Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-04-29@12:06:57 GMT

تاکید «تاکایف» بر افزایش تجارت در منطقه آسیای مرکزی

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۶۴۱۲

تاکید «تاکایف» بر افزایش تجارت در منطقه آسیای مرکزی

به گزارش خبرنگار دفتر منطقه‌ای خبرگزاری فارس، «قاسم ژامرت تاکایف» رئیس جمهور قزاقستان در جلسه مشورتی سران آسیای مرکزی در ترکمنستان بر ضرورت تشدید فعالیت کشورهای منطقه در جهت افزایش تجارت متقابل و گسترش تنوع محصولات تاکید کرد.

وی ضمن سخنانی با اشاره به برگزاری این اجلاس در سی اُمین سالگرد استقلال کشورهای آسیای مرکزی گفت: طی این مدت کشورهای منطقه در زمینه دولت سازی به پیشرفت‌های قابل توجهی دست یافتند، در توسعه اجتماعی و اقتصادی موفقیت‌های چشمگیری نائل شدند و میراث معنوی و فرهنگی را احیا کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تاکایف گفت: از روزهای اول استقلال ما دست در دست هم قدم می‌زنیم، صادقانه از دستاوردهایمان ابراز شادی و در لحظات دشوار از یکدیگر حمایت می‌کنیم.

وی این مهم را یک امر طبیعی خواند و گفت: کشورهای منطقه را تاریخ طولانی مدت، آداب و رسوم و سنت‌های مشترک به هم پیوند می‌دهد.

رئیس جمهور قزاقستان تصریح کرد: اجلاس مشورتی سران کشورهای آسیای مرکزی به همکاری‌های منطقه‌ای انگیزه قوی می‌بخشید.

وی گفت: در نتیجه نشست‌های که در «نورسلطان» و «تاشکند» برگزار شدند، روند همگرایی کشورهای منطقه، ویژگی پایدار، سازگار و مهم‌تر از همه برگشت ناپذیر کسب کرده که بدون شک گفت و گوی قابل اعتماد در بالاترین سطح، نقش کلیدی در همکاری منطقه‌ای ایفا می‌کند.

تاکایف از تقویت روابط اقتصادی بین کشورهای منطقه قدردانی و به افزایش تعداد شرکت‌های مشترک، اجرای پروژه‌های بزرگ در زمینه صنعت، انرژی، مهندسی مکانیک، کشاورزی و سایر حوزه‌ها اشاره کرد.

بنابر سخنان وی، مبادله تجاری قزاقستان با کشورهای آسیای مرکزی طی 5 سال اخیر 1.5 برابر افزایش یافته است که 4.6 میلیارد دلار را تشکیل می‌دهد. همانطور که تجربه نشان می‌دهد گفت و گوی سیستماتیک و اقدامات هماهنگ موثرترین و در واقع یک مکانیسم بی چون و چرای برای حل مشکلات مشترک است.

بنابر سخنان وی، امروز جهان دوران سختی را پشت سر می‌گذارد. وضعیت کنونی در افغانستان نگران کننده است. این وضعیت با شیوع ویروس کرونا تشدید می‌شود. این امر کشورهای منطقه را مستلزم به اقدامات مشترک برای تضمین توسعه پایدار آسیای مرکزی در مرحله جدید می‌کند.

وی در ادامه بر لزوم تشدید افزایش تجارت بین کشورهای منطقه، بهبود ساختار آن، گسترش دامنه محصولات عرضه شونده تاکید کرد و گفت: قزاقستان توان افزایش صادرات به کشورهای آسیای مرکزی تا یک میلیارد دلار را دارد.

تاکایف با ابراز اطمینان از این که سایر کشورهای آسیای مرکزی نیز دارای ذخایر مشابهی هستند خواستار اتحاد برای ایجاد یک شبکه واحد ادغام شده توزیع کالا در کریدورهای حمل و نقل آسیای مرکزی، شد.

وی گفت: این زیر ساخت جدید، متشکل از مراکز توزیع عمده فروشی و فرآیند برنامه ریزی، سازماندهی، کنترل و مدیریت حمل و نقل، انبارداری محصولات کشاورزی در مقیاس صنعتی، امکان هماهنگی عرضه محصولاتمان به بازارهای اتحادیه اقتصادی اورآسیا را فراهم می‌کند.

تاکایف اضافه کرد: ایجاد چنین مراکزی همچنین امکان اشباع بازارهای خود با محصولات کشاورزی در فاصله بین فصول سال را فراهم می‌کند.

وی به عنوان نمونه موفق همکاری به ایجاد مرکز بین المللی همکاری‌های تجاری و اقتصادی «آسیای مرکزی» توسط قزاقستان و ازبکستان در مرز مشترک دو کشور اشاره کرد و از همتایان خود دعوت کرد تا در جلب سرمایه گذاری در زمینه‌های مهم استراتژیک اقتصادی منطقه با یکدیگر متحد شوند.

تاکایف در بخش دیگری انتقال اقتصادهای ملی به پلتفرم دیجیتالی نوآورانه را مسیری بدون جایگزین برای توسعه عنوان و همچنین اعلام کرد که قزاقستان به طور فعال پروژه‌هایی را برای دیجیتالی شدن صنعت، انرژی، حمل و نقل، حوزه اجتماعی و همچنین توسعه شهرهای «هوشمند» اجرا می‌کند.

بنابر سخنان تاکایف کشورهای منطقه نقش پل ارتباطی بین آسیا و اروپا را ایفا می‌کنند و در این راستا، قزاقستان به طور مداوم در حال توسعه قابلیت‌های ترانزیتی کریدور حمل و نقل بین المللی ترانس خزر است. علاوه بر این، پتانسیل بخش قزاقی مسیر بین قاره‌ای «چین – اروپا – چین» در حال تقویت است.

وی گفت: تا سال 2025، خطوط دوم ساخته می‌شود و بخش راه آهن «دوستیک - موینتی» به طور کامل برق رسانی می‌شود. در نتیجه توان این مسیر 5 برابر افزایش می‌یابد. میزان سرمایه گذاری در این پروژه بیش از 2 میلیارد دلار خواهد بود.

 تاکایف تصریح کرد: راه آهن موجود «قزاقستان – ترکمنستان – ایران» نیز فرصت‌های بزرگی را فراهم می‌کند. برای کشورهای ما این کوتاه‌ترین مسیر به کشورهای خلیج فارس است. حجم سالانه رو به رشد حمل و نقل بار در منطقه ضرورت توسعه کریدور جنوبی راه آهن ترانس آسیایی را تاکید می‌کند. برای مثال، راه اندازی خط راه آهن «دربازه-ماکتاآرال» زمان حمل و نقل بار را 1.5 برابر کاهش می‌دهد.

وی همچنین پروژه ساخت راه آهن «مزار شریف – کابل – پیشاور» را که دسترسی به بازارهای آسیای جنوبی را فراهم می‌کند، آینده دار عنوان کرد.

رئیس جمهور قزاقستان همچنین خاطرنشان کرد: ظرفیت بندری قزاقستان و ترکمسنتان پتانسیل عظیمی دارد.

تاکایف در بخش دیگری یکی از موضوعات کلیدی برای آسیای مرکزی را تامین منابع آبی و حفظ محیط زیست و اکوسیستم‌های منطقه عنوان کرد و گفت: هم اکنون ما پیامدهای گرم شدن کره زمین را به صورت کاهش منابع آبی و هوای خشک تجربه می‌کنیم.

وی افزود: برای مدیریت مثمر ثمر مشترک منابع رودخانه‌های فرامرزی، معرفی راه حل‌های تکنولوژیکی پیشرفته، توسعه سیاست تلفیقی آب مهم است. تعامل ما باید بر اساس اصولی مانند استفاده مساوی، در نظر گرفتن منافع طرفین و انجام کامل تعهدات متقابل باید صورت گیرد. آب برای آسیای مرکزی باید به عامل متحد کننده تبدیل شود.

تاکایف گفت: در شرایط همه گیری کرونا مردم ما وحدت و کمک متقابل را به نمایش گذاشتند و قزاقستان در روحیه دوستی و همبستگی آمادگی حداکثر کمک ممکن به مردم و کشورهای برادر آسیای مرکزی را دارد.

وی در ادامه از پیشنهاد رئیس جمهور ترکمنستان در زمینه ایجاد مرکز ویروس شناسی و اپیدمیولوژی حمایت کرد و گفت: در واقع، تقویت همکاری‌های علمی در این زمینه مهم یک امر ضروری است.

تاکایف چالش‌های مانند تروریسم، افراط گرایی مذهبی، قاچاق مواد مخدر و جرائم فراملی را همچنان از مشکلات روز عنوان کرد و گفت: تقویت وحدت بین کشورهای ما بسیار مهم است، نباید به رقابت‌های غیر ضروری با یکدیگر اجازه دهیم.

بنابر سخنان وی، در این راستا، امضا فوری پیمان دوستی، حسن همجواری و همکاری برای توسعه آسیای مرکزی در قرن 21 از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

تاکایف اضافه کرد: ما از آمادگی طرفین برای امضا این پیمان تاریخی در آینده نزدیک استقبال می‌کنیم.

وی رقابت کشورهای آسیای مرکزی در بسترهای بین المللی را بر ضرر منافع ملی کشورهای منطقه خواند و گفت: در مورد مهم‌ترین موضوعات بین المللی ما می‌توانیم از مواضع عمومی صحبت کنیم و از این طریق هماهنگی رویکردهای خود را به جامعه جهانی نشان دهیم.

تاکایف با بیان این که تعامل فرهنگی و بشردوستانه نقش تعیین کننده‌ای در نزدیک شدن بیشتر مردم کشورهای منطقه ایفا می‌کند خواستار حفظ و تقویت روابط خویشاوندی، تقویت دستور کار فرهنگی و بشردوستانه با محتوای جدید شد.

وی در بخش دیگری با بیان این که توسعه تماس‌ها بین جوانان کشورهای آسیای مرکزی که نقش مهمی را در حفظ روابط تاریخی عمیق بین کشورهای منطقه ایفا خواهند کرد، نیازمند توجه ویژه‌ای است.

در این راستا، بنابر سخنان تاکایف حمایت از افزایش تبادل دانش آموزان و حمایت کامل از تمایل آنها به علوم پیشرفته، افزایش بورسیه برای آموزش شهروندان آسیای مرکزی در دانشگاه‌های قزاقستان مهم است.

رئیس جمهور قزاقستان گفت: هدف اصلی ما تبدیل آسیای مرکزی به یک منطقه با ثبات، توسعه یافته و مرفه است و اطمینان دارم که در روحیه دوستی، حسن همجواری و اعتماد متقابل ما قادر خواهیم بود بر همه مشکلات فائق آییم و به این هدف والا برسیم.

در این نشست همچنین روسای جمهور ترکمنستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، نماینده ویژه دبیر کل سازمان ملل در آسیای مرکزی سخنرانی کردند.

انتهای پیام/ح

منبع: فارس

کلیدواژه: قزاقستان تاکایف آسیای مرکزی نشست مشورتی رئیس جمهور قزاقستان کشورهای آسیای مرکزی آسیای مرکزی کشورهای منطقه بین کشورهای بین المللی حمل و نقل منطقه ای راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۶۴۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم

وزیر صمت گفت: ایران با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر ۱۵۳ میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به ۵۰ میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم، عباس علی‌آبادی وزیر صمت امروز در آئین گشایش نمایشگاه ایران اکسپو اظهار کرد: مهم‌ترین هدف این نمایشگاه توسعه همکاری‌های بین‌المللی کشورهای شرکت کننده است؛ برگزاری نمایشگاهی با حضور مهمانانی از 100 کشور باعث شناخت ما از یکدیگر و تسهیل زمینه تجارت می‌شود.

وی افزود: ایران در زمینه تجارت مزایای نسبی بسیاری دارد که می‌تواند تسهیلگر بسیاری از تعاملات در سطوح مختلف راهبردی باشد. توجه به جایگاه ژئوپلتیکی ایران در کنار ظرفیت‌های صنعتی، ‏معدنی و کشاورزی فرصت‌های زیادی را فراهم می‌کند. چهره واقعی توانمندی‌های ایران در این نمایشگاه‌ها زمینه برای افزایش تعاملات فراهم می‌شود.

علی آبادی به برنامه‌های وزارت صمت در حوزه تجارت اشاره کرد و گفت: وزارت صمت 3 برنامه اصلی دارد؛ جهت دهی توسعه اقتصادی بر پایه رشد اقتصادی پایدار با تعاملات بین‌المللی و تمرکز بر محصولات و خدمات دارای فناوری متوسط و پیشرفته و ارزش افزوده بالا، توسعه زیرساخت‌های تجاری و افزایش سهم کشور از تجارت بین‌المللی با کمک بهره‌گیری حداکثری از دیپلماسی تجاری اقتصادی و حمایت‌های عملی از تحقیق و توسعه در شرکت‌ها در جهت افزایش رقابت پذیری بین‌المللی و صادرات در دستور کار ما قرار دارد.

وزیر صمت با بیان اینکه در مورد توسعه زیرساخت‌های تجاری چند برنامه داریم، تصریح کرد: اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی با هدف توسعه سرمایه گذاری خارجی، ورود به بازارهای خارجی و دستیابی به فناوری، تعامل جدی، مثبت و سازنده با کشورهای منطقه در حوزه‌های انتقال فناوری و همکاری‌های صنعتی، فعال سازی میزهای کالایی کشور و استانی با هدف شناسایی صادرات کالاهای ایرانی به بازارهای هدف با همکاری وزارت امور خارجه، بهره‌مندی حداکثری از روابط سیاسی در ایجاد بازارهای جدید و توسعه شبکه تأمین، افزایش رایزنان بازرگانی جهت رصد رقبای ایران در بازارهای جهانی و ارائه اطلاعات لازم به صادرکنندگان به کمک وزارت امور خارجه، تنوع بخشی به روش‌های تجاری مانند تجارت به کمک ارزهای محلی و توسعه بازارهای مرزی جهت افزایش صادرات و بهبود دسترسی به منابع خارج از کشور، بهره‌گیری از ظرفیت‌های اتاق‌های مشترک با سایر تشکل‌ها و انجمن‌های بخش خصوصی در توسعه روابط خارجی و گسترش بازارهای صادراتی از چند نقطه محدود به سایر نقاط جهان از جمله برنامه‌های ما است.

وی اضافه کرد: اکنون ایران  با وجود تحریم‌ها، یکی از قطب‌های اقتصاد و صنعت منطقه است؛ بالغ بر 153 میلیارد دلار حجم تجارت خارجی کشور است که نزدیک به 50 میلیارد دلار از این رقم مربوط به صادرات غیرنفتی می‌شود؛ کشورهای همسایه، آفریقایی و اسلامی و سایر کشورهای دوست در اولویت توسعه روابط هستند. ما اکنون عضو ناظر سازمان تجارت جهانی هستیم و با حضور در پیمان‌های منطقه ای و بین المللی تعاملات سازنده ای با کشورها داریم.

علی آبادی ادامه داد: در سازمان اکو با 9 کشور همسایه و منطقه همکاری داریم؛ موافقت نامه‌های تجاری در دست پیگیری است. با 8 کشور اسلامی در حال توسعه موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا کردیم و در حال اجرا هستیم. در سازمان‌های همکاری اسلامی با کشورهای عضو موافقت نامه تجارت ترجیحی داشته و همکاری‌های تجاری را اجر می‌کنیم. با کشورهای اتحادیه اقتصادی اوراسیا موافقت نامه تجارت آزاد امضا شده و با تعدادی دیگر از کشورها موافقت نامه تجارت ترجیحی امضا شده و با برخی دیگر در دست امضا قرار دارد.

وزیر صمت گفت: ما آماده تعامل هستیم. ما دست همکاری اقتصادی با کشورهای جهان را می‌فشاریم و برای تسهیل تجارت ایران با جهان تلاش می‌کنیم. امید می‌رود این نمایشگاه بتواند با ارائه شفاف توانمندی‌های صادراتی ایران و شناخت نیازمندی‌های طرف‌های دیگر گامی جدی در جهت توسعه روابط تجاری بردارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تاکید عراق برلزوم افزایش همکاری‌ها برای متوقف کردن جنایات تل‌آویو
  • نگرانی روسیه درباره تهدیدات گروه‌های تروریستی از افغانستان
  • وزیر صمت: با وجود تحریم ۱۵۳ میلیارد دلار تجارت خارجی داریم
  • ضرورت افزایش نقش اقتصاد دیجیتال در اقتصاد کشورها
  • وزارت کار: تورم و حقوق کارگران به یک اندازه افزایش یافته است
  • پشت پرده حملات تروریستی در ایران و روسیه
  • حملات تروریستی نتیجه حمایت کشورهای غربی از گروه‌های تروریستی است
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است
  • طرح ازبکستان برای اتصال از افغانستان به آسیای مرکزی