Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با اشاره به مشکلات بازار تایر ناوگان سنگین، گفت: در صورت توقف طرح توزیع سیستمی تایر، این بازار با نابسامانی‌های شدیدتری روبرو می‌شود.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مدتی است که قیمت تایر ناوگان سنگین و سواری در بازار چند نرخی شده و گاه و بیگاه با اصرار تولیدکنندگان، قیمت تایر افزایش می‌‎یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بسیاری از فعالان بازار لاستیک معتقدند که مشکل اصلی این بازار به عدم نظارت کافی بر عرضه تایر و همچنین عدم برنامه‌ریزی مناسب برای تولیدکنندگان مربوط می‌شود.

 

به گفته عاملان فروش تایر، برخی از شرکت‌های تولیدکننده، بیش از نیاز بازار لاستیک تولید‌ کرده‌اند و این اقدام تأثیر مستقیمی بر عملکرد دیگر تولیدکنندگان لاستیک در کشور دارد؛ به طوریکه نرخ مصوب برای هر جفت تایر چرخ‌های عقب وانت نیسان ۲ میلیون و ۹۰۰ هزارتومان تعیین شده است که تا چندی پیش در بازار آزاد تا ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان هم به فروش می‌رسید، اما این روز‌ها با قیمت ۲ میلیون و ۶۵۰هزار تومان خرید و فروش می‌شود.


متأسفانه برخی از شرکت‌ها برخلاف توصیه‌های کارشناسان بازار تایر عمل کرده و با تولید بیش از حد تایر جلوی وانت نیسان، قیمت عجیبی برای این سایز لاستیک رقم زده‌اند. محصولی که توسط انجمن صنفی صنعت تایر ۳ میلیون و۶۰۰هزار تومان قیمت‌گذاری شده بود حالا در بازار ۲ میلیون‌ و ۳۵۰ هزار تومان به فروش می‌رسد! به نظر می‌رسد که تولیدکنندگان تایر و شبکه‌های توزیع سنتی این کالا، درک مناسبی از مسائل بازار این کالا و مدیریت عرضه ندارند.

این در حالی است که وزارت صمت در سال ۱۳۹۸ با ایجاد سامانه توزیع سیستمی تایر توانست نابسامانی‌های بازار لاستیک ناوگان سنگین در آن زمان را تا حد زیادی کاهش دهد. بنابر اظهارات مجریان این طرح، استفاده از داده‌های سامانه برای برنامه‌ریزی تولید و توزیع لاستیک یکی از اهداف توزیع سیستمی تایر بود که به علت عدم همکاری مناسب برخی از تولیدکنندگان در ثبت اسناد خرید و فروش خود در سامانه جامع تجارت، تاکنون این امر محقق نشده است.

 

عرضه تایر خارج از سامانه وزارت صمت بازار را آشفته می‌کند

از همین رو، سید جواد حسینی ‌کیا؛ نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با بیان اینکه در بازار تایر سبک مشکلی وجود ندارد، گفت: گردش مالی بازار تایر حدود 20 هزار میلیارد تومان است و اکثر مشکلات در این بازار مربوط به تایرهای سنگین می‌شود.

وی افزود: در حال حاضر بر اساس مقررات، نظارت سخت‌گیرانه‌ای بر روی تولیدکنندگان وجود دارد تا آمار تولید مشخص و شفاف باشد و عرضه تایر دچار مشکل نشود.

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس ادامه داد: برخی واحدهای تولیدی به کمک رسانه‌ها در حال فشار برای خروج از عرضه سیستمی و شفاف تایر هستند. اگر این اتفاق رخ دهد قطعاً بازار تایر مجدداً دچار آشفتگی و نابسامانی خواهد شد.

حسینی‌کیا در پایان با اشاره به لزوم افزایش تولید تایر در کشور اظهار داشت: باید بررسی‌های لازم صورت بگیرد تا در صورت نیاز تولیدات افزایش یابد و تایرها نیز به صورت نظام‌مند توزیع شود تا نیاز بازار تأمین شود.

 

به گزارش دانشجو، کارشناسان معتقدند که افزایش تولید تایر و نیز تعامل بخش خصوصی و دولت برای توزیع سیستمی و عادلانه لاستیک تنها راه‌حل سامان دادن به بازار تایر خودرو‌های سواری و ناوگان سنگین است. دولت باید موانع موجود برای تولیدکنندگان لاستیک را از سر راه بردارد و بخش خصوصی نیز با فرآیند سیستمی توزیع تایر همراه شده و با توزیع شفاف و عادلانه تایر اجازه ندهد تا دود این نابسامانی‌ها به چشم مردم برود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تایر و لاستیک تایر خودرو لاستیک کامیون گرانی مجلس سید جواد حسینی کیا توزیع سیستمی تایر بازار لاستیک ناوگان سنگین بازار تایر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۴۵۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد

محمد حسین عطایی رییس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین در نشست بررسی وضعیت تولید مرغ گفت: اصلی‌ترین هدف وزارت جهادکشاورزی کمک به تولید کننده و حمایت از مصرف کنندگان است.

وی افزود: تولید مرغ با سیاست‌های سال گذشته با افزایش جوجه ریزی و تولید گوشت مرغ و آرامش بازار همراه بود، اما نباید افزایش تولید و کاهش قیمت باعث متضرر شدن تولیدکنندگان شود.

عطایی یادآور شد: همه زنجیره تولید به نحوی به هم متصل هستند و نبایستی در چرخه تولید و اقتصاد جامعه تولید کننده و مصرف کننده متضرر شوند.

وی اضافه کرد: ظرفیت تولید مرغ منجمد صادراتی را باید افزایش داد تا تولید کنندگان و مرغداران دچار ضرر نشوند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت: وضعیت تولید مرغ در استان و کشور نسبت به سال گذشته وضعیت خوبی دارد و انتظار می‌رود در این برهه مازاد تولید دشته باشیم که با انجماد و صادرات ازتولیدکنندگان می‌توان حمایت کرد.

عطایی افزود: بایستی ظرفیت عمل آوری و فروش مرغ به پشتیبانی امور دام را افزایش داد تا مرغ مازاد تولیدی منجمد و صادر شود.

وی تاکید کرد: تولیدکنندگان و کشتارگاه‌ها می‌توانند با صادرات مرغ، در امر تولید مشارکت کنند تا بازار تنظیم شود.

باشگاه خبرنگاران جوان قزوین قزوین

دیگر خبرها

  • حمله خفت‌گیرهای خشن به مهاجم استقلالی | عکس
  • ضرورت اقدامات عملی برای توقف ماشین کشتار رژیم صهیونیستی
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • آرامش بازار نفت و افول قیمت طلا تا چه زمانی ادامه دارد؟
  • تولید و عرضه به بازار کفی طبی نانویی
  • محدودیتی در خرید مرغ مازاد تولیدی استان قزوین وجود ندارد
  • پایداری جریان تامین و توزیع آب شرب شهر‌ها و روستا‌های استان یزد
  • توزیع ۲۰ تن گوشت منجمد گوسفندی در استان قزوین 
  • بازدید هیات هرمزگانی از نمایشگاه لاستیک و پلاستیک کشور چین
  • قیمت گذاری دستوری، باعث افزایش قیمت لاستیک می‌شود