Web Analytics Made Easy - Statcounter

پژوهشگران پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی با اجرای طرح مشترکی با دفتر سلامت جمعیت، خانواده و مدارس وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، برنامه خود ارزیابی و خودمراقبتی میانسالان برای اجرا در سطح کشور را مورد ارزشیابی قرار دادند.

به گزارش ایسنا، دکتر فرزانه مفتون، مسئول طرح درراین زمینه اظهار کرد: «برنامه خود ارزیابی و خودمراقبتی» توسط وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی برای اجرای آزمایشی ارائه شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این برنامه "خود ارزیابی و خودمراقبتی در زمینه شیوه زندگی، سلامت قلب و عروق، خطر سرطان‌ها و سلامت روان" آموزش داده شده است. گروه سلامت جامعه پژوهشکده علوم بهداشتی به عنوان ارزیاب خارجی، ارزشیابی این برنامه را در 10 شهرستان، توسط دانشگاههای علوم پزشکی انجام داده است.

مدیر گروه سلامت جامعه پژوهشکده علوم بهداشتی افزود: این طرح با بررسی وضعیت قبل و بعد از آموزش گروه‌های هدف در برگیرنده گروه مداخله و گروه شاهد، اطلاعاتی را در اختیار قرار داده است که به کمک آن می‌توان نحوه استمرار برنامه و نیز نحوه گسترش آن را در سطح کشور مشخص نمود.

وی خاطر نشان کرد: خودمراقبتی، اقدامات و فعالیت های آگاهانه، اکتسابی و هدف‌داری است که افراد به منظور حفظ حیات، تأمین و ارتقای سلامت خود و خانواده‌شان انجام می‌دهند و در آن افراد از دانش، مهارت و توان خود به عنوان یک منبع استفاده می‌کنند تا مسئولانه از سلامت خود مراقبت کنند. خودمراقبتی جایگزین مراقبت تخصصی و سازمانی نیست، بلکه مکمل آن و یکی از عوامل تعیین‌کننده میزان و چگونگی استفاده از آن است. نتایج خودمراقبتی برای افراد بیمار شامل کاهش علائم و عوارض بیماری است و در مورد افراد سالم پیشگیری از ابتلا در بسیاری موارد و تشخیص زودرس در سایر موارد نتایج ارزنده‌ای است که حاصل می‌شود.

دکتر مفتون تأکید کرد: نتایج مطالعه حاضر نشان داد که این برنامه طراحی شده توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به نتایج ارزشمندی دست یافته است. با توجه به اینکه مطالعه به گونه‌ای طراحی شده که شامل دو گروه مداخله و شاهد است، در گروه مداخله، برنامه آموزش‌های خودمراقبتی ارائه شده و در گروه شاهد این آموزش‌ها ارائه نشده بودند. اطلاعات و عملکرد افرادی که در گروه مداخله بودند، به صورت بارزی نسبت به گروه شاهد بالاتر بوده است به طوری که در زمینه شیوه زندگی، برخی شاخص‌ها تا بیش از 90 درصد وضعیت مطلوب را نشان می‌دهد؛ همچنین در گروه مداخله در مورد بیماری‌های مختلف وضعیت اطلاعات و عملکرد مطلوب‌تر است.

در گروه مداخله، شاخص‌های مربوط به خودمراقبتی در زمینه بیماری‌های قلب و عروق بسیار بالاتر شده‌اند. در مورد سلامت روان نیز شاخص های خودمراقبتی به وضعیت بسیار خوبی تغییر یافته است. در مورد سرطان‌ها، آموزش‌های مربوط در زمینه سرطان روده  بزرگ، سرطان دهانه رحم و سرطان پستان بوده است که تاثیر برنامه آموزشی در همه زمینه‌ها بارز است، ولی نتایج نشان می‌دهد که ضمن اینکه آموزش‌های خودمراقبتی سرطان دهانه رحم و پستان باید ادامه یابد، اما سرطان روده بزرگ همچنان نیاز به تاکید و آموزش‌های بیشتری دارد. در مورد روش آموزش نکته جالب توجه این است که چون مطالعه بررسی اثرات برنامه بعد از اجرای برنامه و در شرایط همه‌گیری کرونا بوده است، تغییر نظرات افراد گروه هدف به سمت افزایش آموزش‌های فردی از طریق اینترنت و مجازی بوده است؛ در حالیکه قبل از همه‌گیری کرونا، افراد گروه هدف تأکید بیشتر بر کلاس‌های گروهی و آموزش از راه نزدیک داشتند.

به گزارش روابط عمومی پژوهشکده علوم بهداشتی جهاد دانشگاهی، دکتر مفتون پیشنهاد کرد، با توجه به استعداد و توانمندی افراد جامعه در خودارزیابی و خودمراقبتی که در این طرح مشهود است، می‌توان هماهنگ با ارائه خدمات مراکز تخصصی با افزایش ظرفیت خودارزیابی و خودمراقبتی جامعه در راستای کنترل همه گیری کرونا اقدامات موثری انجام داد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جهاد دانشگاهی خودمراقبتي سالمندان پژوهشکده علوم بهداشتی گروه مداخله آموزش ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۴۵۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود

به گزارش خبرنگار مهر، امیر رجبی بعد از ظهر دوشنبه در نشست هماهنگی رویداد «ملی یکصدا ایران» اظهار کرد: ۱۴ محله حاشیه‌نشین اردبیل همزمان با دهه کرامت میزبان نخستین رویداد هنری، تعاملی و آموزشی با عنوان «یک صدا ایران» خواهد بود.

وی افزود: این طرح با هدف پرورش هنرمندان آینده و در راستای کشف استعدادهای هنری در جغرافیای مناطق کمتر برخوردار و درراستای تحقق برنامه های عدالت محور دولت سیزدهم به همت وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی برگزار می شود،.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اردبیل بیان کرد: دفتر برنامه‌ریزی و آموزش‌های هنری معاونت هنری وزارت فرهنگ و سازمان اجتماعی وزارت کشور و اداره کل فرهنگ و ارشاداسلامی استان اردبیل در اجرای این برنامه مشارکت خواهند کرد.

رجبی ادامه داد: گسترش فرهنگ و هنر بومی با توجه به ارتقای سطح فرهنگی در محلات حاشیه نشین، قومیت و انسجام عمومی قومیت‌ها و مقابله با نقشه‌های تفرقه‌افکنانه دشمنان و کمک به کنترل و کاهش آسیب‌های اجتماعی از دیگر اهداف این رویداد هنری است.

وی با بیان اینکه در این طرح گروه های نمایشی منتخب به همراه گروه های سرود مدارس و مساجد در روزهای ۱۹ تا ۲۵ اردیبهشت ماه و به مناسبت دهه فرخنده کرامت در ۱۴ محله کم برخوردار شهر اردبیل اجرای برنامه خواهند داشت، خاطرنشان کرد: تمهیدات لازم برای اجرای این رویداد هنری در اردبیل اتخاذ شده است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان اردبیل تصریح کرد: شناسایی ظرفیت‌های فرهنگی، شناسایی فعالان و کنشگران، تشکیل کارگروه‌های محلی با محور موضوعات اجتماعی، شبکه‌سازی، ترویج الگوی سبک زندگی ایرانی- اسلامی از محورهای این رویداد است.

رجبی افزود: بر اساس فراخوان منتشر شده، ۱۰ گروه نمایشی استان طرح و ایده نمایشی خود را به این اداره کل ارسال کرده‌اند که در نهایت ۵ نمایش برای اجرا در این مناطق و محلات توسط شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش استان انتخاب شده است.

وی اضافه کرد: حضور خادمان حضرت علی ابن موسی الرضا (ع)، حضور و سخنرانی مدیران اجرایی استان و استفاده از ظرفیت‌های هنرمندان محلات از دیگر برنامه‌های این رویداد است.

کد خبر 6092336

دیگر خبرها

  • وزیر آموزش و پرورش: جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • معلمان نمونه کردستان معرفی شدند
  • جذب ۲۰ درصد معلمان کشور در دولت سیزدهم
  • ۱۴ محله اردبیل میزبان رویداد «یک صدا ایران» خواهد بود
  • سنجش سلامت بیش از ۱۸ هزار نوآموز استان همدان
  • تأمین سلامت افراد مهم‌ترین رکن پیشرفت جامعه‌
  • سؤالات امتحانات نهایی سخت بوده است؟
  • آزمون‌های نهایی مبتنی بر ارزشیابی از یادگیری است
  • برنامه بهبود سلامت شهری در ایران/ تعامل مدیریت شهری با نظام سلامت
  • سؤالات امتحانات نهایی با هدف ارزشیابی یادگیری طراحی می‌شود