Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@21:58:44 GMT

بدهی تعاونی مرزنشینان بخشوده می‌شود

تاریخ انتشار: ۱۷ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۲۱۲۲

بدهی تعاونی مرزنشینان بخشوده می‌شود

به گزارش خبرگزاری مهر، شاکر رضا مریدی اظهار داشت: تعاونی‌های مرزنشینان به مانند سایر اشخاص حقیقی و حقوقی فعال اقتصادی مکلف به اجرای تکالیف قانونی هستند و از سال ۱۳۹۵ هجری شمسی مالیات به نرخ صفر به شرطی به آن‌ها داده می‌شود که اظهارنامه مالیاتی را تکمیل و به امور مالیاتی اظهار کنند.

وی ادامه داد: ۴۷ تعاونی مرزنشینان هرمزگان دارای سابقه پرونده مالیاتی بودند که ۱۱ پرونده بدهی معوق داشتند و با پیگیری‌ها و نشست‌های متعدد تعاونی‌های دچار مشکل در زمینه مالیات به سه تعاونی کاهش یافت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود اضافه کرد: کالاهای اساسی مشمول مالیات ارزش افزوده می‌شود و مسوولان تعاونی‌های مرزنشینان هم مدعی هستند که این کالاها از قبیل برنج وارد کرده‌اند.

مریدی بیان کرد: برای اینکه مشکلی در این خصوص نداشته باشند به آن‌ها آموزش‌های لازم در خصوص نحوه تکمیل فرم اظهارنامه مالیاتی و لیست کالاها داده شد.

وی افزود: ‌مساله دیگر این تعاونی‌ها رفع تعهد ارزی است که متولی اصلی آن بانک مرکزی است و شرط معافیت صادراتی برگشت ارز حاصل از آن به چرخه اقتصادی است که گویا در سامانه ارزی بانک مرکزی امکان رفع تعهد به صورت ارزی و ریالی برای تعاونی‌های مرزنشینان فراهم شده است.

مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان همچنین در خصوص فعالیت اقتصادی دیگری با کارت بازرگانی شخص حقیقی یا حقوقی، تاکید کرد: هیچ فعال اقتصادی مجاز به سپردن کارت بازرگانی خود به شخص دیگری برای استفاده نیست و اگر چنین کند مالک کارت بایستی به تعهد ایجاد شده عمل کند، بنابراین زمانی که فرد دیگری به اسم این شخص فعالیت اقتصادی انجام می‌دهد مالک این کارت بایستی مالیات آن فعالیت را پرداخت کند.

مریدی، براساس اصل ۵۱ قانون اساسی زمانی می‌توان معافیت قانونی داد که قانون اجرا شده باشد و این اصل می‌گوید «هیچ نوع مالیات وضع نمی‌شود مگر به موجب قانون، موارد معافیت و بخشودگی و تخفیف مالیاتی به موجب قانون مشخص می‌شود».

مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان عنوان کرد: مساله دیگری که این تعاونی‌ها دارند مالیات بر ارزش افزوده است که این قانون از مهر سال ۱۳۸۷ به مرحله اجرا گذارده شد و فعالان اقتصادی مشمول این قانون از زمان اجرای آزمایشی مرحله به مرحله مشمول شده‌اند و در هر مرحله به اشخاص حقیقی و حقوقی مشمول اطلاع رسانی انجام شده است.

وی اضافه کرد: علاوه بر درج قانون مصوب در روزنامه رسمی کشور، سازمان امور مالیاتی به اشخاص مشمول دارای پرونده مالیاتی از طریق پیامک اطلاع رسانی کرده است و موضوع مهم در این مورد آگاهی مشمولان از نحوه تکمیل فرم‌های اظهارنامه مالیاتی است که برای رفع این مساله و نیاز به تعاونی‌های مرزنشینان آموزش لازم داده شد تا دچار مشکل نشوند.

براساس «ماده (۱) قانون مدنی، مصوبات مجلس شورای اسلامی و نتیجه همه‌پرسی پس از طی مراحل قانونی به رئیس جمهور ابلاغ می‌شود. رئیس جمهور باید ظرف مدت پنج روز آنرا امضاء و به مجریان ابلاغ نماید و دستور انتشار آن را صادر کند و روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت پس‌از ابلاغ منتشر نماید.

تبصره در صورت استنکاف رئیس جمهور از امضاء یا ابلاغ در مدت مذکور در این ماده به دستور رئیس مجلس شورای اسلامی روزنامه رسمی موظف است ظرف مدت ۷۲ ساعت مصوبه را چاپ و منتشر نماید.»

مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان تصریح کرد: اشراف به قانون توسط افراد مشمول موجب می‌شود افراد و سازمان امور مالیاتی از منافع آن استفاده کنند و امور مالیاتی هرمزگان آموزش‌های لازم را در حیطه مسوولیت خود به فعالان اقتصادی می‌دهد تا دچار مشکل نشوند.

کد خبر 5276830

منبع: مهر

کلیدواژه: تعاونی مرزنشینان ویروس کرونا ماه محرم روز خبرنگار شورای شهر محرم 1400 بوشهر آمار کرونا واکسن کرونا شیوع کرونا کرمانشاه اردبیل گرگان خطبه های نماز جمعه ایلام مدیرکل امور مالیاتی هرمزگان تعاونی های مرزنشینان تعاونی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۲۱۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند

به گزارش خبرنگار مهر، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز ایرادات شورای نگهبان به ماده ۲۵ طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی را برای تأمین نظر شورای نگهبان رفع و تصویب کردند.

بند (الف) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

الف- در هر سال مجموع درآمدهای موضوع ماده (۱۲۴) این قانون برای اشخاص غیرتجاری تا آستانه پنج برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون یا ۲۰ میلیارد ریال هر یک بیشتر باشد، در آن سال معاف از مالیات موضوع این فصل و نسبت به مازاد آن، مشمول مالیات با نرخ ماده (۱۳۱) این قانون است‌.

بند (ب) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

ب- هر شخص غیرتجاری ایرانی بالای ۱۸ سال، در طول عمر خود در مجموع تا آستانه ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون، معاف از مالیات موضوع این فصل است. استفاده از این معافیت در هر سال بنا به درخواست اشخاص موضوع این بند از طریق کارپوشه غیرتجاری است و درصد (سهم) استفاده از معافیت این بند در هر سال از میزان باقیمانده آستانه مذکور که در سال‌های آتی قابل استفاده است، کسر می‌گردد. اشخاص فوق در طول عمر خود، حداکثر سه سال می‌توانند نسبت به درخواست و استفاده از این معافیت اقدام کنند.

بند (ج) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

ج به‌منظور تسهیل معاملات سرپرست خانوار از قبیل فروش کالاهای مستعمل، نصاب بند «الف» این ماده برای اشخاص مذکور معادل است با ۶ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون یا ۲۴ میلیارد ریال هر یک که بیشتر باشد و نصاب موضوع بند (ب) این ماده، معادل است با ۱۲۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون.

بند (د) ماده (۲۵) به شرح زیر اصلاح شد:

د- در صورتی که در طول سال، مجموع درآمدهای موضوع ماده (۱۲۴) اشخاص غیرتجاری از میزان آستانه ۱۰۰ برابر معافیت موضوع ماده (۸۴) این قانون بیشتر شود، مابه‌التفاوت از مجموع مقادیر مذکور این ماده به‌صورت علی‌الحساب مشمول پرداخت مالیات به نرخ مقرر در ماده (۱۳۱) این قانون می‌شود.

شخص مذکور مکلف است ظرف ۱۰ روز کاری از تاریخ اعلام سازمان، نسبت به صدور، اصلاح یا ابطال صورتحساب الکترونیکی مربوط یا پرداخت یا ترتیب پرداخت مالیات یا ارائه ضمانت به میزان مالیات متعلق اقدام نماید؛ در غیر این صورت اشخاص موضوع بند (الف) ماده (۱۱) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان موظف‌اند با اعلام بانک مرکزی به میزان مالیات مذکور، وجوه متعلق به شخص بدهکار را تا زمان انجام اقدامات فوق در حساب وی مسدود نمایند.

تبصره – آئین‌نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف یک سال پس از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این ماده، توسط سازمان با همکاری بانک مرکزی تهیه می‌شود و به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

کد خبر 6090662 زهرا علیدادی

دیگر خبرها

  • کارگران هم مشمول «کاهش ساعت کاری» می‌شوند؟
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • حیدری: کولبران در انتظار ابلاغ قانون ساماندهی اشتغال پایدار مرزنشینان هستند
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد
  • اشخاص غیرتجاری مشمول معافیت از مالیات بر عایدی سرمایه شدند
  • عواقب بند س تبصره ۶ قانون بودجه | وقتی برای معافیت‌ها سقف تعیین شود چه می‌شود؟
  • ثبت ۲۹ هزار سوت زنی فرار مالیاتی فقط برای پزشکان
  • تعاونی های تولیدی، محور اقدامات بخش تعاون هستند