست بوم مرجانی را مهمترین و پرتولیدترین اکوسیستم دریایی کیش عنوان کرد و گفت : زیست بوم مرجانی تعداد بیشماری از آبزیان در مراحل مختلف حیات را در خود جای داده و پشتوانه مهمی در صنعت گردشگری جزیره محسوب می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش افزود : وجود مرجانها با ارزش اقتصادی هر یک متر مربع 47 هزار دلار در آبهای جزیره علاوه بر ایجاد شفافیت و زیبایی سواحل، مهمترین عامل جذب توریست بوده و حیات ماهیها و لاک پشتهای دریایی به آنها وابسته است.

به گفته مریم محمدی در دو دهه اخیر وقوع پدیده های سفید شدگی (Bleaching) مکرر ، به علت پدیده  اقلیمی گرم شدن کره زمین، پدیده های طبیعی و تشدید آن به جهت فعالیتهای توسعه ای و گردشگری ، منجر به نابودی بخش قابل توجهی از مرجانهای  این جزیره شده است اما تجربیات گذشته نشان داده که اکوسیستم های مرجانی به خوبی برای ترمیم خود سازش یافته و می تواند به صورت مجدد احیاء شود.

وی در ادامه این مطلب تصریح کرد: امروزه در اغلب نقاط جهان از روش های مختلفی از جمله احیا آبسنگ های مرجانی، بنابر نحوه تولید مثل (تولید مثل جنسی و تولید مثل غیر جنسی) برای ترمیم و بازسازی اکوسیستم های مرجانی در حال تخریب استفاده می شود، ایجاد زیستگاه مصنوعی و سایت های جدید غواصی، فشارهای ناشی از تراکم گردشگران را در سایتهای طبیعی مرجانی کم و به حفاظت و بازسازی هرچه بیشر آنها کمک می کند، همچنین می تواند منجر به افزایش ذخایر آبزیان، تنوع زیستی آنها و حفظ مرجانها به عنوان گونه های در معرض خطر شود.

محمدی اظهار داشت : مرجانهای جزیره کیش از امکان احیای طبیعی بسیار بالایی برخوردارند و این امر اهمیت حفاظت از زیستگاههای از بین رفته را دوچندان می کند به همین منظور اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش برنامه های متعددی برای حفاظت و احیای زیستگاهها را در دستور کار خود قرار داده است.

وی افزود : کاهش فشار بر زیستگاه های طبیعی را از اولیتهای مهم اداره محیط زیست بوده که طی سالهای گذشته تا کنون مطالعات و اقدامات اجرایی ، پژوهشی و حفاظتی مختلفی در این حوزه برای حفاظت زیست بوم دریایی کیش انجام شده است.

مریم محمدی رئیس اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش انجام مطالعات "امکان سنجی ایجاد زیستگاه های مصنوعی در نقاط مختلف جزیره" در قالب پایان نامه دانشجویی، انجام  طرح" زیست بوم شناسی دریایی در سواحل کیش" و تهیه "راهنمای مصور فون و فلور دریایی جزایر کیش، هندورابی, فارور و فارور کوچک" با همکاری موسسه ملی اقیانوس شناسی – آقای دکتر رضایی ،انجام مطالعات "تعیین ظرفیت برد گردشگری سایتهای مرجانی و ارائه الگوی مدیریتی" با همکاری آقای دکتر شکری، را بخشی از اقدامات مطالعاتی و پژوهشی سال های اخیر در حوزه محیط زیست کیش بر شمرد.

وی همچنین "ایجاد زیستگاه های مصنوعی"  را با ساخت و نصب دو مرحله ای تعداد 6 مجسمه زیر آبی در شرق جزیره، کاشت و قلمه زدن مرجان بر روی 500 پلیت بتنی و استقرار آن در 5 نقطه از آبهای سواحل کیش، ساخت زیستگاه مصنوعی با مصالح طبیعی به حجم هزار تن و در مسیری 300 متری، نصب ریف بالها  به تعداد 130 عدد در 3 نقطه از آبهای پیرامون جزیره کیش را از اهم اقدامات اجرایی اداره محیط زیست کیش در زمینه ساخت و احیا زیست بوم مرجانی و احیای ذخایر آبزیان عنوان کرد.

بر اساس این گزارش اداره محیط زیست کیش در راستای انجام فعالیت های حفاظتی، پرتراکم ترین سایت مرجانی در جنوب شرقی جزیره به نام بیگ کورال در محدوده سیمرغ, که به علت نزدیکی به ساحل و عمق پایین آن بسیار در معرض آسیب بود را بویه گذاری حریم کرد و تنها به فعالیت غواصی اختصاص داد و به عنوان بزرگترین منطقه حفاظت شده دریایی کشور در طول بیش از 3 هزار متر ساحل معرفی شد.

گفتنی است ممنوعیت واگذاری کلوپهای دریایی جدید با توجه به نتایج طرح "تعیین ظرفیت برد سایتهای مرجانی و تهیه الگوی مدیریت بهینه آن" ، حمایت از دوستداران و فعالان عرصه محیط زیست دریایی و هماهنگی با معاونت اجتماعی برای ثبت انجمن مردم نهاد در حوزه محیط زیست دریایی از دیگر اقدامات اداره محیط زیست جزیره کیش می باشد.

اداره محیط زیست سازمان منطقه آزاد کیش همچنین بازسازی و اختصاص ساختمان واقع در جنوب جزیره به پایگاه محیط بانی و مرکز تکثیر جنسی مرجانها، ابلاغ جداسازی سنگهای مرجانی بزرگ حاصل از انجام حفاریهای سطح جزیره برای ایجاد زیستگاه مصنوعی به شرکت عمران و خدمات شهری کیش، ابلاغ ساخت قالب های ریف بال و سازه های بتنی به شرکت مدیریت و توسعه بنادر و فرودگاه های کیش، استقرار زیستگاههای مصنوعی با استفاده از سنگهای مرجانی و سازه های بتنی، استفاده از خرده مرجانهای توقیفی از مسافران با همکاری گمرک فرودگاه برای ایجاد زیستگاه مصنوعی و تکثیر هرچه بیشتر مرجانها با حمایت از فعالین محیط زیست و بخش خصوصی را با هدف احیای ذخایر و توسعه سایتهای مصنوعی غواصی به جد در دستور کار خود قرارداده است.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: احیا مصنوعی مرجانی زیستگاه مصنوعی ایجاد زیستگاه زیست بوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۴۷۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست پردیس از توقیف ۲۰ خودرو متخلف تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در این شهرستان خبر داد.

به گزارش مهر، محسن رضائیان اظهار کرد: طی پیگیری‌های چند ماه اخیر اداره حفاظت محیط زیست پردیس و دریافت گزارشات مردمی مبنی بر تخلیه نخاله ساختمانی و پسماند خانگی غیر مجاز در حوزه شهرستان، حدود ۲۰ مورد راکب متخلف خودرو تخلیه غیرمجاز پسماند و نخاله ساختمانی، اعلام جرم و به دادستانی شهرستان معرفی شده است.

سرپرست اداره حفاظت محیط زیست پردیس گفت: اداره حفاظت محیط‌زیست پردیس با استناد به ماده ۶۸۸ قانون مجازات اسلامی، این خودروها و سایر خودروهایی که پلاک آنها توسط شهروندان و دوست‌داران محیط زیست ارسال کرده بودند را اعلام جرم کرده و جهت سیر مراحل قانونی به دادگاه معرفی کرده است.

وی افزود: که مردم هوشیار شهرستان پردیس، در صورت مشاهده مواردی اینچنین، گزارشات این تخلفات را به شماره تماس ۷۶۲۸۶۴۰۰ به اداره حفاظت محیط‌زیست شهرستان پردیس و همچنین سامانه ۱۵۴۰ سازمان حفاظت محیط زیست گزارش کنند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • ارائه راهکارهای محیط زیستی برای توسعه صنایع در سواحل «مکران»
  • نجات جوجه جغد‌هایی که به بیرون لانه پرتاب شده بودند + فیلم
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • نجات جوجه جغد‌ها در پاسارگاد
  • هنرمندان برای حل مشکلات زیست‌محیطی پای کار آمدند
  • تیمارگاه حیات وحش خراسان رضوی راه‌اندازی می‌شود
  • فیلیپین توافق بر سر آبهای مورد مناقشه با چین را رد کرد
  • حفاظت از لاک‌پشت‌های دریایی در بوشهر/برداشت بارناکل غیرقانونی است
  • توقیف ۲۰ خودرو تخلیه غیرمجاز نخاله‌های ساختمانی در پردیس
  • آب تالاب‌های پلدشت ۴۰ درصد افزایش یافت