Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@04:39:42 GMT

دستگاه تشخیص اختلالات خواب توسط محققان کشور ساخته شد

تاریخ انتشار: ۱۸ مرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۷۶۶۶۳۶

دستگاه تشخیص اختلالات خواب توسط محققان کشور ساخته شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از معاونت علمی و فناوری، مطالعات خواب، تشخیص اختلال‌های خواب همچون بی خوابی، پرخوابی و قطع تنفس در خواب، تشخیص ناهنجاری های ریتم قلبی، وضعیت بدن و الگوی حرکت در طی خواب، تشخیص اختلال های تشنج وابسته به خواب و تحقیقات بررسی علل بروز سردردهای میگرنی و عصبی از کاربردهای دستگاهی بوده که توسط محققان کشور ساخته شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فنـاوری به کار رفتـه در ایـن طـرح، از تلفیـق فنـاوری اطلاعات و علـوم شـناختی اسـت. ایـن دسـتگاه بـه عنــوان یــک وســیله تشــخیصی بــا خوانــش و پــردازش ســیگنال های زیســتی و عصبــی مختلــف عمــل می کنــد. در نتیجــه فناوری هــای مورداســتفاده زیرمجموعــه فناوری هــای همگــرا قــرار می گیرنــد.

«PSG» یــک تســت چنــد پارامتــری اســت کــه عملکــرد تعــدادی از ارگان هــا و سیســتم های بــدن انســان را در خــواب ضبــط می کنــد. نوار مغز، نوار قلب، نوار عضله، نوار چشم، جریان هوای تنفسی و درصد اشباع اکسیژن خون از اجزای آن محسوب می شود.

«پی اس جی» متداول ترین تستی است که در مراکز اختلالات خواب مورد استفاده قرار می‌گیرد. ایـن تسـت بـرای تشـخیص بسـیاری از اختلالات خواب از جملــه ســندرم آپنــه خــواب انســدادی، ســندرم آپنــه خــواب مرکــزی، PLMD و نارکولپســی، تشــخیص اختلال های خــواب ماننــد بیخوابــی، پرخوابــی، همچنیــن تشــخیص اختلال های تشـنج، میگـرن و سـایر سـردردهای عروقـی و نیـز اختلال افسـردگی مـاژور استفاده می‌شود.

از داده هـای این تست می تـوان اطلاعات زیـادی بـه دسـت آورد کـه شـامل میـزان تاخیـر خـواب، مراحـل خواب، کیفیـت خـواب، نامنظمی هـای تنفسـی اسـت.بـا توجـه بـه آنکـه تولیدکننـده داخلـی بـرای ایـن محصـول وجـود نـدارد، بــا عرضــه ایــن محصــول توســط شــرکت طراحــی نگاراندیشــگان بــا حفــظ کیفیتــی برابــر نمونه هــای خارجــی موجــود در بــازار و قیمتــی کمتــر، می تــوان در بــازار داخلــی جایــگاه مناســبی را پیــدا کــرد.

تاکنــون نیــاز کشــور بــه ایــن محصــول از طریــق واردات برندهــای خارجــی تامیــن شده اســت. نزدیــک بــه ۱۰ شــرکت در کشــور نمایندگــی انحصــاری و غیرانحصــاری ایــن محصــول را از کشــورهای مختلــف دارنــد. تولید و ورود این محصول در بــازار از خــروج ارز جلوگیــری می‌کند و جایگزینــی مناســب بــرای محصـولات خارجــی در بــازار تجهیــزات پزشــکی کشور است.

کد خبر 5277159 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: اختلال خواب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حاکمیت سایبری طرح صیانت از حقوق کاربران در فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری شرکت دانش بنیان حکمرانی فضای مجازی روز خبرنگار فناوری نانو نوآوری همراه اول واکسن کرونا مریخ فیس بوک امنیت سایبری واتس آپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۶۶۶۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • امکان تشخیص ام‌اس زودرس با آزمایش خون
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • ۳۰۰۰خوابگاه متاهلی در کشور در حال ساخت است
  • تشخیص چند دقیقه‌ای سرطان با یک قطره خون
  • شناخت زودهنگام اختلالات رشد، موثر بر عملکرد فردی و اجتماعی کودک در آینده
  • تشخیص سرطان و بافت‌های بیماری‌زا با مواد رادیواکتیو توسط محققان کشور
  • چرا با تاریکی هوا احساس خواب آلودگی بیشتر می‌شود؟
  • بنای اقتصاد کشور به دست کارگران ساخته می‌شود
  • تأمین ۴۰ درصدی نیاز داخلی به دستگاه نوار قلب با محصول ایران‌ساخت
  • کاهش هزینه‌های غربالگری سرطان پستان با دستگاه ایران‌ساخت