Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-27@09:30:06 GMT

اثربخشی فضاسازی بر بهبود کیفیت زندگی شهری

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۵۷۸۱۴

اثربخشی فضاسازی بر بهبود کیفیت زندگی شهری

فضاسازی رویکردی بسیار مهم برای بهبود کیفیت زندگی شهری به شمار می‌رود که البته افزایش اثربخشی آن از طریق طراحی دقیق و توجه به جزئیات محقق می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، به جرأت می‌توان ادعا کرد که فضاسازی شهری مهم‌ترین بخش در طراحی یک شهر به حساب می‌آید که می‌تواند در افزایش یا کاهش کیفیت زندگی سهیم باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته بسیاری از مدیران شهری این واقعیت را به دقت مورد توجه قرار نمی‌دهند و همین امر به ایجاد شهرهایی با کمترین رضایت شهروندی منجر می‌شود. این در حالی است که برخی نیز، توجه به جزئیات را در اولویت طراحی‌های شهری خود قرار می‌دهند و حتی مکان نصب سیستم‌های روشنایی، رنگ سنگفرش‌ها، انواع آثار هنری، گونه‌های درختان و نحوه تردد مردم در داخل شهر را نه تنها از دید خود پنهان نمی‌دارند، بلکه در رأس اهداف خود نیز قرار می‌دهند. برای این افراد، فضاسازی اصل مهم طراحی شهری به شمار می‌رود که می‌تواند آینده پایدار را برای مناطق به ارمغان آورد.

امروزه بسیاری از مدیران در شهرهای بزرگ جهان به زیبایی تمام دست به فضاسازی شهری زده و مناطقی به وجود آورده‌اند که با طراحی خاص خود، رونق اقتصادی را نیز برای شهر در پی داشته است. به عنوان مثال، پروژه روپونگی هیلز در توکیوی ژاپن، مجتمعی شهری با آسمان خراشی ۵۴ طبقه محسوب می‌شود که با طراحی و فضاسازی منحصر به فرد خود هویتی دوباره به پایتخت ژاپن بخشیده و به مرکزی برای جذب گردشگران تبدیل شده است. کینگزکراس لندن نیز قطب اصلی راه‌آهن پایتخت انگلستان به شمار می‌رود که در منطقه احیاشده "ریجنتس کانال" قرار گرفته و ساختمان‌های اداری، پیاده‌روهای زیبا و رستوران‌های هوشمند متعددی را در اطراف خود گرد هم آورده است و نمونه‌ای موفق از فضاسازی شهری در جهان به حساب می‌آید.

برنامه‌ریزان برای فضاسازی شهری موفق باید تمام جنبه‌های توسعه‌ای را با دقت مورد توجه قرار دهند تا مکانی با بیشترین کارایی را به وجود آورند. مشارکت سرمایه‌گذاران نیز می‌تواند در این زمینه مؤثر واقع شود و آن‌ها را در پیاده‌سازی راحت‌تر پروژه‌ها سهیم کند.

امروزه پایداری یکی از عمده‌ترین دغدغه‌های مدیران به شمار می‌رود که در تلاشند از طریق تلفیق نوآوری و و اصول طراحی شهری به این مهم دست یابند. مرکز کسب و کار One Taikoo Place در هنگ کنگ به عنوان یکی از موفق‌ترین فضاسازی‌های پایدار جهان شناخته شده که در آن، تیمی از متخصصان حرفه‌ای به بهبود ویژگی‌های پایدار سازه‌های قدیمی منطقه پرداخته و بیش از ۸۹ درصد منطقه را به ساختمان‌های سبز مجهز کرده‌اند که البته پیدایش اغلب این سازه‌ها به دهه ۱۹۷۰ باز می‌گردد.

مدیران در بسیاری از نقاط دنیا، اهداف بلندمدت کربن صفر را در پیش گرفته و همسو با توافق پاریس و طرح توسعه پایدار ۲۰۳۰، هر دو مبتنی بر کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای، اقدامات متعددی اعمال کرده‌اند. به عنوان مثال در بعضی از نقاط جهان، کاهش مصرف انرژی الکتریسیته شبکه شهری رویکردی بسیار موفق در ذخیره نیرو بوده که کاهش قابل توجه آلودگی هوا را نیز در پی داشته است. این دستاورد تا حد زیادی از طریق فضاسازی شهری و تغییر زیرساخت‌ها محقق و در نهایت به کاهش مصرف انرژی شهری منجر شده است.

بدیهی است که تنها سرمایه‌گذاری و بهره‌گیری از فناوری نمی‌تواند اهداف پایداری را برای یک شهر به ارمغان آورد، بلکه مشارکت نهادهای مختلف ضرورت دارد تا ایده‌های خلاقانه متفاوتی ارائه شود و در نهایت تحلیل داده‌ها با قدرت بیشتری انجام شود. در این راستا، بسیاری از برنامه‌ریزان شهری به همکاری با نهادهای آموزشی مختلف پرداخته و از این طریق، تحلیل کلان‌داده‌ها را با موفقیت بیشتری انجام داده و بهینه‌سازی انرژی را برای یک منطقه یا شهر به ارمغان آورده‌اند.

مؤلفه مهم دیگری که باید مورد توجه مدیران در فضاسازی شهری قرار گیرد، افزایش مسیرهای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری است که بهبود کیفیت زندگی و افزایش رضایت شهروندی را در پی دارد. به عنوان مثال، هنگ‌کنگ مملو از پیاده‌راه‌هایی بر فراز تپه‌ها است که مردم را از شلوغی شهر رها و به مناطقی دنج و آرام هدایت می‌کند و همین امر نقش مهمی در افزایش زیست‌پذیری شهر ایفا کرده است. بدیهی است که مردم ذاتاً به گردش‌های کوتاه در محیط اطراف خود گرایش دارند که البته در طراحی شهرهای امروزی این مهم مورد توجه قرار نگرفته و مالکیت شهرها از آن خودروها شده است.

از مزایای مهم کرونا بر زندگی شهری این بود که مدیران از آتن در یونان گرفته تا اوکلند نیوزلند تغییرات زیادی در طراحی شهرها به وجود آوردند و یک بار دیگر مالکیت خیابان‌ها را به مردم واگذار کردند. به عنوان مثال، صادق‌خان شهردار لندن خیابان‌های زیادی از سراسر شهر را به پیاده‌راه تبدیل کرد و مسیرهای جدید متعددی نیز برای دوچرخه‌سواران به وجود آورد. پیش از کرونا نیز برنامه‌ریزان شیکاگو در آمریکا اقدام به ایجاد ۴۰ تونل زیرزمینی در منطقه تجاری شهر پرداخته بودند که که امروزه به عنوان مسیرهای پیاده‌روی توسط مردم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
 

کد خبر 513077

منبع: ایمنا

کلیدواژه: شهرهای جهان کلانشهرهای جهان فضاسازی فضاسازی شهری هنگ کنگ اوکلند نیوزیلند شیکاگو توافق پاریس توسعه پایدار شهری پياده راه سازي کرونا ویروس آتن یونان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق شمار می رود عنوان مثال فضاسازی شهری کیفیت زندگی مورد توجه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۵۷۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه خودرو پکن

تیگو ۹ کانسپت طراحی خانواده تیگو را با شکل کلی پایدار و مجلل به ارث برده است. جلوپنجره الماسی، رینگ‌های بزرگ و چراغ‌های عقب از نوع متصل، حس طراحی آن را برجسته می‌کند. فضای داخلی خودرو با مقدار زیادی چرم و مواد بافت چوبی پیچیده شده که با صفحه نمایش مرکزی بزرگ هماهنگ شده و حسی سرشار از تکنولوژی و تجمل را منتقل می‌کند.

به گزارش اقتصادآنلاین، تیگو ۹ مجهز به نسل جدید پیشرانه سوپر هیبریدی Q-POWER چری است که از مزایای قدرتمند بودن، مصرف سوخت پایین و شارژ سریع برخوردار است. مصرف سوخت آن تنها ۵.۲ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است و برد جامع آن به بیش از ۱۴۰۰ کیلومتر می‌رسد. باتری این خودرو می‌تواند در ۲۰ دقیقه از ۳۰ تا ۸۰ درصد شارژ شود و این اولین بار است که حداکثر توان ۶.۶ کیلووات تخلیه خارجی را در خود جای داده که استفاده از خودرو در فضای باز را بسیار راحت می‌کند. تیگو ۹ مجهز به رانندگی خودکار سطح L ۲.۵، با ۱۹ عملکرد ADAS مانند APA، LKA و DOW است. در عین حال، تیگو ۹ با استاندارد ایمنی پنج ستاره مطابقت دارد، بیش از ۸۵٪ خودرو از فولادی با مقاومت بالا استفاده می‌کند که استاندارد‌های ایمنی پنج ستاره جهانی مانند C-NCAP، ANCAP و EUCAP را پاس می‌کند.

تیگو ۹ یک شاسی بلند پرچمدار است که تجملات، هوشمندی و ایمنی را با یکدیگر ادغام می‌کند و برای افراد حرفه‌ای که کیفیت زندگی عالی را دنبال می‌کنند، با دقت ساخته شده است. این خودرو از روشی زیباتر، مجلل، هوشمندتر و دوستدار محیط زیست برای سفر حمایت می‌کند و هر سفری را به تصعید زندگی با کیفیت تبدیل می‌کند. تیگو ۹ با ویژگی‌های فنی، لوکس و تجاری خود نیاز‌های سفر را کاملاً برآورده می‌کند و به سرنشینان اجازه می‌دهد تا از سفر با کیفیت، حتی در زندگی کاری پرمشغله خود لذت ببرند.

در آینده، تیگو ۹ به‌روزرسانی و ارتقای محصول را ادامه خواهد داد و کیفیت بالاتر و تجربه سفر بهتری را برای مشتریان بیشتری در سراسر جهان به ارمغان می‌آورد.

دیگر خبرها

  • در جست‌وجوی مزاج معتدل
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود
  • قیمت گوشی آیفون ۱۳ (۸ اردیبهشت) + بررسی و مشخصات iPhone ۱۳
  • داروی ایرانی بهتر است یا داروی خارجی؟
  • آیا کیفیت داروهای ایرانی با خارجی یکسان است؟/ چرایی مشکلات تهیه داروی خارجی برای برخی از بیماران
  • تولید و اجرای انواع پارتیشن اداری مدرن
  • رونمایی از تیگو ۹ در نمایشگاه خودرو پکن
  • چگونه بهترین شرکت طراحی سایت را انتخاب کنیم؟
  • بهبود سرعت و کیفیت اینترنت با اجرای فیبرنوری در خوزستان